mariuspad
15th July 2004, 09:06
Ocolesti esentialul man. Atunci cumpara una sfinteste-o si arde-o. Asta ca sa negi existenta lui D-zeu. S-au brusc crezi?
Mosotti
15th July 2004, 09:15
ma tot pui sa incalc legea sau sa cheltuiesc bani aiurea, asa ca uite cum o sa facem:
- te duci si furi o icoana si mi-o trimiti sau
- cumperi o icoana, o sfintesti si mi-o trimiti
iar eu o sa-ti trimit un avi cu mine arzind icoana.
daca vrei poti sa-mi trimiti un camion de icoane, dar in cazul acesta tre sa platesti niste kerosen ca sa arda mai bine. de manopera ma ocup eu
mariuspad
15th July 2004, 10:23
Nu este nevoie eu cred in D-zeu tu nu crezi. Era pentru tine iar eu daca as avea o dilema asa de mare cum ai tu nu m-as uita la 50.000 lei.
Dar poate la cat de sarac esti tu conteaza
Mosotti
15th July 2004, 10:33
vrei sa ard o icoana de 50000???? esti tzaca... de ce sa nu dau foc direct la bancnota? sau poate vrei sa ii ajut pe sarmanii iconari sa faca niste banuti ca sa nu moara de foame
mariuspad
15th July 2004, 10:40
Esti un copil! Ai mai mult de 9 ani?
Pa! Nu ma m-ai obosesc sa-ti raspund
Mosotti
15th July 2004, 10:48
--------
--------
yeah, right....
la 9 ani scriam mai corect decit tine in limba materna, fii sigur
andreic
15th July 2004, 11:51
---
Daca „biblia” ta ar avea atati adepti cat are cea originala as crede.
---
Da ? Bun atunci te invit... o pun pe net, bag cateva vorbe dinalea tari si sa vezi ca in cativa ani adun adepti... sa o numim martorii lui Andrei... omu crede orice prostie cand nu-l duce mintea si treaba asta e verificata de prezentele secte religioase si nu numai secte, pseudo-religii pe bune. Unii nu se pot descurca fara sa creada ceva orice ar fi, nu rezista psihic, nu sunt capabili sa raspunda de faptele lor etc...
Unii chiar se omoara intre iei pentru religie... adica pentru un nimic... mai stii, a dat si la Tv pe unii din zona moldovei care au trecut la aia cu Martorii lui nustiucine sau asa ceva si tatal credincios i-a omorat pe toti... asta e fanatismul in credinta, una spune si alta e de fapt, se comporta ca fiarele, rusinos pentru o tara care se crede credincioasa, sa0-si omoare familia in numele lui d-zeu. S-a mai vorbit de asta, vezi mesaje mai vechi, nu mai pune aceleasi probleme de mai multe ori.
---
Ai incercat sa aprofundezi ce scrie acolo? Fa asta tu singur nu asculta de preoti sau de ce spune x sau y. Si exista atatea miracole facute de sfinti pe care tu nu le-ai putea face.
---
Nu exista nici un miracol... daca erau miracole nu eram noi asa de amarati si saraci in aceasta parte a Europei... cine crede in miracole inseamna ca e pe langa realitate.
---
Omul este facut sa creada in ceva si multi din cei cu minti „luminate” au facut pe ei in ceasul mortii si L-au
---
Nu omul ESTE FACUT sa creada ceva, ci asa il crezi tu... ceea ce e cu totul altceva.
---
rasarit care au o credinta foarte puternica gen China Japonia vezi ce stadiu de cultura si civilizatie au si fa comparatie cu noi sau cu
---
Ce treaba are nivelul de cultura si civilizatie cu credinta & stuff ? Tu stii ce spui... aia nu vine de la credinta ci de la vointa oamenilor care muncesc sa zic precum albinutele... ca sa fiu pe placul guvernului comunist chinez. Daca tu nu stii nici macar atata lucru, si anume de unde vine civilizatia si bunastarea lor... cu tehnologia lor cu tot... inseamna ca vorbesti degeaba aici.
---
rusii care am daramat bisericile si am facut pe locul lor camine culturale.
---
Da, asta e adevarat, urat din partea lor ca au daramat dar nu avem de ce sa pozam in victima acuma, noi avem mai multe biserici pe 100km patrati ca in alte state...
---
Dar, parerea mea, esti doar un pusti aventuros care vrea sa se dea „baiat” si care provine dintr-o familie cu bani.
---
Parerea ta e a ta si asta e... ce e in realitate e cu totul altceva. Eu observ la tine o tendinta psihica de a considera pe cei cu bani "rai" & stuff ceea ce indica ce am spus mai sus, gandesti pueril. (parerea mea)
---
Cand o sa m-ai cresti o sa vezi altfel lucrurile. pana atunci joaca cunter strike si nu te lansa in discutii care nu te privesc deoarece
---
Eh... sper ca nu o dai de gard acuma... ca ti-o zic asa calumea... :cya:
---
Hai sa-ti spun ce minuni am vazut și nu auzit.
---
Da si marmota invelea biblia in staniol...
---
Daca te tine si crezi ca nu sa patesti nimic fura o icoana dintr-o biserica si da-i foc Pana atunci taci.
---
Ce penibilitati... nici macar nu esti informat, cate icoane se fura & stuff, si cati fac bani pe seama lor si nu a luat nimeni foc pana acuma.... cel mult i-a prins pe 2-3 politia... :yeah baby
Eu zic sa nu te mai uiti asa mult la filme ca de acolo ti se trage, asta cu luat foc si altele...
---
---
Eu vad ca tu te cam crezi "bazat" si te iei de toti care nu gandesc ca tine, ca sa folosesc limbaj de cartier... tu esti atotstiutor iar ceilalti sunt automat copii dar ai inceput sa derapezi, pune lanturi pana nu e prea tarziu... minunile astea nu tin mai ales cand din deparaj ajungi in pom...
Hai sa ne respectam, si sa nu mai propavaduim liturghii pe aici, fiecare crede ce vrea si daca nu esti multumit e treaba ta... stai in banca ta... nici eu nu sunt obligat sa cred ineptiile tale limitative din punct de vedere intelectual asa cum nici tu nu esti obligat de nimeni sa crezi altceva... e capul tau si faci ce vrei cu el.
mariuspad
15th July 2004, 12:34
OK.
LazyPawn
15th July 2004, 15:14
Originally posted by mariuspad
Pana la urma au sapat si au gasit corpul unui preot mort de foarte mult timp si care nu era putrezit si asta in conditiile in care nu avea nici macar sicriu. ...
Tipul care era bormasina a ramas paralizat l-au gasit calugarii a doua zi.
No comment... secolul XXI pe plai mioritic. Ca să nu mai vorbim de tehnologia japoneză avansată mulțumită numărului mai mare de rugăciuni pe cap de locuitor. Sau ideea că pățești ceva dacă arzi o amărâtă de icoană, o bucată de lemn vopsit. Superstiție cât încape. Sinistru. Ăștia sunt oamenii cu care defilăm.
Am observat o concentrare formidabilă a forumiștilor credincioși în zona Moldovei. Mai toți sunt sau se trag de prin Bacău, Iași etc. Care o fi cauza? Dumnezeu este moldovean, și lor li se arată mai des? Dacă nu el, măcar niște miracole ici-colo?
Mai există un paradox. Cum se face că tocmai acele zone unde sunt cei mai aburiți credincioși (Moldova, Oltenia) sunt în același timp zonele în care de-alde PSD și Iliescu, comunist și ateu, au cei mai mulți adepți? Normal ar fi exact invers. Oare nu cumva același motiv care îi îndeamnă să creadă în pietre mișcătoare, corpuri care nu putrezesc în pământ, icoane magice etc. îi determină și să voteze cu Iliescu? Lipsa oricărei urme de gândire critică, naivitatea, credulitatea fără măsură ...
Krumel
15th July 2004, 15:23
LazyPawn bati cimpii.
mariuspad
15th July 2004, 15:27
Originally posted by LazyPawn
No comment... secolul XXI pe plai mioritic. Ca să nu mai vorbim de tehnologia japoneză avansată mulțumită numărului mai mare de rugăciuni pe cap de locuitor. Sau ideea că pățești ceva dacă arzi o amărâtă de icoană, o bucată de lemn vopsit. Superstiție cât încape. Sinistru. Ăștia sunt oamenii cu care defilăm.
Am observat o concentrare formidabilă a forumiștilor credincioși în zona Moldovei. Mai toți sunt sau se trag de prin Bacău, Iași etc. Care o fi cauza? Dumnezeu este moldovean, și lor li se arată mai des? Dacă nu el, măcar niște miracole ici-colo?
Mai există un paradox. Cum se face că tocmai acele zone unde sunt cei mai aburiți credincioși (Moldova, Oltenia) sunt în același timp zonele în care de-alde PSD și Iliescu, comunist și ateu, au cei mai mulți adepți? Normal ar fi exact invers. Oare nu cumva același motiv care îi îndeamnă să creadă în pietre mișcătoare, corpuri care nu putrezesc în pământ, icoane magice etc. îi determină și să voteze cu Iliescu? Lipsa oricărei urme de gândire critică, naivitatea, credulitatea fără măsură ...
Inainte de a scrie uitata-te in sondaje fa un calcul intre prezenta la vot si cati l-au votat pe Iliescu si o sa vezi ca nu noi moldovenii il votam mai mult.
Si, in alta ordine de idei ce ai cu noi, esti „rasist”? Cu ce esti mai presus ca te-ai nascut in alta parte? Vezi ca iti arati nivelul de intelectualitate si nu e bine
:cya:
odastramosilor
16th July 2004, 10:29
LP da' neghiob mai poti fi. te dai mare cu niveleul tau de educatie, dar cum sta scris si la Romani, degeaba cunoaste omul daca nu-L cunoaste pe Dumnezeu si daca Dumnezeu nu-l cunoaste pe el.
nu compara tu credinta moldovenilor cu cea a oltenilor.
chestia ca rasaritul a fost in general mai preocupat de spiritualitate decat Apusul, iar in Moldova sunt mai multi ortodocsi ca in alte parti, iar legatura cu Dumnezeu este mai profunda pentru ca este ortodoxa, iar Traditia are un mare impact aici.
cat despre sfinti vad ca nu dai nici o explicatie asupra starii lor post mortem. De ce? vad ca si icoanele care plang cu mir le consideri sarlatanie, sau Lumina de la Ierusalim. Dovezi? Si mai mult, de ce nu au si ceilalti asa dovezi sa iasa cu ele in fata?
pa
Mosotti
16th July 2004, 10:41
-------
LP da' neghiob mai poti fi.
-------
neghiobi sint credinciosii care ii fac neghiobi pe ateii care nu i-au facut pe credinciosi neghibi. bai moartestramosilor, nu-ti dai seama ca o sa arzi in iad pentru jignirile astea?!?
odastramosilor
16th July 2004, 10:50
Mosotti, tu esti un fel de Gica-Contra, un bagator de seama, care scrie si el ca sa nu se plictiseasca...
tu nu-ti dai seama c-ai sa arzi in iad negand existenta lui Dumnezeu fara sa poti spune cu certitudine daca exista sau nu; socotind sarlatanii minunile Sale fara a avea o explicatie in sprijinul acestei afirmatii; jignind cei ce cred pentru simplul motiv ca tu crezi contrariul desi dai bir cu fugitii cand e vorba sa te explici ?
ciau neghiobule!
mariuspad
16th July 2004, 10:53
odastramosilor lasa thread-ul asta si treci pe ceva mai serios
:cya:
Krumel
16th July 2004, 11:02
@odastramosilor pe un thread legat de biserica ma acuza ca jignesc pe "alti"
of.. ce te mananca @odastramosilor.
esti pierdut clar.
Mosotti
16th July 2004, 11:02
--------
Mosotti, tu esti un fel de Gica-Contra, un bagator de seama, care scrie si el ca sa nu se plictiseasca...
tu nu-ti dai seama c-ai sa arzi in iad negand existenta lui Dumnezeu fara sa poti spune cu certitudine daca exista sau nu; socotind sarlatanii minunile Sale fara a avea o explicatie in sprijinul acestei afirmatii; jignind cei ce cred pentru simplul motiv ca tu crezi contrariul desi dai bir cu fugitii cand e vorba sa te explici ?
ciau neghiobule!
---------
ooops, credinciosul isteric inca nu ai-a dat seama ca nu e decit un kkt invelit in sutana. jignesc pe cei care cred prin simplu motiv ca eu cred contrariul? esti cel mai timpit idiot pe care l-a avut biserica de la cristos incoace. loserule
LazyPawn
16th July 2004, 13:18
"Neghiobul" de mine nu are nimic cu nici o provincie a țării, doar face niște constatări statistice reale, pe care fiecare le interpretează cum vrea.
Ody, tu care ești așa iubitor de miracole ortodoxe, dă-mi voie să-ți spun o scurtă istorioară, reală. Există un tip, pe numele său James Randi, care și-a făcut o profesie "de credință" din a da în vileag pretinsele minuni și fenomene supra/paranormale de toate soiurile. Omul ăsta e un reunumit sceptic, și beneficiind și de o avere considerabilă, și-a permis să investigheze (cu ajutorul specialiștilor, evident) sute de legende și mituri de tipul fantome, vindecări miraculoase, icoane plângăcioase, prezicători, telepatie, telekinezie etc. A scris și câteva cărți pe această temă. Deocamdată TOATE, dar absolut toate fenomenele investigate s-au dovedit a fi șarlatanii ordinare, sau fenomene naturale simple. Omul a instituit chiar o recompensă de 1 milion de dolari pentru oricine face dovada oricărui fenomen supranatural sau a oricărei puteri de acest tip... evident că nimeni nu a trecut testul.
Ei bine, acum vreo 5 ani, a ajuns și la urechile lui Randi povestea cu "miracolul" ortodox de Paști, cu lumina, cel care vă place așa mult. Ca urmare, a contactat oficial liderii Bisericii Ortodoxe cu solicitarea să investigheze fenomenul. Nu trebuia decât să permită echipei sale de specialiști să instaleze câteva camere de filmat și aparate de măsură de diferite tipuri, fără a deranja sau strica nimic din biserică. Scopul investigației era de a stabili clar ce se petrece acolo, este un fenomen natural, este o șarlatanie ordinară, sau este un miracol inexplicabil prin nivelul nostru actual de cunoaștere. Care crezi că a fost răspunsul înalților prelați? Refuz categoric! Mă întreb, oare de ce? Dacă eu aș fi ortodox, și aș fi convins că există un miracol al credinței mele, aș face tot posibilul ca acesta să fie cunoscut și investigat, pentru a dovedi că este autentic. Ori, după cum vezi, marii matale popi fac exact contrariul. De ce? Pentru că s-ar demonstra imediat minciuna, ori biserica își apără prostia prin minciună de mii de ani. Icoane care plâng cu mir și alte bazaconii au fost demonstrate nu o dată, ci de zeci de ori ca fiind înșelătorii ordinare. Dar ce să-i faci, mai sunt naivi ca matale care pur și simplu nu pricep.
Mosotti
16th July 2004, 13:28
io n-am facut medicina, da cred ca o icoana care plinge cu mir are ceva la ficat. parerea mea
craiuVerde
16th July 2004, 13:29
eu nu prea cred...
anyway, daca exista o sa ma intalnesc cu el o data si o data si atunci o sa-i pot spune cat de parsiv este... daca exista, ar trebui sa stie deja parerea asta a mea... dar nu se compara cu a reusi sa i-o spun limpede face-to-face!
punkomat
17th July 2004, 00:46
Mi-a placut aia cu "daca si credinta ta ar avea nush cati membri...". Vechiul principiu ramane valabil:
Sa mancam kkt, miliarde de muste nu se pot insela!
odastramosilor
17th July 2004, 12:05
credinciosul isteric inca nu ai-a dat seama ca nu e decit un kkt invelit in sutana. jignesc pe cei care cred prin simplu motiv ca eu cred contrariul?
nu, mosotti, nu jignesti pentru ca ai o parere contrarie ci pentru felul cum iti spui parerea. pe acest thread, voi ateii ati scris cu atata rautate de parca vreti sa desfiintati crestinismul, iar preotii sa-i ardeti pe rug. la urma urmei, Biserica un face altceva decat sa traga societatea in jos cu practicile ei superstitioase, iar preotii fac sarlatanii grosolane pentru amagirea norodului...
Icoane care plâng cu mir și alte bazaconii au fost demonstrate nu o dată, ci de zeci de ori ca fiind înșelătorii ordinare.
Da' n-ai vrea sa ma luminezi si pe mine cum e cu icoanele astea? Da-mi demonstratia sarlataniei sa ved si eu ce e fals. cat despre Lumina de la Ierusalim da-mi voie sa-ti spun ca ea se petrece in vazul tuturor. Spre exemplu daca te duci cu o lumanare in acea biserica ea se va aprinde singura la 12 noaptea si desi arde cu flacara, nu frige. Daca nu crezi ia-ti o lumanare de acasa si mergi la Sfantul Mormant de Inviere cu ea.
da cred ca o icoana care plinge cu mir are ceva la ficat.
uite vezi de ce te consider eu idiot? ti-ai dat singur in petec.
LazyPawn
17th July 2004, 20:37
Originally posted by odastramosilor
Da' n-ai vrea sa ma luminezi si pe mine cum e cu icoanele astea? Da-mi demonstratia sarlataniei sa ved si eu ce e fals.
Tare mai ești naiv și greu de cap. Ce anume vrei să-ți dau ca dovadă? Un film video, să vezi cum vine șarlatanul noaptea să picure "mir" pe icoană, ca a doua zi să vină toți fraierii să se închine? Nu am un asemenea film. Nu stă nimeni la pândă și legea nu pedepsește popii care regurg la asemenea trucuri pentru a prosti babele din sat și înapoiații gen odastramosilor. Dacă vrei să vezi cazuri concrete demascate, caută cartea lui Joe Nickell "Looking for a Miracle", unde expune zeci de asemenea fraude.
Dar, dacă nu te conving cărțile și bunul simț, hai să facem un pariu. Mergem unde vrei tu, la care icoană vrei tu, o examinăm și o curățăm frumos, și ne uităm la ea să vedem dacă plânge sau nu. Sau o punem frumos într-un safe dotat cu două încuietori și fiecare din noi are câte o cheie. Mergem când vrei tu să-l deschidem și să cercetăm icoana. Ăn condițiile acestea, dacă bucata aia de lemn sau sticlă sau ce o fi arată orice fel de manifestare neobișnuită pentru lemn sau sticlă, eu sunt dispus să-ți dau 10.000 euro pe loc. Dar dacă nu se vede nici un soi de minune, tu îmi dai mie 1000. Batem palma? Alegem care icoană vrei tu, cea mai plângăcioasă dintre toate. OK?
Ăi-am explicat că Biserica nu permite investigarea șarlataniei organizate de paști la Ierusalim. Pur și simplu pentru că s-ar da de gol cu minciuna lor. La fel este și în alte situații. Ăn rarele ocazii în care permite analiza, se face de râsul curcilor cu minunile ei cu tot. Ăți mai dau un exemplu de acest tip: faimosul giulgiu de la Torino, în care ar fi fost învelit Hristos, având chiar urma chipului său și sânge divin pe el. După secole în care toți credincioșii s-au prosternat în fața acelei cârpe, în sfârșit s-a permis analiza ei în laborator. și ce să vezi? A fost datată ca fabricată în secolul XV, iar sângele era doar o vopsea pe bază de ocru. Crezi că asta i-a potolit pe fanatici? Nici vorbă, nu exită limite ale prostiei și credulității. Au început unii să spună că metoda de datare nu e perfectă, că vopseaua a ajuns acolo accidental etc. Orice, numa' minune să iasă.
Diane
17th July 2004, 20:55
Originally posted by LazyPawn
Ăți mai dau un exemplu de acest tip: faimosul giulgiu de la Torino, în care ar fi fost învelit Hristos, având chiar urma chipului său și sânge divin pe el. După secole în care toți credincioșii s-au prosternat în fața acelei cârpe, în sfârșit s-a permis analiza ei în laborator. și ce să vezi? A fost datată ca fabricată în secolul XV, iar sângele era doar o vopsea pe bază de ocru. Crezi că asta i-a potolit pe fanatici? Nici vorbă, nu exită limite ale prostiei și credulității. Au început unii să spună că metoda de datare nu e perfectă, că vopseaua a ajuns acolo accidental etc. Orice, numa' minune să iasă.
De unde ai informatia asta?Vreau si eu un link.
Diane
17th July 2004, 21:31
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.