arty
2nd July 2004, 11:22
aia nu e teorie mama, e practica aplicata in teren... cu rezultate!
pe tine nu te testez, nu am de ce... intzelegi? interesul meu fatza de tine e zero...
misterul e doar in capul tau. logica n'o acceptzi asha ca e singura varianta care a ramas. tz'am spus si mai sus ca n'ai priceput nimica...
monokeros
2nd July 2004, 11:29
Himenul lui arty nu exista. Exista insa o salba de baraje mentale dupa care se aduna lacuri de gandire profunda, ale caror forte mana hidrocentralele patriei errm ... fortele electrizante ale personalitatii. Lumina lor desfide orice ocolisuri ale logicii, patrunde si dupa colturile celor mai alambicate rationamente, spulbera orice tenebre ale obscurantismului. Ea patrunde si in miezul celor mai ascunse taine, obliga monokerosii sa abandoneze opiul popoarelor si starneste pasiunea revolutionara si militanta pana si in cele mai natangi creaturi deformate de lipsa constiintei de clasa. Raza ei salvatoare depaseste pana si conditia de proletar cu diploma de facultate si starneste fiorul curiozitatii care patrunde in miezul misterului dianei cu puterea a mii de becuri, ce zic eu, cu puterea a mii de sori. Mitul ca burghezia ar fi neprihanita se sfarama ca un castel de nisip. Vivat lumina fecunda a constiintelor treze !
arty
2nd July 2004, 11:38
lol, de ce mami? sa ma retrag? ca spui TU? dar cine esti matale?
monokeros
2nd July 2004, 12:18
>ca femeie intre cativa golani, trebuie sa te retragi, ca nu se stie niciodata unde >se poate ajunge!Halal!
>lol, de ce mami? sa ma retrag? ca spui TU? dar cine esti matale?
Rezolvata ! Arty se considera femeie in secret si o considera pe diane barbat in secret. De aici misterul himenului - arty vrea sa se convinga ca, el fiind femeie, diane nu reprezinta un amor lesbo.
monokeros
2nd July 2004, 14:32
Look who's talking about logic. Aia care nu accepta ca poti fi religios si asta e la fel de "logic" pe cate este ca eu de exemplu prefer Pasha, Fahrenheit si Dune altor parfumuri si poti fi religios si (dupa standardele voastre) ilogic si totusi perfect functional ca fiinta sociala si sociabila. Si ca reciproca e valabila, exista asa-numiti religiosi care de fapt sunt fiinte umane decazute din calitatea de uman sub pretext de asimilarea divinului, asa cum exista atei rezonabili dar si asa-zisi atei care sunt decazuti din calitatea umana sub pretext de fiinte rationale. Cei din urma fiind, with all due respect, autorii celor mai mari masacre din istoria recenta. Asta e. Face it.
LazyPawn
2nd July 2004, 23:32
Nu vreau să ne mai întoarcem la istorie. Dacă am face-o, ar trebui să începem prin a spune că cea mai neagră perioadă din istoria omenirii nu a fost fascismul, și nici comunismul, cu toată abjecția lor. Ele, chiar luate împreună, au acoperit doar o arie relativ mică de timp (zeci de ani) și chiar spațiu geografic, la scară planetară. Cea mai dureroasă etapă a omenirii a fost cea de după prăbușirea Imperiului Roman, și până la Renaștere. Aici e vorba nu de zeci de ani, ci de peste un mileniu. A fost perioada în care lumea a fost guvernată de canoanele bisericești, și orice progres în oricare domeniu, științific sau cultural, a încetat. Oare unde am fi astăzi fără acei 1000 de ani pierduți bolborosind rugăciuni? Probabil că am fi în era călătoriilor interstelare, am muta obiectele cu gândul, problemele ecologice ar fi rezolvate... și multe altele.
Adevărul este că ĂN PREZENT lumea nu este zguduită de nici un fel de conflicte sau războaie între credincioși și atei. Excepțiile, fie de o parte, fie de cealaltă, sunt rezultatul activității unor creiere debile și adânc îndoctrinate. Comunismul este din fericire pe ducă, și acolo unde încă mai există a depășit sau nici nu a trecut prin faze de purificare pe criterii religioase. Statele religioase fundamentaliste mai fac și ele victime, dar se află sub o puternică presiune internațională, și oricât de mult ar dori liderii lor, nu pot păstra obiceiuri medievale în mileniul 3 pentru prea mult timp. Ceea ce există DIN PLIN în prezent, și reprezintă un pericol permanent, este un număr uriaș de focare de conflict religios. Dumnezeul meu e mai adevărat ca al tău. Cartea mea sfântă e mai sfântă ca a ta. Asta e ceea ce macină lumea. Nu este jurnal de știri sau ziar în care să nu auzi de noi și noi victime și escaladări ale conflictelor cu bază religioasă. Iată, în ordine alfabetică, doar câteva culese de pe internet.
Afghanistan . Conflicte între grupuri diferite de musulmani, unii fundamentaliști precum talibanii din Al Quaeda, care vor să lanseze un război la scară planetară împotriva creștinilor și evreilor. Responsabili de un număr mare de atentate teroriste, inclusiv cele din septembrie din SUA.
Africa de Sud . Animiștii ucid mii de persoane suspectate de magie neagră, așa ziși vrăjitori, în fiecare an.
Bosnia . Se confruntă nu atât nații, cât religii diferite. Ortodocși, catolici și musulmani. După ani de război, crime, exterminări și purificări etnice, în prezent se menține un echilibru foarte labil prin forțele de ordine internaționale. Dar, chiar și așa, mai izbucnesc măceluri din când în când.
Cecenia . Musulmani contra ortodocși. Perioade de independență și conducere musulmană, alternând cu perioade de cucerire rusească și pedepsire. Atentate musulmane de răzbunare inclusiv la Moscova.
Coasta de Fildeș . 3 grupuri mari, musulmani, creștini, și religii locale tradiționale se află în conflict deschis. După alegerile din 2000 s-a lansat o campanie fățișă de ucidere a celor necreștini, mii de victime.
Cipru . Creștinii greci ortodocși trăiesc în enclave printre musulmanii turci. Forțele ONU mențin cu greu stabilitatea.
India . Numeroase conflicte locale între animiști, hiduși și musulmani, plus variante minore. Ăntr-un singur astfel de conflict din 2002 au fost omorâți în medie 100 de oameni zilnic timp de câteva săptămâni.
Indonezia . Creștinii se bat cu musulmanii. Zeci de morți anual, mii de oameni rămași fără adăpost, case și biserici distruse.
Filipine . Conflict vechi de secole între creștinii aflați la conducere și musulmanii din nordul țării.
Irlanda de Nord . Conflict vechi între protestanți și catolici, atentate, terorism.
Kashmir . Hinduși și musulmani. Regiune pentru care se luptă India și Pakistanul, ambele puteri nucleare!
Kosovo . Există dovezi clare ale genocidului ortodox împotriva musulmanilor... care nici ei nu s-au lăsat mai prejos când au avut ocazia.
Kurdistan . Musulmanii atacă creștinii (protestanți, ortodocși, catolici, asirieni). Bombardamente.
Macedonia . Musulmanii angajați într-un război civil împotriva restului predominant ortodox.
Nigeria . Creștini, animiști, musulmani. Perioade de dictatură religioasă și militară alternând cu perioade de democrație fragilă când se mai potolesc atentatele.
Orientul Mijlociu . Evrei, musulmani, creștini. Zona cea mai fierbinte de pe Glob, de zeci de ani, un adevărat focar de război și terorism. Teritorii așa zis sfinte reclamate de toți. Haos, atentate, războaie.
Pakistan . Lupte între musulmanii șiiți și suniți.
Timorul de Est . Tradițional catolici, dar și cu musulmani printre ei, au fost anexați de Indonezia musulmană. Ocupanții au lansat un program de genocid și curățire pe criterii religioase.
Serbia, provincia Vojvodina . Programul de curățenie ortodoxă sârbească a reușit să-i izgonească pe cei 50.000 de catolici maghiari.
Sri Lanka . O minoritate hindusă de 18% este în război de independență față de majoritatea budistă, din 1983.
Sudan . Teatrul unor crime greu de imaginat în lumea de azi, pe fondul urii dintre animiști, creștini și musulmani. Dușmanii de religie diferită sunt luați ca sclavi, scalpați, crucificați etc.
Tibet . Comuniștii chinezi interzic manifestarea oficială a religiei tradiționale după ocuparea provinciei în 1950. (iată și singurul exemplu ateu-religios).
Uganda . Creștinii rebeli din nord poartă un război sângeros împotriva animiștilor și musulmanilor. Scopul declarat este creearea unui stat teocrat bazat pe cele 10 porunci biblice.
Acesta este tabloul lumii în care trăim. Bine spunea Carl Sagan - Dacă credința nu este chiar cel mai mare rău al omenirii, atunci acesta este fără îndoială faptul că există mai multe credințe. Când vezi atâta mizerie, atâta ură și conflicte generate numai și numai de aberanta credință într-un anume spiriduș universal, God-ul la modă local, te cuprinde disperarea și îți vin în minte versurile nepieritoarei balade Imagine a lui John Lennon , nu întâmplător ucis de un creștin fanatic (împușcat de 5 ori în spate de Mark Chapman).
Imagine there's no heaven ,
It's easy if you try,
No hell below us,
Above us only sky ,
Imagine all the people
living for today...
Imagine there's no countries,
It isn't hard to do,
Nothing to kill or die for,
No religion too,
Imagine all the people
living life in peace...
You may say I'm a dreamer,
but I'm not the only one,
I hope some day you'll join us,
And the world will live as one.
Diane
3rd July 2004, 00:10
Lennon a fost ucis de un bolnav psihic care avea probleme de identitate.Exista si alte teorii care tin de teoria conspiratiei in ceea ce priveste moartea lui.Raman doar teorii.Chestia asta ca religia omoara artisti este o tampenie!
Lennon este un artist extraordinar, unul dintre preferatii mei, dar nu constituie si modelul meu uman de gandire.
LazyPawn, tu crezi ca religia trebuie interzisa?
voll
3rd July 2004, 08:47
LazyPawn, urmatoarea întrebare logică, rațională este: daca darâmi, ce pui în loc?
Dorești ca omul să taie toate legăturile cu ceea ce nu este de natură intelectuală, dar acel ceva pe care îl oferi drept înlocuitor/substitut îl poate hrăni? Cum ar putea un om să facă astfel de promisiuni, în condițiile în care acel om nici nu știe legile după care e croit Universul, abia le descoperă în aspectele materiale? Poate că dumitale îți este de ajuns pentru un timp intelectul și te izolezi de orice altceva, dar ești sigur că poți oferi celorlalți o soluție care să cuprindă și ceea ce accepți și ceea ce negi? Ăi poți ghida cu lumina intelectului spre ce anume? Ce vezi la capătul drumului?
Poate că 'obscurantiștii' nu doresc să-ți ia sprijinul rațional, ca să bâjbâi pe întuneric, ci încearcă să-ți ofere argumente raționale pentru a găsi acel sprijin pe care nici un om nu îl poate oferi, oricât de 'evoluat' ar fi el. Condescendență la adresa altor oameni? Ai ajuns la capătul evoluției? Ăsta e capătul evoluției?
voll
3rd July 2004, 09:45
[...] Adică dacă s-ar stinge credința, de la sine.
Rațiunea va învinge obscurantismul, nu există altă cale. Nu prin impunerea cu forța, ci prin simplul progres al cunoașterii...
Presupun că ai înțeles ceea ce tocmai ai scris/gândit. Poate chiar vrei asta! Ai declarat cuiva război și ții secret? Fii onest! Simplul progres al cunoașterii sună mai degrabă a "Dacă s-ar stinge de la sine ar fi bine, dar cred ca ar trebui să-i mai pun și eu puțin perna pe față, așa... ca să fiu sigur! :hmm:" (Perna fiind chiar cunoașterea pe care o oferi drept substitut pentru credință. Nu, mulțumesc! Nu am nevoie de așa ceva și, uite!, pot folosi un calculator!)
Ai spus Adevărul este că ĂN PREZENT lumea nu este zguduită de nici un fel de conflicte sau războaie între credincioși și atei ... Well, it fights back!
Think. Again.