lucian123
25th February 2005, 14:14
QUOTE(driverx @ Feb 25 2005, 14:11)
mio irosesc pe a mea aici incercand sa le explic niste valori
Niste mizerii... mai degraba.
Nu ai nici o dovada pentru ceea ce spui.
Tot ce spui e egal cu 0 fara dovezi.
Asa ca i-ti jucriile... dupa cum spunea cineva mai devreme.
Ca sa nu-ti deranjezi inteligenta evoluata din viermi.
Am impresia ca mintea ta arata cam ca avatarul tau.
shapeshifter
25th February 2005, 14:17
QUOTE(driverx @ Feb 25 2005, 14:07)
Uitati un exemplu clasic de sucit minti pe bigudiuri ca a lui zippy.
zipiule, te rog explica asta, ca e tare. Pe bune. Sunt chiar curios ce iti debiteaza capul. Dar te rog lasa-ne cu citatele, ca altii au aberat destul, nu abera mai mult si tu cu aberatiilor lor. Macar mai creaza ceva aberatii si tu, ca si ei, prostia trebuie sadita in continuu, ca altfel dispare. Alta proprietate a evolutiei, elimina ce nu e bun in sistem.
Inca odata: lumea exista pentru ca tu ii dai viata..
Lumea pe care tu o percepi este lumea propriei tale creatii, iluzii..
Observa acest adevar profund: cind esti in somnul adinc fara vise, lumea se sterge pentru tine, esti pura fiintare neumbrita de conceptualizare, dualism..
Bineinteles ca lumea continua ,,sa existe" dar realitatea ta este cea pe care tu o percepi.. Nici un eu, nici o lume.. adica nu exista o lume separata de tine, nu exista dualism decit in minte, un sentiment este revendicat de catre eu numai dupa ce este constientizat.. dar eu-ul nu este altceva decit un gind care apare datorita inlantuirii amintirilor.. Experimenteaza totul in chip nou, nelegat de amintiri, presupuneri, cu alte cuvinte neprogramat mental de fostele experiente, asta inseamna suprema libertate!
andreic
25th February 2005, 14:19
QUOTE(lucian123 @ Feb 25 2005, 14:14)
Niste mizerii... mai degraba.
Nu ai nici o dovada pentru ceea ce spui.
Tot ce spui e egal cu
0 fara dovezi.
Asa ca i-ti jucriile...  dupa cum spunea cineva mai devreme.
Vad ca tot tu vii cu nasu pe sus cu biblia la care nu ai nici o dovada da ceilalti care iti explica ceva concret, demonstrat prin tot ceea ce avem in jur ca tehnologie, inclusiv jucaria asta la care scrii mesajele... nu au vovezi
Eu cred ca nci tu nu intelegi ce spui de fapt.
De fapt cred ca tu mergi pe tactica repetarii la infinit a unul lucru foarte discutabil si fara baze temeinice in schimb elimini din start orice e concret si studiat... in speranta ca cineva te va crede. Nu cerd ca ai gasit aici ce cautai 
Eu cred ca ar trebui macar sa iei in calcul toate variantele posibile si sa incerci sa judeci pentru tine, nu sa preiei ideile arhicunoscute cu basme din carti stravechi...
lucian123
25th February 2005, 14:22
QUOTE(Andrei Cioaca @ Feb 25 2005, 14:19)
Vad ca tot tu vii cu nasu pe sus cu biblia la care nu ai nici o dovada da ceilalti care iti explica ceva concret, demonstrat prin tot ceea ce avem in jur ca tehnologie, inclusiv jucaria asta la care scrii mesajele... nu au vovezi
Eu cred ca nci tu nu intelegi ce spui de fapt.
PArerea ta so- tii pentru tine.
Deci dovezile arheologice, stiintifice, istorice, s.a nu inseamna nimic pe langa teoria voastra?
Daca asta spui e grav. Pentru ca asta arata IQ-ul tau.
Normal ca vin cu Biblia la care am foarte multe argumente pe cand ceilalti, oricat m-am rugat de ei sa aduca dovezi, nu au facut-o.
Pentru ca acele dovezi nu exista.
Doar plasmuirea unor minti bolnave.
andreic
25th February 2005, 14:24
---
---
Atunci nu mai discuta pe aici 
---
Normal ca vin cu Biblia la care am foarte multe argumente pe cand ceilalti
---
Ce argumente ai, unde sunt ? In imaginatia ta probabil sau in vorbele populare ? Vorbesti doar ca sa incingi fierul la cald, sa mentii discutia pe fagasuri irealiste, nu altceva... Sper ca nu vii iar cu aia ca daca 10 milioane de oameni cred inseamna ca nu se pot insela nu ?
Vorba imaginii...
shapeshifter
25th February 2005, 14:25
---------
Andrei....ce ne batem noi capul aici? Sa ii lasam in supa lor. Ei isi irosesc viata. Eu mio irosesc pe a mea aici incercand sa le explic niste valori pe care ei oricum o sa le nege.
---------
@driverx:
Trupul si mintea duc lipsa de timp nu tu, de aici si iluzia de a-ti pierde timpul cu.. de a-ti irosi viata..
Tu esti atemporal, lumea, corpul-minte sunt in tine nu tu in ele..
Omul obisnuit pune etichete, asta denota faptul ca el are deja parerile formate si ii eticheteaza pe cei din jurul lui conform propriei sale programari mentale..
Viata niciodata nu se iroseste, ceea ce macina personalitatea omului obisnuit, este aceasta identificare gresita cu corpul-minte care produce dorinþã si frica, acestea stând la baza comportamentului omului obisnuit..
Blitzkrieg
25th February 2005, 14:25
QUOTE(Skodaru @ Feb 25 2005, 12:32)
dar inca la intrebarea mea nici unul nu mi-a raspuns. oare voi primi raspuns candva? sau voi veti primi raspuns candva?
cum a aparut viata?
da ma....sa va vad raspunsurile !!
+ cum puteti sa credeti in totalitate in teoria evolutionista ? e absurd. adica din milioanele de specii de animale care sunt pe glob DOAR o SINGURA specie a evoluat la un nivel atat de inalt incat sa aiba constiinta ??...nici macar nu sunt animale care sa ajunga macar la nivelul de 20% din al omului. asta cum o explicati ?? si na numi spuneti ca este coincidenta
...cel mai mult are poate maimuta care stie doar sa imite, o sa spuneti ca stie maimuta asta sa faca mai multe, stie, dar numai cand sa folosit in unele experimente si dupa mai multe repetari actioneaza dupa instinctul nou format. va spun eu ca in mod sigur a intervenit ceva de la facut pe om sa aiba constiinta
lucian123
25th February 2005, 14:27
QUOTE(Blitzkrieg @ Feb 25 2005, 14:25)
...cel mai mult are poate maimuta care stie doar sa imite, o sa spuneti ca stie maimuta asta sa faca mai multe, stie, dar numai cand sa folosit in unele experimente si dupa mai multe repetari actioneaza dupa instinctul nou format. va spun eu ca in mod sigur a intervenit ceva de la facut pe om sa aiba constiinta
Actioneaza pentru ca dupa aia i se da papica. Pe asta nu o luati in calcul?
Hai cu dovezi. Nimeni. Pai inseamna ca vorbiti prostii. Eu am spus ceva. Daca veneati si voi cu ceva mai era ceva, da asa....
Doar teoria nebunului Darwin. Saracul cum a murit, exact ca ultimul vierme, singur si sarac si parasit de toti.
Acum nici oamenii de stiinta nu mai sustin teoria lui.
S-au desteptat oamenii si nu mai cred in vrajeli ieftine.
Da unii au ramas indobitociti de comunism. Ca aia s-au luptat cu tot dinadinsul sa faca sa dispara biblia si oamenii credinciosi.
Si unde sunt ei acum, s-au dus. Si pomenirea li s-sa uitat.
driverx
25th February 2005, 14:30
Lucian
Omuuule, bine a punctat Andrei, valorile noastre se afla in cunoasterea pe care o detinem care nea permis sa cream pana si aceste calculatoare pe care tu le utilizezi aici ca sa ne improsti cu noroi. Ce argument si dovada vrei mai mult decat calculatorul tau din fata, tot ce misca si vezi pe geam la tine (daca nu stai la subsol cu biblia in mana).
Iar tu zippy....aveam o parere despre tine, sincer nu buna, dar tu stii asta, dar dat fiind si aceste conditii totusi ai reusit sa ma re-dezamagesti cu teoriile cu realitatile. Lumea asta a existat dinainte sa exist eu sau tu, dinainte sa se nasca tampitii pe care ii citesti tu si iti spala mintea. Realitatea e una, ai dreptate, asa a fost si inaintea tampitilor tai. Fiecare o interpreteaza cum poate. Diferenta intre noi si voi este ca noi incercam prin cunoastere sa percepem realitatea cat mai real posibil, pe cand voi incercati si chiar va chinuiti sa dati intelesuri stupide la niste lucruri normale. Astfel, usor o luati pe aratura, si ati luat-o demult, ca tare v-ati abatut de la calea cat de cat normala.
Mosotti
25th February 2005, 14:32
QUOTE(lucian123 @ Feb 25 2005, 14:07)
Nu eu nu arunc cu noroi in argumente stiintifice.
Stiinta moderna accepta CREATIA.
Numai o gasca mica de nebuni (ma refer la oamenii de stiinta) mai accepta in ziua de azi evolutionismul.
Cei care dau cu noroi sunteti voi.
accepta creatia? poate procreatia care se intimpla altfel.
QUOTE(lucian123 @ Feb 25 2005, 14:22)
Deci dovezile arheologice, stiintifice, istorice, s.a nu inseamna nimic pe langa teoria voastra?
Daca asta spui e grav. Pentru ca asta arata IQ-ul tau.
Normal ca vin cu Biblia la care am foarte multe argumente pe cand ceilalti, oricat m-am rugat de ei sa aduca dovezi, nu au facut-o.
Pentru ca acele dovezi nu exista.
Doar plasmuirea unor minti bolnave.
posturile tale de porcusor isteric n-au nimic de-a face cu ceea ce presupune a fi crestin anyway. nu esti decit un fanatic agitat ca un rahat scufundat intr-un acid. dac-as fi dumnezeu si dac-as exista te-as trazni
driverx
25th February 2005, 14:33
QUOTE(Blitzkrieg @ Feb 25 2005, 14:25)
da ma....sa va vad raspunsurile !!
+ cum puteti sa credeti in totalitate in teoria evolutionista ? e absurd. adica din milioanele de specii de animale care sunt pe glob DOAR o SINGURA specie a evoluat la un nivel atat de inalt incat sa aiba constiinta ??.
Bah, dovedeste tampenia spusa de tine, si dupa aia trecem la alt punct. Alti idioti ca tine (dar si credinciosi, of course) au sustinut si sustin ca numai omul are sentimente ca asta il diferentiaza de restu animalelor, dar in cunoasterea lor limitata au uitat minim de delfini. SO, cum dracu iti argumentezi tu tampenia spusa mai sus? Daca voi nu vreti sa vedeti altceva decat vreti sa vedeti, aveti macar bunul simt sa nu il ridicati la rang de adevar.
shapeshifter
25th February 2005, 14:33
QUOTE(driverx @ Feb 25 2005, 14:30)
Lucian
Omuuule, bine a punctat Andrei, valorile noastre se afla in cunoasterea pe care o detinem care nea permis sa cream pana si aceste calculatoare pe care tu le utilizezi aici ca sa ne improsti cu noroi. Ce argument si dovada vrei mai mult decat calculatorul tau din fata, tot ce misca si vezi pe geam la tine (daca nu stai la subsol cu biblia in mana).
Iar tu zippy....aveam o parere despre tine, sincer nu buna, dar tu stii asta, dar dat fiind si aceste conditii totusi ai reusit sa ma re-dezamagesti cu teoriile cu realitatile. Lumea asta a existat dinainte sa exist eu sau tu, dinainte sa se nasca tampitii pe care ii citesti tu si iti spala mintea. Realitatea e una, ai dreptate, asa a fost si inaintea tampitilor tai. Fiecare o interpreteaza cum poate. Diferenta intre noi si voi este ca noi incercam prin cunoastere sa percepem realitatea cat mai real posibil, pe cand voi incercati si chiar va chinuiti sa dati intelesuri stupide la niste lucruri normale. Astfel, usor o luati pe aratura, si ati luat-o demult, ca tare v-ati abatut de la calea cat de cat normala.
Driverx n-ai inteles nimic..
Blitzkrieg
25th February 2005, 14:34
pei asa i se modifica instinctul....daca apasa pe rosu in loc de verde isi da seama ca va primi mancare, iar asta doar dupa mai multe repetari
si pls
NU CONFUNDA INSTINCTUL CU INTELIGENTA sunt 2 lucruri total diferite....merci
driverx
25th February 2005, 14:35
QUOTE(Mosotti @ Feb 25 2005, 14:32)
accepta creatia? poate procreatia care se intimpla altfel.
posturile tale de porcusor isteric n-au nimic de-a face cu ceea ce presupune a fi crestin anyway. nu esti decit un fanatic agitat ca un rahat scufundat intr-un acid.
Mosotti, stii ca nu te inghit, ca strici orice thread, dar asta a fost tare de tot, dar si adevarat din pacate. Desi imi este greu, trebuie sa te felicit.
Blitzkrieg
25th February 2005, 14:37
QUOTE(driverx @ Feb 25 2005, 14:33)
Bah, dovedeste tampenia spusa de tine, si dupa aia trecem la alt punct. Alti idioti ca tine (dar si credinciosi, of course) au sustinut si sustin ca numai omul are sentimente ca asta il diferentiaza de restu animalelor, dar in cunoasterea lor limitata au uitat minim de delfini. SO, cum dracu iti argumentezi tu tampenia spusa mai sus? Daca voi nu vreti sa vedeti altceva decat vreti sa vedeti, aveti macar bunul simt sa nu il ridicati la rang de adevar.
vrei cumva sa zici ca delfinul are sentimente si constiinta ??
lucian123
25th February 2005, 14:37
QUOTE(driverx @ Feb 25 2005, 14:33)
Bah, dovedeste tampenia spusa de tine, si dupa aia trecem la alt punct. Alti idioti ca tine (dar si credinciosi, of course) au sustinut si sustin ca numai omul are sentimente ca asta il diferentiaza de restu animalelor, dar in cunoasterea lor limitata au uitat minim de delfini. SO, cum dracu iti argumentezi tu tampenia spusa mai sus? Daca voi nu vreti sa vedeti altceva decat vreti sa vedeti, aveti macar bunul simt sa nu il ridicati la rang de adevar.
Helo! ai vorbit vreodata cu vreun delfin. Ce ti-a spus? ce sentimente are?
Hai ma spune! Vei primi premiul Nobel pentru asta. Du-te si varsa tot pe un post TV.
Sa vezi ce faima vei avea.
Vezi ca nu te-a numit nimeni idiot, cu toate ca poate esti.
Asta nu stiu pentru ca nu te cunosc.
Pentru cel ignorat :
Sa fii crestin nu inseamna ca te lasi calcat in picioare.
Mosotti
25th February 2005, 14:44
deci inca nu ma ignori? hehe, sint foarte carismatic, stiu...
atunci care e faza cu obrazul celalalt? sau recunosti ca cristos era un cretin care trebuie ignorat?
driverx
25th February 2005, 14:45
QUOTE(lucian123 @ Feb 25 2005, 14:37)
Helo! ai vorbit vreodata cu vreun delfin. Ce ti-a spus? ce sentimente are?
Hai ma spune! Vei primi premiul Nobel pentru asta. Du-te si varsa tot pe un post TV.
Sa vezi ce faima vei avea.
Faima au avut-o altii cand au descoperit astea. Tu nu ai urechi pentru ele.
Ce nu s-a descifrat este limbajul lor. Dar eu zic ca in cca. 50 de ani va fi si asta! Esti de acord sa devin eu dumnezeul tau si mergi pe poruncile si invatamintele mele dupa ce delfinul iti va vorbi de sentimentele lor si cum ii afecteaza pe ei asta? Vei avea un soc, sincer. Dintr-o data Dumnezeul si Biblia si toate teoriile tale si ale celor pe care i-ai invatat sa o ti se darame, si atunci vei ajunge o epava. epava. Si s-ar putea sa ajungi mai repede, si nu din cauza delfinilor, ci a unui alt fenomen pe care tu il negi cu atata ardoare.
evilone
25th February 2005, 14:46
lucian123, inca nu am vazut acele dovezi stiintifice, arheologice, istorice si de alta natura. In Noul Testament nu prea exista nimic care sa dovedeasca ceva. Vechiul Testament este in cea mai mare parte istoria Israelului, si din acest punct de vedere probabil o fi adevarat intr-o masura mai mica sau mai mare. A spune ca Biblia este de inspiratie divina pentru ca exista dovezi istorice in sprijinul ei e ca si cum ai spune ca scrierile cronicarilor romani sunt de inspiratie divina. Da un exemplu de profetie a Bibliei care s-a indeplinit fara putinta de tagada.
Blitzkrieg
25th February 2005, 14:48
QUOTE(driverx @ Feb 25 2005, 14:45)
Faima au avut-o altii cand au descoperit astea. Tu nu ai urechi pentru ele.
Ce nu s-a descifrat este limbajul lor. Dar eu zic ca in cca. 50 de ani va fi si asta! Esti de acord sa devin eu dumnezeul tau si mergi pe poruncile si invatamintele mele dupa ce delfinul iti va vorbi de sentimentele lor si cum ii afecteaza pe ei asta? Vei avea un soc, sincer. Dintr-o data Dumnezeul si Biblia si toate teoriile tale si ale celor pe care i-ai invatat sa o ti se darame, si atunci vei ajunge o epava. epava. Si s-ar putea sa ajungi mai repede, si nu din cauza delfinilor, ci a unui alt fenomen pe care tu il negi cu atata ardoare.
imi spui si mie metoda prin care sa dedus ca delfinii au sentimente ??
-ce ?? pe un caine daca ii dai 3 bote peste spate si peste 5 ore vine la tine fara nici o frica inseamna ca te iubeste si ca are sentimente pentru tine ??
- el stie ca tu ii dai de mancare si atat
evilone
25th February 2005, 14:51
QUOTE(Blitzkrieg @ Feb 25 2005, 14:48)
imi spui si mie metoda prin care sa dedus ca delfinii au sentimente ??
-ce ?? pe un caine daca ii dai 3 bote peste spate si peste 5 ore vine la tine fara nici o frica inseamna ca te iubeste si ca are sentimente pentru tine ??

- el stie ca tu ii dai de mancare si atat
Vrei sa stii un mic experiment care arata ca delfinii sunt "putin" diferiti de caini? Pune un caine in fata unei oglinzi, apoi pune un delfin. Vei observa mici diferente in comportament.
Blitzkrieg
25th February 2005, 14:53
eu mam referit la SENTIMENTE NU la inteligenta !! va rog sa nu mai le confundati !
chiar ca mai sus nu mam referit DELOC la inteligenta, va rog sa cititi mult mai atent
evilone
25th February 2005, 14:56
QUOTE(Blitzkrieg @ Feb 25 2005, 14:53)
eu mam referit la SENTIMENTE NU la inteligenta !! va rog sa nu mai le confundati !
chiar ca mai sus nu mam referit DELOC la inteligenta, va rog sa cititi mult mai atent

Experimentul nu dovedeste ca delfinii au inteligenta, ci ca au constiinta de sine. Ma rog, pare sa dovedeasca, pentru ca experimentul este inca destul de controversat.
driverx
25th February 2005, 14:57
QUOTE(evilone @ Feb 25 2005, 14:51)
Vrei sa stii un mic experiment care arata ca delfinii sunt "putin" diferiti de caini? Pune un caine in fata unei oglinzi, apoi pune un delfin. Vei observa mici diferente in comportament.
Corect. Cainele va sfarsi prin a se bate cu propria imagine, in prostia lui.
@Blitzkrieg
Alt exemplu. Esti mijlocul marii. Cainii stiu sa innoate, chiar bine. Cine vrei sa fie aproape de tine? Un caine (salbatic) sau un delfin, la fel de salbatic. Vei avea mari surprize daca te vei trezi impins catre suprafata de un delfin. Un caine (nu al tau, ca altfel sta treaba atunci) maxim sta (chiar speriat) si se uita cum dai din maini si picioare ca un prost in ultimele tale momente din viata.
Blitzkrieg
25th February 2005, 15:01
constiinta la delfini : adica au constiinta ca si oamenii si nu actioneaza dupa instincte??
constiinta la om: NU actioneaza dupa instince + DEOSEBESTE BINELE de RAU (proprietatea de baza..daca pot sa zic asa)
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.