LazyPawn
24th February 2005, 18:20
QUOTE(lucian123 @ Feb 24 2005, 18:15)
O intrebare: de ce toate animalele se tem de om, instinctiv se tem de om si presera sa se departeze daca prin preajma apare un om. Sigur exista si multe exceptii dar regula asta e. Un animal e supus omului prin instinctul lui.
DE CE?
Lucian, fără nici o supărare, cu asta mi-ai asigurat porția de râs pe vreo două zile. Nici nu mai are rost să comentez, ia-te la bătaie cu urșii, leii, și vezi ce iese. Cred că și o pisică nervoasă te pune la punct.
shapeshifter
24th February 2005, 18:20
Daca evolutia biologica a cam ajuns la liman, evoluția acum este cea la nivelul informațional.. creierul.. pamintul a devenit pamint vazator, constient de el insusi..
Tot universul trudeste din greu pentru a se intoarce la sursa..
evilone
24th February 2005, 18:21
QUOTE(LazyPawn @ Feb 24 2005, 18:20)
[...]Cred că și o pisică nervoasă te pune la punct.
Si daca vrei si demonstratii iti aduc pisica mea. Maraie ca un caine
shapeshifter
24th February 2005, 18:23
Daca evolutia biologica a cam ajuns la liman, evoluția acum este cea la nivelul informațional.. creierul.. pamintul a devenit pamint vazator, constient de el insusi..
Tot universul trudeste din greu pentru a se intoarce la sursa..
lucian123
24th February 2005, 18:23
QUOTE(LazyPawn @ Feb 24 2005, 18:20)
Lucian, fără nici o supărare, cu asta mi-ai asigurat porția de râs pe vreo două zile. Nici nu mai are rost să comentez, ia-te la bătaie cu urșii, leii, și vezi ce iese. Cred că și o pisică nervoasă te pune la punct.
Nu omule, nu e vorba de a te lupta cu animalele.
Dar era de mirare sa intelegi. Chiar de mirare.
Citeste Biblia, prima carete a ei si ai sa afli porunca pe care a dat-o Dumnezeu omului si tuturor animalelor.
lucian123
24th February 2005, 18:24
QUOTE(evilone @ Feb 24 2005, 18:21)
Si daca vrei si demonstratii iti aduc pisica mea. Maraie ca un caine

E sora voastra...
evilone
24th February 2005, 18:29
Animalele ataca alte animale din mai multe motive:
1. Vaneaza
2. Isi apara teritoriul
3. Isi apara ouale/puii
4. ...
Du-te tu intr-o zona nelocuita in care animalele nu stiu ce e ala om, si intra intr-una din situatiile de mai sus. O sa fugi rupand pamantul cu toata autoritatea ta de om creat dupa chipul si asemanarea lui Dumezeu.
LazyPawn
24th February 2005, 18:35
QUOTE(evilone @ Feb 24 2005, 18:29)
Du-te tu intr-o zona nelocuita in care animalele nu stiu ce e ala om, si intra intr-una din situatiile de mai sus. O sa fugi rupand pamantul cu toata autoritatea ta de om creat dupa chipul si asemanarea lui Dumezeu.
Greșești. Le va citi din sfânta Scriptură și se vor potoli.
lucian123
24th February 2005, 18:35
QUOTE(evilone @ Feb 24 2005, 18:29)
Animalele ataca alte animale din mai multe motive:
1. Vaneaza
2. Isi apara teritoriul
3. Isi apara ouale/puii
4. ...
Doar intr-una din acele situatii, sau daca acele animale au fost inraite de om, sau dace le ataci si atunci se apara.
Eu vorbeam de conditii normale cand se gaseste un animal in padure iar un om trece pe acolo. Sa vezi cum pleaca, cum se retrage sfios animalul.
De ce?
Pentru ca Dumnezeu a spus"Cresteti, inmultiti-va, umpleti pamantul si supuneti-l si stapaniti peste pestii marii,peste pasarile cerului si peste orice vetuitoare care se misca pe pamant."
Din acest motiv toate animalele se tem de om.
evilone
24th February 2005, 18:39
Daca nu esti intr-una din situatiile de mai sus, si animalul nu a avut in trecut experiente neplacute cu oamenii evident ca nu te ataca si prefera sa te ocoleasca. Nu are de ce sa riste un atac. Si apoi faptul ca nu te ataca este tocmai o dovada a faptului ca nu te considera o amenintare.
lucian123
24th February 2005, 18:41
QUOTE(evilone @ Feb 24 2005, 18:39)
Daca nu esti intr-una din situatiile de mai sus, si animalul nu a avut in trecut experiente neplacute cu oamenii evident ca nu te ataca si prefera sa te ocoleasca. Nu are de ce sa riste un atac. Si apoi faptul ca nu te ataca este tocmai o dovada a faptului ca nu te considera o amenintare.
Nu ai inteles. El nu doar nu te ataca. El pleaca, fuge pentru ca se teme.
evilone
24th February 2005, 18:47
Asta sa o crezi tu. Zi mersi ca nu ai fost nevoit sa mergi noaptea prin padure si sa vezi ochii lupilor sclipind (ei au ochii tot in partea frontala, nu au ochi in spate care se vad in timp ce fug de tine). Animalele nu sunt proaste. Nu ataca fara motiv. Un lup matur si puternic de exemplu nu o sa atace niciodata un caprior asa, de amorul artei. De fapt, si infometat sa fie si tot e foarte putin probabil ca o sa atace singur un caprior sanatos. De ce? Pentru ca se poate trezi cu un corn in burta. Chiar si o rana mica ii poate fi fatala (pentru ca ei nu au antibiotice). Faptul ca animalele salbatice nu prea ataca omul are doua motive mari si late: 1) (si cel mai important) au avut experiente neplacute, in care omul si-a demonstrat "forta" 2) nu au motive sa atace. Daca te intalnesti cu un lup infometat care nu a avut in viata lui de-a face cu un om, este destul de probabil sa te trezesti cu el cravata la gat.
lucian123
24th February 2005, 18:56
Daca spui tu...
Mosotti
24th February 2005, 20:12
a fost de curind la stiri un dement dintr-asta care a intrat la un leu si a inceput sa-i citeasca din biblie. guess what? nici leul n-a inghitit ineptiile alea, a preferat sa haleasca cretinul. din pacate au mai salvat ceva din el si l-au dat redirect catre ospiciu 
edit: io as fi aruncat o sticla de ketchup in cusca
TOPCATBV
24th February 2005, 20:59
Poate sa imi spuna cineva de ce a creat D-zeu stelele?
Gaurile negre exista?
Poate sa imi spuna cineva de ce a creat D-zeu gaurile negre?
Blitzkrieg
24th February 2005, 21:07
QUOTE(Andrei Cioaca @ Feb 23 2005, 18:12)
Fiecare actiune are o reactiune... si ce demonstreaza asta ? Ca exista d-zeu ? lol
Cu riscul de a repeta ce s-a mai discutat deja, daca trebuie sa fie (cu toate ca nu trebuie) ceva la inceputurile universului... de ce acela e neaparat d-zeu ?

da ...asta demonstreaza, ca exista o forta supranaturala care eu cred ca este D-zeu. Asa se demonstreaza logic ca dumnezeu exista. asa au demonstrato cel putin parintii logicii.
+ ca am mai vazut pe aici un post care se referea la cum a aparut omul...cam asa ceva....Eu cred ca omul nu a aparut cum zice biblia dar nu cred nici in teoria de evolutie.
cred ca este o combinatie..omul a evoluat dintrun stramos comun pe care il avem cu maimuta, iar cand omul a ajuns la un prag in care sa arate cam asa cum aratam noi astaz ( in jur de homo-sapiens) D-zeu nea dat constiinta care ne deosebeste de celelalte animale.
PS. Stiinta nu poate explica nici in zilele de astazi aparitia vietii, evolutia da dar NU APARITIA.
Mosotti
24th February 2005, 21:07
QUOTE(TOPCATBV @ Feb 24 2005, 20:59)
Poate sa imi spuna cineva de ce a creat D-zeu stelele?
Gaurile negre exista?
Poate sa imi spuna cineva de ce a creat D-zeu gaurile negre?
desi toata lumea bata apa in piua pe relatia dintre bine-rau care cica blablabla, insa io am observat ca de fapt lucrurile stau cu totul altfel, adica totul se rezuma la dualitatea gauri si chestii care sa umple gaurile . barbatii lupta pentru gauri, femeile alearga dupa chestii care sa le umple; mori, umple o groapa cu tine; te pisi, te caci (sorry
) unde? intr-o nenorocita de gaura; mergi pe strada si cazi intr-un canal; manici, bei, bagi pe gaura etc etc etc. sint sigur ca vreodata o sa aflam si de ce au fost facute gaurile negre. poate o sa ne explice chiar jesus
andreic
24th February 2005, 21:31
QUOTE(lucian123 @ Feb 24 2005, 17:22)
TEORIE.
In epoca moderna au fost cateva cataclisme destul de mari, care arata cum pot aparea fosilele de care vorbesti.
Las-o moarta ca macane rau... fugi de aici... auzi fosilele sunt teorii
Probabil si datearea cu carbon si alte lucruri mai concrete... cum ar fi reducerea apendicelui la omul modern tot teorie este...
Da legaturile si evolutia organelor ? Ah... de fapt tot nu intelegi asa ca ce mai... daca te indeb de ce Chinezii sunt diferiti de Europeni o sa spui ca asa a vrut nustiucine care se crede dzeu
TOPCATBV
24th February 2005, 22:46
Inca o intrebare: Cum au aflat cei care au scris Biblia cum a creat D-zeu lumea in cele 6 zile? Cine le-a spus? A dat D-zeu raportul cuiva?
andreic
24th February 2005, 23:11
O fi dat un SMS...
Da stai ca nu putea, ca trebuia mai intai sa inventeze particolele si ordinea care formau lantul de comunicatie
rz
25th February 2005, 00:07
Intrebarea e alta...
Credeti ca AndreiCioaca si LazyPawn exista?
Skodaru
25th February 2005, 08:05
hai mai baieti ,fiti seriosi. la urma urmei nici voi nu sunteti mai atei ca mine. aveti o credinta de invidiat, poate nici Papa Ioan Paul al 2-lea nu are o credinta atat de puternica ca voi, si sunt convins ca nu are! numai ca e intr-o directie gresita. voi credeti intr-o teorie. subliniez t e o r i e .
am pus mai devreme o intrebare: cum a aparut viata? in momentul in care o sa-mi explicati (a se citi dovediti) o sa zic ca nu exista Dumnezeu.
PS: sa va spun cateva vorbe despre teoria evolutionista: are la baza teoria selectiei naturale, adica ala mai tare ramane, corect? iar de aici pana la a zice ca rasa ariana e cea mai "buna" sau mai buna decat restu nu e decat un pas. si iaca asa, copii mosului, a aparut holocaustul. adica de ce sa nu ajutam noi un pic selectia naturala, si sa omoram vro cateva milioane de evrei si tigani, ca si asa e rasa inferioara si in cateva milioane de ani o sa dispara. si o sa ramanem noi, frumosii arieni.
pe cand Biblia spune clar ca toti oamenii sunt egali in ochii lui Dumnezeu, si nici unul nu e superior celuilalt, indiferent de rasa, nationalitate, cultura sau numar la pantofi.
@AndreiCioaca: eu as fi un pic mai atent cum vorbesc despre Dumnezeu, chiar daca nu cred ca exista. cine stie, poate exista... si daca exista nu cred ca ii convine sa iti bati joc de el in halul asta.
si nu, nu a dat un SMS, 1Timotei 3:15, 16 - asa a s-a scris Bilbia.
driverx
25th February 2005, 09:32
QUOTE(lucian123 @ Feb 24 2005, 17:15)
Toate fiintele au fost creeate in acelasi timp. Numai ca datorita OMULUI, unele specii au disparut. Iar altele continua sa dispara.
Sa ii ia dracu pe oameni. Imi este rusine ca sunt om. Cum a putut specia mea sa faca un asemenea masacru care a dus la disparitia dinosaurilor.
OK, o fi doar teorie. Dar explica tu de ce exista asemenari intre speciii, in care se vede clar o evolutie, nu diferente mari, dar sufieciente pentru o mai buna adaptbilitatate la noile conditii.
Si iar sa ii ia dracu pe oameni. Deja de 2 sau 3 ori (nu mai retin exact) a dus la dispartia rinocerilor. DA, ei au mai existat, putin in alte forme. Dar au disparut, si au reaparut. Binenteles la distante de milioane de ani, ca trebuie timp sa evolueze un mamifer asa mare.
Si voi astia cu mintile pe bigudiuri cat ziceti ca are pamantu cu toate fiintele lu' Dumniezo? 10000 ani? L-ati testat pe Dumniezo cu C14 si atata a iesit?
TOPCATBV
25th February 2005, 09:34
QUOTE(Skodaru @ Feb 25 2005, 08:05)
si nu, nu a dat un SMS, 1Timotei 3:15, 16 - asa a s-a scris Bilbia.
Timotei zice: toata Scriptura este însuflata de Dumnezeu. Lamureste-ma si pe mine: si lui Frank Herbert i-a fost inspirata (însuflata) Dune de catre muza lui. Care e diferenta? Sint sigur ca daca Dune se scria acum 2 kani acum ne inchinam la viermii de nisip.
driverx
25th February 2005, 09:35
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.