shapeshifter
13th February 2005, 15:44
Are you born with enough middle fingers alien buoy?
Se@gull
13th February 2005, 16:03
lasa-ti flame-ul baeti ca fiecare are dreptul la propria opinie....
desi nici eu nu sunt de acord cu aia cu "intamplarea".
stay
cya
LazyPawn
13th February 2005, 16:32
Da, da, nu vă mai certați. Sunteți cu toții deștepți și frumoși.
Legat de teoria cu alienii, ea nu rezolvă absolut nimic. Să presupunem că viața a fost adusă pe Terra de o civilizație mai avansată, intenționat sau accidental. Eu nu cred, dar o pot accepta ca ipoteză de lucru.
Ăntrebare: alienii ăia de unde au apărut? A fost și la ei pe planetă viața adusă de alți alieni? și tot așa... ?
Până la urmă nu ai ce face, trebuie să accepți una dintre cele două variante. Fie cea pe care o promovează știința modernă, viața doar o formă particulară de organizare a materiei, care apare și se dezvoltă atunci când sunt întrunite anumite condiții... fie cea mistică, viața "inventată" de un oarecare dumnezeu, probabil din plictiseală. Cu alieni sau fără, tot aici ajungi.
Ăn orice caz, dacă ajungem să contactăm civilizații extraterestre, pare a fi un pas hotărât în direcția respingerii teoriilor teiste. Ori te pomenești că dumnezeu a făcut mai multe biblii pentru fiecare planetă locuită în parte ... da' fără să le spună unora de ăilalți.
Darkness
13th February 2005, 18:22
Am vazut demult de tot un film pe tema asta: Dumnezeu era un extraterestru.
Nu il admit eu pe dumnezeu prea mult, dar sunt surios, cum a aparut prima celula organica din univers? Fie ca suntem noi sau extraterestrii, cum a aparut viata?
Imi vine greu sa cred ca materia anorganica s-a transformat in materie organica...
In fond de ce nu vad o piatra, sau un bat ca prinde viata si se misca
LazyPawn
13th February 2005, 19:02
QUOTE(Darkness @ Feb 13 2005, 18:22)
Imi vine greu sa cred ca materia anorganica s-a transformat in materie organica...
In fond de ce nu vad o piatra, sau un bat ca prinde viata si se misca

Da un munte răsărind din câmpie ai văzut? Dar întinderi de uscat însorite transformându-se în calotă polară ai văzut? Dar mase de uscat alipite care devin continente situate la zeci de mii de kilometri ai văzut? Dar stele luând naștere din praf cosmic ai văzut? Dar lupi transformându-se în pechinezi ai văzut? și toate astea au o durată mai mică decât intervalul de timp care a fost necesar pentru apariția vieții.
Pentru a vedea cum iau naștere primii replicatori organici primitivi din substanțe anorganice simple, ar trebui să fii pe o planetă cu condițiile care existau pe Terra acum 4 miliarde de ani, și să trăiești cam 500 de milioane de ani. Atunci ai vedea ce-ți dorești. Din moment ce acest lucru nu e posibil, îți recomand să citești literatura de specialitate, pe teme de evoluționism, și vei înțelege.
shapeshifter
13th February 2005, 19:13
LazyPawn in afara de citiva aminoacizi necesari aparitiei vietii in laborator nu s-a putut obtine mai mult asa ca poti studia o gramada din literatura aia de specialitate ca tot impotenta ramine.. sa obtii acei aminoacizi chipurile care favorizeaza aparitia vietii.. de-abia am catalogat genomul uman si vrem acum sa facem pe stapinii universului, sa ne jucam cu viata, uitind ca nici macar noi pe noi insine nu ne intelegem si cunoastem..
Ce nu vreti sa intelegeti este faptul ca abordarile mecanicii clasice nu sint in stare sa explice functionarea creierului, abordarea acum a trecut in domeniul mecanicii cuantice unde legile fizicii clasice incep sa aiba riduri..
Al3xT
13th February 2005, 19:29
Eu cred ca Dumnezeu a fost creat de om pentru a putea explica fenomenele care se petreceau pe atunci! Inca din vremuri indepartate fiecare popor avea un zeu la care sa se roage si sa/i aduca ofrande etc!
Aici Dumnezeu a venit ca o explicatie! Gata, un fulger = mana divina!
Eu nu zic ca nu este ceva divin, ceva supranatural dar totusi fratilor eu zic ca se cam exagereaza!
Fiecare crede in ce vrea el!
andreic
13th February 2005, 19:30
QUOTE(zippy99 @ Feb 13 2005, 19:13)
facem pe stapinii universului, sa ne jucam cu viata, uitind ca nici macar noi pe noi
Am impresia ca tu vrei sa faci asta, cu constiinta & stuff 
Timpul e cheia
shapeshifter
13th February 2005, 19:36
timpul este o iluzie in non-dualism si o realitate in dualism.. e bine asa?
shapeshifter
13th February 2005, 19:38
atunci cind adevaruri profunde au cazut in atentia unor profani au aparut replici ca cele de mai jos:
----------------------------
un fulger = mana divina!
----------------------------
sa mai zic ca e o confuzie grosolana? sau altceva?..
----------
Timpul e cheia
----------
Cheia a ce? Vrei sa explici timpul? atunci singura ,,cale" este non-dualitatea.. iesi ,,in afara timpului" daca vrei sa explici timpul.. si poate o sa constati atunci ca ceea ce vroiai sa explici e ceva despre care o sa-ti vina sa rizi.. timpul este doar in minte la fel si spatiul.. in constiinta fara obiect timpul nu exista.. sau mai bine zis este redus la acel ACUM vesnic, etern, proaspat..
evilone
13th February 2005, 19:40
Aminoacizii care chipurile favorizeaza aparitia viatii sunt chestiile din care sunt formate proteinele care la randul lor sunt chestiile care formeaza celulele. Chipurile.
Al3xT
13th February 2005, 19:47
Ce nu am dreptate? De fiecare data cand se intampla ceva miraculos toti spuneau:"Este mana Domnului"!
Ceva sau Cineva ne-a creat pe noi! Dar vezi tu ca aici stiinta si religia se bat cap in cap! Nici nu mai stii ce sa crezi! Fiecare iti umple capul cu ale lor:
te duci la biserica acolo preotul iti spunde ca Dumnezeu a creat lumea dupa chipul si asemanarea Lui! Dar Cercetatorii iti spune ca lumea a aparut in urma unei explozii BIGBANG-ul! Pe cine sa mai crezi?
shapeshifter
13th February 2005, 19:58
a crede sau nu e egal cu zero.. trebuie sa ajungi sa stii tu insuti adevarul profund.. cita vreme te vei mentine la intrebari de genul care are dreptate religia sau stiinta vei fi sclavul propriei tale minti.. a ,,cunoaste" adevarul vine din interior, iar cind il vei cunoaste toate aceste discutii iti vor aparea inutile si puerile.. adevarul absolut trebuie ,,obiectivat" in plan subiectiv, alta cale nu este.. mergi dincolo de concepte, religii, filosofii, stiinta, etc.. adica nu te opri la ele, exista ceva acolo mai solid decit toate astea.. si acel ceva are nevoie sa fie descoperit doar printr-o experienta subiectiva.. vei stii ca asa este cind vei fi in acea stare straveche.. pina atunci o sa crezi ca este o nebunie ce ti-am spus.. dar acel ceva e acolo mai solid decit o stinca si mai ales e alegerea sa faptul ca tu te vei indrepta mental sau nu spre cunoasterea sursei.. si nu uita un lucru: cuvintele nu pot descrie adevarul, ele nu sint decit instrumentele mintii, cuvintele ar trebui sa indice unde sa iti indrepti cimpul constiintei si nu sa descrie acel ceva..
cita vreme vei persista in non-dualitate vei tot cauta creatori, relatii cauza-efect, etc.. dincolo in non-dualitate nimic din toate astea nu se mai aplica.. tu esti propriul tau creator, a lumii iluzorii pe care o nasti in fiecare clipa adica in fiecare salt din acum in acum.. sursa e dincolo de creatori, cauza-efect, etc. - e acea potentialitate infinita.. in ea toate conceptele palesc, creatorii sunt iluzorii..
e ceva total impersonal.. e sursa constiintei insasi.. si chiar mult mai mult decit constiinta..
evilone
13th February 2005, 20:04
Fantezia iti joaca feste. Acea experienta subiectiva de care vorbesti are nume. Se numeste "autoamagire" sau "exaltare religioasa".
shapeshifter
13th February 2005, 20:11
QUOTE(evilone @ Feb 13 2005, 20:04)
Fantezia iti joaca feste. Acea experienta subiectiva de care vorbesti are nume. Se numeste "autoamagire" sau "exaltare religioasa".
am mai spus cita vreme vei simti nevoia ca mintea sa-ti explice totul, nu vei vedea lucrurile decit cum ai spus mai sus.. in non-dualitate lucrurile stau complet altfel.. iar starea la care ma refer nu este o STARE, ceea ce spui tu cu extazul religios (caruia nu-i neg existenta) nu-i decit o stare din care iesi la fel cum ai intrat.. observa-ti atent mintea caci acolo se afla portita.. experienta aceea subiectiva obiectiveaza acel ceva total impersonal, fara cauza, neconceptibil, fara atribute, etc.. deci nu e o stare, iar calea catre acel CEVA nu este o cale ci tine in primul rind de capacitatea de discriminare..
evilone
13th February 2005, 20:14
Non-dualitatea este creata de mintea ta.
LazyPawn
13th February 2005, 20:15
LazyPawn in afara de citiva aminoacizi necesari aparitiei vietii in laborator nu s-a putut obtine mai mult asa ca poti studia o gramada din literatura aia de specialitate ca tot impotenta ramine.. sa obtii acei aminoacizi chipurile care favorizeaza aparitia vietii.. de-abia am catalogat genomul uman si vrem acum sa facem pe stapinii universului, sa ne jucam cu viata, uitind ca nici macar noi pe noi insine nu ne intelegem si cunoastem..
Ce nu vreti sa intelegeti este faptul ca abordarile mecanicii clasice nu sint in stare sa explice functionarea creierului, abordarea acum a trecut in domeniul mecanicii cuantice unde legile fizicii clasice incep sa aiba riduri..
Dragul meu, știința este deocamdată SINGURA metodă de cunoaștere dovedită ca potentă, deoarece este singura care dă rezultate ce pot fi verificate. Faptul că și un aiurit ca tine poate da din degețele și mesajele sunt citite de oameni din oricare alt colț al lumii este rezultatul a mii de descoperiri științifice puse cap la cap. Impotentă este literatura tip guru pe care o citești tu, care susține niște idioțenii ce nu au nimic cu realitatea, fiind doar rezultatul imaginației înfierbântate a unor oameni primitivi.
Aceleași metode științifice care fac posibilă conversația noastră prin internet au dus și la descoperirea structurilor fundamentale ale vieții, de tipul ADN, la înțelegerea modului în care au loc mutațiile, la înțelegerea mecanismelor evoluționiste, la înțelegerea modului de funcționare a celulelor nervoase etc. Nimeni nu susține că se știe totul, evident că există încă multe semne de întrebare... tocmai aici e farmecul cunoașterii prin cercetare. Dar esența apariției și dezvoltării vieții este cunoscută, și modul de funcționare a creierului este și el cunoscut în linii mari. Că tu preferi să crezi teorii aiuristice cu tot soiul de spirite e treaba ta, probabil că îți place rezonanța cuvintelor asiatice.
Legat de creearea vieții în laborator, nu ești capabil să înțelegi că nu pot fi reproduse în laborator condițiile Pământului primordial, și nici nu au timp cercetătorii să aștepte 500 de milioane de ani să vadă un lanț de ADN. Așa cum nu poți reproduce un vulcan în laborator, sau nu poți reproduce ciclul de viață al unei stele, nu poți nici să reproduci apariția vieții și evoluția ei. Totuși, s-au obținut recent structuri organice simple capabile de autoreproducere. Evident că sunt foarte primitive, și cu greu pot fi denumite viață... dar dă-le câteva sute de milioane de ani și vei vedea o mitocondrie, mai dă-le câteva și vezi o celulă... ș.a.m.d.
shapeshifter
13th February 2005, 20:17
non-dualitatea nu este un concept.. sau mai pe romaneste se foloseste de unele concepte pt. a indica unde sa-ti indrepti campul constiintei.. daca vrei in loc de non-dualitate poti folosi tacerea.. nu intelegi faptul ca, cuvintele nu pot decit deforma ceea ce incerc sa indic?
de fapt totul este miscarea constiintei inapoi catre sursa.. cind ma refer la constiinta nu am in vedere def. din dictionare, sau ceva exclusiv omului.. de fapt totul este constiinta..
addicted
13th February 2005, 22:33
QUOTE(ibm @ Feb 13 2005, 15:28)
bay zippy99 cine dreq ejti tu d ma faci p mine madăfacă?... bah chioristu dreq .....

... ai grija alta data ca ma cam enervezi... si un sfat : schimba-ti dreq avataru ala ca esti cel mai bun exemplu de alien de p-aci
bula lasa discutiile si pune mana pe carte ca maine ai inspectie
Skodaru
14th February 2005, 07:13
QUOTE(Al3xT @ Feb 13 2005, 19:47)
Ce nu am dreptate? De fiecare data cand se intampla ceva miraculos toti spuneau:"Este mana Domnului"!
Ceva sau Cineva ne-a creat pe noi! Dar vezi tu ca aici stiinta si religia se bat cap in cap! Nici nu mai stii ce sa crezi! Fiecare iti umple capul cu ale lor:
te duci la biserica acolo preotul iti spunde ca Dumnezeu a creat lumea dupa chipul si asemanarea Lui! Dar Cercetatorii iti spune ca lumea a aparut in urma unei explozii BIGBANG-ul! Pe cine sa mai crezi?
ai dreptate! religia se bate cap in cap cu stiinta. dar numai biblia nu se bate cap in cap!
Iov 26:7 - "pamantul atarna in neant"
Isaia 40:22 - "cercul pamantului"
Eclesiastul 1:7 - circuitul apei in natura
Leviticul 13:46 - despre carantina
ibm
14th February 2005, 07:31
bay zippy99 .... tare plictisit mai ejti may omule .... de curios asa ... u macar sti ce scri acoplo, ca mie mi se pare ca aberezi... vorbesti F. mult si F. prost ... apropo ce mai face prietenu tau Bivolaru .... va mai ardeti in c*r precum cainii???
addicted -- ce inspectie mah ??????
Neuron
14th February 2005, 10:06
Eu iti recomand totusi carti de specialitatein domeniul biologiei. Nu mecanica clasica si nici macr cuantica o sa explice functionarea creierului.
Si nu sunt chiar asa greu de obtinut aceste carti.Tot ce iti trebuie e curiozitatea sa le citesti pentru ca merita din plin.
Poti sa incepi cu un tratat de biochimie occidental si sa continui cu o carte de genetica si un tratat de Neurostiinte.
Eu habar nu aveam cand am terminat facultatea ce se cunoaste cu adevarat despre creierul uman si a fost un devarat soc sa aflu.
Va recomand si un master de Neurobiologie la Facultate de Biologie daca sunteti curiosi sa aveti un inceput in domeniu.
Skodaru
14th February 2005, 10:53
din pacate nu vedem padurea de copaci...
Neuron
14th February 2005, 11:49
shapeshifter
14th February 2005, 13:18
neuron cunoastem deocumentul cu pricina, nu se ridica mai sus de nivelul scolastic (de catedra) atit de familiar unora.. puteai sa spui ca vrei linkuri sau pdf-uri si te rezolvam..
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.