Neuron
11th February 2005, 09:09
O dovada ca nu exista Dumnezeu ar putea fi considerate bolile. De ce credeti ca ar fi facut Dumnezeu ceva asa de imperfect care sa capete cancer sau sa fie orb,....Toate bolile isi au originea de fapt in evolutie care incercand diferite posibilitati a dat si multe erori. Daca va uitati cu atentie in jurul vostru de fapt nimeni nu e perfect.
Recent m-am lamurit si de ce avem compozitia sangelui in acest fel. Poate stiti de prin filme sau carti ca serul fiziologic e alcatuit din NaCl si apa. Aceasta compozitie isi are originea in oceanul primitiv in care au trait primele celule. O data ce aceste celule s-au organizat in organisme multicelulare au incercat sa pastreze mediul extracelular la fel ca inainte.
Pentru o evaluare a ideilor evolutioniste si religioase va recomand un documentar de la
PBS (versiunea americana a Discovery) numit Evolution. Cred ca nu se gaseste in Romania decat piratat (si asta greu, doar pe emule).
Skodaru
11th February 2005, 10:03
domnule neuron, permite-mi sa te contrazic. dumnezeu ne-a creat perfecti. prima pereche umana a fost perfecta, dar a pacatuit. si astfel a pierdut perfectiunea. a pacatui in ebraica provine dintr-un verb inrudit cu a rata tinta, si se referea la arcasi. deci prima pereche umana a ratat tinta, si anume de a trai dupa normele lui dumnezeu. iar pacatul l-am mostenit si noi, si cu el odata imperfectiunea.
Darkness
11th February 2005, 10:41
Dumnezeu a creat lumea perfecat,iar omul care a cazut in pacat o distruce cu fiecare zi ce trece. De ce nu face dumnezeu ceva?
Prima pereche de oameni a fost perfecta,dar erau prosti,iar odata cu cunoasterea a venit imperfectiunea.
Tu ce ai prefera? Sa fi perfect si sa ai inteligenta unui purice,sau sa fi imperfect dar sa ai cunoasterea...?
Dumnezeu ne-a dat liber arbitru sa facem ceea ce vrem,corect?Dar odata cu impunerea unei reguli,li se interzice exercitarea lui.Ce fel de dumnezeu e asta,care iti da ceva dar iti interzice folosirea lui?
Neuron
11th February 2005, 10:46
Si de ce a facut ma rog Dumnezeu 2 sexe?
Si de ce sunt bacterii care au un singur sex?
Evolutia explica foarte frumos aceste lucruri.
Sau de ce a facut atatea animale in jurul nostru, doar asa pentru distractia lui si a noastra?
A facut dinozaurii ca apoi sa-i omoare?
Ciudat rau Dumnezeu asta
evilone
11th February 2005, 11:48
Dinozaurii ori au pacatuit, ori n-u avut loc pe arca lui Noe, ori nici n-au existat de fapt si fosilele au fost bagate in pamant de Satana la un moment de plictiseala.
RIP
11th February 2005, 12:57
ah, asta e intrebare filozofica :>
cum sa existe dumnezeu? asha cum ne este descris/prezentat in biblie? hahaha
intrebare cine a cris biblia pe care o are bunica in biblioteca? tot oamenii :>
de ce vaticanul pastreaza la loc secret manuscrise vechi .. blabla
poruncile sunt un alt fel de legi care sa ingradeasca animalul din om :> ca sa nu ne pun acu toti sa furam/omoram .. blabla
concluzie: exista o putere dincolo de ce putem noi intelege, o putere/forta care a facut posibilila crearea/dezvoltarea intregului univers ... ce o fi dupa :>
dar sigur nu e dumnezeul acela care incearca biserica sa ni-l bage pe cat, dar totushi e bine sa crezi in ceva, dont forget that!
Best Regards to all1
Skodaru
11th February 2005, 13:34
QUOTE(Darkness @ Feb 11 2005, 10:41)
Dumnezeu a creat lumea perfecat,iar omul care a cazut in pacat o distruce cu fiecare zi ce trece. De ce nu face dumnezeu ceva?
Prima pereche de oameni a fost perfecta,dar erau prosti,iar odata cu cunoasterea a venit imperfectiunea.
Tu ce ai prefera? Sa fi perfect si sa ai inteligenta unui purice,sau sa fi imperfect dar sa ai cunoasterea...?
Dumnezeu ne-a dat liber arbitru sa facem ceea ce vrem,corect?Dar odata cu impunerea unei reguli,li se interzice exercitarea lui.Ce fel de dumnezeu e asta,care iti da ceva dar iti interzice folosirea lui?
De ce nu face dumnezeu ceva?
pentru ca inca nu e timpul. dar fii sigur ca va face.
sa am cunoasterea? cunoasterea a ce? cunoasterea imperfectiunii si a mortii? nu multumesc. prefer sa fiu cu 5 min mai prost si sa ma bucur de perfectiune. dar nu uita perfectiunea ce inseamna de fapt!
iar liberul arbitru numai atunci il poti exercita cu adevarat daca ai puse in fata niste reguli, si decizi daca sa le respecti sau nu. asta inseamna liberul arbitru. daca nu ai reguli, nu ai nevoie nici de liberul arbitru. daca nu ai niste reguli la ce folos liberul arbitru? sa decizi intre ce si ce? dumnezeu fii sigur ca se bucura cand vede ca niste creaturi imperfecta ca noi decidem sa respectam principiile sale, si ne folosim liberul arbitru, cu care chiar el ne-a inzestrat, sa-l slujim.
shapeshifter
11th February 2005, 13:44
@skodaru: nu-l identifica pe Dumnezeu cu un concept..
addicted
11th February 2005, 14:25
de ce incercati sa va opuneti unor argumente stiintifice cu unele filosofice?
skodarule, dinozaurilor crezi ca le pasa daca printr-un izvor curge si apa calda si rece?
tehnic ar fi posibil, la geizere. in absenta jeturilor incalzite in scoarta, apa curge rece pt ca-i frig afara.
anyway,.. certati-va linistiti
Darkness
11th February 2005, 16:22
Liberul arbitru nu reprezinta posibilitatea noastra de a ne alege singuri destinul? Liberul albitru il putem exercita in orice imprejurare in care avem de ales...
Probabil ca dumnezeu se bucura cand ne folosim liberul arbitru pentru a respecta regulile lui,dar poate ca acele reguli nu ar trebui sa existe deloc,ele fiind doar o metoda de control...Daca noi putem alege, de ce se baga dumnezeu peste noi,de ce nu ne lasa sa ne descurcam singuri si sa ne alegem singuri calea noastra?
andreic
11th February 2005, 16:35
QUOTE(Skodaru @ Feb 11 2005, 10:03)
domnule neuron, permite-mi sa te contrazic. dumnezeu ne-a creat perfecti. prima pereche umana a fost perfecta, dar a pacatuit.
Totul este mai mult decat imperfect, plecand de la univers si ajungand la noi.
Cat despre prima pereche, hai sa lasam miturile astea perfectioniste... nu exista asa ceva genetic.
Darkness
11th February 2005, 16:46
De fapt omul are dreptate aici.
Ia-i omului inteligenta(sa nu mai poata ucide de placere,sa nu mai corupa alti oameni etc.), si obti un animal bazat pe instincte,dar un animal perfect,ce s-ar integra foarte bine intr-o lume ce i se aseamana
dyo
11th February 2005, 19:03
Daca ne e greu sa credem in cineva atat de puternic precum Dumnezeu,macar sa fim de acord cu principiile pe care le promoveaza.Putem noi sa ne iubim aproapele ca pe noi insine?Putem macar incerca sa nu ne mai uram?Putem oare sa intoarcem fata cand suntem jigniti sau macar sa nu dam prilej de scandal?
Daca am face cate ceva din acestea am fi mai buni!
andreic
11th February 2005, 22:30
Eu cred ca asta fac oamenii de cand sunt si fara sa creada in ceva.
Problema este recunoastem ? Nu 
Eu de exemplu nu stiu sa fi urat pe cineva de cand sunt si se stie ca nu ma numar printre credinciosi... nu am dat in cap la nimeni...
Faptul ca unii devin mai rai este din educatie... trebuie sa recunoastem ca "bunatatea" sau "rautatea" in om nu vine de sus ci din educatie si din mediul familial. Degeaba toata lumea zice ca bunatatea e de la cel "de sus" pe cand "rautatea" nu... totul vine dintr-un singur loc... 
De aia militez pentru o educatie mai serioasa in tara asta
Se@gull
11th February 2005, 23:28
@RIP: you got a point 
Eu cred ca v-om putea sa ne dam seama daca dumnezeu exista sau nu print-un test stiintific , cat de curand (10-20-30 ani).Si anume daca ,dupa cum biblia spune numai Dumnezeu poate da viata si omul v-a reusi sa creeze o vietuitoare folosinduse de ingineria genetica (nu ma refer la clonare ,fiindca in cazul asta tot ADN gata realizat de natura folosesti), atunci Biblia minte si cred ca mai sunt si alte religii in care se sustine faptul ca Dumnezeul lor este unicul dadator de viata.
evilone
11th February 2005, 23:38
Nici macar nu avem o definitie general acceptata a vietii 
Si chiar daca omul ar fi capabil sa creeze o forma de viata care sa fie considerata ca atare de toata lumea, credinciosii tot ar gasi o explicatie pentru aceasta "asa zisa" contradictie din Biblie.
Darkness
12th February 2005, 00:12
QUOTE(Andrei Cioaca @ Feb 11 2005, 22:30)
Eu de exemplu nu stiu sa fi urat pe cineva de cand sunt si se stie ca nu ma numar printre credinciosi...
Pe nimeni? niciodata? Nu ai fost nici o data nervos din cauza cuiva,atat de nervos incat sentimentul de ura sa se formeze? Nu te cred.
Chiar daca oamenii vor creea viata, tot raman cateva religi in care nu se spune ca doar dumnezeu poate crea viata.Aceste biserici vor imprastia credinta printre oameni, deci dumnezeu va exista in continuare.
Chiar daca ar reusi oamenii sa creeze viata, tot vor crede in dumnezeu,din simpla nevoie.
andreic
12th February 2005, 00:34
---
Pe nimeni? niciodata? Nu ai fost nici o data nervos din cauza cuiva,atat de nervos incat sentimentul de ura sa se formeze? Nu te cred.
---
Ca ma enerveaza cate unu asta e altceva, insa pana la ura e distanta mare... totusi suntem oameni.
A ura e ceva mai mult... e cum uraste PDS-ul sa retrocedeze proprietatea proivata 
Nu mi s-a intamplat pana acum chiar sa urasc pe cineva, poate sa nu-mi placa dar nu port pica nimanui... viata merge inainte.
Se@gull
12th February 2005, 03:14
QUOTE(Darkness @ Feb 12 2005, 00:12)
Chiar daca oamenii vor creea viata, tot raman cateva religi in care nu se spune ca doar dumnezeu poate crea viata.Aceste biserici vor imprastia credinta printre oameni, deci dumnezeu va exista in continuare.
Chiar daca ar reusi oamenii sa creeze viata, tot vor crede in dumnezeu,din simpla nevoie.
Asta asa e , nu am zis ca e necesar sa ii atragem pe toti credinciosii la ateism , asta ar fi o mare prostie dealtfel, am zis numai ca am specula un "bug" al bibliei si in acest mod ,oamenii care sunt inca neincrezatori sa creada sau nu in biblie si-ar da seama ca totusi o putere atotstiutoare nu ar fi putut face o asemenea eroare.
+ ca daca am ajunge sa cream viata din nimic , multe alte lucruri odata cu aceasta am afla si probabil ca ne-am da seama de adevarata sursa a spiritului
ibm
13th February 2005, 00:03
ete imi spun si eu parerea:
D-zeu nu exista .... este ceva inventat pentru mainularea oamenilor de rand... .... ... cu mult inaintea aparitiei bilbiei si alte chestii d-asetea ... ... dak citesti biblia cap-coada ... poti gasi o gramada de chestii care se dau cap in cap...
argumentro contra:
- o gramada de sarbatori, obiceiuri si alte bullshituri d-astea au fost inventate de biserica pt a castiga $$$
- nu sare sa ne ajute cand avem nevoie
- si ia ganditiva la 2 lucruri ---
--- chiar se poate face viata din neviata
--- exista 2 infinituri....1 ---ala mare (spatiu cosmic)
2 --- ala mic(atomu si subdiviziunile lui )
- alienii .... da exista .... nu credeti(greseala voastra) ... asta e
-parerea mea e ca viata a fost adusa pe Terra din intamplare
- mai erau o gramada ... da ma bate gajikamea la cap sa vb cu ea
argumente pro:
-aaaaaaaaaaaaaaaaaa
- hai mah c dreq, ca parca era si aici ceva
-aaaaaaaaaaaaa
- e, sau poate nu erau
Se@gull
13th February 2005, 01:15
QUOTE(ibm @ Feb 13 2005, 00:03)
argumente pro:
-aaaaaaaaaaaaaaaaaa
-aaaaaaaaaaaaa
- e, sau poate nu erau
uite ca iti zic eu cateva argumente pro care au fost mandatory pt. coexistenta civilizatiei unmane pana in prezent :
- Frica de Dumnezeu , frica de a pacatui a linistit mult din masele de oameni care poate altfel ar fi actionat dupa instictele primare.
- Imbunarea unor anumite categorii de oameni (credinciosii), care poate altfel ar fi urmat cai gresite si asta ar fi in defavoarea noastra , a majoritatii.
Un totusi nu cred ca ar fi normal ca printr-o minciuna sau prin constrangerea cu frica de pedeapsa fizica(inchisoarea) ar trebui guvernata planeta, cred ca nu suntem degeaba homo sapiens sapiens
, si avem in fiinta noastra dragostea si bunatatea.
LazyPawn
13th February 2005, 02:34
QUOTE(SE@gle @ Feb 13 2005, 01:15)
uite ca iti zic eu cateva argumente pro care au fost mandatory pt. coexistenta civilizatiei unmane pana in prezent :
- Frica de Dumnezeu , frica de a pacatui a linistit mult din masele de oameni care poate altfel ar fi actionat dupa instictele primare.
- Imbunarea unor anumite categorii de oameni (credinciosii), care poate altfel ar fi urmat cai gresite si asta ar fi in defavoarea noastra , a majoritatii.
Un totusi nu cred ca ar fi normal ca printr-o minciuna sau prin constrangerea cu frica de pedeapsa fizica(inchisoarea) ar trebui guvernata planeta, cred ca nu suntem degeaba homo sapiens sapiens

, si avem in fiinta noastra dragostea si bunatatea.

Acestea sunt argumente care arată EVENTUAL că religia este utilă, că are o anumită funcție socială binevenită, pentru anumite grupuri de oameni. Ele nu sunt argumente în favoarea existenței lui Dumnezeu.
și o minciună poate avea un efect benefic în anumite situații, dar asta nu schimbă fondul problemei, tot o minciună rămâne...
Ăn plus, părerea mea este că, dacă nu exista credința, noi am fi mult mai avansați la ora actuală, din toate punctele de vedere, ba chiar s-ar fi evitat o multitudine de războaie și conflicte care macină lumea și în prezent. Chiar înainte de apariția creștinismului a existat o perioadă extraordinară de înflorire a gândirii științifice, din păcate foarte scurtă. A urmat bezna religioasă care s-a întins cel puțin până în perioada renascentistă. Vreo 1500 de ani pierduți de omenire. Nu e puțin.
shapeshifter
13th February 2005, 13:14
----------
-----------
esti cel mai bun exemplu madăfacă...
toyomi
13th February 2005, 13:44
QUOTE(ibm @ Feb 13 2005, 07:03)
ete imi spun si eu parerea:
D-zeu nu exista .... este ceva inventat pentru mainularea oamenilor de rand... .... ... cu mult inaintea aparitiei bilbiei si alte chestii d-asetea ... ... dak citesti biblia cap-coada ... poti gasi o gramada de chestii care se dau cap in cap...
argumentro contra:
- o gramada de sarbatori, obiceiuri si alte bullshituri d-astea au fost inventate de biserica pt a castiga $$$
- nu sare sa ne ajute cand avem nevoie
- si ia ganditiva la 2 lucruri ---
--- chiar se poate face viata din neviata
--- exista 2 infinituri....1 ---ala mare (spatiu cosmic)
2 --- ala mic(atomu si subdiviziunile lui )
- mai erau o gramada ... da ma bate gajikamea la cap sa vb cu ea
argumente pro:
-aaaaaaaaaaaaaaaaaa
-aaaaaaaaaaaaa
- e, sau poate nu erau
asa cred si astia de-aici...
nici macar psalmii nu-s originali , o parte din ei au fost invetntati de vatican , uitati-va la filmul " Stigmata " sh-o sa intelegeti de ce .
ibm
13th February 2005, 15:28
bay zippy99 cine dreq ejti tu d ma faci p mine madăfacă?... bah chioristu dreq .....
... ai grija alta data ca ma cam enervezi... si un sfat : schimba-ti dreq avataru ala ca esti cel mai bun exemplu de alien de p-aci
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.