gtk
28th October 2004, 14:31
Hmm... dar ce zi de asta:
Atunci Petru a început sa vorbeasca si a zis: „Ăn adevar, vad ca Dumnezeu nu este partinitor,
Fapte 10:34
Acum, frica Domnului sa fie peste voi; vegheati asupra faptelor voastre, caci la Domnul, Dumnezeul nostru,
nu este nici o nelegiuire, nici nu se are în vedere fata oamenilor, nici nu se primesc daruri.
2 Cronici 19:7
VS.
Exod 33:19 Domnul a raspuns: „Voi face sa treaca pe dinaintea ta toata frumusetea Mea si voi chema Numele Domnului înaintea ta;”
Eu Ma îndur de cine vreau sa Ma îndur si am mila de cine vreau sa am mila!
Exod 21:20 Daca un om va lovi cu batul pe robul sau, fie barbat fie femeie, si robul moare sub mâna lui, stapânul sa fie pedepsit.
21 Â Dar daca mai traieste o zi sau doua, stapânul sa nu fie pedepsit; caci este argintul lui.
28th October 2004, 14:44
nu stiu, nu am citit Biblia... intreaba un preot...
Mosotti
28th October 2004, 14:58
nu dovedeste decit sint o gramada de obsolete bullshit (iata si un termen nou). se pare ca dzeu n-avea nici o treaba cu exploatarea omului de catre om si chiar confunda omul cu argintul sau anorganicul cu organicul
anonimix
28th October 2004, 15:00
QUOTE(gtk @ Oct 28 2004, 14:31)
Acum, frica Domnului sa fie peste voi; vegheati asupra faptelor voastre, caci la Domnul, Dumnezeul nostru,
nu este nici o nelegiuire, nici nu se are în vedere fata oamenilor, nici nu se primesc daruri.
2 Cronici 19:7
VS.
Exod 33:19 Domnul a raspuns: „Voi face sa treaca pe dinaintea ta toata frumusetea Mea si voi chema Numele Domnului înaintea ta;”
Eu Ma îndur de cine vreau sa Ma îndur si am mila de cine vreau sa am mila!
Un text biblic este bine sa nu fie scos niciodata din contextul in care se afla. Altfel, se ajunge la o situatie similara cu cea in care in care, de exemplu, un ateu a vrut sa convinga pe cineva de faptul ca Dumnezeu nu exista cu ajutorul Bibliei. Mai exact, i-a dat sa citeasca un text din Psalmi in care scria "nu exista Dumnezeu". Scapase din vedere ca inainte scria "nebunul zice".
La fel e si cu aceste texte.
Cineva poate sa vada o contradictie, deoarece interpreteaza textele separat. Adica D.zeu a zis "ma indur de cine vreau si am mila de cine vreau", dar se contrazice singur pt. ca in alta parte zice ca nu face discriminare.
Dar altcineva, de ex. eu, poate sa considere ca textele se completeaza: 1. "ma indur de cine vreau" si 2. "nu are in vedere fata oamenilor".
Adica: de cine se indura D.zeu? De cine vrea! Si de cine vrea sa se indure? De toti.
Problema ar fi mai degraba aici: "vegheati asupra faptelor voastre, caci la Domnul, Dumnezeul nostru, nu este nici o nelegiuire". Asta eu o vad ca o conditionare: Dumnezeu vrea sa se indure de toti oamenii, dar acestia sunt cei care aleg daca accepta sau nu. Si mi se pare corect.
shapeshifter
28th October 2004, 15:50
Observ ca iar v-ati incins la discutie. Sa fie oare din cauza cutremurului?
Lucrurile se intimpla si gata ce atita tam-tam..
Cine isi pune problema existentei lui Dumnezeu n-are neaparat nevoie sa i se aminteasca prin astfel de manifestari omniprezenta a CEVA mai presus decit care nimic altceva nu poate fi conceput.. dar e interesant cum se aduna oamenii pe la colturi si vorbesc: Ai vazut ce s-a intamplat?.. De unde vine acest instinct? Frica?
Dumnezeu te cunoaste atunci cind tu te cunosti pe tine insuti, altminteri asemeni celui care a vrut sa vada puterea lui Zeus, simpla curiozitate metafizica de a vedea manifestarea divinului te poate transforma in scrum.. Nu-i atasati lui Dumnezeu atribute umane el este cea mai irezistibila explozie a realitatii in fata caruia noi raminem muti..
-------------------------------------------
și nu uitați că acest cutremur n-a fost decât o variantă demo a celui care va să vină!
shapeshifter
28th October 2004, 16:24
Interesant este ca acest cutremur m-a facut sa-mi amintesc de anul 1986, un an plin de evenimente unice: Cernobil, naveta Challenger, cometa Halley, cutremurul..
Dintre toate astea cometa Halley m-a fascinat si, si acum dupa atitea ani pastrez viu ceea ce am simtit atunci.. Am fosti norocosi ca am vazut asa ceva..
anonimix
28th October 2004, 16:55
QUOTE(zippy99 @ Oct 28 2004, 15:50)
Dumnezeu te cunoaste atunci cind tu te cunosti pe tine insuti, altminteri asemeni celui care a vrut sa vada puterea lui Zeus, simpla curiozitate metafizica de a vedea manifestarea divinului te poate transforma in scrum. Nu-i atasati lui Dumnezeu atribute umane el este cea mai irezistibila explozie a realitatii in fata caruia noi raminem muti.
Am sa tin minte asta. In cateva randuri ai reusit sa exprimi totul.
gtk
28th October 2004, 17:32
Cand spui cuiva ca nu esti partinitor, nu mai spui ca te induri de cine vrei.
E chiar atat de complicata logica? Multi interpreteaza biblia in asa fel incat sa-si sustina ideile lor, insa nu sunt niciodata in stare sa spuna cand un text trebuie intepretat literal si cand este figurativ.
Biblia e plina de texte care se bat in cap.
Pentru cine se pricepe, asta cum mai poate fi interpretat?
Profetia Ioanei:
Iona a început sa patrunda în oras, cale de o zi, strigând si zicând: „Ănca patruzeci de zile, si Ninive va fi nimicita!”
Ioana 3:4
Dumnezeu a vazut ce faceau ei si ca se întorceau de la calea lor cea rea. Atunci Dumnezeu S-a cait de raul pe care se Hotarâse sa li-l faca, si nu l-a facut.
Ioana 3:10
Numeri 23:19
vektor12
28th October 2004, 17:37
ok... fiecare cu ale lui... eu personal am inteles ca nu crezi... am inteles si ca sunt neconcordante in biblie, dar... alegerea este a consumatorului final, ca sa zic asa...
dacuburebista
28th October 2004, 18:11
o intrebare primitiva:
dumnezeu are organe genitale? la ce-i trebuie?
anonimix
28th October 2004, 20:59
Dar de acesta ce ziceti:
“Gustati si vedeti ce bun e Domnul!” (Psalm 34.8)
shapeshifter
29th October 2004, 15:35
gtk
29th October 2004, 19:25
Dar de acesta ce ziceti:
“Gustati si vedeti ce bun e Domnul!”
3
Yummy...?
Sau la ce trebuie sa ne gandim?
anonimix
30th October 2004, 13:40
In ceea ce priveste Biblia, mi-a placut foarte mult ideea ca aceasta se explica singura.
Sa vedem ce iese:
“Cautati in Cartea Domnului si cititi” (Isaia 34.16)
“Intelepciunea este buna pentru sufletul tau: daca o vei gasi, ai un viitor si nu ti se va taia nadejdea” (Proverbe 24.14)
“La inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul. Dumnezeu s-a uitat la tot ce facuse; si iata ca erau foarte bune” (Genesa 1.1, 31)
“prin pacat a intrat moartea, si astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricina ca toti au pacatuit” (Romani 5.12)
“Domnul a vazut ca rautatea omului era mare pe pamant, si ca toate întocmirile gandurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rau.” (Geneza 6.5)
“Ascultati, ceruri, si ia aminte, pamantule, caci Domnul vorbeste: „Am hranit si am crescut niste copii, dar ei s-au rasculat împotriva Mea.“ (Isaia 1.2)
“Voi pedepsi – zice Domnul – lumea pentru rautatea ei, si pe cei rai pentru nelegiuirile lor; voi face sa înceteze mandria celor trufasi, si voi doborî semetia celor asupritori.“ (Isaia 13.11)
“„Totusi Domnul asteapta sa Se milostiveasca de voi, si Se va scula sa va dea îndurare, caci Domnul este un Dumnezeu drept: ferice de toti cei ce nadajduiesc în El!” (Isaia 30.18)
“Veniti totusi sa ne judecam, zice Domnul. De vor fi pacatele voastre cum e carmazul, se vor face albe ca zapada; de vor fi rosii ca purpura, se vor face ca lana.” (Isaia 1.18)
“Mi-am intins mainile toata ziua spre un popor razvratit, care umbla pe o cale rea, in voia gandurilor lui, spre un popor care nu conteneste sa Ma manie in fata, aducand jertfe in gradini si arzand tamaie pe caramizile de pe acoperis, care locuieste in morminte si locuieste noaptea in pesteri mancand carne de porc, si avand in strachini bucate necurate, si care totusi zice: <<Da-te inapoi, nu te apropia de mine, caci sunt sfant>>. [...] Iata ce am hotarat in Mine: “Nici gand sa tac, ci ii voi pedepsi, da, ii voi pedepsi!”” (Isaia 65.2-6)
“O! de ai fi luat aminte la poruncile Mele, atunci pacea ta ar fi fost ca un rau, si fericirea ta ca valurile marii. “ (Isaia 48.18)
“Pentru ce nu era nimeni cand am venit? Pentru ce n-a raspuns nimeni cand am strigat? Este mana Mea prea scurta ca sa rascumpere? Sau n-am Eu destula putere ca sa izbavesc?“ (Isaia 50.2)
“Eu îti sterg faradelegile ca un nor, si pacatele ca o ceata: întoarce-te la Mine, caci Eu te-am rascumparat” (Isaia 44.22)
“...O! de ati asculta azi glasul Lui!“ (Psalmii 95.7)
“Cine este omul, care se teme de Domnul? Aceluia Domnul ii arata calea pe care trebuie s-o aleaga” (Psalm 25.12)
“Pentru ca Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut” (Luca 19.10)
“El S-a dat pe Sine Insusi pentru pacatele noastre, ca sa ne smulga din acest veac rau” (Galateni 1.4)
“sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat” (1 Ioan1.7)
“El a purtat pacatele noastre in trupul Sau pe lemn” (1 Petru 2.24)
“Eu, Eu iti sterg faradelegile, pentru Mine, si nu-mi voi mai aduce aminte de pacatele tale” (Isaia 43.25)
“Oricine crede in Mine, nu ramane in intuneric” (Ioan 12.46)
“Departeaza-te de rau, si fa binele; cauta pacea, si alearga dupa ea!“ (Psalmii 34.14)
“Atunci oricine va chema Numele Domnului, va fi mantuit” (Faptele Apostolilor 2.21)
“Daca nu credeti ca Eu sunt, veti muri in pacatele voastre” (Ioan 8.24)
“El (Dumnezeu) da omului dupa faptele lui, rasplateste fiecaruia dupa caile lui” (Iov 34.11)
“Nu va înselati: „Dumnezeu nu Se lasa sa fie batjocorit.” Ce seamana omul, aceea va si secera.“ (Galateni 6.7)
“Stim, in adevar, ca judecata lui Dumnezeu... este potrivita cu adevarul” (Romani 2.2)
“V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi, care credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu, aveti viata vesnica” (1 Ioan 5.13)
“Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este în Fiul Sau. Cine are pe Fiul, are viata; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viata.” (1 Ioan 5.11-12)
“Domnul este langa toti cei ce-L cheama, langa cei ce-L cheama cu toata inima. El împlineste dorintele celor ce se tem de El, le aude strigatul si-i scapa.” (Psalmii 145.18-19)
“Rascumparati vremea, caci zilele sunt rele. De aceea, nu fiti nepriceputi, ci intelegeti care este voia Domnului” (Efeseni 5. 16 – 17)
“Iata Eu stau la usa, si bat. Daca aude cineva glasul meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.” (Apocalipsa 3.20)
shapeshifter
1st November 2004, 14:23
ReKo
1st November 2004, 14:30
Credeti ca Dumnezeu exista?
O intrebare la care cred ca nu o sa aflam niciodata raspunsul...
DAR am sa-mi exprim parerea mea...
Sunt doua teorii care explica formarea pamantului si a oamenilor
Teoria stintifica [sau evolutionista (parca asa se mai numea)] - conform careia pamantul s-a format in urma unei explozii uriase a universului. In urma acestei explozii a aparut pamantul sau terra si dupa cum bine stim s-au format vulcanii. Acestia dupa ce au erupt, s-a format apa, au aparut plantele si implicit primele specii. Primele specii au fost pestii care au aparut in apa. Apoi au evoluat pana si pe uscat. Nu stiu daca stiti, dar exista niste pesti prin Africa care pot respira si in apa si in afara apei. Se spune ca din aceste specii a continuat evolutia specilor pe pamant, iar inaintea acestei specii au fost broastele...etc.
Teoria biblica (religioasa) - in biblie se spune ca Dumnezeu a format omul din nimic si cred ca stiti cu totii ce scrie in biblie, dar dupa cum stiti biblia a fost scrisa cu mult timp dupa formarea pamantului, aparitia omenirii...Se poate spune ca Biblia este o simpla PRESUPUNERE a formarii omenirii.
Eu personal le cred pe amandoua. Cam ciudat dar asa e... Despre formarea omenirii si a pamantului, cred in teoria evolutionista, dar ca orice om credincios ma rog si cer ajutorul lui Dumnezeu cand am nevoie pentru ca niciodata nu v-om putea sti ce-i in lumea de dincolo...
driverx
1st November 2004, 15:00
QUOTE(ovidiubz @ Oct 28 2004, 13:36)
n-am citit chiar tot ce s-a scris, dar am si eu o intrebare. credeti ca s-ar fi putut vorbi asa mult despre Dumnezeu daca el n-ar fi existat?
Daaaaaaaaaaaaaaa....nu te pune cu imaginatia si stupiditatea omenirii. Uita-te la MISA si alte bullshituri ca sa vezi ce la poate nascoci mintea la unii cu creierul pe bigudiuri.
Tocmai la lucrurile la care nu avem dovezi, la astea se umfla lucrurile tot mai mult. Si e chiar usor, se poate abera la greu, pentru ca nu sunt verificabile, si prosimea le accepta mai usor decat un lucru palpabil, dovedit, explicat.
shapeshifter
1st November 2004, 15:09
andreic
1st November 2004, 15:17
QUOTE(driverx @ Nov 1 2004, 16:00)
Daaaaaaaaaaaaaaa....nu te pune cu imaginatia si stupiditatea omenirii. Uita-te la MISA si alte bullshituri ca sa vezi ce la poate nascoci mintea la unii cu creierul pe bigudiuri.
Tocmai la lucrurile la care nu avem dovezi, la astea se umfla lucrurile tot mai mult. Si e chiar usor, se poate abera la greu, pentru ca nu sunt verificabile, si prosimea le accepta mai usor decat un lucru palpabil, dovedit, explicat.

Exact, ce nu e usor de verificat si e necunoscut este si cel mai usor de deformat
shapeshifter
1st November 2004, 15:23
QUOTE(Andrei Cioaca @ Nov 1 2004, 16:17)
Exact, ce nu e usor de verificat si e necunoscut este si cel mai usor de deformat

Realitatea absoluta nu este o stare, ceva ce poti descrie ca fiind asta sau aceea, de aceea tu nu te poti descrie decit prin negatii pina la negatia absoluta, pentru ca adevarul sa apara la suprafata, trebuie indepartat falsul, falsele identificari, adevarul nu va veni niciodata la tine Andrei Cioaca sa-ti spuna: Eu sint adevarul. Iata-ma.. Greu de acceptat dar asta este..
andreic
1st November 2004, 15:26
Da sigur esti adevarul suprem, si marmota... 
Eu nu stiu, voi nu v-ati plictisit de doamne doamne ca eu unul la cate discutii sunt pe toate forumurile cred ca e mare plictiseala si pierdere de timp...
shapeshifter
1st November 2004, 15:31
Andrei Cioaca unii nici macar nu au auzit despre Realizarea Sinelui sau spune-i cum vrei. Voi aici pe acest thread ca si pe altele macar ati auzit de asa ceva. E un mare pas spre autocunoastere.. La momentul cuvenit saminta va creste daca veti fi sinceri cu voi.. Pina atunci nu va grabiti sa catalogati.. Pina atunci puteti sa ma numiti cum vreti: nebun, obsedat, etc..
Daca n-ai observat am discutat cel putin din punctul meu de vedere despre mult mai mult decit despre Dumnezeu.. despre conditia umana..
gtk
1st November 2004, 15:35
>>>>Realitatea absoluta nu este o stare, ceva ce poti descrie ca fiind asta sau aceea, de aceea tu nu te poti descrie decit prin negatii pina la negatia absoluta,...<<<<
Trabuie sa intelegi ca idei de genul asta tin de anumite curente "filozofice" care nu sunt intelese de majoritate, chiar mai mult, par fara sens.
pentru ca adevarul sa apara la suprafata, trebuie indepartat falsul, falsele identificari, adevarul nu va veni niciodata la tine Andrei Cioaca sa-ti spuna: Eu sint adevarul. Iata-ma.. Greu de acceptat dar asta este..
Ce e greu de acceptat?
shapeshifter
1st November 2004, 15:41
Ca ceea ce credem ca sintem este de fapt o iluzie.. iluzia eului, duceti-va in padure si ascultati linistea ei timp de citeva ore, va va nimici mintea, nici un gind nu va va tulbura, macar pina veti reveni in cloaca viermuitoare a marilor orase..
Linistea e insasi natura noastra reala.. Nici un gind doar pura fiintare.. Observati intervalul dintre doua ginduri caci acolo este portita spre nemurire nu in corp sau in minte care oricum sint trecatoare.. Dezvoltati atitudinea de martor pur, fiti constienti ca sinteti constienti, constienti ca sinteti inconstienti..
driverx
1st November 2004, 16:11
zippy99....vorbesti mult, dar in aceasta lume, iti place, nu-ti place, se vine cu argumente si cu idei cu baza, nu povesti de adormit pesti
"Ca ceea ce credem ca sintem este de fapt o iluzie.."
Noah, spune tu ce e asta. Foarte serios. Explica (nu tot arunca cu vorbe), explica ce e asta si de ce e asa cum zici. Eu nus alt spalat pe creier care sa isi rastoarne toate teroriile doar pentru ca unuia ia venit ideea ca de fapt suntem intr-un Matrix (sau mai stiu eu ce) si noi de fapt suntem o iluzie
Iluzie esti tu...cu totu.....dovada? Nici nu trebuie sa dovedesc eu, ca dovedesti tu prin ideile expuse de tine.
Deci, domnulor credinciosi, satanisti, MISAisti, sau mai stiu eu ce sunteti.....veniti cu argumente, cu nu citate si vorbe inalte, care ametesc prostimea, dar de fapt nu au nici o baza si dovada. De ce dracu VRETi sa credeti in ceva ce nu ati vazut, ci maxim ati simtit. Si frisoanele le simtiti, chiar rau de tot, dar de fapt nu va este frig, ci e o chestie falsa a creierului
So....nu mai luati orice bullshit numa ca ati simtit ....dracu stie ce....
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.