Mosotti
10th September 2004, 22:13
@diane, WHY, WHY, WHY??????
discutia cu zippy poate continua la infinit, ceea ce inseamna ca o sa se umple HDD-urile softpedia si o sa trebuiasca sa cumpere altele si altele si altele pina ce dumnezeu (catalin) o sa-si bage picioarele...
shapeshifter
11th September 2004, 12:12
This is the end of the world save your buffers..
shapeshifter
12th September 2004, 12:22
@Mosotti: Ai vazut Monty Python's Life of Brian?
shapeshifter
13th September 2004, 12:06
d.EVIL
4th October 2004, 20:12
Se stie de Evolutionism.
Se stie ca Biserica Ortodoxa / Catolica, vor sa ajunga la un comun cu adeptii evolutionismului, sau mai bine zis cu stiinta.
Si de ce ?!
In loc ca biserica sa caute argumente CONTRA acestei idei a evolutionismului, sau mai bine zis contra lui Darwin, vor sa gaseasca o cale de mijloc, prin care s-ar zice ca Dumnezeu a creat lumea / insa omul este o lucrarea unica al lui Dumnezeu.
de la celula au evoluat toate celelalte animale ( caci Dumnezeu ar fi creat celula ) insa spre deosebire, Omul este o fiinta cu suflet / constiinta si vointa, o creatie unica al lui Duimnezeu, pt. care nu exista specii / regnuri, caracteristic lumii vi.
shapeshifter
20th October 2004, 14:46
Inceputul si sfirsitul intelepciunii este aici si acum:
Click pentru a vizualiza atașamentul
VOID
There is no one in the void with you.
You aren't even there.
There isn't even a void.
There is nothing,
not even the idea of nothing.
There isn't even what I just said there.
There isn't even a there.
And definitely not an I.
What's more,
THAT is what is all pervailing,
in True Reality,
Right Now.
Minus what was just said.
shapeshifter
20th October 2004, 17:25
--------------------------------------------------------------------
NisarChosen.doc ( 170.5k ) Number of downloads: 0
--------------------------------------------------------------------
Ăntr-adevar non-dualismul nu e pentru oricine..
vektor12
20th October 2004, 17:42
QUOTE(d.EVIL @ Oct 4 2004, 21:12)
Se stie ca Biserica Ortodoxa / Catolica, vor sa ajunga la un comun cu adeptii evolutionismului, sau mai bine zis cu stiinta.
eu nu am auzit de chestia asta, dar nici nu pot sustine ca sunt bine informat... oricum, daca lai citit pe Hawking, ai vedea ca el nu pune la indoiala existenta lui Dumnezeu...
gtk
21st October 2004, 02:44
QUOTE(zippy99)
JAI SRI NISARGADATTA MAHARAJ! JAI! JAI! JAI!
Ce limba-i asta? 
QUOTE(zippy99)
VOID
There is no one in the void with you.
You aren't even there.
There isn't even a void.
There is nothing,
not even the idea of nothing.
...........
E vorba de vreo religie ceva?
Oricum, e de o logica dezarmanta, trebuie sa recunosc!
d.EVIL
21st October 2004, 06:52
eu nu am auzit de chestia asta, dar nici nu pot sustine ca sunt bine informat... oricum, daca lai citit pe Hawking, ai vedea ca el nu pune la indoiala existenta lui Dumnezeu...
a fost data la stiri, dar nu s-a facut prea mare haz.
oricum, ortodoxismul si catolicismul sunt la poli opusi.
shapeshifter
21st October 2004, 10:01
@gtk> sanskrita
Religie? Pina si Dumnezeu este o idee in minte.. Nimeni nu te poate contrazice asupra senzației de ,,EU SUNT", absolut nimeni, tu esti pe cind restul doar se intampla..
Mosotti
21st October 2004, 10:05
EU SINT BEAT, restul doar se-ntimpla
shapeshifter
21st October 2004, 10:11
Destul de bine pentru inceput.. studiaza acum cine e beat si cine spune ca este beat..
gtk
21st October 2004, 11:55
QUOTE(zippy)
Pina si Dumnezeu este o idee in minte..
Eu as adauga un "doar" intre "este" si "o". De ce? Pt. ca numai acolo poate exista. Insa daca ma refer la "eu sunt", parca am ceva mai multe dovezi ca eu exist. Nu crezi?
vata_pa_batz
21st October 2004, 13:20
da da si cea mai buna dovada ti-o da o oglinda care functioneaza perfect. Sau oglinda doar se intimpla?
shapeshifter
21st October 2004, 13:31
Oglinda e acolo dar fara minte sau fara observator unde este ea?
Simtamintul de fiintare este universal la orice fiinta si acela este Dumnezeul creatiei dincolo este Realitatea Suprema nechestionabila, fara atribute, care nu e constienta de sine, pura conștiență fără formă, inexprimabilă, inaccesibilă prin efort - acea conștiență ESTE pe cind conștiința apare și dispare odata cu lumea, în frinturi de acum, Realitatea Absoluta este dincolo de orice formă de conștiință fără de care aceasta nu poate apare. Conștiența pentru a se manifesta îi trebuie un vehicul iar acela este corpul-minte.. dar ea este și în afara corpului-minte și nu mă refer la ceva legat de spațiu-timp. Conștiența pura nu are nimic în comun cu timpul sau spațiul, nu este un atribut..
Mosotti
21st October 2004, 13:36
brrrrrrrrrr
gtk
21st October 2004, 13:50
QUOTE(vata_pa_batz)
Sau oglinda doar se intimpla?
LOL!
Oglinda e acolo dar fara minte sau fara observator unde este ea?
Cred ca tot acolo.
"Simtamintul de fiintare este universal la orice fiinta" = (si acela este_ Dumnezeul creatiei(exista si altul, daca exista ?).... QUOTE
dincolo este Realitatea Suprema nechestionabila, fara atribute,...
Nu inteleg, elaboreaza.
Conștiența pentru a se manifesta îi trebuie un vehicul iar acela este corpul-minte.. dar ea este și în afara corpului-minte și nu mă refer la ceva legat de spațiu-timp.
Hmm... "dar ea este și în afara corpului-minte " - pe bune? Cum adica? Probeaza.
shapeshifter
21st October 2004, 14:04
Daca rezolvi problema cu oglinda poate o sa-ti explici insasi ,,creatia".
Un raspuns la intrebarea ,,Cind a aparut lumea?":
ACUM! Ea apare si dispare odata cu miscarile constiinţei, nici o mişcare nici o lume..
Curgerea uleiului e lina, compacta, nu fragmentata ca a apei, asa e si cu constiinta. Gindurile nu sint decit niste fragmente ale constiintei, cind constiinta ajunge sa curga lin ca uleiul gindurile se transforma in fantome.. Mintea nu-ti va mai ocupa tot cimpul constiintei..
Speculaţiile mentale nu te vor duce prea departe. Caută să doar sa fii - acesta e raspunsul la toate intrebarile pe care ti le poti pune.. cu mintea
Totul e doar un joc: mintea pune intrebari si tot ea afla raspunsuri. Ceea ce vrei sa stii tu stii deja!
gtk
21st October 2004, 14:15
Ceea ce vrei sa stii tu stii deja!
Tu chiar crezi asta? De ex. as vrea sa stiu reteta de la Coca-Cola, dar zau ca nu stiu care e. Cel putin nu o stiu in momentul de fata(si poate niciodata), iar daca luam in mod logic folosirea lui "deja", ar trebui sa ma gandesc la trecut. Adica eu ar fi trebuit sa stiu chiar dinainte de a ma intreba.
Nu ti se pare bizar?
Mosotti
21st October 2004, 14:17
now I know everything
shapeshifter
21st October 2004, 14:22
Observa esentialul nu detaliile, nu ma refeream la acest gen de cunoastere care se poate dobindi numai prin perceptie ci la senzatia de EU SUNT..
Citeste printre rinduri cu alte cuvinte..
Ceea ce este real este cu tine in ACUM si AICI, restul sint doar presupuneri..
Tu esti singurul care dai viata lui ACUM si AICI, trecutul il obiectivezi doar prin ACUM iar viitorul il anticipezi doar prin ACUM..
vata_pa_batz
21st October 2004, 14:53
Iar in prezent nu stii reteta de la Coca-Cola? Asta e un lucru rau.
shapeshifter
21st October 2004, 14:55
Poate o afli daca stii de ce a fost creata Coca-Cola..
A fost facuta impotriva caderii parului..
vata_pa_batz
21st October 2004, 14:55
senzatia de TU ESTI poate fi nashpa sau nu in functie de ce urmeaza
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.