Totul despre Ungaria
Pages: 1, 2

vead
Am vorbit cu mai multe persoane care practica turismul de weekend la strandurile din Ungaria.Pina acum am aflat citeva amanunte doar despre strandul din Gyula.
Am aflat ca pina la Seged sint o gramada de localitati cu stranduri termale si as dori sa aflu de la cei care cunosc, locatia lor, preturi, cazari si alte posibilitati de a petrece weekendul acolo.....nu ar strica si niste poze!
Donatella
Daca ai cumva timp zilele astea, poti veni in Arad la targul Estival - Gardenia, este deschis pana duminica seara. Chiar azi am fost, dar din pacate nu am luat oferte, ca nu m-a interesat. Am vazut vreo 2 firme din Ungaria, iar una dintre ele avea doar pliante cu strandurile termale, hotelurile si pensiunile din zona strandurilor. Par a fi bine puse la punct, dar poate mai multe primesti informatii de la cei care au fost. Acum, ca ai deschis subiectul, parca sunt si eu curioasa, imi pare rau ca nu am luat ceva pliante, macar sa-mi fac o idee.
CornelB
Și pe mine m-ar interesa subiectul, mi-am propus mai de mult să mă documentez, am tot amânat.

Ce mai pot adăuga eu, info poate folositor altor familii cu copii, este că la Szeged se poate vizita și o grădină zoologică ce poate fi interesantă pentru cei mici..
Ah, da - și că Telparkul din Timișoara este valabil și în Szeghed smile.gif [nu mai trebuie cumpărate de acolo tichete, dacă aveți abonament în Timișoara] - s-a anunțat la radio ieri că a fost semnat un agreement între Consiliile Locale din cele două localități.
bogdan_l
Strandul de la Hajduszoboszlo e grozav. La 50 km de Oradea. Noi mergem de cate ori avem ocazia. Aquapark mai tare ca ala de la Mamaia. Curatenie si bazin olimpic impecabil. Mergeti ca nu pierdeti nimic... doar castigati. Apa termala in unele bazine. Papa bun si mult la preturi ultra rezonabile.

http://www.hajduszoboszlo.hu/digitalcity/h...mp;bem=AAAAGRCZ

Si apa e albastra nu verde ca-n poze.
merlin07
Noi mergem de cateva saptamani la Gyula. Detalii despre strandul de acolo gasiti aici.
Nu am avut cazare, ne-am intors de fiecare data seara la Timisoara. Strandul in perioada asta este deschis doar pana la ora 18.
Am mai auzit de un strand la Oroshaza. Site-ul lui il gasiti aici
Daca vrea cineva detalii despre Gyula sa intrebe punctual.
CornelB
QUOTE(merlin07 @ Apr 27 2007, 13:34) [snapback]2759944[/snapback]
Noi mergem de cateva saptamani la Gyula. Detalii despre strandul de acolo gasiti aici.
Nu am avut cazare, ne-am intors de fiecare data seara la Timisoara. Strandul in perioada asta este deschis doar pana la ora 18.
Am mai auzit de un strand la Oroshaza. Site-ul lui il gasiti aici
Daca vrea cineva detalii despre Gyula sa intrebe punctual.

Când mai mergeți? Întreb pentru că m-aș ține și io după voi smile.gif, într-un wkend maybe...
merlin07
O sa pun un post inainte de a merge. Normal ca in weekend smile.gif
nicad
Noi mergam in acest weekend pt 4 zile la Debrecen (1 ora de la Oradea). Vom sta la http://www.utisugo.hu/?article_id=2891 , acolo este si un Aqua Park inchis unde se poate merge in orice zi din an(http://www.aquaticum.hu/) si o gradina zoologica faina pentru copii.
CornelB
QUOTE(merlin07 @ Apr 27 2007, 14:27) *
O sa pun un post inainte de a merge. Normal ca in weekend smile.gif

Merline, ce zici, dăm o fugă sâmbătă la ștrand la Gyula? smile.gif
Dac-o fi vreme faină, bineînțeles...

Mai vine cineva?
CornelB
Revenit aseară dintr-un wkend superb în complexul acvatic de la Gyula. Recomand din toată inima tuturor - am trăit o senzație unică a unei relaxări "adevărate", în atmosfera magnifică a unui parc cu copaci multi-seculari [cimpoi, ești pe fază cu cratimioara ? smile.gif] . Am fost în multe locuri până acuma, dar să stai la plajă într-un ștrand ascultând tril de păsărele, clopotele bisericii din împrejurimi - e indescriptibil în cuvinte, o asemenea senzație de relaxare deplină nu am mai întâlnit.

Sunt în jur de 20 de diverse bazine în acel parc, unele acoperite, unele în aer liber. Majoritatea sunt termale, benefice pentru diverse afecțiuni locomotorii and so on, apa în jur de 33-37 de grade. Piscina cu toboganele mari si cele de inot [50 si 100 de metri] sunt cu apa mezotermala [26-28 grade], probabil că și cea cu valuri - nu era inca deschisă. Nici cea pentru copiii mici, superba, nu era deschisă - se va deschide abia in 23 sau 26 mai - asta a fost cea mai mare dezamăgire pentru noi.

Desi au început să fie foarte mulți români pe acolo [cred că din 10 oameni ce treceau pe lângă șezlonul meu, 6-7 vorbeau românește, lol], atmosfera este una extremde civilizată. Cred că "acordurile" unei manele acolo mi s-ar fi părut că sună ca un fluierat biserică smile.gif

În final ceva info pentru eventualii amatori:
- traseul: Timișoara - Arad - Chișineu Criș. Drum exelent se poate merge bine peste 100. Aici se face stânga către Vărșand, 24 km, drum lat, peticit însă destul de ok, exceptând desele curbe duble destul de strânse pentru viteze peste sută smile.gif
- în Vărșand puteți schimba în forinți, curs 1.38 RON / 100 forinți - după curba dublă, este pe stânga o casă valutară non stop. Dacă nu ați schimbat cumva înainte musai schimbați aici, nu am văzut nici o casă de schimb valutar pe lângă ștrand [poate sunt și nu le-am văzut eu]. IMPORTANT: cereți să primiți măcar 600 de forinți în MONEDE, veți avea nevoie la automatul ce emite tichete de parcare.
- vama este la 50 de metri de la ieșirea din Vărșand, am stat mai puțin de 1 minut la verificarea CI-urilor. IMPORTANT: de aveți cu voi copii, trebuie trecuți în pașaportul unuia dintre părinți - altfel nu poate ieși din țară. Și probabil este încă valabilă regula care cere să fie însoțit de ambii părinți.
- la vreo 500 de metri de vamă, o să ajungeți la o intersecție. Este prima intersecție, însă o recunoașteți ușor și după un pod peste care trece drumul spre dreapta. Mergeți ÎNAINTE, intrați în Gyula și o țineți tot drept până în centru, unde, la un sens giratoriu, veți vedea indicatoare cu VARFURDO și tăblițe cu valuri și înotători smile.gif
- în parcare, tichetele le găsiți la automat. Se plătește în avans funcție de durata dorită a staționării- la fiecare monedă introdusă aparatul afișează ora până la care e valabil biletul. Pentru toată ziua - cel mai uzual bilet - este, cum am amintit deja, 600 de forinți [aprox 8 lei] și se obține apăsând pe butonul cel mai de jos din cele 5 de selecție - habar nu am avut ce scrie pe el, da' am văzut că așa au făcut cei dinaintea mea! smile.gif
- biletul de intrare în complex este 1.250 forinți [aprox. 17.5 lei]. Pentru copil: ne-au intrebat vârsta, am spus harom, adică trei, și nu a avut nevoie de bilet. Probabil până la 5-6 ani e gratis. IMPORTANT: verificați să nu uitați în mașină ceva de care aveți nevoie pe ștrand, ulterior să ieși să iei ceva din mașină e destul de complicat - mai ales din cauza barierelor lingvistice. Apropo de asta, engleza este deosebit de străină :-) pe acolo, din câte am observat; se vorbește în schimb germană și câte ceva română [ mă refer la bufete și chioșcuri].
- pe site-ul lor am văzut că există și bilete cu două intrări, îmi imaginam că sunt pentru cazul în care ieși să iei masa în oraș, apoi revii - însă nu e deloc cazul, poți lua o masă foarte gustoasă la unul din multele bufete de incintă. Ca idee, un bob-gulaș [ciorbă de fasole maare și foarte gustoasă] era 700-750 forinți; o porție de mușchi țigănesc cu cartofi prăjiți - 800de forinți, adică 11 lei! Berea la halbă între 250 și 400 de forinți șamd. Apa minerala și înghețata la prețuri comparabile cu cele de ștrand de la noi.

Una peste alta a fost un wkend super relaxant, ce a reușit să-mi alunge cât colo oboseala și să mă facă să mă simt ca într-o adevărată minivacanță. O să mai mergem sunt sigur în multe weekend-uri.
vead
Intre timp am vizitatat strandurile de la Gyula si Oroshaza. Concluzia finala este preferabil Gyula , daca se face raportul pret calitate.
Cu toate acestea strandul de la Oroshaza pare mult mai estetic, mai ingrijit , cu o natura mai primitoare. In defavoarea lui fiind faptul ca la un pret de intrare asemanator cu cel din Gyula , nu te poti balaci in strandurile cu Jacuzzi si topogane. Pentru asta am platit un bilet familial de 4900+ 1500 garantie pentru bratari......dar a fost super.
La Gyula e o idee mai uritel peisajul....dar intrarea era de 1250 de persoaana si te puteai balaci in voie peste tot , in afara de bazele de tratament......si bineinteles....nu aveai acces la jacuzzi.
Pentru cei interesati de preturi.....600 parcare pentru 11 ore (trebuie sa ai fise de 100) cam 50 euro camera la 3 * cu dejun inclus ....iar in Oroshaza la aceeasi bani aveai parcare gratuita si pretul la strand la jumatate. Apartament de hotel cu mic dejun 70 euro.....
O sa incerc acum sa vizitez si Aqualand din Seged....pina atunci....doar daca sint intrebat!
CornelB
QUOTE(vead @ May 14 2007, 11:42) [snapback]2831572[/snapback]
[...]Pentru cei interesati de preturi.....600 parcare pentru 11 ore (trebuie sa ai fise de 100) cam 50 euro camera la 3 * cu dejun inclus ....iar in Oroshaza la aceeasi bani aveai parcare gratuita si pretul la strand la jumatate. Apartament de hotel cu mic dejun 70 euro..... [...]

cel puțin la gyula sunt și o grămadă de pensiuni și alte cazări la prețuri mai mici, uzual la 20 euro/cameră. Din câte povesteau alți români ce erau la tratament acolo, condițiile erau mai mult ca decente.
dias77
QUOTE(CornelB @ May 14 2007, 10:43) [snapback]2831019[/snapback]
Revenit aseară dintr-un wkend superb în complexul acvatic de la Gyula. Recomand din toată inima tuturor - am trăit o senzație unică a unei relaxări "adevărate", în atmosfera magnifică a unui parc cu copaci multi-seculari [cimpoi, ești pe fază cu cratimioara ? smile.gif] . Am fost în multe locuri până acuma, dar să stai la plajă într-un ștrand ascultând tril de păsărele, clopotele bisericii din împrejurimi - e indescriptibil în cuvinte, o asemenea senzație de relaxare deplină nu am mai întâlnit.

Sunt în jur de 20 de diverse bazine în acel parc, unele acoperite, unele în aer liber. Majoritatea sunt termale, benefice pentru diverse afecțiuni locomotorii and so on, apa în jur de 33-37 de grade. Piscina cu toboganele mari si cele de inot [50 si 100 de metri] sunt cu apa mezotermala [26-28 grade], probabil că și cea cu valuri - nu era inca deschisă. Nici cea pentru copiii mici, superba, nu era deschisă - se va deschide abia in 23 sau 26 mai - asta a fost cea mai mare dezamăgire pentru noi.

Desi au început să fie foarte mulți români pe acolo [cred că din 10 oameni ce treceau pe lângă șezlonul meu, 6-7 vorbeau românește, lol], atmosfera este una extremde civilizată. Cred că "acordurile" unei manele acolo mi s-ar fi părut că sună ca un fluierat biserică smile.gif

În final ceva info pentru eventualii amatori:
- traseul: Timișoara - Arad - Chișineu Criș. Drum exelent se poate merge bine peste 100. Aici se face stânga către Vărșand, 24 km, drum lat, peticit însă destul de ok, exceptând desele curbe duble destul de strânse pentru viteze peste sută smile.gif
- în Vărșand puteți schimba în forinți, curs 1.38 RON / 100 forinți - după curba dublă, este pe stânga o casă valutară non stop. Dacă nu ați schimbat cumva înainte musai schimbați aici, nu am văzut nici o casă de schimb valutar pe lângă ștrand [poate sunt și nu le-am văzut eu]. IMPORTANT: cereți să primiți măcar 600 de forinți în MONEDE, veți avea nevoie la automatul ce emite tichete de parcare.
- vama este la 50 de metri de la ieșirea din Vărșand, am stat mai puțin de 1 minut la verificarea CI-urilor. IMPORTANT: de aveți cu voi copii, trebuie trecuți în pașaportul unuia dintre părinți - altfel nu poate ieși din țară. Și probabil este încă valabilă regula care cere să fie însoțit de ambii părinți.
- la vreo 500 de metri de vamă, o să ajungeți la o intersecție. Este prima intersecție, însă o recunoașteți ușor și după un pod peste care trece drumul spre dreapta. Mergeți ÎNAINTE, intrați în Gyula și o țineți tot drept până în centru, unde, la un sens giratoriu, veți vedea indicatoare cu VARFURDO și tăblițe cu valuri și înotători smile.gif
- în parcare, tichetele le găsiți la automat. Se plătește în avans funcție de durata dorită a staționării- la fiecare monedă introdusă aparatul afișează ora până la care e valabil biletul. Pentru toată ziua - cel mai uzual bilet - este, cum am amintit deja, 600 de forinți [aprox 8 lei] și se obține apăsând pe butonul cel mai de jos din cele 5 de selecție - habar nu am avut ce scrie pe el, da' am văzut că așa au făcut cei dinaintea mea! smile.gif
- biletul de intrare în complex este 1.250 forinți [aprox. 17.5 lei]. Pentru copil: ne-au intrebat vârsta, am spus harom, adică trei, și nu a avut nevoie de bilet. Probabil până la 5-6 ani e gratis. IMPORTANT: verificați să nu uitați în mașină ceva de care aveți nevoie pe ștrand, ulterior să ieși să iei ceva din mașină e destul de complicat - mai ales din cauza barierelor lingvistice. Apropo de asta, engleza este deosebit de străină :-) pe acolo, din câte am observat; se vorbește în schimb germană și câte ceva română [ mă refer la bufete și chioșcuri].
- pe site-ul lor am văzut că există și bilete cu două intrări, îmi imaginam că sunt pentru cazul în care ieși să iei masa în oraș, apoi revii - însă nu e deloc cazul, poți lua o masă foarte gustoasă la unul din multele bufete de incintă. Ca idee, un bob-gulaș [ciorbă de fasole maare și foarte gustoasă] era 700-750 forinți; o porție de mușchi țigănesc cu cartofi prăjiți - 800de forinți, adică 11 lei! Berea la halbă între 250 și 400 de forinți șamd. Apa minerala și înghețata la prețuri comparabile cu cele de ștrand de la noi.

Una peste alta a fost un wkend super relaxant, ce a reușit să-mi alunge cât colo oboseala și să mă facă să mă simt ca într-o adevărată minivacanță. O să mai mergem sunt sigur în multe weekend-uri.

m-ai convins! abia astept sa dau si eu o tura pe acolo! din pacate mai am de asteptat vreo 2 luni pana cand am concediu sad.gif intrebare: cam cati km sunt de la curtici pana acolo? merita sa facem naveta? suntem o gasca din brasov si aveam in plan sa mergem la curtici, cu o plimbare de o zi prin ungaria. am dat de descrierea ta si nu pot sa ma abtin sa nu dau o fuga si pana la gyula. stii cumva si alt strand in ungaria, mai aproape de curtici? mersi mult!
CornelB
QUOTE(dias77 @ May 17 2007, 21:19) [snapback]2850011[/snapback]
m-ai convins! abia astept sa dau si eu o tura pe acolo! din pacate mai am de asteptat vreo 2 luni pana cand am concediu sad.gif intrebare: cam cati km sunt de la curtici pana acolo? merita sa facem naveta? suntem o gasca din brasov si aveam in plan sa mergem la curtici, cu o plimbare de o zi prin ungaria. am dat de descrierea ta si nu pot sa ma abtin sa nu dau o fuga si pana la gyula. stii cumva si alt strand in ungaria, mai aproape de curtici? mersi mult!

Cred că de la Curtici până la Gyula sunt maxim 60 km.
De la curtici mai aproape - ~30km - cred că e Oroshaza [nu am fost, însă vezi că a scris vead despre el, mai sus].
După câte știu eu, ștrandul de acolo este mult mai nou, a fost construit cu bani europeni. Mă aștept să fie mai modernist; eu cred c-o să rămân deocamdată la cel clasic de la Gyula smile.gif.
dias77
QUOTE(CornelB @ May 18 2007, 08:26) [snapback]2851297[/snapback]
Cred că de la Curtici până la Gyula sunt maxim 60 km.
De la curtici mai aproape - ~30km - cred că e Oroshaza [nu am fost, însă vezi că a scris vead despre el, mai sus].
După câte știu eu, ștrandul de acolo este mult mai nou, a fost construit cu bani europeni. Mă aștept să fie mai modernist; eu cred c-o să rămân deocamdată la cel clasic de la Gyula smile.gif.

iti multumesc foarte mult! cu siguranta voi merge in vara asta pana acolo. M-am uitat pe harta si si Gyula si Oroshaza sunt aproape de granita, cam la aceeasi distanta de Curtici.
nicad
La Szeged a fost cineva la vreun strand? Cum e?
vead
QUOTE(nicad @ May 18 2007, 13:53) [snapback]2852815[/snapback]
La Szeged a fost cineva la vreun strand? Cum e?

La Seged am inteles ca este un Aqua Park modern ,asemanator cu Aqualand din Mamaia, exista si ceva informatie pe internet.
Urmatoarea iesire o sa fie acolo si o sa vin cu informatii proaspete....pina atunci...
anna_t
am si eu o intrebare, probabil ca s-a mai spus pe forum dar nu prea am timp sa caut, informatie e destula.asi vrea sa stiu daca pt a intra in ungaria mai avem nevoie de pasaport?se poate intra numai cu un act de identitate sau tot pe baza de pasaport?
va multumesc anticipat
Dana_H
Numai pe baza de buletin...desi granicerii maghiari (cel putin cei care fac vama in tren) au avut curiozitatea sa vada si pasapoartele.
anna_t
QUOTE(Dana_H @ May 21 2007, 20:27) [snapback]2867799[/snapback]
Numai pe baza de buletin...desi granicerii maghiari (cel putin cei care fac vama in tren) au avut curiozitatea sa vada si pasapoartele.

merci frumos...eu tot cu trenul merg, ideea era ca prietenul meu are pasaportul expirat si ma gandeam ca dak tot se intra cu cartea de identitate nu are rost sa-l mai prelungeasca fix acuma
multumesc inca o data si va urez o vacanta frumoasa smile.gif
CornelB
Am fost în weekendul trecut la Gyula, de notat că atât ștrandul pentru pici - "Paradisul acvatic pentru copii" smile.gif - cât și bazinul cu valuri erau, ambele, în sfârșit, deschise.
Rheea
Salut!

M-ar interesa daca stie cineva de cazare la vreo pensiune in zona Hajduszoboszlo.

Multumesc.
Dana_H
Deak Panzio

Karikas Panzio

Puskas Panzio
bic
Buna, am vazut raspunsurile date la intrebarea cu pensiunile din Hajduszoboszlo. Ma intereseaza si pe mine cazare in statiune pentru inceputul lui august. As vrea o recomandare de la cineva care a fost, pentru ca merg cu un copil de doi ani, si vreau si ceva detalii despre mancare, daca se poate. Si site-urile respective sunt doar in maghiara si din pacate nu inteleg mare lucru. La karikas am scris dar n-am primit nici un raspuns inca. Multumesc anticipat pentru informatii.
diavolutu
Salutare.
Sambata viitoare am dori sa mergem si noi la SZEGED pentru ceva shoping si eventual la acel strand despre acre se tot vorbea pe aici.
Ce as vrea sa stiu ce magazine ar fi mai recomandabil de vizitat(TESCO,ALDI,LIDL)cam de astea am auzit,iar daca are cineva ideea de ceva cazare pe acolo la ce pret gasim,eventual chiar exemple concrete(nu de genu am auzit oameni spunand).
Multumesc de intelegere tuturor.
CornelB
QUOTE(diavolutu @ Jun 30 2007, 10:56) [snapback]3037133[/snapback]
Salutare.
Sambata viitoare am dori sa mergem si noi la SZEGED pentru ceva shoping si eventual la acel strand despre acre se tot vorbea pe aici.[...]

dacă ai fost cumva la Szeged, ar fi nice să ne împărtășești ceva impresii.
La ZOO ai fost?
CornelB
la Balaton a fost cineva recent?
mă interesează posibilități de cazare și eventual distracții pentru cei mici, altele decât plaja și apa.
gl25mir
imi poate recomanda si mie cineva vreun hotel/pensiune/cazare+masa la Ballaton? Cu stima
justy
Ce stiti despre acest oras din Ungaria. Merg sapt viitoare la oradea unde stau mai multe zile si as vrea sa vizitez si acest oras. Poate da cineva detalii, am inteles ca este un aquapark aquaticum, nu stiu prea multe. ce se poate vizita sau ce se poate face intr-o zi in acest oras?
bobocell
Este un oras superb. Mama s a operat de rinichi de 2 ori acolo intr o clinica. Tata a avut timp sa viziteze orasul si ne a zis ca parcul acvatic este mirific si a facut zilnic cate o vizita pe acolo. Altceva nu prea e de vizitat. Merita sa mergi.
justy
QUOTE(bobocell @ Aug 27 2007, 22:05) *
Este un oras superb. Mama s a operat de rinichi de 2 ori acolo intr o clinica. Tata a avut timp sa viziteze orasul si ne a zis ca parcul acvatic este mirific si a facut zilnic cate o vizita pe acolo. Altceva nu prea e de vizitat. Merita sa mergi.

stie ceva preturi de acolo? cumparaturile se pot face in euro sau trebuie schimbati banii?
mtest
QUOTE(justy @ Aug 28 2007, 09:22) *
stie ceva preturi de acolo? cumparaturile se pot face in euro sau trebuie schimbati banii?

Ideea e cam aceeasi cu euro in Romania. Foloseste ATM-ul.
dflorescu
In Ungaria e de preferat sa ai schimbati forinti. Mi s-a intamplat sa ajung seara tarziu si sa nu gasesc un magazin de unde sa pot cumpara ceva cu Euro. Abia am gasit un restaurant scumpisor (eram si infometati si fara provizii, fara bani pe card ca sa putem scoate forinti), asta intamplandu-se chiar in Budapesta !
Daca n-ai mai fost la unguri, vezi ca e cam greu sa gasesti cazare daca te uiti doar dupa "hotel". Uita-te dupa "panzio", cred ca inseamna pensiune, sau tot hotel.
Preturile de-acolo sunt putin mai mari decat la noi, cam cu 10-30%. (banuiesc ca au si venituri mult mai mari decat noi), si e greu sa gasesti ceva care sa nu existe si in Romania, ca sa zici ca ai luat ceva de dincolo.
Ramai in schimb cu experienta, faptul ca ai vazut cum se comporta in trafic si pe strada unii mai civilizati decat noi (a se vedea locurile special amenajate pentru biciclisti !).
Sorin Blaj
A fost cineva in Gyula de revelion sau macar sa stie conditiile?

La Hotel Hofforas: http://hoforrashotel.hu/?q=ro

5 zile si 4 nopti.
bestiuta1
imi recomanda si mie un hote, central ,eventual de trei stele dar nu neaparat central ca doar ajungem cu masina:)
Yoda
Eu am optat chiar zilele astea pentru Hotel Aqua din Gyula.

http://www.1hungary.com/hotel_aqua/I190085/

Pachet de revelion 2008, pentru 4 nopti: 609 RON pe loc, pentru cazare in camera 4 locuri.
Tariful include mic dejun, taxă de turist, bilete de intrare in Ștrandul Cetate pentru fiecare zi de 2 ori, 1 masaj și programul de revelion.
Festivitatea de revelion cuprinde muzică live până dimineață, tombolă, șampanie, cina cu 3 feluri , și noaptea o ciorbă (korhelyleves).

Inca mai au locuri disponibile.
novus
[quote name='Yoda' date='Oct 29 2007, 11:27' post='3577491']
Eu am optat chiar zilele astea pentru Hotel Aqua din Gyula.
Pachet de revelion 2008, pentru 4 nopti: 609 RON pe loc, pentru cazare in camera 4 locuri.
Tariful include mic dejun, taxă de turist, bilete de intrare in Ștrandul Cetate pentru fiecare zi de 2 ori, 1 masaj și programul de revelion.
Festivitatea de revelion cuprinde muzică live până dimineață, tombolă, șampanie, cina cu 3 feluri , și noaptea o ciorbă (korhelyleves).

Salut,
si noi tocmai ne-am hotarat sa petrecem revelionul in Gyula si una din variate e acest hotel, dar ma intereseaza daca a fost cineva de revelion sa ne spuna mai multe despre petrecerea de revelion
Anul trecut am fost in Budapesta de revelion unde la majoritatea restaurantelor nu era program de revelion ci puteai sa comanzi ce vroiai si sa stai cat vrei
marius_stp
exista alta cale de acces in afara de masina pentru Orosháza? nu am gasit nici o ruta de autobuz sau tren...
Yoda
Am revenit din Gyula, unde am petrecut revelionul.
A fost absolut fantastic, la 609 RON = 4 nopti de cazare + mic dejun + 2 intrari pe zi la stranduri + 1 masaj + meniu de revelion.

Curatenie, civilizatie, liniste, respect pentru turist.
Cu siguranta voi reveni, recomand oricui doreste un loc linistit in care iti poti incarca bateriile fara riscul de a fi tulburat de manelomani si mitocani.

Ntim
Am fost de citeva ori la Balaton si prefer sa merg din nou. Pentru cei din vestul tarii e relativ usor de ajuns cu tren sau masina. Din Timisoara pina la Siofok cel mai mare si important port la Balaton am facut aprox. 5 ore. Lacul are o lungime de peste 60 km si e inconjurat de foarte multe localitati unele statiuni Lacul e foarte mare si iti da impresia ca e ca o mare. Sunt peste tot hoteluri si pensiuni cu tot felul de preturi pentru toate buzunarele. de la Seghed se merge pe autostrada pina la celalalt capat al Balatonului. Cu tren direct din Timisoara pina in Budapesta si de acola 1 ora jumate pina in Siofoc sau mai departe. Statiuni importante-Siofok - Balatonfured -Peninsula Tihany -Keszthely ( -Heviz care e un fel de virf al turismului balnear din Ungaria) .etc.
marian5691
A fost cineva la Hajduszoboszlo, pensiunea KEMENCES? As dori ceva detalii, impresii, s.a.m.d. Merg de 1Mai cu familia si sunt curios ce ne asteapta.
Cu stima
casuba
Buna tuturor.
Sunt nou pe acest forum si doresc sa stiu daca hotelul din gyula Erkel este ok si daca se poate discuta in engleza sau romana.Vreau sa merg de pasti la gyula pentru 3 zile cu familia. Rog sa ma ajute cineva
CornelB
Nu stiu despre hotel, poate e un pic altfel, dar in general din experiența proprie îți pot spune inGyula nu prea merge engleza... Germana, însă e cu totul altceva, aproape fiecare om din stațiune vorbește germana - sau o "rupe" cât de cât. Asta și pentru că sunt mulți nemți și mai ales austrieci în vârstă pe acolo...
Mult mai bine decât engleza, deloc vorbită de persoanele cu care am intrat eu în contact, a fost cu... româna. Gyula face parte din regiunea cu cea mai mare comunitate românească din Ungaria. Tre să știi însă un pic de... ardelenească ca să înțelegi bine cu aceștia smile.gif

Și încă ceva: îți recomand să studiezi și varianta pensiunilor / vilelor din zonă. Pe lângă că ieși mai ieftin decât la hotel, la aceleași condiții - sau chiar mai bune! - nu se poate compara atmosfera - să stai seara în curte, la un grătar de exemplu... smile.gif
criss_65
QUOTE (marian5691 @ Apr 18 2008, 14:17) *
A fost cineva la Hajduszoboszlo, pensiunea KEMENCES? As dori ceva detalii, impresii, s.a.m.d. Merg de 1Mai cu familia si sunt curios ce ne asteapta.
Cu stima

care sunt conditiile, cat costa cazarea, masa si ce se poate face in timpul liber?
casuba
QUOTE (CornelB @ Apr 19 2008, 22:42) *
Nu stiu despre hotel, poate e un pic altfel, dar in general din experiența proprie îți pot spune inGyula nu prea merge engleza... Germana, însă e cu totul altceva, aproape fiecare om din stațiune vorbește germana - sau o "rupe" cât de cât. Asta și pentru că sunt mulți nemți și mai ales austrieci în vârstă pe acolo...
Mult mai bine decât engleza, deloc vorbită de persoanele cu care am intrat eu în contact, a fost cu... româna. Gyula face parte din regiunea cu cea mai mare comunitate românească din Ungaria. Tre să știi însă un pic de... ardelenească ca să înțelegi bine cu aceștia smile.gif

Și încă ceva: îți recomand să studiezi și varianta pensiunilor / vilelor din zonă. Pe lângă că ieși mai ieftin decât la hotel, la aceleași condiții - sau chiar mai bune! - nu se poate compara atmosfera - să stai seara în curte, la un grătar de exemplu... smile.gif

Multumesc de ajutor. Am gasit oferte la apartament si acum astept raspuns. Dupa ce o sa vin o sa va spun cum a fost.
luke_lucifer
Salutare,

Am hotarat si noi sa mergem la Hajduszoboszlo in vara asta, mai mult pentru copii, dar si pentru noi pensionari la tratament. Daca stie cineva sau (si mai bine) a locuit cineva la HOTEL BARATSAG, rugam impresii.

In alta ordine de idei, cum e mai bine: alegem oferta directa de la hotel, ceva mai ieftina, sau mergem printr-o agentie din romania?

Multumiri...
luke_lucifer
Nimeni cu intentii de bai termale in Ungaria vara asta?
alexdelpiero
Sambata plec in Ungaria - Budapesta si Austria - Viena si Salzburg

Acum fac ultimele pregatiri cu ce se poate vizita si ma documentez foarte mult. Stau cate 2 nopti in fiecare din orasele de mai sus. Vreau in fiecare oras in una din zile sa vizitez tot ce se poate din acele orase iar cealalta zi imprejurimile.

Din experienta vostra poate stiti peisaje superbe mai ales in Austria...Vreau sa aflu cat mai multe lucruri despre imprejurimile oraselor sa zicem la cel mult 100 Km departare . Tot ce se poate vizita sau pe unde sunt peisaje superbe...am nevoie cat mai repede de pareri
lolek4u
QUOTE (alexdelpiero @ Jun 24 2008, 14:43) *
Sambata plec in Ungaria - Budapesta si Austria - Viena si Salzburg

Acum fac ultimele pregatiri cu ce se poate vizita si ma documentez foarte mult. Stau cate 2 nopti in fiecare din orasele de mai sus. Vreau in fiecare oras in una din zile sa vizitez tot ce se poate din acele orase iar cealalta zi imprejurimile.

Din experienta vostra poate stiti peisaje superbe mai ales in Austria...Vreau sa aflu cat mai multe lucruri despre imprejurimile oraselor sa zicem la cel mult 100 Km departare . Tot ce se poate vizita sau pe unde sunt peisaje superbe...am nevoie cat mai repede de pareri

O zi pentru oraș și o zi împrejurimile? Ești sigur? În Budapesta și Viena nu cred că poți vedea totul într-o zi, pentru că ți-ar trebui o săptămână lejer ca să poți spune că ai văzut orașul. În fine, pentru Viena poți merge la Baden, în sud, destul de aproape, există chiar și transport până acolo, sau la Melk, pe malul Dunării, unde poti face o excursie de o zi superbă, cu trenul la dus, apoi cu vaporul pe Dunăre până la Krems și înapoi la Viena. S-a discutat despre excursia la Melk pe acest topic, folosește functia search.
Cu privire la Salzburg, probabil că poți vedea mare parte din oraș într-o zi. În împrejurimi poți merge în muuulte locuri, începând cu zoo la marginea orașului și palatul Hellbrunn, apoi un fel de muzeu al satului în aer liber, Freilichtmuseum (vezi site salzburg info sau ceva de genul ăsta), dacă vrei să rămâi în apropiere. Mai departe, la vreo 40 de km, poți merge la peștera de gheață de lângă St Johann im Pongau, Liechtensteinklamm tot acolo și în apropiere o fortăreață medievală unde au și demonstrații cu șoimi de vânătoare, Hohenwerfen se cheamă, lângă orășelul Werfen. Pe astea trei le poți grupa într-o excursie de o zi super, poate și cu orașul Hallstatt, pe malul unui lac și pe versantul unui munte, cu peisaje superbe.
alexdelpiero
Mi-a placut foarte mult de ce ai spus...ma voi documenta despre locurile acelea...mersi frumos...Vreau si alte pareri daca se poate
Pages: 1, 2
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.