Bougainvillea
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5

grecul68

Ce stiti despre aceasta planta si despre aclimatizarea ei in tara noastra pe timpul iernii?
AndreiRN
Am doua din aceste plante in curte si sunt cat casa de mari.
Una este portocalie si cealalta rosu aprins.
Sunt extrem de rezistente si cresc ff repede.
Nu stiu nimica despre aclimatizarea de care vorbesti.

grecul68
QUOTE(grecul68 @ Aug 24 2007, 23:13) *
Ce stiti despre aceasta planta si despre aclimatizarea ei in tara noastra pe timpul iernii?

Eu am cumparat planta din Grecia si mi s-a spus ca nu este rezistenta la tempraturi sub 0 grade si ca trebuie bagata in casa, de aceea am intrebat despre aclimatizare.
Tu spui ca o tii afara si iarna nu are nicio problema, infloreste normal? Ma refer la ierni normale pentru tara noastra, nu ca cea de anul asta...
Eram curios cand incepe sa infloreasca si cat tine perioada de inflorire si daca necesita conditii speciale de intretinere( ingrasaminte, etc)?

mateu
Bougainvillea, intr-adevar, la clima noastra, nu are nici o sansa sa reziste afara. Deci, cu incredere, poti pastra planta, pe timpul iernii, pe un balcon inchis, la temperaturi de max. 10 gr. E chiar indicat sa ii oferi o perioada de repaos, sa infloreasca in vara urmatoare.
Vara prefera amplasare in locuri cu mult soare (iubeste soarele - de fapt, te gindesti exact la conditiile unei clime mediteraneene, sa i le poti oferi, macar pe timp calduros). Se uda din abundenta si se fertilizeaza o data pe saptamina.
Iarna, poti sa o uzi, putin, o data la 2 saptamini, in conditiile in care o pastrezi in incaperi cu temp. intre 7-10 grade.
Nu necesita ingrijiri deosebite; sa aiba un sol cu un bun drenaj si sa o tunzi primavara (infloreste pe lastarii noi).
grecul68
QUOTE(AndreiRN @ Aug 25 2007, 00:47) *
Am doua din aceste plante in curte si sunt cat casa de mari.
Una este portocalie si cealalta rosu aprins.
Sunt extrem de rezistente si cresc ff repede.
Nu stiu nimica despre aclimatizarea de care vorbesti.

Normal ca nu stii nimica despre aclimatizare, vad ca stai in America.
Eu ma refeream la tara noastra, adica Romania...
anna's studio
Vorbim de acest arbust? Ma intereseaza foarte tare, ca am 2 si vine iarna si nu prea stiu ce sa fac cu ei sa nu-i pierd. Madam de la magazin mi-a zis sa-i plantez linistita in curte ca rezista peste iarna si acuma vad ca nu rezista afara...
baxyy77
QUOTE(anna's studio @ Sep 5 2007, 11:22) *
Vorbim de acest arbust? Ma intereseaza foarte tare, ca am 2 si vine iarna si nu prea stiu ce sa fac cu ei sa nu-i pierd. Madam de la magazin mi-a zis sa-i plantez linistita in curte ca rezista peste iarna si acuma vad ca nu rezista afara...

Nu stiu cum ar rezista peste iarna neprotejata. Este o planta de origine mediteraneana si are nevoie de protectie pe timpul iernii. Revin cu amanunte cand am timp.

anna's studio
Multumesc de pont. Inca 2 intrebari:
1. inainte de a le duce in interior sa le schimb ghivecele?
2. pana la ce temperatura le pot lasa peste noapte afara?

Multumesc mult.
mateuca
Iti raspund eu la intrebari, anna's studio:
1. Nu e nevoie sa le schimbi ghivecele inainte de a le duce in interior. Substratul plantelor (pamintul, adica) se schimba doar primavara, si nu in fiecare an. In cazul plantei tale, daca e achizitionata anul asta, poti sa ii schimbi ghiveciul la primavara.
2. Planta rezista, pentru perioade scurte de timp, si la -1 gr. Dar nu te sfatuiesc sa incerci. Daca temperaturile nocturne ating 2 sau 3 grade, e de preferat sa muti planta in interior.
anna's studio

Multumesc frumos de raspunsuri.

Sa aveti o seara frumoasa si plantute sanatoase!
HADE 61
cum se inmulteste ,va rog ? prin lastari ?
Valentina30
QUOTE(HADE 61 @ Sep 20 2007, 18:48) *
cum se inmulteste ,va rog ? prin lastari ?

Bougainvillea este o planta decorativa si usor de ingrijit. In schimb la capitolul inmultire, necesita multa rabdare si ceva atentie, deoarece succesul actiunii depinde de conditiile oferite.
Mai precis, bougainvillea se inmulteste din butasi de varf (denumiti si lastari terminali) taiati in august-septembrie si plantati in substrat usor, afanat, cu drenaj bun,. Lastarii astfel plantati au nevoie cel putin o perioada de 3-4 saptamani de caldura constanta ( 22-24 g C), lumina difuza si umiditate ridicata.
HADE 61
multumesc .adica daca as face ca la gardenie ,sa-i pun o folie peste ghiveci ,s-ar mai pastra temperatura si umiditatea si lumina , e bine ? e 25 lei in obor o planta adevarata ,sa vad ...
Valentina30
QUOTE(HADE 61 @ Sep 21 2007, 16:07) *
multumesc .adica daca as face ca la gardenie ,sa-i pun o folie peste ghiveci ,s-ar mai pastra temperatura si umiditatea si lumina , e bine ? e 25 lei in obor o planta adevarata ,sa vad ...

da, cu folie peste ghiveci e foarte bine (o punga cu bucla de aer si legata etans in jurul ghiveciului astfel ca sa se pastreze umiditatea in interior. Eu mai folosesc pet-uri transparente de 2 l, taiate pe jumatate. Jumatatea superioara, (cea cu capac) o infig in pamantul din ghiveci, peste lastarul plantat, astfel incat formeaza mica cupola de plastic peste lastarul infipt acolo. Se pastreaza astfel umiditatea plus ca dupa perioada critica (10-14 zile) pot desface/desuruba capacul si las sa se aeriseasca putin. Dupa 10-20 de minute pun capacul la loc si aerisesc din nou peste cca 7-8 zile.
Astfel lastarii pusi la prins beneficiaza de umiditatea necesara creata prin condens pe peretii pet-ului dar periodic beneficiaza si de aer astfel incat sa nu putrezeasca de prea multa apa. smile.gif
HADE 61
multumesc
Valentina30
Oricand, cu placere. smile.gif
anna's studio
Iata bougile mele cu tunsoarea de interior rolleyes.gif
Le merge foarte bine, abia astept primavara sa se bucure iar de curte si, poate pana atunci, chiar de un foisor pe care sa il completeze...

Sini, ce-ti fac ramurelele de bouga? S-au prins?
Valentina30
QUOTE (anna's studio @ Nov 10 2007, 11:59) *
Le merge foarte bine, abia astept primavara sa se bucure iar de curte si, poate pana atunci, chiar de un foisor pe care sa il completeze...

Le-ai "aranjat" bine pentru iarna, Anna... Tine-el la soare si ferite de aer rece. smile.gif
Cand ai de dat din aceea galbena/portocalie, sa stii ca sunt amatoare. smile.gif
sini4910
QUOTE (anna's studio @ Nov 10 2007, 11:59) *

Inca nu le-am pus in pamant.Le-au cazut frunzele care le aveau,au dat altele mici in varf si au facut niste bobite mici albe la baza ramurelelor.Cred ca de aici vor iesi radacinute.Eu astept,nu ma grabesc.
anna's studio
QUOTE (Valentina30 @ Nov 10 2007, 14:59) *
Le-ai "aranjat" bine pentru iarna, Anna... Tine-el la soare si ferite de aer rece. smile.gif
Cand ai de dat din aceea galbena/portocalie, sa stii ca sunt amatoare. smile.gif

Daca ai vedea cum ninge la mine in curte acuma.... numa' soare nu este zilele astea... biggrin.gif Ele stau acum in fata unei ferestre mari, nu este curent deloc acolo. O sa le schimb locul cand va fi gata camera in care vor ierna, cam intr-o saptamana, dar tot in fata ferestrei vor sta, in viitoarea "gradina botanica" wink.gif

Nu am bouga portocalie/ galbena, am doar mov/roziu, (amandoua sunt aceeasi culoare), e foarte frumoasa culoarea, daca vrei, cand le mai cresc ramurelele iti trimit cu cea mai mare placere kisstogether.gif .
Valentina30
zic multumesc si pentru bouga roz daca portocalie nu-i... smile.gif Dar nu taia acum din ele ca nu se prinde nimic. Numai la primavara ma incumet... si asa nu mai am loc in casa de plante smile.gif
sini4910
QUOTE (anna's studio @ Nov 10 2007, 15:14) *
Daca ai vedea cum ninge la mine in curte acuma.... numa' soare nu este zilele astea... biggrin.gif Ele stau acum in fata unei ferestre mari, nu este curent deloc acolo. O sa le schimb locul cand va fi gata camera in care vor ierna, cam intr-o saptamana, dar tot in fata ferestrei vor sta, in viitoarea "gradina botanica" wink.gif

Nu am bouga portocalie/ galbena, am doar mov/roziu, (amandoua sunt aceeasi culoare), e foarte frumoasa culoarea, daca vrei, cand le mai cresc ramurelele iti trimit cu cea mai mare placere kisstogether.gif .

Trimi-te si la mine putina zapada,ca e tare urat aici:ploua mocaneste si bate vantul
anna's studio
Aici a nins astazi cu fulgi din aceia ca din povesti; nu s-a prea pus zapada ca era destul de cald, dar daca va ninge asa peste noapte... cine stie?
Stati linistite, la tv au anuntat ca aceasta iarna va avea precipitatii in nestire, asa ca vom avea zapada multa. Toti!

Macar atata bucurie care ne aminteste de copilarie, nu?

Si noi, dupa ce ne zbantanim in zapada, venim la caldurica la florile iubite... wink.gif
sini4910
QUOTE (sini4910 @ Nov 10 2007, 17:50) *
Trimite si la mine putina zapada,ca e tare urat aici:ploua mocaneste si bate vantul

tekila82
huh.gif am nevoie de o mina de ajutor!cum sa ingrijesc acest arbust???nu vreau sa-l pierd va rog
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.