Un program pentru masurat traficul/vitezele de pe net
Pagini: 1, 2, 3, 4

dani.user

Buna

Va prezint un mic program facut pentru a putea vedea cati bytes/pachete se downloadeaza/uploadeaza pe o placa de retea impreuna cu vitezele. Utilizatorul poate separa traficu in mai multe grupe pe baza de adrese IPv4 (blocuri CIDR). Programul salveaza datele culese si permite utilizatorului sa creeze grafice de viteza in functie de timp.

Programul necesita libraria WinPcap disponibila la http://www.winpcap.org/

dani.user
Cateva Screenshot-uri

Edit: Mic bug reparat cauzat de numele unui fisier

Crysper
Ok, vedem graficul dar la ce ne foloseste?Putem vedea cu ce viteza piratam de pe dc, dar totusi n stiu cu ce ne ajuta in afara de testarea vitezei retelei.
dani.user
QUOTE(Crysper @ Aug 22 2007, 23:59) *
Ok, vedem graficul dar la ce ne foloseste?Putem vedea cu ce viteza piratam de pe dc, dar totusi n stiu cu ce ne ajuta in afara de testarea vitezei retelei.

Exista situatii cand accesul la internet este prin NAT si vrei sa vezi cu cat merge netul cumulat fara sa iei in considere eventual trafic in retea. Asta ar fi un exemplu. La unele placi se pot vedea doar packets dand status pe placa de retea.
andrei_0
ar fi mai interesant daca ai putea sa vezi si cat trafic face fiecare aplicatie.
dani.user
QUOTE(andrei_0 @ Aug 24 2007, 11:18) *
ar fi mai interesant daca ai putea sa vezi si cat trafic face fiecare aplicatie.

Pentru asta exista deja destule programe free. Programul meu se axeaza pe clasificarea pe clase de IP'uri si e optimizat pentru a face fata chiar daca sunt foate multe clase introduse.
dani.user
Alte intrebari? smile.gif

OnShop
frumos program din poze si din ce zici u daca si merge este super bine !
dani.user
QUOTE(OnShop @ Aug 28 2007, 23:09) *
frumos program din poze si din ce zici u daca si merge este super bine !

Mersi. As dori sa rog un moderator sa stearga attachmentul din post #1, sa ramana cel din post #2 si pozele.
AndreiASM

Poti sterge si tu atasamentul. Du-te la My controls -> Manage my attachements sau ceva de genu. smile.gif

Programu e f reusit. Tot asa si la mai mare. Bafta wink.gif
alexcrist
Interesant programel. Sper ca nu te superi daca iti zic ca am gasit un mic bug, nu?
Cand apesi Create Graph te intreaba unde si cu ce nume sa salveze graficul. Problema este ca daca apesi Cancel, actiunea nu este anulata, ci se salveaza (si se deschide) fisierul .png (doar extensia, fara vreun nume). Asta este cam ilogic.

O alta sugestie ar fi sa verifici daca fisierul unde vrei sa salvezi deja exista, sa nu suprascrii din greseala vreun fisier. wink.gif

Oh, si inca o intrebare: daca programul este in engleza, de ce exista o categorie care se numeste Restul? Schimba-i si tu numele in Other, sau ceva de genul smile.gif
dani.user
QUOTE(alexcrist @ Aug 29 2007, 19:05) *
Interesant programel. Sper ca nu te superi daca iti zic ca am gasit un mic bug, nu?
Cand apesi Create Graph te intreaba unde si cu ce nume sa salveze graficul. Problema este ca daca apesi Cancel, actiunea nu este anulata, ci se salveaza (si se deschide) fisierul .png (doar extensia, fara vreun nume). Asta este cam ilogic.

O alta sugestie ar fi sa verifici daca fisierul unde vrei sa salvezi deja exista, sa nu suprascrii din greseala vreun fisier. wink.gif

Oh, si inca o intrebare: daca programul este in engleza, de ce exista o categorie care se numeste Restul? Schimba-i si tu numele in Other, sau ceva de genul smile.gif

Mersi. Fixed/Added smile.gif. Nu ma supar deloc cand mi se reporteaza bugs. Numele categoriilor se poate schimba de utilizator; se pot adauga si altele noi (a se vedea howto).
dani.user
Multumesc celor care au descarcat programul. Daca l-a probat cineva pe windows vista mi-ar putea spune cum se comporta pe acest sistem de operare?
mytimeisnow
Am Windows XP Service Pack 2 si intampin o problema. La prima executare am primit o eroare despre wpcap.dll. Am downloadat dll-ul. La a doua rulare , pocket.dll missing.
L-am luat si pe ala si acum primesc urmatoarea eroare:
The procedure entry point PacketGetReadEvent could not be located in the dynamic link library packet.dll
Am nevoie de .NET framework 2.0 pentru a rula acest program?
dani.user
QUOTE(mytimeisnow @ Sep 11 2007, 20:48) *
Am Windows XP Service Pack 2 si intampin o problema. La prima executare am primit o eroare despre wpcap.dll. Am downloadat dll-ul. La a doua rulare , pocket.dll missing.
L-am luat si pe ala si acum primesc urmatoarea eroare:
The procedure entry point PacketGetReadEvent could not be located in the dynamic link library packet.dll
Am nevoie de .NET framework 2.0 pentru a rula acest program?

Nu trebuie .net framework. Winpcap trebuie instalat de pe site, pachetul contine mai multe dlluri smile.gif

http://www.winpcap.org/install/default.htm
mytimeisnow
QUOTE(dani.user @ Sep 11 2007, 22:22) *
Nu trebuie .net framework. Winpcap trebuie instalat de pe site, pachetul contine mai multe dlluri smile.gif

http://www.winpcap.org/install/default.htm

nu citisem total textul si am avut impresia ca e creat in WinCap. Multumesc ca m-ai atentionat biggrin.gif
dani.user
QUOTE(mytimeisnow @ Sep 12 2007, 21:06) *
nu citisem total textul si am avut impresia ca e creat in WinCap. Multumesc ca m-ai atentionat biggrin.gif

Winpcap e o librarie nu un limbaj de programare smile.gif
detective
Ai putea sa-i creezi cumva un setup cu setup factory versiunea trial, si sa incluzi si dll-ul daca este legal nu stiu dar daca este ar fi beton, oricum este super folositor pt mine si pt reteaua.

Thx
dani.user
QUOTE(detective @ Sep 16 2007, 14:26) *
Ai putea sa-i creezi cumva un setup cu setup factory versiunea trial, si sa incluzi si dll-ul daca este legal nu stiu dar daca este ar fi beton, oricum este super folositor pt mine si pt reteaua.
Thx

Mersi. Ma bucur ca iti este de ajutor. Kitt-ul de instalare a WinPcap nu cuprinde doar acel dll. E mai sigur cum e acuma smile.gif
dani.user
Update #3
Am reparat un mic bug
ionel.sat
frumos program, felicitari
Shocker
Dragut programul, as avea 2 sugestii:
1. Sa poti modifica intervalul de updatare a statisticilor realtime
2. Cand e in tray minimizat si duci mouse-ul peste icon, sa apara un baloon cu Total Downloaded / Download speed si Total uploaded/upload speed, sau chiar sa fie customizabil ce sa apara acolo
dani.user
QUOTE (Shocker @ Nov 3 2007, 21:38) *
Dragut programul, as avea 2 sugestii:
1. Sa poti modifica intervalul de updatare a statisticilor realtime
2. Cand e in tray minimizat si duci mouse-ul peste icon, sa apara un baloon cu Total Downloaded / Download speed si Total uploaded/upload speed, sau chiar sa fie customizabil ce sa apara acolo

Mersi pentru sugestii. Urmeaza sa le implementez. Te referi la intervalul de 30 s la care salveaza date pentru grafice?
dani.user
Update.
Feature nou: cand se duce mouse-ul peste icoana din systray apare total download/upload si vitezele curente (daca este activat filtrul pentru total).

A folosit cineva filtre mai mari/complexe? smile.gif
costei
Felicitari grozav program. Insa o optiune interesanta, ce nu am gasit la nici un program, ar fi sa contorizeze cat am avut conexiune la internet si cat nu ca sa pot vedea cat ma fura firma de net.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.