CUORE
21st August 2007, 09:51
Scurt,concis.la obiect:
Domnule Director,
Prin prezenta notificare va aduc la cunostinta demisia din functiile mele. Pentru a respecta preavizul pe o durata de ..., voi parasi intreprinderea la data de......
Va rog sa aprobati, Domnule Director, cerea de demisie.
Cu sentimente distinse,
Numele angajatului
Domnuics
21st August 2007, 09:57
Ha, ha, ha!
Cea mai distractiva demisie pe care am vazut-o in viata mea. De unde iti dai demisia si din ce ,,functii" ?
Tu iti iubesti angajatorul de ai sentimente distinse pentru el/ea ?
KodrutZ
21st August 2007, 10:27
QUOTE(Domnuics @ Aug 21 2007, 10:57)

Ha, ha, ha!
Cea mai distractiva demisie pe care am vazut-o in viata mea. De unde iti dai demisia si din ce ,,functii" ?
Lol, superba incheiere. Se poate incerca si un "Te pup pe portofel, shafule, sa traiasca copii matale!" sau un sincer "Hai sictir!".
fracture
21st August 2007, 11:50
QUOTE(Domnuics @ Aug 21 2007, 06:57)

De unde iti dai demisia si din ce ,,functii" ?
Nu toti sunt palmasi
...unii mai au si functii.
Referitor la iubirea fata de angajator, il poti injura la sfarsit insa urmatorul angajator s-ar putea sa-ti ceara o recomandare de la fostul angajator
Delwind
21st August 2007, 13:21
QUOTE(CUORE @ Aug 21 2007, 10:51)

Va rog sa aprobati, Domnule Director, cerea de demisie.
nu e nevoie de aprobare pentru demisie. e un act unilateral al angajatului, pe care nu trebuie sa il aprobe angajatorul.
rue_baree
21st August 2007, 13:39
Am vazut ca antrenorii la fotbal (se tot poarta) isi dau demisia dar nu le este acceptat...
deci cred ca exista si forma de cerere a acceptului.
totusi, fiind un act unilateral... e doar aducere la cunostinta..."va rog sa luat la cunostinta decizia (nu dorinta etc) de a inceta activitatea in compania XXXX SRL "(e bine sa precizezi firma de unde demisinezi si sa nu lasi cu formual - "firma dvs", mesajul sa fie simplu si clar. se poate face si o forma de apreciere a modului placut sau cel putin normal in care am colaborat pe aceasta durata etc)
Delwind
21st August 2007, 13:56
QUOTE(rue_baree @ Aug 21 2007, 14:39)

Am vazut ca antrenorii la fotbal (se tot poarta) isi dau demisia dar nu le este acceptat...
deci cred ca exista si forma de cerere a acceptului.
Presupun ca antrenorii nu sunt angajati cu contract individual de munca, ci au un contract de prestari servicii sau asemanator (ca si jucatorii) asa ca in cazul lor nu cred ca e vorba de demisie in sensul codului muncii. Probabil ca pentru incetarea acelui contract e nevoie de acordul ambelor parti... dar asta e oarecum off topic
born2lose
24th August 2007, 04:36
QUOTE(Delwind @ Aug 21 2007, 14:21)

nu e nevoie de aprobare pentru demisie. e un act unilateral al angajatului, pe care nu trebuie sa il aprobe angajatorul.
daca vrei sa pleci incepand de a doua zi, cererea TREBUIE aprobata de angajator. daca vrei sa mai stai si perioada de preaviz din contract, oricat ar fi ea, devine doar o notificare...
Leri
24th August 2007, 09:43
QUOTE(born2lose @ Aug 24 2007, 05:36)

daca vrei sa pleci incepand de a doua zi, cererea TREBUIE aprobata de angajator. daca vrei sa mai stai si perioada de preaviz din contract, oricat ar fi ea, devine doar o notificare...
Intr-adevar exista cele 2 posibilitati distincte, iar articolul din Condul muncii care se refera la ele este: Art. 55. [felurile încetării contractului individual de muncă]
Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a. de drept;
b. ca urmare a acordului părților, la data convenită de acestea;
c. ca urmare a voinței unilaterale a uneia dintre părți, în cazurile și în condițiile limitativ prevăzute de lege.
Daca vrei sa pleci cat mai repede, alegi plecare in baza art 55, lit b, insa aici vei avea nevoie de acceptul angajatorului referitor la data la care vrei sa pleci. Acum sincer, nu vad de ce ar vrea un angajator sa tina in brate cat mai mult un angajat care vrea sa plece....e clar ca omul se va gandi la plecare si nu la munca.
La punctul c) e demisia, pt care nu ai nevoie de acordul nimanui, ii anunti ca pleci si te asiguri ca respecti termenul de preaviz din Condul muncii si care este de 15 zile calendaristice (Atentie nu zile lucratoare, sa nu va lasati pacaliti...pe mine au incercat dar imi facusem temele inainte si au esuat patetic). Deci mai faci purici in firma inca 15 zile calendaristice.
Iar ca model pt plecare pe baza acordului partilor ( art 55, lit. b ) here goes:
Aprobat:
Director General
Nr: ....../zi.luna.an
Catre,
Numele firmei careia ii dai suturi 
Subsemnatul........................, angajat in functia de.................... in cadrul departamentului........., va rog a-mi aproba incetarea activitatii conform art 55, litera b din Codul muncii incepand cu data de................
Cu multumiri,
Data
tudor_turcu
25th August 2007, 09:14
QUOTE(Leri @ Aug 24 2007, 10:43)

Acum sincer, nu vad de ce ar vrea un angajator sa tina in brate cat mai mult un angajat care vrea sa plece....e clar ca omul se va gandi la plecare si nu la munca.
Asa e, insa majoritatea firmelor insista pe acele 15 zile minim ca sa aiba timp sa gaseasca pe altcineva in loc sau ca sa ai timp sa "instruiesti" pe altcineva care te va inlocui..
cap_tepos
27th August 2007, 12:18
QUOTE(tudor_turcu @ Aug 25 2007, 10:14)

Asa e, insa majoritatea firmelor insista pe acele 15 zile minim ca sa aiba timp sa gaseasca pe altcineva in loc sau ca sa ai timp sa "instruiesti" pe altcineva care te va inlocui..
Sau ca sa-ti mai caute un nod in papura sa le mai lasi niste bani...
zugu
27th August 2007, 16:11
Pai si daca vreau sa plec "in spiritul art. 55, lit. c, ce-i trimit angajatorului, o instiintare? Daca da, cum arata ea?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.