nanashu
2nd December 2004, 14:49
QUOTE(Rigid Aurel @ Dec 2 2004, 13:25)
Pai normal ca nashu zice altceva. Daca te ruga sa alegi dintre un aparat Canon sau Nikon sigur ii ziceai Pentax.
In acest caz, ca sa nu ramana mai prejos, Rigidu zice: Hoya!
Ba nu ... as fi ales Mamiya ... iar la filtre, ca sa nu se supere nimeni, zic sa ramana Tiffen aka "ieftin si bun"
hErr
3rd December 2004, 10:47
am mai cauta pe ebay dupa Hoya si Rodenstock. Hoya am gasit insa Rodenstock nu. am mai gasit si alte marci si tocmai voiam sa vin sa va intreb ce parere aveti de marca Walimex, pt ca ma ispitea pretul, si prea erau multe oferte.
insa inainte de incepe cu intrebarile aici pe forum, am bagat un mic search prin grupurile de la google si am gasit o discutie in care un user se plingea ca imaginile lui nu mai sint sharp daca foloseste un polfiter circular marca Walimex, chiar si pe manual focus. concluzia finala din acel thread este ca sa va feriti de marcile ieftine si proaste, gen Walimex. acum am un Hoya si un B+W MRC in asteptare. 
adaugare: aceeasi problema cu lispa sharp-ului am gasit-o si pe un thread despre filtrul ROWI.
cotzi
12th December 2004, 19:30
As vrea sa exemplific prin doua poze facute de mine efectul filtrului sunset 2. Prima poza e fara nici un filtru. A doua e facuta cu filtrul specificat insa l-am montat in suport invers si l-am culisat pana la jumatate. Cer scuze celor care cunosc pozele de pe alt forum insa mi s-a parut util sa postez exemplele si aici.
cotzi
12th December 2004, 19:33
Si filtrul gradual Tobacco, a doua poza (tot de la Cokin)... prima e facuta cu un circular polarizer Cokin.
Mai am ceva cu filtrul varicolor insa nu vreau sa abuzez.
Kunzite
16th December 2004, 17:25
Ba io as zice Pentax. Nashu stie de ce 
Pentru ceilalti, ma voi rezuma sa spun ca SMC rulz
denis.m
10th July 2005, 12:48
exemplu - fara si cu filtru de polarizare:
denis.m
13th July 2005, 13:12
daca soarele e exact deasupra capului (la amiaza) filtrul va polariza full sau minim?
bodox2
13th July 2005, 13:15
poti sa il rotesti cum vrei tu ca ca sa obtii rezultatu dorit
merrycherry
16th July 2005, 18:18
Am inceput sa caut si eu sa cumpar filtre.
Din pacate, inca nu am vazut Hoya nicaieri ca m-as fi orientat direct spre ele. Cine imi poate spune ceva despre Kenko si Marumi? Care ar fi de ales daca ar trebui sa ma decid intre astea doua? Dar de Hamada ce imi spuneti (sper ca am retinut bine numele
)?
Multumesc anticipat!
Nemesis_84
17th July 2005, 09:50
Pe ce diametru iti trebuie filtrul? Stiam ca cei de la f64 au filtre Hoya destul de multe... ai incercat la ei?
Necronomikon
17th July 2005, 09:54
Eu am un Marumi polarizator pe 77mm. E...... ok, mai mult de atat nu pot spune despre el. Hoya sunt bune dar se pare ca nu-s cele mai bune din moment ce gasesti filtre de la alti producatori (Rodenstock, B+W etc) care pot costa si $200 bucata.
acrac
14th September 2005, 17:07
intrebare : cate trepte de lumina opreste un Filtru Cokin P121M - Gradual Grey G2 - Medium (ND4) in zona gri a sa ? sa fie 4 ?
ps intrebarea suna complet idiot dar nu stiu cum s-o pun altfel.
acrac
15th September 2005, 14:14
m-am lamurit: ND4 inseamana 2 stopuri. Asa cum ma asteptam 4 ala e pus la deruta.
multumesc pe aceasta cale tuturor celor care s-au imbulzit sa imi raspunda.
atika
15th September 2005, 14:20
QUOTE(acrac @ Sep 15 2005, 15:14)
m-am lamurit: ND4 inseamana 2 stopuri. Asa cum ma asteptam 4 ala e pus la deruta.
2 stopuri inseamna de 4 ori mai putina lumina.
Necronomikon
15th September 2005, 18:01
acrac> te-ai dat pe Cokin?
acrac
15th September 2005, 18:07
doar pt gradient
Necronomikon
15th September 2005, 18:21
Hmm, pai de ce nu pt toate? De cand am vazut Cokin-urile lu' fred, ma bate si pe mine gandul sa trec 100% pe Cokin.
mr.fred
15th September 2005, 18:22
tre' sa-mi dea f64 procent din vanzari
piccolino
15th September 2005, 18:52
si baiatu' a trebut pe cokinuri. lui fred chiar ca tre' sa-i dea o bere cei de la f64.
atika
15th September 2005, 20:15
Is mai bune ca Hoya? In curand trebuie sa-mi cumpar nishte filtre UV si Pol
mr.fred
15th September 2005, 20:23
Nu. Sunt mai versatile. Un UV il iei sa-l ti tot timpul pe aparat. UV-ul de la Cokin (ca si toate filtrele de asemeni) sunt destul de incomode la montat, demontat dar mai ales folosit, lucru pentru care unii ezita sa treaca la Cokin. Uite aici sistemul dupa care functioneaza.
Necronomikon
15th September 2005, 21:02
mr. fred> hai ca m-am incalzit cu filtrele astea
2 intrebari:
1) tu folosesti Cokin pe 18-55 la care se invarteste elementul frontal. In articolul dat de tine zice ceva cum ca trebuie sa rupi o chestie la holderul ala. Cum se descurca sistemul de fapt cu obiectivele care au element frontal care se misca?
2) am observat ca sticlele pe care le foloseste sistemul asta sunt destul de groase.
Cum afecteaza asta calitatea imaginii tinand cont ca lumea pe aici se vaita ca un amarat de filtru UV poate strica imaginea din cauza sticlei in plus?
mr.fred
15th September 2005, 21:07
1. Eu n-am rupt nimic. Focalizez iar apoi rotesc in functie de ce am nevoie.
2. Nu e destul de groasa. Daca ai fi fost lucid la vulcanii noroiosi ai fi vazut cum mi-a cazut unul din filte pe noroiul ala si mi s-a rupt un colt. Acum nu stiu ce sa zic. Poate sa afecteze. N-am observat scaderi de calitate.
piccolino
15th September 2005, 21:21
Intr-adevar, sunt mai dificil de umblat cu ele la inceput, dar dupa putin exercitiu, iti dai seama cu ce se mananca filtrele aste.
Nici eu nu am observat schimbari in calitatea imaginii, si chiar pot spune ca isi fac treaba destul de bine. Important e sa exersezi mult cu ele...
Necronomikon
15th September 2005, 21:58
Nu stiu ce sa zic... am inteles ca-s unele mai groase, altele mai subtiri. Asta de aici pare destul de gros.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.