Thread general de filtre
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26

roby_m

QUOTE (thedoctor @ Jan 8 2008, 22:05) *
cu uscatorul de par la viteza maxima dupa ce le-am scuturat putin de apa biggrin.gif

ce sapun lichid ai folosit?smile.gif
thedoctor
un sapun ordinar 365de la Mega Image cu 3,5 Ron flaconul biggrin.gif ...

iti dai seama ca nu conteaza sapunul ci doar faptul ca nu freci acea sticla pe uscat si este atacata de vreo prostie de substanta... a fost genial omul...
acum dupa ce in timp mi-am distrus perechi de ochelari de soare...

roby_m
QUOTE (thedoctor @ Jan 8 2008, 22:16) *
un sapun ordinar 365de la Mega Image cu 3,5 Ron flaconul biggrin.gif ...

iti dai seama ca nu conteaza sapunul ci doar faptul ca nu freci acea sticla pe uscat si este atacata de vreo prostie de substanta... a fost genial omul...
acum dupa ce in timp mi-am distrus perechi de ochelari de soare...

suna bine. incerc si eu, am un filtru luat la second si e murdar. verific pe el si-ti zic si in cazul meu daca a dat rezultate:)
Merci
zypa
Hey,vreau si eu sa cumpar un filtru +3...+4...+cat mai mult
Exista pe net undeva niste imagini cu si fara filtre de closeup? ca sa stiu daca se merita cei 60ron pe +3...sau daca se merita 200ron pe +10..ca asa decat sa arunc cu banii fara sa stiu ce cumpar nu mi convine.eu am tot cautat dar n am gasit nimic.sad.gif
Daca stiti ceva plz un link smile.gif
multumesc mult!
mociani
QUOTE (zypa @ Jan 20 2008, 14:55) *
Hey,vreau si eu sa cumpar un filtru +3...+4...+cat mai mult
Exista pe net undeva niste imagini cu si fara filtre de closeup? ca sa stiu daca se merita cei 60ron pe +3...sau daca se merita 200ron pe +10..ca asa decat sa arunc cu banii fara sa stiu ce cumpar nu mi convine.eu am tot cautat dar n am gasit nimic.sad.gif
Daca stiti ceva plz un link smile.gif
multumesc mult!

http://forum.softpedia.com/index.php?showt...709&st=1020

aici am pus eu doua poze facute cu +10, se poate si mai bine de atat, dar cu manual focus si miscare din aparat. marea majoritate a pozelor de pe net cu/fara filtru closeup sunt cropuri nerusinate. mie mi-a iesit 170 ron filtru de +10, tot pt fuji 6500, si nu regret nici un leu
zypa
wow.multumesc mult.o sa caut si eu + 10 pe 58mm. de unde l-ai gasit? smile.gif
corero
filtre polacolor pe filet se gasesc prin magazinele de la noi?

mociani
QUOTE (zypa @ Jan 20 2008, 23:02) *
wow.multumesc mult.o sa caut si eu + 10 pe 58mm. de unde l-ai gasit? smile.gif

nu la noi, mi l-a adus un prieten comandat de pe bh
skin311
zypa: mai bine iti cumperi un obiectiv si faci cu obiectivul inversat. chiar iti iese macro. si e si mai iefitn.
zypa

un obiectiv? care costa cat? smile.gif si merge sa focalizeze saracu fuji cu alt obiectiv inversat in fata?
dragos4h
QUOTE (zypa @ Jan 21 2008, 19:21) *
un obiectiv? care costa cat? smile.gif si merge sa focalizeze saracu fuji cu alt obiectiv inversat in fata?

Un obiect vechi manual focus gen helios 58mm f/2 (rusesc) - e vreo 70-90 ron dar normal ca te chinuiesti cu focalizarea, manual si mai misti si aparatul cu totul eventual.
De marit mareste ff mult dar problemele o sa fie:
-dof ff ingust chiar la diafragma minima (f8 banuiesc la p&s)
-n-o sa ai destula lumina pt ca treb sa inchizi diafragma sa obtii cat de cat dof deci treb tinut fix tot ansamblul (ceea ce e greu doar cu un trepied fara sina dedicata macro)
- distanta de focalizare ff mica - gen cativa cm de subiect deci adio insecte care zboara repede (eventual poti sa le adormi da nu prea e elegant tongue.gif )

Ca sa montezi obiectivul invers iti treb un inel inversor 58-52 in cazul asta, gasesti la f64 (nu e scump) sau 58-x in fcite de diametrul filtrelor obiectivului intors
AlexAFC
http://www.f64.ro/det.php?id=444&pid=4311
vs.
http://www.f64.ro/det.php?id=444&pid=3153

Merita sa dau aproape dublu pe al doilea filtru? Sau rezultatul nu este foarte diferit?

Semper Pri
QUOTE (AlexAFC @ Mar 9 2008, 11:14) *
Merita sa dau aproape dublu pe al doilea filtru? Sau rezultatul nu este foarte diferit?

Diferența ar consta in tratamentul antireflex care elimină efectul de flare si ghosting.

Eu il am pe primul și până acum nu m-am intâlnit cu flare sau ghosting. Ce-i drept parasolarul și faptul că nu prea trag contre-jour ajută.
La pl-cir apar dificultăți de repoziționare, dacă la focalizare ți se rotește elementul frontal al obiectivului și/sau folosești un parasolar mai mare.
AlexAFC
atat? anti-ghosting?

concret: nu sunt diferente la albastrul cerului? asta ma intereseaza smile.gif
AlexAFC
QUOTE (AlexAFC @ Mar 9 2008, 12:34) *
atat? anti-ghosting?

concret: nu sunt diferente la albastrul cerului? asta ma intereseaza smile.gif

??
sorin79
e f bine daca e multi-coated.
http://www.2filter.com/faq/multicoatedfaq.html
era mult mai important daca aveai obiective scumpe, sigur nu vrei sa pui geamuri simple peste ele.
linkurile tale sunt pt 77mm? ai obiective de 77?
AlexAFC
da, 10-22-ul, deci se merita diferenta..
MO-DO
ce filtre ar trebui sa folosesc pentru contrast puternic si pentru un cer mai albastru? (pentax k10d si 18-55 kit)
AlexAFC
polarizator circular
vp-emanuel
Stiti pe undeva filtru gradient gri de 77mm ?
Tutankhamon
Ce sa aleg?

http://f64.ro/det.php?id=444&pid=4348

http://f64.ro/det.php?id=444&pid=6137

Al doilea merita diferenta de bani? Mc anticipat.
nrlarry
QUOTE (Tutankhamon @ May 20 2008, 04:14) *
Ce sa aleg?

http://f64.ro/det.php?id=444&pid=4348

http://f64.ro/det.php?id=444&pid=6137

Al doilea merita diferenta de bani? Mc anticipat.

Daca ai un obiectiv foarte bun (desi ma indoiesc la 52 mm), merita diferenta de bani alegerea 2. Daca e pentru pasiunea ta si nu esti foarte critic, ia-l pe primul.
Al doilea face parte din penultima lor generatie de sticla pentru filtre (SHMC-superhighmulticoated smile.gif ), ultima fiind HD... ghiciti de unde vine denumirea!

Keep photo.gif!
Tutankhamon
QUOTE (nrlarry @ May 21 2008, 00:12) *
Daca ai un obiectiv foarte bun (desi ma indoiesc la 52 mm), merita diferenta de bani alegerea 2. Daca e pentru pasiunea ta si nu esti foarte critic, ia-l pe primul.
Al doilea face parte din penultima lor generatie de sticla pentru filtre (SHMC-superhighmulticoated smile.gif ), ultima fiind HD... ghiciti de unde vine denumirea!

Keep photo.gif!

Momentan am kitul 18-55 mm VR, dar vreau in viitorul apropiat sa iau 55-200 mm VR. D-aia vreau sa stiu daca merita intr-adevar banii.
nrlarry
QUOTE (Tutankhamon @ May 21 2008, 00:52) *
Momentan am kitul 18-55 mm VR, dar vreau in viitorul apropiat sa iau 55-200 mm VR. D-aia vreau sa stiu daca merita intr-adevar banii.

Eu spre exemplu am Hoya UV HMC pe 52 mm si 67 mm. Nu le folosesc decat pentru (eventual) poze la mare (desi la plaja in nici un caz nu ma car cu DSLR-ul) pentru a evita sablarea lentilei frontale in caz de pozat contra vantului. In rest nu pun filtru, deoarece sta in cvasi-totalitate parasolarul pus, asa ca sansele sa ating prima lentila frontala sunt reduse. In nici un caz la evenimente nu voi folosi UV. Iar polarizarea iti scade luminozitatea, lucru total nedorit in spatii intunecoase.
Avand in vedere cele de mai sus, pentru ceea ce ai tu, iti pot recomanda acum prima varianta.
Dar daca vrei sa faci cine stie ce fotografie de arta la dimensiuni tiparite mai mari de A4, atunci cumpara varianta a 2-a.

Keep photo.gif!
Ixtl
QUOTE (nrlarry @ May 21 2008, 08:06) *
Eu spre exemplu am Hoya UV HMC pe 52 mm si 67 mm. Nu le folosesc decat pentru (eventual) poze la mare (desi la plaja in nici un caz nu ma car cu DSLR-ul) pentru a evita sablarea lentilei frontale in caz de pozat contra vantului. In rest nu pun filtru, deoarece sta in cvasi-totalitate parasolarul pus, asa ca sansele sa ating prima lentila frontala sunt reduse. In nici un caz la evenimente nu voi folosi UV. Iar polarizarea iti scade luminozitatea, lucru total nedorit in spatii intunecoase.
Avand in vedere cele de mai sus, pentru ceea ce ai tu, iti pot recomanda acum prima varianta.
Dar daca vrei sa faci cine stie ce fotografie de arta la dimensiuni tiparite mai mari de A4, atunci cumpara varianta a 2-a.

Diferenta e de 40 RON.
Si merita.
Un polarizor e util in primul rand la orice exterior insorit.
Primul filtru e slim asa ca poti avea surpriza ca intr-o sesiune foto sa nu poti prinde capacul obiectivului pe el, iar la exterioare cel putin asta e o chestie utila.
Dupa UV-urile pentru protectie e primul filtru care merita luat.
Si e echivalent cu un filtru neutru de ~1-1.5 stop, insa in situatia de dinainte nu e o problema majora scaderea asta.
Asa ca ai 2 filtre intr-unul singur smile.gif
photo.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.