Thread general de filtre
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26

sorin79

banuiesc ca nu te bitiiai asa tare la 1/250 sa iasa miscata
vad ca aveai AF-A, deci pe auto
poate camera nu s-a prins de miscare singura, poate aveai setari gresite. trebuia AF-C sa fii sigur ca urmareste subiectul. trebuia sa alegi si dynamic area AF sau macar auto area AF. si mai vad un EV -1 care n-are rost in bezna
ciprian_andrei
@sorin79
O sa schimb setarile astea. Asa e cam aveam setari pentru obiecte stationare..
Pentru ISO cat mai apropiat de 100, cam ce viteza ar trebui sa selectez? Lumina nu e ff buna, ci doar buna.

sorin79
QUOTE (ciprian_andrei @ Nov 27 2007, 14:22) *
@sorin79
O sa schimb setarile astea. Asa e cam aveam setari pentru obiecte stationare..
Pentru ISO cat mai apropiat de 100, cam ce viteza ar trebui sa selectez? Lumina nu e ff buna, ci doar buna.

A, inca ceva. vad ca ai D80. De multa vreme ma tot intreb daca e ok sa clipeasca ISO auto in vizor la modurile P, A, S, M?

din cite tin minte clipeste cind chiar inseamna auto iso, sa nu uiti ca e pe auto intre min si max ales de tine in optiuni
daca pui blitz ramine aprins continuu sa-ti spuna ca desi l-ai pus pe auto el foloseste ultimul iso ales manual (pt ca variaza automat puterea blitz-ului, nu mai muta singur si iso) care daca ai SB800 apare scris pe lcd, altfel trebuie sa te uiti pe body wink.gif

pt iso nu poti sa stii. daca nu ai blitz te uiti la exponometrul din viewfinder ce indica si incerci o combinatie de f, iso si timp minim. sau mergi pe modul A cu un f care iti place. si nu mai baga -EV cind n-a lumina ca nu prea are sens
djkrys5
sunt un novice in ale materiei si am nevoie de sfatul vostru!

vreau sa-mi cumpar ptr un Canon s5 is asa ceva:
http://www.f64.ro/det.php?id=252&pid=5798

si setul asta de filtre:http://www.f64.ro/det.php?id=187&pid=3824

dar nu stiu - trebuie de 58 mm ?/ si cum se monteaza?

merci frumos!

mociani
a folosit cineva filtru macro close up +10?
mi-l aduce cineva la 20 de dolari si sunt curios daca se vede chiar asa diferenta ca si in sample-urile de pe net
XtraVagAnT
QUOTE (djkrys5 @ Dec 20 2007, 16:55) *
sunt un novice in ale materiei si am nevoie de sfatul vostru!

vreau sa-mi cumpar ptr un Canon s5 is asa ceva:
http://www.f64.ro/det.php?id=252&pid=5798

si setul asta de filtre:http://www.f64.ro/det.php?id=187&pid=3824

dar nu stiu - trebuie de 58 mm ?/ si cum se monteaza?

merci frumos!

Eu folosesc setul ala de filtre pe un S3 si sunt ok.
Filtrele nu pot fi montate direct pe obiectiv la seria S de la Canon ci trebuie si acel adaptor LAH-DC20.
Pentru a-l monta apesi pe butonul ala din fata de langa obiectiv si rasucesti inelul din jurul obiectivului, scoti inelul ce exista acum si pui in locul lui adaptorul.
Diametrul adaptorului in partea exterioara, unde se monteaza filtrele, este de 58mm. Acesta vine la pachet si cu parasolarul.
Sa fii atent ca dupa montarea unui filtru sau a mai multora apoi cu parasolarul peste ele, in capatul inferior al focalei, adica la maxim wide, iti va aparea in colturi bucati de parasolar (ceva gen vignetare, dar nu optica ci fizica biggrin.gif )

Am preferat sa nu achizitionez wide converter sau tele converter pentru S3 din cauza pretului nejustificat de mare, insa din imaginile de pe f64 se pare ca partea exterioara a convertorului este mai mare adica filtrele neaparat vor veni fixate intre obiectiv si wide, deci grija sa nu aiba aceeasi problema ca si cu parasolarul.
Bafta la cumparaturi!
bilder
Am folosit si eu servetelul umed de la setul asta cu folie protectoare pt lcd si 2 servetele (unul uscat si celalalt umed). Am sters acest filtru uv (mai demult). Am mai sters si aseara filtrul cu servetele umede Cokin Pro Phot si parca am o nuanta albastruie pe filtru (in momentul in care ma uit la reflexiile luminii (naturala/becuri)). Asta am observat si mai demult, din mom in care am sters prima oara cu servetelul acela umed. Dupa ce am sters aseara tot asa e (pe tot filtrul parca am un strat albastrui). Am facut si niste poze cu si fara filtru la zoom maxim (300mm) si parca au o tenta albastruie. (pozele le pun mai tarziu)

O fi normal?

djkrys5
merci frumos XtraVagAnT!

Sarbatori fericite!
catutza46
QUOTE (bilder @ Dec 21 2007, 15:26) *
Am folosit si eu servetelul umed de la setul asta cu folie protectoare pt lcd si 2 servetele (unul uscat si celalalt umed). Am sters acest filtru uv (mai demult). Am mai sters si aseara filtrul cu servetele umede Cokin Pro Phot si parca am o nuanta albastruie pe filtru (in momentul in care ma uit la reflexiile luminii (naturala/becuri)). Asta am observat si mai demult, din mom in care am sters prima oara cu servetelul acela umed. Dupa ce am sters aseara tot asa e (pe tot filtrul parca am un strat albastrui). Am facut si niste poze cu si fara filtru la zoom maxim (300mm) si parca au o tenta albastruie. (pozele le pun mai tarziu)

O fi normal?

acele folii sunt naspa rau, mi-am cumparat anul trecut si mi-am pus pe telefon, canon a95 si acum pe k10. ele par ok dar in lumina zilei trebuie sa faci umbra ecranului ca nu mai intelegi nimic, alt dezavantaz este ca se zgarie foarte usor si deranjaza cand te uiti prin ea.
catutza46

iar problema albastrului este solutia din acele servetele, pare sa atace tratamentul reflex al filtrului.
bilder
pai atunci eu imi bag picioarele in servetelele alea de 80 bani ca mi-au stricat (sper sa nu fie asa) bunatate de filtru super HMC de 82 lei. Acuma doar nu dau alti bani sa imi iau alt filtru confusedsmiley.png ca si daca imi iau altul imi cumpar d-ala de 45 lei
Oricum, acestea sunt si pozele test prima e fara filtru, a doua este cu
el_jefe
Salut tuturor

De la ce focala in jos este necesar ca filtrul sa aibe rama slim? (ca sa nu am probleme cu blocarea luminii de catre rama). Sau spun o prostie?

ledongreen
QUOTE (el_jefe @ Jan 2 2008, 09:58) *
Salut tuturor

De la ce focala in jos este necesar ca filtrul sa aibe rama slim? (ca sa nu am probleme cu blocarea luminii de catre rama). Sau spun o prostie?

Uite, eu am la 16mm ( factor de crop 1.5, la mine), un Hoya normal, nu slim si nu vigneteaza deloc !
el_jefe
QUOTE (ledongreen @ Jan 2 2008, 10:39) *
Uite, eu am la 16mm ( factor de crop 1.5, la mine), un Hoya normal, nu slim si nu vigneteaza deloc !

Obiectivul este pentru FF sau pentru APS-C? Daca o rama nu produce vignetare pe un obiectiv FF la 16mm pus pe un APS-C s-ar putea sa o faca pe un obiectiv de tip APS-C/DX la 16 mm pus pe acelasi aparat smile.gif
ledongreen
QUOTE (el_jefe @ Jan 2 2008, 12:16) *
Obiectivul este pentru FF sau pentru APS-C? Daca o rama nu produce vignetare pe un obiectiv FF la 16mm pus pe un APS-C s-ar putea sa o faca pe un obiectiv de tip APS-C/DX la 16 mm pus pe acelasi aparat smile.gif

Obiectivul este pentru APS-C, dedicat pentru formatul asta, daca tu ai FF atunci e mai cu probleme, la limita. Daca am un obiectiv dedicat FF, si-l folosesc pe DSLR-ul meu APS-C, chiar daca ar vigneta pe FF, pentru faptul ca din cercul imaginii pe FF la APS-C "iau" un cerc mai mic, problema vignetarii se face mica, mica... tongue.gif

Vezi, de aia e placut APS-C-ul pentru amatori pasionati, ca mine, FF-ul e pentru profesionisti cu pretentii ! peacefingers.gif
el_jefe
Nu, nu am FF, am tot 1.5 smile.gif

Deci pentru clasicele care pleaca de la 18mm pot sa stau linisitit cu rame normale.
ledongreen
QUOTE (el_jefe @ Jan 2 2008, 15:53) *
Nu, nu am FF, am tot 1.5 smile.gif

Deci pentru clasicele care pleaca de la 18mm pot sa stau linisitit cu rame normale.

Sigur !!! ohmy.gifK:
el_jefe
OK, multam fain!
thedoctor
azi am cumparat pachetul de 3 filtre HOYA de la F64 http://www.f64.ro/det.php?id=128&pid=3824 si ma intereseaza cum intretineti voi aceste filtre;mai exact cu ce le stergeti?
pe filtru de polarizare circulara observ un fel de grasime parca ar fi amprente ;incerc sa-l sterg cu vata dar mai rau se intinde si practic nu reusesc sa scap de aceasta problema;

va multumesc pentru orice ajutor
blacknights_wh
Sfatul meu este sa nu mai incerci cu vata.

Cel mai simplu (si eficient parerea mea) este cu servetele speciale umede si un kit de curatare (bun la body, obiective, filtre). Ieftin si bun. Eu asta folosesc de vreo 2-3 ani si nici o problema.
bilder
sfatul meu e sa folosesti carpa de matase pentru ochelari fara apa si ai grija sa sufli un pic pe filtru inainte ca sa nu fie asa mult praf care sa zgarie ceva.
Se sterge bine plus ca eu nu prea mai am incredere asa multa in servetele umede caci iti pot ataca tratamentul sticlei filtrului.
ledongreen
QUOTE (thedoctor @ Jan 8 2008, 16:18) *
azi am cumparat pachetul de 3 filtre HOYA de la F64 http://www.f64.ro/det.php?id=128&pid=3824 si ma intereseaza cum intretineti voi aceste filtre;mai exact cu ce le stergeti?
pe filtru de polarizare circulara observ un fel de grasime parca ar fi amprente ;incerc sa-l sterg cu vata dar mai rau se intinde si practic nu reusesc sa scap de aceasta problema;

va multumesc pentru orice ajutor

vezi pe la magazinele cu ocheleri, vand o asa zisa microfibra pentru sters, e o carpa care nu lasa scame, dupa ce ai sters si pe o fata si pe cealalta, iei pompita si mai suflii o data si poti sa infiletezi, fara sa prinzi praf intre filtru si prima lentila a obiectivului. MICROFIBRA se numeste. peacefingers.gif
thedoctor
pe seara am intrat intrun magazin de optica si l-am intrebat pe omul de acolo cu ce ma sfatuieste sa intretin filtrele; omul zice ca cel mai bine este sa le "spal la jet caldut cu putin sapun lichid pe un tampon din bumbac cu care se demachiaza fetele" si practic asa nici nu zgarai filtrul coolspeak.gif
zice omul ca toate acele sustante din asazisele solutii de curatare pot distruge in timp filtrul
oare asa sa fie...?

ps: am procedat la curatare dupa cum m-a sfatuit omul si filtrul arata impecabil wink.gif

va multumesc tuturora pentru ajutor
roby_m
QUOTE (thedoctor @ Jan 8 2008, 21:20) *
pe seara am intrat intrun magazin de optica si l-am intrebat pe omul de acolo cu ce ma sfatuieste sa intretin filtrele; omul zice ca cel mai bine este sa le "spal la jet caldut cu putin sapun lichid pe un tampon din bumbac cu care se demachiaza fetele" si practic asa nici nu zgarai filtrul coolspeak.gif
zice omul ca toate acele sustante din asazisele solutii de curatare pot distruge in timp filtrul
oare asa sa fie...?

ps: am procedat la curatare dupa cum m-a sfatuit omul si filtrul arata impecabil wink.gif

va multumesc tuturora pentru ajutor

Si cu ce le-ai sters de apa? Sau cum ai procedat ca sa se usuce?
thedoctor
cu uscatorul de par la viteza maxima dupa ce le-am scuturat putin de apa biggrin.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.