Thread general de filtre
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26

ursamajor

Da, le-au modificat ulterior. La vremea când am pus linkul erau mai ieftini. Însă tot F64 îți recomand. wink.gif
robertino1
QUOTE(ursamajor @ Aug 8 2007, 11:28) *
Măi robertino, ai citit ĂSTA? Nu te mai da de ceasul morții și studiază. Chiar vă e lene să citiți în urmă o țâră?

De cetit am cetit, fii sigur. Stiu care e diferenta intre filtrele cu polarizare liniara si circulara. Ce nu stiu este diferenta intre un filtru de polarizare circulara si unul de polarizare circulara wide, asa cum sunt cele doua din postul meu anterior. Si tinand cont de renumitul efect nedorit de vignetare si de cei 28 mm la capatul wide al lui S6500 acum poate imi intelegi mai bine nelamuririle. Multumesc oricum.

visulalexandru
Mi-am cumparat si eu astazi un polarizator Cokin. Destul de multumit de el, insa nu sunt multumit de faptul ca dureaza mult montatul/demontatul.. Plus pretul, 200 ron doar polarizatorul.

Daca pun un gradual (non-Cokin) si sistemul Cokin peste, scade calitatea ?

ps: exista parasolare pt Cokin ?
Semper Pri
QUOTE(visulalexandru @ Aug 28 2007, 21:00) *
Mi-am cumparat si eu astazi un polarizator Cokin. Destul de multumit de el, insa nu sunt multumit de faptul ca dureaza mult montatul/demontatul.. Plus pretul, 200 ron doar polarizatorul.

Daca pun un gradual (non-Cokin) si sistemul Cokin peste, scade calitatea ?

ps: exista parasolare pt Cokin ?

de regulă, orice sticlă in plus afectează calitatea. depinde si de sticlă

exista parasolare pt Cokin
visulalexandru
Am gasit ulterior. Thx
catutza46
poate cineva sa-mi spuna care este diferenta intre nd400 si nd8x? in afara pretului.
ursamajor
ND400 nu e ceva mai opac? Adică lungește expunerea cu mai multe stopuri decât celălalt, nu?

catutza46
nu stiu intreb
chitziman
am citit toate paginile da degeaba pt un 6500fd care din urmatoarele filtre este mai bun.. si bineinteles pot sa pun si capacul cu filtrul montat:

http://f64.ro/det.php?id=187&pid=3724

http://f64.ro/det.php?id=187&pid=2606

poate ma lamureste cineva azi..
nrlarry

QUOTE(chitziman @ Aug 30 2007, 11:58) *
am citit toate paginile da degeaba pt un 6500fd care din urmatoarele filtre este mai bun.. si bineinteles pot sa pun si capacul cu filtrul montat:[...]poate ma lamureste cineva azi..
Citeste ce scrie la: http://www.hoyafilter.com despre liniile lor de filtre si sigur ai sa te lamuresti singur care sunt diferentele intre cele doua filtre propuse de tine.

In alta ordine de idei cu acest filtru de aici, as putea sa golesc o strada de oameni si masini?

QUOTE(catutza46 @ Aug 29 2007, 15:55) *
poate cineva sa-mi spuna care este diferenta intre nd400 si nd8x? in afara pretului.

De pe B&H preluat - Neutral Density factors:
• ND.3 (exposure adjustment = 1 stop, reduces ISO 1/2)
• ND.6 (exposure adjustment = 2 stops, reduces ISO 1/4)
• ND.9 (exposure adjustment = 3 stops, reduces ISO 1/8)
• ND 1.8 (exposure adjustment = approx. 6 stops, transmits 1% of light,)
• ND 3.0 (exposure adjustment = 10 stops, transmits 0.1% of light)
• ND 4.0 (exposure adjustment = 13-2/3 stops, transmits 0.01% of light)
• ND 6.0 = (exposure adjustment = approx. 20 stops)

Pe site la Hoya au alta categorisire...

photo.gif
nrlarry
O alta clasificare mai scurta si mai concisa, gasiti la: http://www.photofilter.com/neutral_density.htm .
Mai multe detalii despre filtrul ND si nu numai, gasiti la: http://dpfwiw.com/filters.htm . Din ce am spicuit eu pe acolo mi s-a parut foarte bine organizat, cu explicatii detaliate si trimiteri in text catre alte pagini cu explicatii (functionale).

Keep photo.gif !
catutza46
asta vroiam sa stiu. erau ciudate terminatiile nd 400 si nd8x
cel de la f64 nu stia sa-mi spuna
chitziman
am luat http://f64.ro/det.php?id=187&pid=2606 merge la 6500fd adica nu am observat sa atinga....
XtraVagAnT
Vreau sa fac o noua achizitie in domeniul foto si am un dubiu intre doua filtre ND8.
Si anume:
Filtru Kenko PRO1 D ND8 58mm - http://www.f64.ro/det.php?id=187&pid=4923 - 126,00 RON
si
Filtru Hoya NDX8 Pro1 Digital 58mm - http://www.f64.ro/det.php?id=187&pid=4669 - 167,00 RON

Filtrul il voi folosi pe un Canon S3IS pe care l-am dotat si cu un set de filtre PLCIR+WARM+UV de la Hoya.
Intrebarea este daca se merita diferenta de pret de cca 40RON pe care ii pot investi in alte echipamente si daca pot folosi ND8+PLCIR suprapuse smile.gif
Plus ca nu mi-ar strica si ceva impresii despre filtrele in cauza

Merci fain!
valika
Stie cineva de unde pot procura un filtru UV pt un Fuji s5700? Multumesc
skin311
www.f64.ro sau bursa foto de pe forum.
valika
QUOTE(skin311 @ Sep 18 2007, 11:43) *
www.f64.ro sau bursa foto de pe forum.

Multumesc
Rima
Am un aparat Fuji S6500 si vreau sa achizitionez aceste filtre: http://f64.ro/det.php?id=187&pid=3824 . Spuneti-mi si voi daca se merita sa le cumpar, costa 168 lei si la ce foloseste filtrul warm.
Ce stiti, mai produc cei de la Fuji aparate S6500? Voi cu ce stergeti obiectivul ( lentila )? Ma gandeam ca ar fi bine sa o sterg cu o laveta cu care se sterg si ochelarii de vedere ( din aia din piele de caprioara)
catutza46
Filtrul UV:
- filtru de corectie ce opreste razele ultraviolete sa ajunga pe film/CCD?CMOS
- are efect la peste 2000m altitudine si pe litoral
- mai poate fi folosit si ca filtru de protectie pentru obiectiv (este chiar recomandat pentru acest aspect, deoarece va protejeaza o investie costisitoare intr-un obiectiv de calitate).
- suprafata sticlei este tratata antireflex

Filtrul de polarizare circulara:
- un filtru de corectie ce permite eliminarea din imagine a reflexiei luminii de pe suprafetele nemetalice
- mai are ca efect intensificarea contrastului general al imaginii si saturarea culorilor
- se recomanda a fi folosit mai ales la aparatele foto reflex (SLR) AF

Filtrul warm/cald:
- filtru ce poate corecta tenta albastruie din pozele facute la anumite temperaturi de culoare
- poate elimina tenta albastruie data de blitzurile electronice
- confera pielii umane un ton mult mai placut, mai cald
- este recomandat a fi folosit la fotografia de exterior, mai ales in combinatie cu un filtru UV

PS. CRED CA ERA MAI USOR SA CITESTI DECAT SA SCRI ATAT.
PE NOI NE INTREBI DACA SE MERITA?
DACA ITI SUNT FOLOSITOARE CUMPARALE. FILTRUL UV NU TREBUIE SA-TI LIPSEASCA DE PE OBIECTIV. PENTRU STERS OBIECTIVUL CAUTA SERVETELE SPECIALE CARE SA NU ZGARIE SAU SA STEARGA TRATAMENTUL DE PE LENTILA (TOT LA F64).
XtraVagAnT
QUOTE (catutza46 @ Nov 2 2007, 14:23) *
PS. CRED CA ERA MAI USOR SA CITESTI DECAT SA SCRI ATAT.
PE NOI NE INTREBI DACA SE MERITA?
DACA ITI SUNT FOLOSITOARE CUMPARALE. FILTRUL UV NU TREBUIE SA-TI LIPSEASCA DE PE OBIECTIV. PENTRU STERS OBIECTIVUL CAUTA SERVETELE SPECIALE CARE SA NU ZGARIE SAU SA STEARGA TRATAMENTUL DE PE LENTILA (TOT LA F64).

Nu se face asa! nono.gif
Omul a venit aici cu niste probleme si daca poti sa-l ajuti ok, daca nu mai bine stai in banca ta.
Si apropos, nu mai URLA pe forum ca ne dor ochii! death.gif

On:
Eu mi-am luat setul ala de filtre acum cateva luni pentru S3 si pot spune ca sunt multumit de prestatia lor.
Filtrul de polarizare iti da niste efecte super la cer daca esti amator de peisaje, singurul secret este sa-ti alegi bine orientarea dupa soare si momentul potrivit din zi wink.gif
Atentie pentru ca filtrul pola iti creste putin timpul de expunere si in conditii de lumina ceva mai slaba o sa iti trebuiasca trepied. Pe de o parte poate fi considerat un feature sau un surogat pentru ND in anumite limite, daca setezi diafragma inchisa la maxim poti sa obtii ceva semi-long expo.
UV-ul il tin de protectie deasupra obiectivului sau a polarizatorului.
Iar cel warm l-am folosit de vreo 2 ori cand imi fotografiam neamurile pe la intruniri de familie biggrin.gif insa nu pot spune ca sunt impresionat de efectul lui. Mai merge si acum toamna la saturat putin ruginiul frunzelor moarte.

Pentru sters obiectivul si filtrele am gasit la optica niste microfibra pe care o folosesc cu succes. Pielea de caprioara am inteles ca este prea dura pentru obiective si filtre.

Toate bune si spor la fotografiat!
hellrider
Exista la Tiffen filtru de polarizare liniara combinat cu unul de warming. Killer combination. Mai bine bagi banii in unul ca asta si gata. Nu ai nevoie de polarizare circulara la p&s, este de ajuns cea liniara. Polarizarea circulara degradeaza destul de mult imaginea.

catutza46
hmm XtraVagAnT era totul detailat acolo de unde a pus adresa. in ceea ce priveste scrisul cu majuscule il folosesc pentru altceva si cand scriu prea mult pentru serviciu si trec pe forum sau mess nu-mi mai dau seama pe ce caracter sunt.

filtrul polarizator este activ la un unghi de 45 de grade.
1. daca folosesti filtru de polarizare nu se mai foloseste si uv ca nu mai are nici o importanta.
2. daca tot vrei sa ai si pol si uv impreuna, ele trebuie sa fie slim, alfel o sa aiba vignetari.
3. filtul de pol nu-l poti folosi la o lumina mai slaba (seara) deoarece mareste timpul de expunere si vor iesi miscate.

asa ca pune uv-ul fix pe obiectiv, iar celelalte filtre folosestelel in functie de poza pe care vrei sa o faci.
sorente
Are cineva exemple de poze cu si fara filtru UV?
Neohori
QUOTE (sorente @ Nov 11 2007, 19:02) *
Are cineva exemple de poze cu si fara filtru UV?

Cu si fara filtru UV se va observa doar la pozele facute pe litoral sau la peste 2000 metri , in rest se foloseste ca o lentila de protectie impotriva zgirieturilor sau atingerii tactile a obiectivului . E mult mai ieftin sa schimbi un filtru zgiriat ca un obiectiv , si in plus se curata foarte repede cu servetel dedicat fata de obiectiv.
crazyduck
QUOTE (valika @ Sep 18 2007, 09:37) *
Stie cineva de unde pot procura un filtru UV pt un Fuji s5700? Multumesc

saptamana trecuta am fost pe strada Covaci nr 7 langa Lipscani. magazinul e foto hobby iar cei de acolo chiar stiu ce produse au in magazin. sunt super amabili si iti vor recomanda ce ai nevoie. eu mi-am luat un canon 400D cu o geanta de umar extraordinar de buna la 2340 lei.
incearca
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.