roby_m
8th July 2007, 12:09
QUOTE(roby_m @ Jul 7 2007, 20:15) [snapback]3071052[/snapback]
salut.
M-am gandit sa-mi iau urmatoarele filtre pt S6500fd :
1. B+W UV 010 NC (no coating) 58mm de la
http://www.photosetup.ro/index.php?m=produ...;product_id=106 am citit despre el ca ar fi foarte bine apreciat...
sau2. B+W Skylight KR 1,5 , pt ca aduce mai multa caldura
si 3. Filtru Hoya Polarizare Circulara 58mm
http://www.onestop.ro/produs-filtru-hoya-p...-58mm--pid10399sau4.
http://www.onestop.ro/produs-filtru-kenko-...-58mm--pid10397 ar fi ceva mai ieftin, dar nu stiu mai nimic despre marca asta..poate ma ajutati voi cu opinii.
Nu am un buget prea mare, dar in acelasi timp ma gandesc sa nu dau banii pe calitati indoielnice. Am inteles ca filtrele Hoya MC au probleme cu curatarea, aceasta fiind mai dificila.. nu vreau sa ma bag la asa ceva, din cauza asta am ales varianta fara multistrat a filtrului polarizator.
Astept parerile pro/contra (avantaje si dezavantaje)sau sfaturile voastre in legatura cu ce doresc sa-mi cumpar.
Merci!
Intrebam doar ce parere aveti despre filtrele de mai sus, si de compatibilitatea cu camera. B+W cred ca nu e facut special pt digital si eram curios daca a folosit cineva sau are ceva informatii si ma poate lamuri si pe mine despre functionalitatea la 6500fd.
Dar cele mai multe nedumeriri le am la cele de polarizare, pt ca daca as fi avut bani mai multi mi-as lua tot B+W care e vreo 60+ euro. Din cele 2 de mai sus, care se impaca bine cu camera, apare la vreo unul vignetare? Kenko e pt digital, asta e un lucru bun cred; pana acum ce am citit pe net despre Kenko, nu erau pareri tocmai pozitive, in unele cazuri aparand vignetare. Despre filtrul Hoya C PL nu stiu prea multe.
Va rog, poate reusiti sa ma edificati si pe mine...
SuperDuper
8th July 2007, 17:39
Vignetarea poate apare la filtre groase cand sunt folosite la capatul wide (28mm) ai camerei. Daca iti iei un filtru "thin" nu mai ai grija...
ursamajor
8th July 2007, 20:45
De ce polarizare circulară? Știam că merge unul liniar.
SuperDuper
8th July 2007, 21:07
Polarizer.
There are two types of polarizing filters. A linear polarizer filter transmits one of two states of linearly polarized light. A circular polarizer (sometimes called a CPL filter) similarly selects a linear state but then converts it to circularly polarized light, by adding a birefringent layer (typically a quarter-wave plate) to the filter after the linear polarizer.
The metering and auto-focus sensors in certain cameras, including virtually all SLRs, will not work properly with linear polarizers, both because of the mirror and because of the beam-splitters used to split off the light for focusing and metering. Circular polarizers will work with all types of cameras.
Deci practic, un polarizator circular este in esenta un polarizator liniar la care i se adauga dupa filtrare un strat sfert-de-unda pentru schimbarea polarizarii in "circulara". De fapt asta insemna "distrugerea" polarizarii lumini dupa filtrare (si-a facut treaba, a filtrat lumina polarizata incidenta, la iesire nu mai este nevoie sa ramana polarizata dupa un anume plan) pentru a nu afecta sistemele de focus si masura din camerele SRL (digitale sau cele cu film si AE si/sau AF ca cele din seria Maxxum Minolta).
La camere P&S care nu au oglinzi sau beam-splittere nu conteaza daca filtrul este liniar sau circular.
ursamajor
8th July 2007, 21:18
Păi tocmai, la dSLR-uri păcălește AF și meteringul, dar la 6500? Vorbeam de cazul particular al amicului roby.
roby_m
8th July 2007, 22:09
off: Eu pun intrebari naive doar pt ca nu am cum sa probez nici camera, pe care nu o am inca, si nici filtrele. In Craiova nu e niciun magazin cu asa ceva. Si de asta prefer sa primesc niste sfaturi de la posesori de 6500 care s-au confruntat si ei cu aceleasi probleme. Prefer lucruri practice in locul celor teoretice.
Dar observ ca nu primesc niciun ajutor.
SuperDuper
8th July 2007, 22:14
QUOTE(ursamajor @ Jul 8 2007, 15:18) [snapback]3074813[/snapback]
Păi tocmai, la dSLR-uri păcălește AF și meteringul, dar la 6500? Vorbeam de cazul particular al amicului roby.
QUOTE(SuperDuper @ Jul 8 2007, 15:07) [snapback]3074758[/snapback]
La camere P&S care nu au oglinzi sau beam-splittere nu conteaza daca filtrul este liniar sau circular.
Si mai depinde daca spera la un upgrade de dSLR care sa aiba obiective cu montura de 58mm
roby_m
10th July 2007, 12:25
QUOTE(roby_m @ Jul 7 2007, 20:15) [snapback]3071052[/snapback]
1. 1. B+W UV 010 NC (no coating) 58mm de la
http://www.photosetup.ro/index.php?m=produ...;product_id=106am citit despre el ca ar fi foarte bine apreciat...
sau
2. B+W Skylight KR 1,5 , pt ca aduce mai multa caldura
si
3. Filtru Hoya Polarizare Circulara 58mm
http://www.onestop.ro/produs-filtru-hoya-p...-58mm--pid10399sau
4.
http://www.onestop.ro/produs-filtru-kenko-...-58mm--pid10397ar fi ceva mai ieftin, dar nu stiu mai nimic despre marca asta..poate ma ajutati voi cu opinii.
sau asta care le are pe toate..
http://www.f64.ro/det.php?id=187&pid=3824
A folosit cineva vreunul din filtrele astea de mai sus, si mai ales daca le-a folosit pe 6500fd. Ce parere v-au facut? Apar efecte nedorite? Sunteti multumit de ele?
ursamajor
10th July 2007, 13:03
ĂȘTIA au, la aceleași filtre, prețuri mai mici decât la F64.
ursamajor
11th July 2007, 08:07
Măi gălățeni, care sunteți pe-aici, voi aveți în oraș vreun magazin foto serios cu accesorii d-astea mărunte, gen filtre?
Taxon
11th July 2007, 10:49
nope 
la braila estem asa magazin, efendi ?
ursamajor
11th July 2007, 14:24
Estem ioc. Drama provincialilor. Stat de tip bananier. Tot ce-i bun și util e-n capitală. Păcat că n-am banii necesari că aș face eu așa ceva pentru zona asta. Fusei azi prin Galați și când îi întrebam p-ăia de filtre, beleau niște ochi de ziceai că i-am înjurat.
abyssum
17th July 2007, 11:39
Am o nedumerire!!Hoya Pro1 sau Kenko Pro1???? Exista o diferenta majora? Nu am gasit nicaieri ceva care sa dea exemple de diferente intre cele 2 filtre.(polarizare circulara)
Cer scuze daca intrebarea a mai fost pusa anterior.
abyssum
19th July 2007, 10:39
Are ceva daca peste un filtru de polarizare circular se pune un filtru UV?
Influienteaza negativ caliatea pozei?
Semper Pri
19th July 2007, 12:27
QUOTE(abyssum @ Jul 19 2007, 11:39)

Are ceva daca peste un filtru de polarizare circular se pune un filtru UV?
Influienteaza negativ caliatea pozei?
Depinde de calitatea filtrelor și de focala obiectivului. La obiective wide ai șansa să iți vigneteze.
abyssum
19th July 2007, 12:56
QUOTE(Semper Pri @ Jul 19 2007, 13:27)

Depinde de calitatea filtrelor și de focala obiectivului. La obiective wide ai șansa să iți vigneteze.
Un obiectiv 18-135 si urmatoarele filtre:
- Filtru Hoya Polarizare Circulara Slim Pro1 Digital
- Filtru Hoya UV-G
MO-DO
20th July 2007, 17:02
Ce filtre folositi voi pentru obiectivele pentax 18-55 si 50-200 pentru contraste mai puternice si pentru cer albastru?
Si daca se merita asa ceva...
Multumesc
MO-DO
20th July 2007, 17:03
Eventual firma si denumirea exacta
blktor
27th July 2007, 15:44
sunt bune de ceva filtrele Close up? ma intereseaza pentru macro la insecte.
zerillos
1st August 2007, 09:09
pt. fotografii la munte filtrul de polarizare circulara poate fi lasat pe obiectiv mai tot timpul?.... sau anumite cadre trebuie facute fara filtru?...care sunt acelea sau care e regula de folosire a unui filtru de polarizare la munte? daca fotografiez o persoana cu ceva peisaj in spate las filtrul?...dati-mi va rog 2-3 sfaturi unde si cum ar trebui sa-l folosesc la munte.
ursamajor
1st August 2007, 09:27
Păi filtrul de polarizare înlătură reflexiile de pe suprafețele nemetalice. Ținând cont de asta, decide și tu cum anume vrei să pozezi, cu sau fără filtru. Poți să-l ții și permanent la aparat: nu văd vreun impediment.
robertino1
6th August 2007, 22:07
Va rog sa ma luminati si pe mine. Pentru un Fuji S6500 e mai indicat acest filtru sau merge si acesta fara teama de vignetare? Multumesc.
robertino1
7th August 2007, 19:42
Daca va rog frumos, frumos îmi răspundeți și mie?
Trebuie să dau comandă și nu știu care e diferența între cele două filtre de polarizare. Mulțumesc din nou.
ursamajor
8th August 2007, 10:28
Măi robertino, ai citit ĂSTA? Nu te mai da de ceasul morții și studiază. Chiar vă e lene să citiți în urmă o țâră?
vp-emanuel
8th August 2007, 13:24
QUOTE(ursamajor @ Jul 10 2007, 14:03)

ĂȘTIA au, la aceleași filtre, prețuri mai mici decât la F64.

M-am uitat si eu dar la filtrele care ma interesau preturile erau identice cu cele de la F64.
Mai mult ca sigur s-au orientat dupa ei.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.