Thread general de filtre
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26

skin311

fara o explicatie cuvenita, ai nota 4 si esti picat.
Semper Pri
QUOTE(zerillos @ Jun 13 2007, 18:40) [snapback]2963186[/snapback]
bine...dar daca nu e fixat si schimbi focalizarea, intensitatea se regleaza tot prin invartirea filtrului ???... si daca da... inseamna cu lumina trebuie sa cada intr-un anume fel pe lentila... si apropo... cum invarti filtrul ?... din filet???

Filtrul pol-cir are filet care se prinde pe obiectiv, iar filtrul propriuzis (sticla) este pe o montură care se rotește.
Eu il am montat intre obiectiv și parasolar și după ce il reglez in poziția dorită, cu două degete țin parasolarul fix. Astfel la focalizare nu se mai mișcă și filtrul.

P.S. Si parasolarul are filet fix și montură care se rotește (model DC (II) Hood).

shobi
am pus ochii pe asa ceva : http://f64.ro/det.php?id=185&pid=3713 pt 18-55-ul meu ... ce ziceti?
AlexAFC
scoate cerul albastru albastru, ca in reclame?smile.gif
blktor
vreau sa-mi cumpar si eu pentru s6500 un filtru polarizare circulara.. intrebarea este: parasolarul pe baioneta se poate pune pe filtru sau va trebui sa cumpar si filtru UV pentru protejarea obiectivului de razele solare?
capacul de la obiectiv se pritriveste pe filtru ?
marius_xD
Stie cineva daca filtrele polarizatoare TARGUS sunt bunicele? pentru o lentila care vine in chit cu camera?
SuperDuper
QUOTE(euu @ May 4 2007, 05:44) [snapback]2786275[/snapback]
Ok, dar de unde [si de ce] aceasta diferenta de bani si de titulaturi [Slim Pro1 , SlimPro1 DIGITAL , Super Quality], daca toate au aceleasi specificatii [7 straturi, 5 mm grosime, etc] ?

Cele care au specificatia "digital" au teoretic alte "zemuri" pe sticla decat cele pentru film. Asta pentru ca pe film existand deja un tratament antireflex, senzorii CCD sunt mult mai reflectivi comparativ cu filmul (si in alte lungimi de unda ale spectrului vizibil) si necesita un tratament usor diferit.

blktor
spune-ti-mi va rog daca iau 2 filtre unul UV si unul circular PL, filtrul UV il tin in permanenta pe obiectiv mai e nevoie de parasolar? dar capacul il mai pot atasa dupa ce e montat filtrul ? peste filtrul UV pot pune si filtrul circular PL ?
Semper Pri
QUOTE(blktor @ Jun 25 2007, 14:55) [snapback]3013364[/snapback]
spune-ti-mi va rog daca iau 2 filtre unul UV si unul circular PL, filtrul UV il tin in permanenta pe obiectiv mai e nevoie de parasolar? dar capacul il mai pot atasa dupa ce e montat filtrul ? peste filtrul UV pot pune si filtrul circular PL ?

Dacă tu chiar vrei filtru UV... ok.

Parasolarul nu are ca rol principal protecția primei lentile. A fost conceput pentru a limita fringing-ul.

De regulă filtrele au un filet cu care se fixează la obiectiv și incă un filet la care poți fixa alt filtru.

La chestia cu capacul... depinde de producător. Eu, la S5600 pt că țineam filtrul montat, a trebuit sa imi schimb capacul până mi-am luat parasolar. La celelalte obiective nu a fost cazul.

P.S. Pe ce filet iți trebuie filtru UV că poate mă scapi de ale mele wink.gif
Blitzkrieg

QUOTE(Semper Pri @ Jun 25 2007, 15:48) [snapback]3013629[/snapback]
P.S. Pe ce filet iți trebuie filtru UV că poate mă scapi de ale mele wink.gif

si pe mine ma intereseaza un uv pe 58mm
Semper Pri
QUOTE(Blitzkrieg @ Jun 25 2007, 15:53) [snapback]3013666[/snapback]
si pe mine ma intereseaza un uv pe 58mm

Uite un user care are ceva filtre: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=248755
Il recomand ca om serios. Eu am luat de la el și știu că mai poate face rost și de altceva decât ce are postat.
blktor
am nevoie de filtre pt Fuji S6500. 58mm
Semper Pri
QUOTE(blktor @ Jun 25 2007, 16:42) [snapback]3013887[/snapback]
am nevoie de filtre pt Fuji S6500. 58mm

Eu am nevoie de un Dog german (cel puțin eu sunt mai concis in dorințe tongue.gif )

Acum serios: de ce filtre crezi că ai nevoie? Sau de ce nu incerci la f64 sau pe Covaci?
parintele
QUOTE(shobi @ Jun 16 2007, 10:51) [snapback]2974475[/snapback]
am pus ochii pe asa ceva : http://f64.ro/det.php?id=185&pid=3713 pt 18-55-ul meu ... ce ziceti?

shobi, eu am avut pe 50 1.8...mie mi-a placut. e FOARTE BRUTAL , taie tot, isi face treaba...pierderi o sa ai in functie de obiectiv...pe un canon L (ca la alea am experenta mai multa d'aia nu zic de pentax sau nikon) o sa pierzi nitel culori, contrast, desi el satureaza culorile ..prea putin insa pt cat te scaote cu polarizarea...

adica pierzi ceva tonuri pe culori, putin la sharpness, etc...DAR castigi multe detalii care altfel ar fi pierdute de tot fara polarizare...
pe obiective mai slabute chiar ca nu ai nimic de pierdut ci numai de castigat.

ca o comparatie cu B&W schneider pe 77 cu coatinguri si nebunii...ala e mai DELICAT, polarizeaza mai FIN, nu iti ies norii asa nebuni ca la hoya asta , etc...dar tot pierzi contrast, culori, etc...

ca o concluzie: cnad ITI TREBUIE POLARIZARE, ai apa, nori, reflexii dure, etc... iti face treaba....in rest e chestie de gust, eu prefer FARA prezervbative pe obiectiv, mai aels daca e o sticla buna...

eu spun ca nu arunci banii pe fereastra mai ales ca am vazut ca ai boala cu trasul pe lac, rasarituri, apusuri, etc...
insa tot ca o parere, nu abuza... mai ales ca inchis la maxim o cam ia timpul in pepeni, 2 stopuri nu sunt putin, o mai da si AF-ul prin porumbi sau merge mai lent, etc.... foloseste-l CAND si CAT trebuie...
blktor
QUOTE(Semper Pri @ Jun 26 2007, 02:52) [snapback]3016475[/snapback]
Eu am nevoie de un Dog german (cel puțin eu sunt mai concis in dorințe tongue.gif )

Acum serios: de ce filtre crezi că ai nevoie? Sau de ce nu incerci la f64 sau pe Covaci?

probabil ca esti orb sau cine stie.... dar am scris mai sus cu vreo 3-4 posturi...
sarpe_ro
Filtrele puse pe un obiectiv doar pentru al proteja sucks. Ce naiba, dai o gramada de bani pe sticla buna si dupa o strici punand un geam in fata ei sad.gif Filtrele nu sunt bune pentru calitatea imaginii ci doar pentru protectie si efecte. Ca atare eu am niste filtre pe niste obiective dar cand vreau sa fac poze serioase le dau jos.
Numai bine!
AlexAFC
QUOTE(parintele @ Jun 26 2007, 03:35) [snapback]3016499[/snapback]
shobi, eu am avut pe 50 1.8...mie mi-a placut. e FOARTE BRUTAL , taie tot, isi face treaba...pierderi o sa ai in functie de obiectiv...pe un canon L (ca la alea am experenta mai multa d'aia nu zic de pentax sau nikon) o sa pierzi nitel culori, contrast, desi el satureaza culorile ..prea putin insa pt cat te scaote cu polarizarea...

adica pierzi ceva tonuri pe culori, putin la sharpness, etc...DAR castigi multe detalii care altfel ar fi pierdute de tot fara polarizare...
pe obiective mai slabute chiar ca nu ai nimic de pierdut ci numai de castigat.

ca o comparatie cu B&W schneider pe 77 cu coatinguri si nebunii...ala e mai DELICAT, polarizeaza mai FIN, nu iti ies norii asa nebuni ca la hoya asta , etc...dar tot pierzi contrast, culori, etc...

ca o concluzie: cnad ITI TREBUIE POLARIZARE, ai apa, nori, reflexii dure, etc... iti face treaba....in rest e chestie de gust, eu prefer FARA prezervbative pe obiectiv, mai aels daca e o sticla buna...

eu spun ca nu arunci banii pe fereastra mai ales ca am vazut ca ai boala cu trasul pe lac, rasarituri, apusuri, etc...
insa tot ca o parere, nu abuza... mai ales ca inchis la maxim o cam ia timpul in pepeni, 2 stopuri nu sunt putin, o mai da si AF-ul prin porumbi sau merge mai lent, etc.... foloseste-l CAND si CAT trebuie...

parintele, te rog frumos, imi arati si mie un cer cu nori cu filtrul ala, si eu sunt interesat de unul.
bouba
am pus pe Fuji 5600 un filtru UV Hoya, dar acum nu mai sta capacul pe obiectiv.
exista capace de protectie pt filtre sau trebuie sa iau un capac pt obiectiv cu diametru mai mare?
MO-DO
Ma intereseaza si pe mine un filtru pentru un obiectiv pentax 18-55 pentru ca sa am cer albastru albastru in poze; am citit toate posturile de mai sus dar nu m-am lamurit care ar fi mai ok...
Ma ajuta cineva eventual si cu explicatii.
Multumesc.
skin311
1 gradual alastru - e un filtru jumate albastru, jumate transparent. trecerea nu e brusca. spre centru, efectul scade
2 polarizator - satureaza si iti ofera si un contrast mai puternic
MO-DO
Skin311 poti sa-mi dai si niste exemple concret care ar fi mai bune sau pe care ai merge tu.
Multumesc
skin311
ti-am spus care sunt optinuile. acum depinde de fiecare. eu am un polarizator, dar pentru apusuri sau rasarituri, sau contraste puternice, o sa-mi cumpar si un gradual, insa unul tabaco, nu albastru. exemple nu am, doar cu search pe google.
roby_m
salut.
M-am gandit sa-mi iau urmatoarele filtre pt S6500fd :

1. B+W UV 010 NC (no coating) 58mm de la http://www.photosetup.ro/index.php?m=produ...;product_id=106
am citit despre el ca ar fi foarte bine apreciat...

sau

2. B+W Skylight KR 1,5 , pt ca aduce mai multa caldura

si

3. Filtru Hoya Polarizare Circulara 58mm http://www.onestop.ro/produs-filtru-hoya-p...-58mm--pid10399

sau

4. http://www.onestop.ro/produs-filtru-kenko-...-58mm--pid10397
ar fi ceva mai ieftin, dar nu stiu mai nimic despre marca asta..poate ma ajutati voi cu opinii.

Nu am un buget prea mare, dar in acelasi timp ma gandesc sa nu dau banii pe calitati indoielnice. Am inteles ca filtrele Hoya MC au probleme cu curatarea, aceasta fiind mai dificila.. nu vreau sa ma bag la asa ceva, din cauza asta am ales varianta fara multistrat a filtrului polarizator.
Astept parerile pro/contra (avantaje si dezavantaje)sau sfaturile voastre in legatura cu ce doresc sa-mi cumpar.
Merci!
Semper Pri
In primul rând renunță la UV si Skylight. De banii ăștia iți poți lua un parasolar petală.
SuperDuper
QUOTE(Semper Pri @ Jul 7 2007, 16:15) [snapback]3071692[/snapback]
In primul rând renunță la UV si Skylight. De banii ăștia iți poți lua un parasolar petală.

Pai are deja unul, are S6500...
Si pentru cei disperati: Am un filtru UV montat pe filetul de 58mm de la S6000 si parasolarul petala se monteaza normal peste el - filtrul este Sigma UV DG thin.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.