ski3.14
8th June 2007, 21:29
QUOTE(dreadboy @ Jun 7 2007, 00:57) [snapback]2934574[/snapback]
capacul de pe la aparate nu intra peste filtre . mai ales daca-s THIN ... incercati capace bulk
http://f64studio.ro/catzero.php?nr=20&id=264&ord=1eu am unul . iar lungimea este de aprox 2mm din cate imi dau eu seama .
cred ca te inseli...eu am filtrele slim si lens cap-ul intra pe ele, cum sa nu intre?
dreadboy
8th June 2007, 22:44
nu ma insel . prea mult
... eu ziceam de alea mentionate in posturile precedente .. si de al meu; daca tu reusesti sa pui capac de s5600 peste filtru . iti fac cadou fisheye-u ala de pe covaci
ski3.14
9th June 2007, 00:57
QUOTE(dreadboy @ Jun 8 2007, 23:44) [snapback]2943376[/snapback]
nu ma insel . prea mult

... eu ziceam de alea mentionate in posturile precedente .. si de al meu; daca tu reusesti sa pui capac de s5600 peste filtru . iti fac cadou fisheye-u ala de pe covaci

ai dreptate sa stii, mi-am adus aminte ca alea intra mult in interior...totusi, cu scotch merge sa prinzi capacaul?
cand ma gandesc la convertorul ala (doamne ce mare si greu era...), mai ca as lua la pila capacul doar sa stea peste filtru
dreadboy
9th June 2007, 02:45
nici macar pilit nu sta .. si cu scotch nu accept .. poi cum ? alcool rafinat peste lentile? 
hai ca deviem de la discutiile oamenilor .
eventual la filtre care sunt mult prea slim .. se pot pune capace care sa intre peste filtru, din plastic cauciucat.
skin311
9th June 2007, 12:04
filtrele obisnuite au filet pe care se monteaza urmatorul filtru. pe filetul ala mie imi sta capacul la S5600. pace.
dreadboy
9th June 2007, 12:44
filtrele obisnuite . eu ziceam de alea slim .. si ultra slim. care au si ele filet pt urmatoru filtru . da filetu de de 2-3mm lungime ... si in 2mm nu incape capacu de s5600 .. din cate am incercat eu
SuperDuper
9th June 2007, 20:53
QUOTE(dreadboy @ Jun 9 2007, 06:44) [snapback]2944621[/snapback]
filtrele obisnuite . eu ziceam de alea slim .. si ultra slim. care au si ele filet pt urmatoru filtru . da filetu de de 2-3mm lungime ... si in 2mm nu incape capacu de s5600 .. din cate am incercat eu
Eu am filtru UV slim si capacul sta foarte bine pe el. Dar capacul meu are niste gherute de prindere de circa 1mm grosime - se potrivesc perfect pe filetul interior care are 2-3 mm inaltime. Capacul meu are niste culise pe care apesi inainte de a-l pune pe pozitie, partea buna este ca poti manipula culisele si din interiorul capacului, nu numai de pe margini - util cand las si parasolarul pe obiectiv.
alexis4tm
12th June 2007, 14:02
QUOTE(moartea @ May 30 2004, 19:42) [snapback]265093[/snapback]
Tot aud vorbindu-se despre filtre, de polarizare, de nu stiu cum...
Poate 'meseriasii' sa ne ilumineze si pe noi, necunoscatorii care sunt niste filtre necesare si la ce sunt fiecare din ele bune.
de ex., am priceput ca filtrele de polarizare sunt bune pentru cer, ca sa iasa mai 'albastru' ?
Sal all,
Tot citind pe forumuri am intrat in impas NU STIU CE FILTRE MAI IMI TREBUIE
Am un 6500FD
Un lucru e sigur: an un Filtru Hoya UV Pro1 Digital ULTRA Super Slim 58mm ptr protectia obiectivului (care m-a scos dintr-un kkt pana acum )
Din cate am citit si am inteles mi-ar mai trebui 2 tipuri de filtre (corectati-ma, va rog daca gresesc) si anume:
- un filtru de polarizare (NU STIU CARE E CEL INDICAT PTR AP DIGITAL cel cu polariz circulara sau liniara)
- un filtru neutru
ESTE CORECT?
MS MULT!!!!
blktor
12th June 2007, 14:32
ce filtru uv imi recomandati pentru Fuji S6500 ?
am gasit pe f64 filtrul asta: http://www.f64.ro/det.php?id=187&pid=2133 ... se potriveste la camera?
daca am filtrul va trebuii sa pun si lens hood-ul ?
skin311
12th June 2007, 14:49
ma omoara astia cu reducerile lor de 1 leu. filtru e bun. daca esti din bucursti, poti sa te duci pe acolo sa vezi cum sta treaba cu parasolarul. filtrul nu te fereste de razele de soare. daca vrei asta, ia-ti un polarizator sau un nd.
skin311
12th June 2007, 14:51
ai nevoie de ceea ce vrei tu. sunt miliarde de filtre. in functie de ce vrei tu, iti alegi. pt ce vrei nd-ul?
alexis4tm
12th June 2007, 15:10
QUOTE(skin311 @ Jun 12 2007, 15:51) [snapback]2957313[/snapback]
ai nevoie de ceea ce vrei tu. sunt miliarde de filtre. in functie de ce vrei tu, iti alegi. pt ce vrei nd-ul?
Nu mai tin minte exact cine a spus-o dar eu asa am retinut, ca ptr un ap digital un minim de filtre ar fi in nr. de 3 si anume:
-un UV
-un filtru de polarizare (CIRCULAR????????????? sau LINIAR??????????????)
-un ND
Cel UV il am deja
ptr celelalte 2 sunt inca in expevtativa (analiza).
SI DE ASTA AM SI INTREBAT: IMI TREBUIE FILTRELE ASTEA? Si din cate am citit despre utilizarea acestor ultime 2 filtre sunt chiar utile in unele situatii, DOAR CA NU SUNT INCA CONVINS
Taxon
12th June 2007, 15:16
uv? nu. mai bine un parasolar. parerea mea.
polarizer? da. must have.
nd? depinde. eu am zis ca imi trebuie.
alexis4tm
12th June 2007, 15:40
QUOTE(Taxon @ Jun 12 2007, 16:16) [snapback]2957436[/snapback]
uv? nu. mai bine un parasolar. parerea mea.
polarizer? da. must have.
nd? depinde. eu am zis ca imi trebuie.
Bun, ai zis ca unul de polarizare ar trebui sa am. Il voi lua dar inainte de asta spune-mi ,te rog, cel cu polariz circulara este potrivit pentru ap. digit. sau nu conteaza??????????????????
grig_jr
12th June 2007, 15:49
Nu-ti poate spune nimeni de ce ai si de ce nu ai nevoie. Trebuie sa intelegi, sa simti singur/a nevoie pentru unul din filtrele astea.
E ca si cum eu te-as intreba: "am nevoie de masina de tuns iarba?". Moment in care tu ar trebui sa ma intrebi: "dar ai iarba?" "Iti place sa o tai singur?" "Cat timp pe saptamana iti vei aloca taiatului ierbii?" etc, etc. Pe de alta parte, daca eu STIU ca am gazon acasa, ca nu am prea mult timp sa ma ocup de el, dar ca IMI place sa-mi tai singur iarba, imi voi da seama SINGUR ca am nevoie de o masina de tuns iarba.
Tu, ai simtit vreodata nevoia pentru unul din filtrele astea? Stii macar ce face fiecare? Ai dat macar un search pe gugal?
shobi
12th June 2007, 18:59
eu unul simt nevoia unui polarizator, problema e de care ...
filetul e pe 52, la actualul obiectiv... si cum n-are rost sa iau mai mare doar in speranta ca imi iau un 16-45 or sumfing si sa-l folosesc cu step-up, probabil o sa raman la 52, mai ales ca il pot folosi cu parasolarul pus.
se pune problema bugetului ... deci ... probabil in jurul unui milion, milion jumate, si cum folosesc foarte mult 18 mm, probabil un slim (cat de serioasa e problema vignetarii la o focala de genul, cu un polarizator normal?)
so? propuneri?
zerillos
12th June 2007, 19:12
Vreau un filtru de polarizare pt. obiectivul de 18-55 mm de la canon 400d. Dupa montare, normal ca se va misca la focaliazare. Tot nu am inteles ... de ce trebuie miscat filtrul dupa focalizare ?... credeam ca e ok in orice pozitie ... pana la urma trebuie miscat tot timpul pt. un anumit unghi ? ...pt. fiecare poza in parte.... pare enervant...
skin311
12th June 2007, 20:27
shobi, eu mi-am luat un cokin cu 91 ron, pol circ, de la f64. vignetarea nu e mai mare decat daca nu l-as avea. e aceeasi. vezi ca vindea unu pe site-uri o gramada de polarizatoare pe mai multe monturi.
at zerillos: nu trebuie miscat dupa fiecare poza. el e circular. adica poti sa ii reglezi din intensitate. atata tot.
Pac_Man
12th June 2007, 20:46
QUOTE(shobi @ Jun 12 2007, 19:59) [snapback]2958347[/snapback]
eu unul simt nevoia unui polarizator, problema e de care ...
filetul e pe 52, la actualul obiectiv... si cum n-are rost sa iau mai mare doar in speranta ca imi iau un 16-45 or sumfing si sa-l folosesc cu step-up, probabil o sa raman la 52, mai ales ca il pot folosi cu parasolarul pus.
se pune problema bugetului ... deci ... probabil in jurul unui milion, milion jumate, si cum folosesc foarte mult 18 mm, probabil un slim (cat de serioasa e problema vignetarii la o focala de genul, cu un polarizator normal?)
so? propuneri?
Eu am un hoya pe 52, the cheapest, si n-am remarcat nici o problema, vignetare chiar deloc. Cred ca asta apare la obiective cu focala ceva mai mica... 12-24 & co. La obiectivele noastre nici nu cred ca se merita ceva mai scump 
zerillos: pentru ca se misca elementul frontal al obiectivului si implicit si filtrul de polarizare. Eu in principiu folosesc polarizarea la peisaje, si atunci am setat aparatul pe F8 focalizat manual undeva la 2 m (adica distanta hiperfocala) si nu mai am treaba cu rotatia elementului frontal
zerillos
13th June 2007, 17:40
bine...dar daca nu e fixat si schimbi focalizarea, intensitatea se regleaza tot prin invartirea filtrului ???... si daca da... inseamna cu lumina trebuie sa cada intr-un anume fel pe lentila... si apropo... cum invarti filtrul ?... din filet???
anyidulike
14th June 2007, 08:33
Ce filtre imi trebuie pentru protectie la un Fuji S9500 ?
Si cum imi dau seama daca se potrivesc ?
skin311
14th June 2007, 09:28
pentru protectie se folosesc uv-uri sau parasolare. tu ai un filet de anumit diametru, asa iti dai seama daca se potrivesc.
Taxon
14th June 2007, 10:51
QUOTE(skin311 @ Jun 12 2007, 15:49) [snapback]2957303[/snapback]
filtrul nu te fereste de razele de soare. daca vrei asta, ia-ti un (...) nd.
sefu', te rog frumos, lumineaza-ma si pe mine cum ma poate feri un nd de razele de soare.
skin311
14th June 2007, 11:31
lasa sa treaca mai putina lumina. daca pui un nd peste, scade intensitatea luminii care ajunge la senzor. bine, poate nu m-am exprimat foarte corect. normal doar un capac te poate feri de razele de soare. oricum ai lua-o, orice ti-ai pune, tot intra raze de soare in obiectiv. chiar daca sunt reflectate de materie, tot raze de soare se numesc.
Taxon
14th June 2007, 11:50
nota 5.
stai jos.
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.