Thread general de filtre
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26

alexis4tm

Am mai insistat ieri cu stersu si aproape ca nu se mai vede nik nici din unghi, si in momentul cand il montez pe obiectiv nu mai percep aproape nimic.

MERSI ALL PTR INFORMATII!!!!
SuperDuper
Sigur ca trebuie sa te feliciti ca a fost filtrul si nu obiectivul - nu ca ar fi fost mai sensibil, dar freci cu mai multa incredere la filtru.
Filtrul bun este un parfum - la facut poze, si o durere - la defectare. Ce sa zic, eu prefer un filtru bun permanent decat unul prost care sa imi strice pozele sau... nimic care sa imi dea senzatii tari.
In cazul tau cred ca multicoatingul ala este destul de greu de luat numai cu o carpa, daca nu se vede direct, este ok. Ala este filtru serios, nu un geam de Scaieni...

Rares.
Vreau sa cumapr 2 filtre pentru un FA 50/1.4 pe care o sa montez K10D-ul!

vreau un UV de protectie si un polarizator!

intreabarea mea, pentru cei ce au acest setup..sau cunosc problema..! Ce marca sa aleg! problema e ca nu vreau sa am probleme de focus/masurare/flare din cauza UV-ului...eventual din cauza polarizatroului!

nu prea ma intereseaza parte a financiara..dar n-as vrea sa dau 100 de roni pe un UV care sa nu fie bun!

dca putei sa-mi recomandati ceva..intre firmala uzuale..Hoya si Cokin...sau ce mai exista pe piatza!

merci anticipat!
eddingro
Mă leg și eu aici cu o întrebare legată de filtre UV
Pe lângă protecția sus invocată aș vrea filtru UV pe care voi fi obligat să îl folosesc la înălțimi de peste 2000m. Așa este?
Trebuie să fie mai special decât un așa numit filtru UV œdoarœ pentru protecție? Ce indicative au (ce indicative urmăresc / cer).
Mulțumesc.
Lucatas
O intrebare pt cunoscatori, se merita modelul acesta? Intentionez sa il montez pe un 50 mm : http://f64.ro/det.php?id=185&pid=2955

multumesc anticipat
grig_jr
Pentru ce intentionezi sa-l iei. IR se foloseste in general pentru peisaje. Vrei sa faci peisaje la 50mm pe 400d?
Lucatas
Nu peisaje in mod traditional, ci mai degraba ceva mai strans. Plus ca la banii astia pot sa ma joc cu el, si daca ma acapareaza si imi voi lua ceva obiective serioase, sa trec la un filtru mai mare, implicit mai scump. smile.gif
merci de raspuns

Acum as ruga pe cineva sa-mi zica despre modelul din link, daca e bun de ceva, va rog.

Taxon
http://dpfwiw.com/ir.htm
de ce nu incerci mai intii sa il emulezi software?
http://www.niksoftware.com/professionalsui...raredfilm.shtml
Taxon
o zic din nou: nu uv.
daca nu puteti trai fara sticla aia in fata obiectivului, macar puneti un sky 1B.

Lucatas

Saru` mana biggrin.gif
offtopic: Taxon, vezi ca am incercat sa dau de tine, ti-am trimis si un email smile.gif
Taxon
statea in spam ...
eddingro
Niște întrebări legate de filtre UV.
Pe lângă protecția sus invocată aș vrea un filtru UV pe care voi fi obligat să îl folosesc la înălțimi de peste 2000m.
Așa este?
Trebuie să fie mai special decât un așa numit filtru UV œdoarœ pentru protecție?
Ce indicative au (ce indicative să urmăresc / să cer).
Mulțumesc.
Rares.
QUOTE(Taxon @ Jun 6 2007, 11:47) [snapback]2931074[/snapback]
o zic din nou: nu uv.
daca nu puteti trai fara sticla aia in fata obiectivului, macar puneti un sky 1B.

te cred. nici eu nu vreau ..dar acest 50/1.4 nu are parsolar! si nu-l pot proteja! si e pacat sa-i dau o cheie pe elementul frontal tongue.gif
daca pun un sky 1B in ce fel se schimba calitatea /parametrii imagini?
Taxon
sky e cald.
la munte si la mare oricum ai o dominanta albastra, de ce sa o lasi sa zburde in voie punind un uv?
adipelcz
Eu folosesc UV-uri Hoya HMC Super. Sunt multumit de ele, nu am avut probleme pana acum cu reflexii aiurea. Insa pe un 50 1.8 am pus un Cokin de 52mm (fara niciun strat antireflex sau alte tratamente) si la niste poze facute la o nunta m-am trezit cu niste reflexii foarte urate create intre filtru si elementul frontal, care practic mi-au distrus niste poze. De atunci nu ma mai zgarcesc la filtre.

Principiul e simplu, daca ai un obiectiv de 1000 euro si pui un filtru de 10 euro, vei face poze de 10 euro biggrin.gif. Degeaba ai obiective f. bune daca le pui in fata filtre proaste. La polarizator la fel. Am si unul ieftin si unul scump (ambele Hoya). Cel ieftin e polarizator simplu, fara straturi antireflex. Nu am avut cu el probleme. Cel mai scump e mai bun, in sensul ca scoate contraste si culori mai bune. Nici cu asta n-am avut probleme.

Deci parerea mea e ca filtrele trebuie sa fie potrivite obiectivelor. Nu are sens sa pui un filtru de 100 euro pe un obiectiv de 150, cum nu are sens sa pui un filtru de 10 pe un obiectiv de 1000.

Cat despre UV vs. Sky, eu sunt de parere ca nu mai fotografiem pe film si ca atare culorile se pot corecta in PP. Asa ca eu am mers pe UV-uri.
skin311
daca te tine buzunarul: slim, multicoated.
eddingro
QUOTE(arty @ Jan 24 2006, 07:25) [snapback]1194203[/snapback]
McShean. pentru un 50mm nu trebuia sa iei un THIN, ci unul Normal. Foloseshte capacul filtrului, care vine peste, ca un capishon. daca a venit fara, tzeapa... cumperi unul.

Să înțeleg că filtrul vine cu capac?
http://www.f64studio.ro/det.php?id=187&pid=2606
eddingro
QUOTE(adipelcz @ Jun 6 2007, 13:01) [snapback]2931366[/snapback]
Eu folosesc UV-uri Hoya HMC Super. Sunt multumit de ele, nu am avut probleme pana acum cu reflexii aiurea. Insa pe un 50 1.8 am pus un Cokin de 52mm (fara niciun strat antireflex sau alte tratamente) si la niste poze facute la o nunta m-am trezit cu niste reflexii foarte urate create intre filtru si elementul frontal, care practic mi-au distrus niste poze. De atunci nu ma mai zgarcesc la filtre.

Principiul e simplu, daca ai un obiectiv de 1000 euro si pui un filtru de 10 euro, vei face poze de 10 euro biggrin.gif. Degeaba ai obiective f. bune daca le pui in fata filtre proaste. La polarizator la fel. Am si unul ieftin si unul scump (ambele Hoya). Cel ieftin e polarizator simplu, fara straturi antireflex. Nu am avut cu el probleme. Cel mai scump e mai bun, in sensul ca scoate contraste si culori mai bune. Nici cu asta n-am avut probleme.

Deci parerea mea e ca filtrele trebuie sa fie potrivite obiectivelor. Nu are sens sa pui un filtru de 100 euro pe un obiectiv de 150, cum nu are sens sa pui un filtru de 10 pe un obiectiv de 1000.

Cat despre UV vs. Sky, eu sunt de parere ca nu mai fotografiem pe film si ca atare culorile se pot corecta in PP. Asa ca eu am mers pe UV-uri.

Despre așa ceva e vorba? (pt un fuji s6500)

http://www.f64studio.ro/det.php?id=187&pid=2606

Vine și cu capac?

Mulțumesc.
B-A-C-H
De scurta vreme, sunt curiosul detinator al unui Fuji S6000fd.
In pofida faptului ca sunt plin de datorii, ca urmare a unei recesiuni economice personale, intentionez sa investesc putinii bani pe care ii mai am intr-un filtru, pentru ca nu mi-as ierta niciodata vreo zgaraietura pe obiectiv.

Am observat, rasfoind forumul, ca va orientati spre filtre de la magazinul F64, dar vad ca au foarte multe pe 58 mm, iar eu nu stiu ce sa aleg.
In aceste conditii, as aprecia sugestiile voastre. Iluminati-ma, va rog. Sunt diletant in materie foto, dar oi avea si eu calitatile mele, ca sa merit un pic de ajutor... peacefingers.gif
adipelcz
Poti sa-ti iei un filtru UV, Sky sau chiar unul care nu face nimic (am vazut ca au aparut si d-astea, le zice "protector"). Nu te orienta catre cele mai scumpe, insa nu lua nici chiar ce e mai ieftin.
florinst
Filtrul nu vine cu nici un capac .... Am luat de la f64 vreo 4 filtre Hoya hmc super si nici unul n-a avut vreun capac.De fapt cum arata un capac de filtru ? Nu exista capacul de obiectiv ? Ala se pune pe filtru ...
dreadboy
capacul de pe la aparate nu intra peste filtre . mai ales daca-s THIN ... incercati capace bulk http://f64studio.ro/catzero.php?nr=20&id=264&ord=1

eu am unul . iar lungimea
gherutelor din sistemul de prindere a capacului
este de aprox 2mm din cate imi dau eu seama .
eddingro
Eu am înțeles că adipelcz recomandă UV-uri Hoya HMC Super.
Adică pentru Fuji S6500FD: http://www.f64studio.ro/det.php?id=187&pid=2606
Mă înșel?
Taxon
QUOTE(adipelcz @ Jun 6 2007, 13:01) [snapback]2931366[/snapback]
Cat despre UV vs. Sky, eu sunt de parere ca nu mai fotografiem pe film

eu mai trag (rar) si pe film.
asa ca recomand sky.
adipelcz
Taxon, tu ai citit ce vrea de fapt omul care a deschis thread-ul? Uite inca odata: Vreau sa cumapr 2 filtre pentru un FA 50/1.4 pe care o sa montez K10D-ul!

De ce ar vrea cineva o tenta roz in TOATE pozele, punand un filtru Sky. Ala e bun daca asta vrei, insa daca vrei un filtru doar pentru protectie, atunci e UV, deoarece nu modifica in niciun fel culorile si il poti lasa permanent pe obiectiv.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.