Thread general de filtre
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26

skin311

ms rommel pt raspuns. au acolo pe f64 polarizare liniara, dar numai cokin pe montura de 55 mm.
ps: vinde careva ceva pe montura de 55? smile.gif
catalin20022002
QUOTE(bogdan82 @ Dec 27 2006, 22:37) *
mi-am luat pana la urma b+w polarizare circulara cu multicoating la 52 de mm..arata foarte profesionist tongue.gif

o sa ma joc cu el sa vad cat mai bine..stii pe undeva un ghid despre unde as putea sa pun cel mai bine in valoare filtrul ?

wide nu aveau..o sa mai caut..
pana atunci ma tenteaza un macro..am gasit tot b+w...dar au mai multe variante : +1 , + 3 , + 5..
mi-au spus ca la +5 este posibil sa deformeze un pic imaginea..

sa-mi iau +3 ?

in acest moment pot sa fac poze de la 5 cm cu macro-ul lentilelor leica de la fz7..

cu +3 la cat m-as putea apropia ?

stie cineva ?

Da si tu niste amanunte: pretul si de unde l-ai luat, cum se comporta, si pe ce filet e (eu am tot Fz7)

catalin20022002
QUOTE(fdobritoiu @ Jan 10 2007, 21:02) *
salut! ma intereseaza sa cumpar o camera ca a ta. am inteles ca are acumulator propriu. cat de mult tine?

Suficient. Cetava sute de poze fara nici o problema. Beleaua vine dupa un timp cand performantele vor incepe sa scada si va trebui sa cumperi un acumulator nou. Pana atunci n-ai treaba cu el. Un avantaj este faptul ca la achizitionarea camerei nu mai trebuie sa cumperi acumulatori si incarcator.
catalin20022002
QUOTE(fdobritoiu @ Jan 10 2007, 21:04) *
si poti sa imi mai dai si alte detalii daca vrei. esti satisfacut de ea... cum se comporta...
mersi!

In general FZ7 e OK. Zoom de calitate, filmari de calitate, poze de calitate, ergonomic, cam totul e de calitate. Minusuri: dificultăti de focalizare uneori, lipsa filmarii cu zoom variabil, zgomot putin cam mare la unele fotografii. In rest, ce sa zic - e ... Panasonic: ideas for life
catalin20022002
QUOTE(barkslimpson @ Jan 25 2007, 10:42) *
ok o intrebare stupida, filtrele se monteaza pe adaptorul livrat cu camera (cel pe care se monteaza si parasolarul) sau trebuie alt adaptor?

Nu-ti trebuie alt adaptor
Dimebag
Ii rog si eu pe posesorii de FZ7 si nu numai, sa posteze cateva poze facute cu filtrele pe care le au.
catalin20022002
QUOTE(demyco79 @ Feb 7 2007, 23:52) *
up coolspeak.gif

Banuiesc ca parasolarul pe care il are camera se poate demonta; in cazul asta iti trebuie un filtru UV close-up, antireflex. Asta opreste decat radiatiile UV si este util la lumina directa a soarelui, iar in incaperi nu te deranjeaza cu nimic. Oricum e bine sa dai un search cu google pe tipul asta de camera, sau intra pe site-ul producatorului si vei gasi probabil o serie de accesorii. Filtru de polarizare nu prea cred sa-ti trebuiasca, ca asta trebuie ba sa-l pui, ba sa-l dai jos.
Bafta!

Dimebag
QUOTE(Dimebag @ Feb 19 2007, 11:05) *
Ii rog si eu pe posesorii de FZ7 si nu numai, sa posteze cateva poze facute cu filtrele pe care le au.

dry.gif am fost teleportat.. don't mind me smile.gif
lucianilica
Sal'tare

Vreau să iau un filtru de polarizare pentru Nikkor 28-80 (58mm).

Îmi recomandați ceva?

Mulțumesc frumos.
skin311

unul slim multicoated smile.gif
Taxon
si, zice sato, nu in cutie verde sau albastra smile.gif
in cutie gri .
lucianilica
deci cum ar fi de exemplu hoya hmc ... cutie gri ... pret aproape dublu fata de cutia albastra cool.gif
euu
Ma ajuta si pe mine cineva sa inteleg diferentele dintre 3 filtre de polarizare Hoya care aparent au cam aceleasi specificatii ?

Filtru Hoya Polarizare Circulara Slim Pro1 58mm

Filtru Hoya Polarizare Circulara Super Quality 58mm

Filtru Hoya Polarizare Circulara Slim Pro1 Digital 58mm

Din ce vad eu....toate 3 au 7 straturi de tratament anti reflex , toate 3 au aceeasi grasime [5 mm] ...

Difera doar pretul....2.6 mil primul...2.3 mil al doilea si 2 mil ultimul [care e singurul care are specificat "digital" ]

Sint destul de confuz, nu stiu pe care din ele sa-l aleg, astept sugestii.

Multumesc
ski3.14
QUOTE(euu @ Apr 19 2007, 10:56) [snapback]2719018[/snapback]
Ma ajuta si pe mine cineva sa inteleg diferentele dintre 3 filtre de polarizare Hoya care aparent au cam aceleasi specificatii ?

Filtru Hoya Polarizare Circulara Slim Pro1 58mm

Filtru Hoya Polarizare Circulara Super Quality 58mm

Filtru Hoya Polarizare Circulara Slim Pro1 Digital 58mm

Din ce vad eu....toate 3 au 7 straturi de tratament anti reflex , toate 3 au aceeasi grasime [5 mm] ...

Difera doar pretul....2.6 mil primul...2.3 mil al doilea si 2 mil ultimul [care e singurul care are specificat "digital" ]
Sint destul de confuz, nu stiu pe care din ele sa-l aleg, astept sugestii.

Multumesc

pe ultimul il am eu..rezultate bune...
insa, la fel ca si filtrul UV pe care-l am, este slim, iar lens cap-ul il atinge si lasa urme (dezavantaj)
fiind slim, nu vigneteaza la wide (avantaj)
euu
QUOTE(ski3.14 @ May 1 2007, 02:17) [snapback]2771840[/snapback]
pe ultimul il am eu..rezultate bune...
insa, la fel ca si filtrul UV pe care-l am, este slim, iar lens cap-ul il atinge si lasa urme (dezavantaj)
fiind slim, nu vigneteaza la wide (avantaj)

Ok, dar de unde [si de ce] aceasta diferenta de bani si de titulaturi [Slim Pro1 , SlimPro1 DIGITAL , Super Quality], daca toate au aceleasi specificatii [7 straturi, 5 mm grosime, etc] ?
ski3.14
QUOTE(euu @ May 4 2007, 12:44) *
Ok, dar de unde [si de ce] aceasta diferenta de bani si de titulaturi [Slim Pro1 , SlimPro1 DIGITAL , Super Quality], daca toate au aceleasi specificatii [7 straturi, 5 mm grosime, etc] ?

eu zic ca daca modelul despre care zic este singurul care are specificatia "digital" si e cel mai ieftin dintre toate, iar tu ai camera digitala, sa nu te mai intrebi de unde si de ce biggrin.gif
eu unul vroiam sa-mi iau altul, stiind de la un prieten ca trebuie sa fie in carcasa neagra, insa pe asta mi- l-a recomandat vanzatorul...am stat cu ambele filtre in mana vreun sfert de ora si pana la urma l-am ales pe asta care avea acelasi pret cu cel in "carcasa neagra"
MO-DO
M-ar interesa si pe mine ce filtre (UV) pentru protectie ar fi mai potrivite pentru obiectivele de kit 18-55 si 50-200 (pentax k10d) care sa ramana cam tot timpul pe obiectiv fara sa afecteze imaginea.
Multumesc.
Pac_Man
nici unul. vorbesc serios smile.gif Chiar n-are sens sa mai pui inca o sticla pe niste obiective si asa... modeste (dar f bune pt banii lor)
alexis4tm

Sal all, am si eu o rugaminte daca ma puteti ajuta cu o informatie.

Cum sunt baiat bun i-am imprumutat ap lu' soramea (fuji 6500fd) pentru un scurt concediu la munte. Si s-a intors cu o problema si anume:

Zice ca din accident a ajuns pe aparat si pe sticla de la filtru, picaturi de sampanie. A sters aparatu a doua zi si apoi a dat jos filtru si la spalat cu sapun, ca a zis ca se vedeau urmele de la picaturile de sampanie.
Acum ii problema ca nu prea mai arata bine filtru asta, se vad urme de la cum l-a sters.

SE MAI POATE FACE CEVA SAU SA MA SIMT NOROCOS CA ESTE VB DOAR DE FILTRU?

Apropo filtrul este un filtru UV Hoya Pro1 Digital

Mersi anticipat
skin311
incearca sa-l stergi cu piele de caprioara sau cu servetele speciale.
alexis4tm
QUOTE(skin311 @ May 25 2007, 19:08) [snapback]2885867[/snapback]
incearca sa-l stergi cu piele de caprioara sau cu servetele speciale.

Am sters cu servetele din alea pentru ochelari. Daca ma uit perpendicular pe sticla nu se mai vede nimic, in schimb daca ma uit in unghi se mai vad ceva urme.
Sa mai insist? sau sa-l las asa si sa fac niste probe montat pe aparat sa vad daca afecteaza pozele?
Am si ceva servetele de curatat display-ul ce sunt in pachetul acela cu flolii de protectie pentru display. Ala nu e bun? Nu stiu daca nu cumva nu sunt cu alcool alea.

Mersi inca o data!!!
skin311
daca sufli oleaca in el, se abureste si se vad urmele de la grasime sau sapun in cazul tau. intreab-o cu ce anume l-a spalat, daca doar cu sapun, sau daca si cu o carpa, in care putea sa existe o pietricica mica mica, care sa fi stricat toata smecheria.
de asta e bine sa nu dai 100 ron pe filtru, sa-ti iei unu la sh la 20-30 ron.
alexis4tm
QUOTE(skin311 @ May 25 2007, 19:59) [snapback]2886040[/snapback]
daca sufli oleaca in el, se abureste si se vad urmele de la grasime sau sapun in cazul tau. intreab-o cu ce anume l-a spalat, daca doar cu sapun, sau daca si cu o carpa, in care putea sa existe o pietricica mica mica, care sa fi stricat toata smecheria.
de asta e bine sa nu dai 100 ron pe filtru, sa-ti iei unu la sh la 20-30 ron.

Nu pare sa fie zgariat de particule abrazive unsure.gif . La sters cu un prosop. Mai degraba pare a fi intins (manjit) stratu ala de protectie de pe sticla, doar ca nu se duca manjeala asta. CU ALCOOL MI-E FRICA SA DAU, MA GANDESC CA ALA SIGUR IL "CURATA" biggrin.gif

Oricum mersi o sa mai incerc sa-l sterg cu ceva mai fin (am fazut ceva servetele de curatat lentile pe f64), daca nu o sa mearga asa, probabil imi voi lua alt filtru, filtre

O sa iau in calcul si treaba cu filtrele alea mai ieftine si in cazul asta probabli o sa-i mai dau aparatu lui soramea sau imi iau tot din asta si nu o sa mai vada aparatu in veci. (asta sa-mi fie invatatura de minte)
Eu optez ptr varianta a doua, ca doar e aparatul meu.

MERSI MULT, inca o data!!!!
skin311
daca tu nu le vezi in fata, s-ar putea nici camera sa nu le vada.
incearca sa te uiti perpendicular pe el si sa micsti sursa de lumina, sa cada sub mai multe unghiuri. daca nu vezi nimic, pune-l pe camera si baga foto photo.gif
Lucatas
Am patit ceva similar cu un filtru de polarizare, care se deosebire de UV, e nitel mai sensibil la amprente, am incercat cu o microfibra si am reusit sa scot pata cam 90%, dar daca ma uit la un anumit unghi tot se vede ceva. Partea buna e ca functioneaza ca si nou, n-am sters multicoating-ul biggrin.gif , iar in poze nu observa.
In plus filtrele uv si skylight sunt recomandate a fi purtate in permanenta pe obiectiv, deci sunt predispuse la uzura mai repede, asa ca IMO nu ar trebui sa ai probleme. Doar nu-l zgaria wink.gif
Numai bine!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.