Pac_Man
25th December 2006, 19:32
Daca singurul tau motiv pentru care iti cumperi adaptorul acela este ca sa-i pui filtru UV, consider ca-i o investitie proasta. In loc de uv, mai bine iti iei un polarizator liniar, care se poate dovedi foarte util (si nu poate fi imitat in PS). Ar mai merge si un holder+inel Cokin tip "P" + un P121 G2 (filtru gradual - util pt marirea dynamic range-ului). Ar mai merge si un ND, pentru expuneri lungi.
Cat despre al doilea post, nu am inteles ce vrei sa zici.
vlad2006
25th December 2006, 20:37
adica exista filtre pentru culori ...sa absorba diverse culori. exista filtre center spot. dupa mine toate astea se pot face in photoshop. adica mai precis de ce sa dai o gramada de bani pe filtrele astea cand oricum poti face asta si in ps.
am mai vazut si niste filtre fish eye....lucru care l-am vazut ca se poate face si in PS (nu am facut eu, dar am vazut la cineva).
si setul ala e bun de ceva sau nu ?
Pac_Man
25th December 2006, 23:56
Da. este corect, filtrele de culori pot fi imitate destul de realist in PS. Chiar si cele de soft-focus...
Ideea e ca, totusi, sunt si filtre care nu pot fi imitate software (le-am enumerat in postul anterior).
Kitul acela mi se pare ok, tinand cont ca un filtru de polarizare circulara luat separat e 1 milion si ceva...
bogdan82
26th December 2006, 12:40
iti multumesc frumos pentru sfaturi
QUOTE(Nomad_bike @ Dec 24 2006, 13:58)

infra rosii vroiam sa spun in loc de ultra violete
bogdan82
27th December 2006, 22:37
mi-am luat pana la urma b+w polarizare circulara cu multicoating la 52 de mm..arata foarte profesionist 
o sa ma joc cu el sa vad cat mai bine..stii pe undeva un ghid despre unde as putea sa pun cel mai bine in valoare filtrul ?
wide nu aveau..o sa mai caut..
pana atunci ma tenteaza un macro..am gasit tot b+w...dar au mai multe variante : +1 , + 3 , + 5..
mi-au spus ca la +5 este posibil sa deformeze un pic imaginea..
sa-mi iau +3 ?
in acest moment pot sa fac poze de la 5 cm cu macro-ul lentilelor leica de la fz7..
cu +3 la cat m-as putea apropia ?
stie cineva ?
adipelcz
7th January 2007, 18:16
Salut,
Din cauza ca-mi schimb obiectivul wide si noul obiectiv va avea diametrul pt filtre de 67mm trebuie sa-mi iau un nou filtru de polarizare (apropo, cumpara cineva filtru de polarizare Hoya de 62 mm?). M-am uitat pe f64 si am 3 variante:
- Filtru polarizare circulara slim Hoya Pro1 Digital (special pt. aparatele digitale) 67mm (458 RON)
- Filtru polarizare circulara Hoya HMC 67mm (283 RON)
- HOYA Polarizare circulara M67x0,75 (178 RON)
Evident ca cel mai scump este cel mai bun si cel mai ieftin e cel mai prost. Intrebarea mea este daca diferenta de calitate este atat de vizibila incat sa merite un filtru 100 sau aproape 300 RON in plus. Obiectivul va fi unul bunicel (Tamron 17-50 f2.8). Astfel, ma gandesc ca ar fi o prostie sa stric obiectivul cu un filtru ieftin, si de asemenea ar fi aiurea sa dau bani in plus fara a avea o calitate vizibil mai buna.
In viitorul indepartat tintesc si catre un 70-200L f/4 care tot pe 67 are filtrul si ca atare l-as folosi si acolo.
Deci, ce ziceti, care sa fie?
adipelcz
8th January 2007, 18:18
melcu
8th January 2007, 18:32
Eu te-as indruma spre 2 ( Filtru polarizare circulara Hoya HMC 67mm (283 RON) ), dar tinand cont ca ai obiectiv wide cred ca te avantajeaza filtrul silm.
loock
8th January 2007, 20:55
Cele mai bune sunt Schneider B+W MRC; vezi la simus - photosetup.
Exista si B+W Kasemann, dar doar netratate antireflex au pe site.
B+W Kasemann care sunt tratate si cu MRC ca sa nu mai spun si slim....mai greu in RO...dar gasesti afara.
parintele
9th January 2007, 05:06
am eu B&W luat de la bh pe 77...e foarte bun, a costat vreo 150 de dolari parca dar u regret nici un moment nici un leutz dat pe el.
acuma, sincer sa fiu, pt UNELE treburi, pt 50 1.8 am un hoya 52 cel ami ieftin...inchide mult mai bine si uneori la mare spre exemplu mi-a fost mai potrivit "bruta" aia mica decat B&W-ul...pe 50 respectiv 70-200 2.8 sai 17-40.
ca idee generala, b&W-urile sunt finute, de calitate, nu impiedica focalizarea, merita banii. hoya sunt cel putin decente, pt unele situatii eu le prefer sincer.
FC72
9th January 2007, 08:53
Click pentru a vizualiza atașamentulEu am un Schneider B+W pe vechiul obiectiv 17-40L canon se comporta interesant, pun o poza cu efectul la maxim ...arata ciudat culori saturate si zici ca e noapte cu toate ca e in plina zi.
deejay86
9th January 2007, 12:22
Eu am un B+W MRC slim. Nu as putea sa spun cat costa deoarece nu am dat bani pe el. Desi nu am apucat sa il testez intr-o zi cu soare puternic de vara se comporta bine in general si nu afecteaza calitatea imaginii vizibil (28-135IS, 6mpx)
parintele
9th January 2007, 17:40
fc, ce metering mode ai folosit? pare a fi expus corect pe centru si de aici efectul atat de mare....bw-urile nu inchid atat de mult cat pare in ce ai postat tu. tocmai, mie mi se apre ca in unele situatii (mare, soare, apa) inchide mai putin decat alte polarizatoare...
deejay, se comporta foarte bine
si nu are cum sa-ti afecteze imaginea unui 28-135...no way. POATE la un prime gen 85 1.2 sau 135 2 sa fie ceva pe acolo sau poate la o focala mai scurta L ...dar nu cred ca vezi tu diferenta si oricum castigi la alte capitole...
din cate stiu eu astea si heliopanele sunt printre cele mai apreciate in clasa pro, pt uz general...sutn si filtre mai bune, exclusiviste dar si prohibitive ca pret, dar alea sunt deja alta mancare de peste si merg spre fitza;)
FC72
9th January 2007, 21:32
Am folosit un 300D pe expunere automata in P mode.
Poza chiar a iesit ciudat, nu inteleg de ce, filtrul nu inchide asa mult de aia am si dat exemplu asta extrem.
Mai pun o poza facuta cu acelasi echipament tot cu efect pronuntat.Click pentru a vizualiza atașamentul
dragut
10th January 2007, 12:36
Asi dori sprijinul in achizitionarea unui filtru, eventual de la un magazin din tara care sa permita vederea numai in infrarosu!
Ideea ar fi ca in momentul in care realizez un filmulet sa zicem pe timp de noapte sa nu ma "ORBEASCA" o sursa de lumina, cum ar fi spre exemplu farurile unei masini!
Va multumesc
Stima
Kunzite
10th January 2007, 13:29
Raspunde-mi la doua intrebari, si apoi o sa-ti spun de unde poti lua asemenea filtre:
1. ce te faci daca farurile masinii emit si IR?
2. cu ce aparat/camera video faci tu filme IR?
deejay86
10th January 2007, 15:15
Trebuie sa ai grija. Camerele foto/video au in general in ele un filtru care OPRESTE lumina IR. Daca mai pui fi filtrul pe care il vrei tu ar fi ca si cum ai pune capacul pe obiectiv. In caz ca ai o camera cu un astfel de filtru in ea am inteles ca acesta se poate scoate insa eu nu m-as risca decat la un service. Filtrul pe care doresti tu sa il cumperi stiu ca se gaseste destul de greu; mai era cineva pe aici care cauta asa ceva, dai un search.
dragut
10th January 2007, 15:23
QUOTE(Kunzite @ Jan 10 2007, 13:29)

Raspunde-mi la doua intrebari, si apoi o sa-ti spun de unde poti lua asemenea filtre:
1. ce te faci daca farurile masinii emit si IR?
2. cu ce aparat/camera video faci tu filme IR?
1. farurile masinii emit SIGUR in infrosu dar dupa cum se vede si in poza dispare EFECTUL de halou in IR si poti vedea si alte obstacole
2. Camera e o camera video de supraveghere cu senzor CCD
adipelcz
10th January 2007, 17:11
Intreb si eu prosteste: Ce e BW ? Adica de la ce vine? Cu ce-s mai bune astea decat Hoya si cam cat costa unul in medie? Nu vreau nici sa dau o avere pe un filtru.
Kunzite
10th January 2007, 17:34
Sato
10th January 2007, 17:50
In timp ce cautam pentru mine filtru polarizare hoya am gasit explicatia asta .... vezi un pic mai jos un tabel cu diferentele intre ele...
Kunzite
10th January 2007, 18:36
Poate-poate daca elimini filtrul anti-IR de care vorbea Deejay86... nici asa n-as fi sigur ca vei putea filma.
Filtre de care vrei se gasesc la www.f64studio.ro de exemplu. Eu mi-am luat de la ei un Hoya R72.
dragut
10th January 2007, 18:48
QUOTE(Kunzite @ Jan 10 2007, 18:36)

Poate-poate daca elimini filtrul anti-IR de care vorbea Deejay86... nici asa n-as fi sigur ca vei putea filma.
Filtre de care vrei se gasesc la www.f64studio.ro de exemplu. Eu mi-am luat de la ei un Hoya R72.
le-am trimis in momentul asta un mail!
Va tin la curent...
Multumesc mult
Stima
adipelcz
10th January 2007, 19:52
Pai diferenta esentiala dpdv al coating-ului e ca HMC are 5 straturi si Super Pro ala are 7. Nu cred ca e mare diferenta intre astea.
Diferenta esentiala ar fi ca alea Pro sunt mai slim si teoretic nu ar vigneta atat. Eu ma gandesc la urmatoarea varianta: Sa iau un HMC pe 77 mm si sa iau un step-down ring de la 77 la 67. In felul asta vingetarea nu ar mai fi o problema ca filtrul e mai mare. Si e si mai bun daca in viitor imi iau ceva cu diametru mai mare.
N-ar fi asta o solutie mai buna?
fdobritoiu
10th January 2007, 21:02
salut! ma intereseaza sa cumpar o camera ca a ta. am inteles ca are acumulator propriu. cat de mult tine?
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.