krossfire
9th August 2006, 11:41
Daca sunt de pe f64 sigur sunt bune
- mi se par fit, dar eu nu prea am lucrat cu filtre (cand am lucrat , nu am lucrat pe camera mea). Deci mai bine las expertii.
Tudor_DX
9th August 2006, 14:50
Eu cred ca poti sa stai linistita mai mult timp. Cel putin filtrul ala polarizator e deosebit de bun: multicoated, slim, ce mai, o bijuterie.
Si cel de densitate neutra este din seria "foarte bun" pentru ca e tot multicoated.
Daca ai finantele necesare, ia-le, nu mai sta pe ganduri.
Ayra
9th August 2006, 16:11
QUOTE(Tudor_DX @ Aug 9 2006, 15:50)

Eu cred ca poti sa stai linistita mai mult timp. Cel putin filtrul ala polarizator e deosebit de bun: multicoated, slim, ce mai, o bijuterie.
Si cel de densitate neutra este din seria "foarte bun" pentru ca e tot multicoated.
Daca ai finantele necesare, ia-le, nu mai sta pe ganduri.
Multumesc foarte mult. O singura rugaminte am [ la oricine ]. Imi puteti da si mie un set de 4 poze:
1 una cu filtru polarizator si aceeasi poza fara filtru
si
1 una cu filtru ND si aceeasi poza fara filtru?
Pentru a putea vedea diferenta.
Tudor_DX
9th August 2006, 16:16
Ayra
9th August 2006, 16:35
Multumesc! Stiu ca pe ultimul link, m-am uitat aseara si d-asta m-a batut gandul [ si inca bine ] sa imi iau filtre.
Din cate stiu, pentru Canon EOS 350D nu am nevoie de inel adaptor, nu?
Tudor_DX
9th August 2006, 16:37
Nu stiu la ce te referi. Ce inel adaptor?
Ayra
9th August 2006, 16:58
QUOTE(Tudor_DX @ Aug 9 2006, 17:37)

Nu stiu la ce te referi. Ce inel adaptor?
Am un prieten care are un Olympus ( nu mai stiu exact acum ce model, semi-pro in orice caz) si nu putea sa puna direct filtrele pe obiectiv, ci printr-un inel.
Mi s-a pus ca la Canon le pot pune direct, fara sa mai am nevoie de altceva, adica le pot atasa direct de obiectiv.
Sper ca m-am facut cat de cat clara.
Tudor_DX
9th August 2006, 17:04
Nu stiu de Olympus. Cred ca la Canon e ca la Nikon, adica filtrele pe filet le atasezi direct pe obiectiv (prin insurubare). Doar la sistemul Cokin (ala cu adaptorul) e diferita treaba.
deejay86
10th August 2006, 00:17
daca nu e vorba de un dslr e nevoie de un inel adaptor pt montarea filrelor
ceva de genul
Tudor_DX
10th August 2006, 08:49
A zis ca are Canon 350D, deci un DSLR
.
bluero
10th August 2006, 12:29
ayra
cind cumperi filtru trebe sa te gindesti si la viitor
tu vrei sa cumperi un filtru de 3.7 mil sa il pui pe un obiectiv pe care daca o sal vinzi nu o sa obtii 2mil.
obiectibul din kit are 58mm diametru
cind o sa faci up grade la ceva mai bun o sa ai surpriza sa constati ca nu o sa gasesti prea multe obiective pe 58mm, asa ca o sa ai 2 alternative:
ori vinzi mai pe nimic filtru ori cumperi un inel adaptor ce face trecerea de 58mm la alt diametru - inel ce nu prea gasesti in ro
eu as cumpara un polarizator mai ieftin tot hoya, e pe la 1.5 mil
http://www.f64.ro/det.php?id=187&pid=1605
daca o sa observi diferente intre filtrul propus de tine si cel mai ieftin atunci sigur o sa vinzi obiectivul din kit
cumpara si un uv ieftin tot pe la 500mii pentru protectie
http://www.f64.ro/det.php?id=187&pid=2133
deejay86
10th August 2006, 15:38
QUOTE(Tudor_DX @ Aug 10 2006, 09:49)

A zis ca are Canon 350D, deci un DSLR

.
ma refeream la olympus
C1audiu
10th August 2006, 21:42
Am doua obiective: unul de 55 si unl de 58 diametru. Exista cumva vre-un adaptor astfel incat sa pot folosi un filtru pe ambele obiective? M-ar interesa un filtru cu pe filet(am vazut la Cokin si un alt sistem de prindere al unor filtre de forma patrata parca..)
Multumesc
Tudor_DX
10th August 2006, 22:08
Exista niste adaptoare (step-up and step-down rings) si sistemul Cokin ( pe care il am si eu).
Pentru asta ai cateva inele de diferite diametre care vin pe obiectiv. Pe inelul asta vii cu adaptorul patrat care are un lacas pentru filtre rotunde Cokin (eu am avut un polarizator liniar) si lacase pentru filtrele patrate de care vorbesti tu.
Avantajul e ca poti folosi aceleasi filtre pe ce obiective vrei tu si ca poti sa folosesti mai multe, dar e greoi in situatii in care ai nevoie de viteza.
claudel_1974
11th August 2006, 09:12
Ce fel de filtre sunt: TC6 52x0,75, Y2* 52x0,75 si N4* 52x0,75?
Pentru ce se folosesc si ce setari trebuiesc schimbate la utilizarea lor?
Tudor_DX
11th August 2006, 10:09
TC cred ca e teleconvertor. 52 e diametrul filetului, N4 cred ca e close-up lens (pentru macro).
0,75 este distanta in mm la filet.
Asta cu Y nu stiu, va trebui sa mai sapi pe Google.
fotoAgrafa
11th August 2006, 19:31
Cel mai simplu e sa-ti iei filtre de o dimensiune cat mai mare si sa iei inele adaptoare (a spus Tudor mai sus: step-up si step-down). Eu de exemplu am 3 obiective, si au diametrele de 62, 58 si 52 mm. Am cumparat un filtru de polarizare de 62 mm si doua inele reductoare de la 62 la 58 si de la 62 la 52 mm (costa cam 20 ron unul la F64). Astfel am un filtru ce care il pot folosi usor pe toate obiectivele. Poti face acelasi lucru si cu un ND. Eu personal nu agreez sistemul Cokin si prefer filtrele rotunde cu inele reductoare.
Am pentru fiecare obiectiv cate un filtru UV: doua sunt Hoya - sunt bune si pentru cel de 52 mm am luat unul mai ieftin Cokin (rotund). Regret ca m-am zgarcit si nu am luat Hoya pentru ca la poze cu multe surse de lumina in preajma imi creaza niste reflexii extrem de ciudate si in plus e si mai gros decat cele Hoya. Am inceput de-l dau jos in multe din situatii.
Oricum, decat sa investesti atatia bani in filtre mai bine ia-ti un obiectiv bun (iti recomand Canon 50mm 1.8). Filtrele alea pe 18-55-ul din kit sunt egale cu zero. In plus, vei folosi greu polarizatorul pe 18-55 pentru ca se roteste cand faci focus. Astfel va trebui intai sa focalizezi, apoi sa rotesti filtrul de polarizare si apoi sa refocalizezi si sa faci poza.
aleen
29th August 2006, 17:22
Salutatr fratilor!!!!vreau sa-mi iau un filtru sa protejez obiectivul ce-mi recomandati????
Taxon
30th August 2006, 12:55
QUOTE(aleen @ Aug 29 2006, 18:22)

Salutatr fratilor!!!!vreau sa-mi iau un filtru sa protejez obiectivul ce-mi recomandati????
iti recomand sa ai grija de obiectiv si sa nu pui vreun filtru decit cind ai cu adevarat nevoie de unul anume.
daca tii musai sa mergi cu turma, iti sugerez un sky 1b.
aleen
30th August 2006, 13:34
QUOTE(Taxon @ Aug 30 2006, 13:55)

iti recomand sa ai grija de obiectiv si sa nu pui vreun filtru decit cind ai cu adevarat nevoie de unul anume.
daca tii musai sa mergi cu turma, iti sugerez un sky 1b.
Mersi de sugestie, am sa ma mai gandesc dc iau
hellrider
18th September 2006, 10:58
Acum vin de la SCOALA de unde mi-am dat seama ca am nevoie de un filtru de poalrizare. Dupa ce m-am documentat pe diverse siteuri asupra filtrelor de polarizare liniara sau circulara am ramas cam tot in ceata. Am un FZ30 la care nu stiu de care sa cumpar, o sa am probleme cu unul liniar? La care este efectul mai dramatic? Avand in vedere ca imi place ca pozele mele sai aiba o lumina mai "calda" (camera mea este setata tot timpul pe "warm") ma gandeam la un filtru combinat de polarizare si warming gen ASTA. Ce marca? Tiffen? B+W? Hoya?
Multumesc de sfaturi.
Tudor_DX
18th September 2006, 12:32
Daca nu ai DSLR, nu ai nevoie de polarizator circular. Cat despre marca, depinde cat te tine buzunarul. Tiffen fac cam cele mai bune filtre (din cate stiu), dar nu cred ca o sa ai probleme cu Hoya.
hellrider
18th September 2006, 12:58
Este ciudat deoarece Tiffen sunt cele mai ieftine...si lumea pe Stevesforums.com zice ca Tiffen nu ar fi "all glass" si ca ar fi cam verzi. La fel, gurile rele spun ca cele liniare ar fi totusi mai sharp datorita faptului ca sticla este mai pura.
Tudor_DX
18th September 2006, 14:48
Totul depinde daca sunt coated sau nu. Poti sa ai probleme si cu filtre de la nume mari.
Oricum, s-a strecurat o mica eroare; ma gandeam la Heliopan si am scris Tiffen.
Ma indoiesc totusi ca o sa ai prea multe probleme cu Heliopan, B&W, Hoya si chiar Tiffen si Cokin.
Eu am polarizator circular Cokin si pana acum, nu pot spune ca am avut probleme. Sper sa testez si altele ca sa-mi dau seama.
hellrider
18th September 2006, 14:59
Cum banii nu ma dau afara din casa am vorbit deja cu un amic pt ASTA. Daca vroiam sa investesc in camera mai mult de 500Eur cu tot cu accesorii....aveam un DSLR decent. Pana acum investitia totala (camera + filtru UV (Hoya HMC Super), baterie suplimentara, 2 carduri a cate 1 GB si o gentuta de piele + filtrul proaspat comandat) a ajuns la aproximativ 17 mil deci s-a terminat bugetul. De aici incolo o sa "investesc" in cunostinte.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.