gomez99
20th May 2008, 22:55
QUOTE (lizi2 @ May 20 2008, 14:17)

iti trimit linkul catre Hosta
frumoasa planta, ii merge bine. este cea care spuneai ca face flori albastre?
nu te deranjeaza sa o separi acum?
clau13
21st May 2008, 13:25
Buna ziua!!!
Sunt nou pe acest topic, are cineva dafin planta?, imi doresc foarte mult asa ceva dar nu gasesc, mai ales in zona in care locuiesc.
Valentina30
21st May 2008, 13:56
din pacate nu te pot ajuta cu o plantuta de dafin... dar pot sa-ti spun ca gasesti asa ceva la Departamentul gradina de la Metro. Am vazut zilele trecute.
Duminica, la Expozitia din Herastrau, am vazut copacei de dafin la cca 20 si 30 Ron.
lizi2
21st May 2008, 14:31
Am multe radacini,pot sa-ti dau nu e o problema.hosta aceasta face flori albe,din cea cu floare bleu am seminte ,nu m-am deranjat sa pun, ca nu mai am loc
cate radacini vrei?da-mi pm te rog
clau13
21st May 2008, 14:45
QUOTE (Valentina30 @ May 21 2008, 13:56)

din pacate nu te pot ajuta cu o plantuta de dafin... dar pot sa-ti spun ca gasesti asa ceva la Departamentul gradina de la Metro. Am vazut zilele trecute.
Duminica, la Expozitia din Herastrau, am vazut copacei de dafin la cca 20 si 30 Ron.
Din pacate eu nu sunt in Bucuresti
vickylucia
22nd May 2008, 20:30
QUOTE (Valentina30 @ May 19 2008, 22:35)

Multumesc vickylucia. Intre timp (din septembrie anul trecut, de cand am postat mesajul) am reusit sa achizitionez rizomi de achimenes pe care i-am si plantat. In cca o luna sper sa infloreasca.
Mi-ar fi placut sa-ti vad plantele, dar nu ti-am gasit nici-un album pe sunphoto.
http://vickylucia,sunphoto.ro
vickylucia
22nd May 2008, 20:37
QUOTE (Valentina30 @ May 19 2008, 22:35)

Multumesc vickylucia. Intre timp (din septembrie anul trecut, de cand am postat mesajul) am reusit sa achizitionez rizomi de achimenes pe care i-am si plantat. In cca o luna sper sa infloreasca.
Mi-ar fi placut sa-ti vad plantele, dar nu ti-am gasit nici-un album pe sunphoto.
http://vickylucia,sunphoto.ro
http://ro.fotoalbum.eu/vickylucia/a55740/slideshow
Zapacitu ,nu am primit coletul si sunt ingrijorata[e joi!]
zapacitu
24th May 2008, 20:38
Vicky - probabil va ajunge luni. La Lizi a ajuns ieri daca nu gresesc. Oricum, le-am pus suficienta apa la codita... Doar intunericul sa nu le dauneze...
Anca
alinutza42
24th May 2008, 23:03
doresc gloxinii sau scheflera. ofer crassula, diefenbachia, spatiphilum, maranta, hoya carnosa, kalanchoe.
vickylucia
25th May 2008, 16:27
QUOTE (kerkyra @ May 18 2008, 18:59)

Vickylucia: facem un schimb, hibiscus (am roz, grena si galben, totul e sa mai nimeresc lastarii pe culori

) contra gloxinii?
pana la urma facem schimbul,sau nu?
vickylucia
25th May 2008, 16:27
QUOTE (kerkyra @ May 18 2008, 18:59)

Vickylucia: facem un schimb, hibiscus (am roz, grena si galben, totul e sa mai nimeresc lastarii pe culori

) contra gloxinii?
kerkyra
26th May 2008, 08:07
QUOTE (vickylucia @ May 25 2008, 16:27)

Sigur, sigur. Cum procedam, vorbim pe pm?
DORINA
26th May 2008, 13:30
QUOTE (clau13 @ May 21 2008, 14:25)

Buna ziua!!!
Sunt nou pe acest topic, are cineva dafin planta?, imi doresc foarte mult asa ceva dar nu gasesc, mai ales in zona in care locuiesc.
Buna! Numele meu este Dorina , Iti pot trimite un pui de dafin cu placere, nu este o planta pretentioasa .Da-mi adresa
clau13
26th May 2008, 13:40
QUOTE (DORINA @ May 26 2008, 14:30)

Buna! Numele meu este Dorina , Iti pot trimite un pui de dafin cu placere, nu este o planta pretentioasa .Da-mi adresa
Multumiri cordiale, nu-mi vine sa cred ca aici pe forum exista asa oameni buni, am trimis adresa pe PM
vickylucia
26th May 2008, 21:06
QUOTE (kerkyra @ May 26 2008, 09:07)

da ,de acord
vickylucia
26th May 2008, 22:16
QUOTE (kerkyra @ May 26 2008, 09:07)

am sters mesajul tau din greseala!Repeta-l te rog!
gabnicolette
27th May 2008, 10:55
1. Poate sa-mi spuna cineva ce inseamna pm? Nu vad nici un buton cu numele asta.
2. Are cineva abutilon, nu conteaza culoarea. Mi-as dori f mult mai ales ca am vazut cat este de frumos si nepretentios. Cum se prinde? Se lasa o perioada in apa sau se pune direct in pamant?
Merci
criss_65
27th May 2008, 10:59
QUOTE (gabnicolette @ May 27 2008, 11:55)

1. Poate sa-mi spuna cineva ce inseamna pm? Nu vad nici un buton cu numele asta.
2. Are cineva abutilon, nu conteaza culoarea. Mi-as dori f mult mai ales ca am vazut cat este de frumos si nepretentios. Cum se prinde? Se lasa o perioada in apa sau se pune direct in pamant?
Merci
pt PM faci urmatoarele operatii:
- te duci la numele celui care vrei sa-i dai un PM, dai click
- se deschide o fereastra si ai sa vezi ca scrie "send message" dai click
- si asa se deschide o fereastra in care ii vei scrie direct fara sa postezi pe topic
- cand tu primesti un PM in mailul tau o sa te anunte ca ai un PM, dai click si iti vei citi mesajul (functioneaza aproxiamtiv ca un mail)
o zi buna in continuare
gabnicolette
27th May 2008, 12:55
QUOTE (criss_65 @ May 27 2008, 11:59)

pt PM faci urmatoarele operatii:
- te duci la numele celui care vrei sa-i dai un PM, dai click
- se deschide o fereastra si ai sa vezi ca scrie "send message" dai click
- si asa se deschide o fereastra in care ii vei scrie direct fara sa postezi pe topic
- cand tu primesti un PM in mailul tau o sa te anunte ca ai un PM, dai click si iti vei citi mesajul (functioneaza aproxiamtiv ca un mail)
o zi buna in continuare
Merci mult de explicatii criss_65.
zapacitu
27th May 2008, 18:32
Vicky - a ajuns coletelul?
Anca
vickylucia
27th May 2008, 22:46
QUOTE (zapacitu @ May 27 2008, 19:32)

Vicky - a ajuns coletelul?
Anca
Multumesc Anca!Coletul a ajuns luni si ..............plantele,,ferfenita"[adica uscate ]
kerkyra
28th May 2008, 08:03
QUOTE (vickylucia @ May 27 2008, 23:46)

Multumesc Anca!Coletul a ajuns luni si ..............plantele,,ferfenita"[adica uscate ]
Cum ar fi mai bine sa fac coletul, sa pun lastareii in ceva imbibat cu apa, sa nu ajunga in aceeasi stare?
DORINA
28th May 2008, 10:13
QUOTE (kerkyra @ May 28 2008, 09:03)

Cum ar fi mai bine sa fac coletul, sa pun lastareii in ceva imbibat cu apa, sa nu ajunga in aceeasi stare?
Buna ! Sunt DORINA , iti dau un sfat :daca trimiti butasi din plante infinge-i intr-un cartof , astfel vor ramane proaspete . Cel care-i primeste scurteaza butasii pana sub un nod , rupe o parte din frunze pentru a evita transpiratia ii pune in pamant(cam doi ochi sa fie sub pamant) si acopera
cu un borcan , pentru a le mentine umiditatea.
kerkyra
28th May 2008, 10:31
QUOTE (DORINA @ May 28 2008, 11:13)

Buna ! Sunt DORINA , iti dau un sfat :daca trimiti butasi din plante infinge-i intr-un cartof , astfel vor ramane proaspete . Cel care-i primeste scurteaza butasii pana sub un nod , rupe o parte din frunze pentru a evita transpiratia ii pune in pamant(cam doi ochi sa fie sub pamant) si acopera
cu un borcan , pentru a le mentine umiditatea.
Interesant... Poate merge cu lastareii de trandafir japone, dar nu prea vad cum sa infing kalanchoe in cartof... Multumesc oricum
gomez99
28th May 2008, 18:00
Iata o metoda copiata de pe un site frantuzesc si folosita de mine de 2-3 ori pentru expediarea plantelor cu ghiveci.
Iti trebuie 2 pungi de plastic, elastice, banda adeziva (scotch). O cutie de carton. Un pet de dimensiunea potrivita. Ziare. Foarfeca, cutit.
Uzi pamintul in care e plantata planta ce urmeaza a fi expediata.
Infasori ghiveciul (sau coletul de pamint, daca nu expediezi cu ghiveci) cu o punga si legi cu un elastic (nu sfoara sau sirma) punga peste tulpina, chiar la baza plantei, in asa fel incit pamintul/ghiveciul sa fie infasurat complet iar tulpina/frunzele sa iasa din punga.
Pui totul intr-o alta punga, ceva mai inalta decit planta
Alegi un pet cu 5-10 cm mai inalt decit planta
Il tai la nivelul virfului plantei. Pastrezi partea tronconica cu dopul.
Bagi punga cu planta in pet, de preferat sa intre fest. Baierile pungii ies din pet, ca sa poti apuca de ele sa tragi planta afara. Pliezi punga peste virful plantei.
Faci 2-3 suluri din ziare si le bagi in pet, cu grija, pe linga pereti, pina se proptesc in punga care infasoara ghiveciul. Sulurile de ziar trebuie sa iasa 3-4cm peste marginea petului.
Pui la loc partea taiata de la pet, cea cu dopul, care trebuie sa apese pe captul sulurilor din ziare, si o prinzi bine cu scotch.
Confectionezi o cutie de carton cit mai exact pe dimensiunile petului si expediezi toata chestiunea in ea.
In felul asta:, oricum ar fi rasucit pachetul:
- pamintul nu cade din ghiveci
- sulurile de ziar actioneaza ca niste coloane, care proptesc ghiveciul de “tavan” si invers, fixind planta in pet ca sa nu oscileze vertical sau orizontal, si sa se zdrobeasca.
- Petul si punga formeaza o minisera in care planta poate sta citeva zile bune fara sa fie udata.
- Din colet nu picura apa.
- Planta poate fi scoasa usor din pet tragind de capatul pungii.
pentru butasii fara radacina, cred ca daca sint infasurati pina la jumatate in citeva servetele de hirtie umeda, legati cu un elstic, apoi infasurati intr-o punga de plastic, rezista citeva zile.
Mi-a spus si mie cineva chestia cu cartofii, n-am experimentat-o inca, e logica, e umezeala multa intr-un cartof. E de vazut daca o infuzie de amidon ajuta sau nu la niste butasi prospeti. Un biochimist pe aici?
)
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.