RENOVARE APARTAMENT
Pagini: 1, 2

The_Napster

E enorm 3000 de euro.
oviviu
QUOTE(IoanaR @ Sep 12 2007, 11:34) *
Salutare tuturor,

Am si eu de renovat un apartament de 3 camere cumparat de putin timp in Bucuresti (glet, lavabil, parchet, gresie, faianta, spart un perete la bucatarie unde momentan este o camara, instalatie baie, montat usi).
Am gasit un mester care are o echipa de muncitori si care imi inspira foarte multa incredere si imi cere 3000euro manopera.
Toata lumea imi spune ca e foarte scump.Eu, nu stiu ce sa zic doar ca mi se pare omul destul de serios si stie foarte bine ce are de facut. Il stiu de la un prieten care e arhitect si l-a luat pt cateva lucrari...
Cum vi se pare pretul? apartamentul are 65m2.

Multumesc

Diseca problema:

1. Peretii (glet, lavabil etc) se calculeaza la metru patrat (in provincie e 10 - 15 RON / mp)
2. Pentru gresie / faianta pretul este ~15 RON / mp.
3. Montatul costa cam 40 - 45 RON / usa. Daca le iei de la firma montajul e gratuit.
4. Ptr demolarea peretelui negociezi si tu cu omul.
5. Parchetul nu stiu cat este dar laminatul se pune foarte usor si sigur e ieftin.

La final tragi linie si faceti impreuna calculele. N-ar trebui sa se supere omul ptr ca-ti faci calculele la modul asta. Eu am renovat ap de curand si asa am facut cu cei care au lucrat.

Preturile pe care ti le-am dat sunt in provincie.

Veria
Eu am o prietena care si-a renovat apartamentul anul trecut. a inceput prin toamna si a terminat 6 luni mai tirziu cursing.gif
Asta pentru ca a fost nevoie sa schimbe vreo 3 echipe. ideea e ca prima a cerut tot asa, vreo 3000 euro, inclusiv pentru instalatiile electrice, sanitare si izolatie tavan (sta la ultimul etaj), si in rest, tot ce tine de apartament (parchet, gresii, vopsit). in mare, cred ca pretul e rezonabil daca echipa se tine de treaba.
Bafta cu ei si spor la treaba! vezi sa nu le dai banii decit in transe, dupa ce termina cu cite o parte din lucrare si iti convine cum au muncit.

Frankie
QUOTE(IoanaR @ Sep 12 2007, 11:34) *
Salutare tuturor,

Am si eu de renovat un apartament de 3 camere cumparat de putin timp in Bucuresti (glet, lavabil, parchet, gresie, faianta, spart un perete la bucatarie unde momentan este o camara, instalatie baie, montat usi).
Am gasit un mester care are o echipa de muncitori si care imi inspira foarte multa incredere si imi cere 3000euro manopera.
Toata lumea imi spune ca e foarte scump.Eu, nu stiu ce sa zic doar ca mi se pare omul destul de serios si stie foarte bine ce are de facut. Il stiu de la un prieten care e arhitect si l-a luat pt cateva lucrari...
Cum vi se pare pretul? apartamentul are 65m2.

Multumesc

Eu cred ca nu se baga nimeni sa-ti faca apartamentul sub 3.000 euro (poate gasesti mai ieftin dar cu foarte putin - 200 , 300 euro), mai ales daca zici ca esti din Bucuresti.
Daca vrei firma cu toate actele in regula, cred ca sare lejer de 5.000 euro, iti ia bani si pe masurare, sporuri de risc, etc, o gramada de adaosuri.
La negru 3.000 euro as zice ca e PREA BINE, si crede-ma stiu ce vorbesc, am multe cunostinte in domeniul amenajarilor/constructiilor din Bucuresti.

PS: daca vrei mai ieftin, incearca sa aduci o echipa din provincie, insa nu te astepta ca ei sa-ti lucreze super calitativ.
IoanaR
Multumesc mult pentru raspunsuri....si eu zic la fel; stiu ca sunt oameni foarte experimentati si cred ca o sa iasa bine; am sa accept pretul lor...
O sa va spun daca a meritat
cipaul
[quote name='The_Mack' date='Sep 4 2007, 20:30' post='3330771']
calorifere schimbate fara centrala

Vezi sa nu plangi pe urma, la o posibila viitoare inundatie.
The_Mack
m-am interesat si eu prin ploiesti, se pare ca pretul este intre 40 si 60 de mil, deci nu cu mult mai putin decata zis Frankie. sper sa lucreze si ok!

Alcatraz
Din pacate eu nu am inaintat, nu am rezolvat decat instalatia electrica ; Poate aveti niste recomandari pt niste meseriasi buni pt partea de zugravit, rigipsari, gresie, faianta, parchet si izolarea termica a unui balcon .
g_gabone
QUOTE (Alcatraz @ Sep 4 2007, 21:33) *
Am spus ca vreau moca ? Atunci ??
Dar daca e sa aranjeze un apartament, un meserias se apuca numai daca are totul curatat, decopertat, faianta veche scoasa in prealabil etc ??? Pai e clar ca manopera se duce undeva peste 60 mil ...pt 2 cam, sincer e cam mult deja pt zugravit, gresie,faianta si parchet ...

NU ESTE ADEVARAT, DAR SE IAU BANI SI PTR. LUCRARILE ASTEA, CHIAR DACA SUNT NECALIFICATE. NOI LUCRAM IN DOMENIU SI MI SE PARE CAM MULT 60 MIL. PRETUL CORECT AR FI 60 MIL, DAR CU TOT CU DEMOLAT. SUCCES! coolspeak.gif
tlc

Am un apartament de 3 camere pe care vreau sa il renovez. Are 78 mp fara balcon, 88 mp cu tot cu balcon. Apartamentul are nevoie de renovare completa:
- schimbat usa intrare si usi interioare
- refacut pereti+tavane (demolat pana la beton si refacut glet + lavabila)
- amenajat balcon (izolatie pereti exteriori, podea, tavan) + gresie + montat calorifer
- izolat toti peretii exteriori cu polistiren extrudat sau vata minerala (mai putin peretele exterior din bucatarie, unde va fi faianta), cu toate ca toti peretii exteriori au 50 cm grosime (mi-e frica de igrasie)
- demolat si refacut gresie+faianta bucatarie + 2 bai
- montare parchet laminat
- schimbat calorifere
- demolat + inlocuit instalatii sanitare in totalitate (tevi, chiuvete, vase si bazine wc, cada)
- refacut instalatie electrica, inclusiv tras prize suplimentare pe unde e nevoie (220V, internet, catv)
- termopane (aprox. 21 mp cu tot cu balcon)
- montat glafuri interioare si exterioare

Am cautat si eu echipa si am avut de ales din 3 alternative:
- un prieten (echipa de 3-4 oameni), care imi lua 4000 de euro fara ultimele 5 task-uri din lista, "prieten" care se lauda ca imi face un pret foarte bun blink.gif blink.gif blink.gif ;
- un nene al carui nr. de telefon l-am luat din revista UTIL si care imi lua 3500 de euro tot fara ultimele 5 task-uri din lista;
- un cuplu (sot+sotie) recomandati de un prieten, care imi iau 4000 de euro, dar rezolva absolut toata lista, mai putin termopanele.

Pentru ca numai inlocuirea instalatiei electrice (inclusiv montarea de noi trasee prin pereti) putea ajunge la cca 700-1000 de euro, iar instalatiile sanitare si caloriferele la ~100-300 euro, am ales ultima varianta. Cei 2 soti sunt ajutati de 2-3 nepoti de la tara pentru munca de jos (spart, curatat etc) si termina lucrarea in aprox. 1.5 luni. Nu ma grabesc sa ma mut pentru ca deocamdata am unde sa stau, deci termenul e ok.

Nu stiu cum vreti voi sa renovati 3 camere cu 3000 de euro si vi se pare si mult...
Frankie
4.000 euro la 3 camere este un pret foarte bun.

PS: poate in provincie sunt preturile mai mici, de aceea unora li se pare mult 3.000 euro la 3 camere smile.gif
BOGraphics
Care mai sunt preturile (de criza) pentru renovare de apartamente in Bucuresti?

Am un apartament de 2 camere de vreo 54mp si doresc toate finisajele (glet, gresie, faianta) + instalatii si schimbat obiecte sanitare + un zid la balcon si izolatii pentru a-l inchide cu termopan. Este posibil sa schimb si usile. "Terenul" va fi pregatit dinainte (dat jos faianta veche, glet, etc).
georgiana27
QUOTE (Frankie @ Nov 25 2007, 22:53) *
4.000 euro la 3 camere este un pret foarte bun.

PS: poate in provincie sunt preturile mai mici, de aceea unora li se pare mult 3.000 euro la 3 camere smile.gif

buna ,vreau sa renovez sufrageia (parchet,zugravit si tavan fals)am vb cu un meserias si mi-a cerut 220mil lei mie mi-se pare cam mult voi ce credeti?cam cat costa sa pui tavan fals?va multumesc
mutulica_41
despre ce parchet vorbim? laminat sau clasic? ce operatii executa la zugravit? la ce putine info dai, nu poate sa-ti raspunda nimeni, esti prea zgarcita...!
craku
Salutare,

Poate sa-mi spuna si mie cinava cum se poate da un lambriu de ipsos lacuit jos de pe perete???? Pe hol de la jumatate in jos e acest nenorocit de lambriu de care nu stiu cum sa scap...pls help
ioanaiv
Am nevoie de putin ajutor, vreau sa renovez un apartament de aprox 90 mp, 3 camere, apartamentul se afla intr-o mica vila mai veche (gen duplex).
Avem de schimbat tot.... instalatii sanitare, electrice, daramat un perete, geamuri, usi, parchet in camere, gresie holuri si bucatarie...
Ma poate ajuta cineva cu niste preturi orientative?

Multumesc.... rolleyes.gif
mutulica_41
QUOTE (ioanaiv @ May 21 2009, 10:52) *
Am nevoie de putin ajutor, vreau sa renovez un apartament de aprox 90 mp, 3 camere, apartamentul se afla intr-o mica vila mai veche (gen duplex).
Avem de schimbat tot.... instalatii sanitare, electrice, daramat un perete, geamuri, usi, parchet in camere, gresie holuri si bucatarie...

sunt multe manopere la tine, cine crezi ca are rabdare sa ti le zica pe toate? da-i cu search, s-au mai postat preturi pe aici, pt electrice du-te la topicul respectiv
ioanaiv
unsure.gif aveam nevoie de ceva in mare ... nu pt fiecare in parte...

QUOTE (mutulica_41 @ May 21 2009, 11:26) *
sunt multe manopere la tine, cine crezi ca are rabdare sa ti le zica pe toate? da-i cu search, s-au mai postat preturi pe aici, pt electrice du-te la topicul respectiv

Un-Baiat
QUOTE (ioanaiv @ May 21 2009, 14:17) *
unsure.gif aveam nevoie de ceva in mare ... nu pt fiecare in parte...

Probabil undeva in jur de 10.000 euro cu tot cu materiale si forta de munca.
Frankie
QUOTE (ioanaiv @ May 21 2009, 10:52) *

Daca esti din Bucuresti te costa cam asa:

- mana de lucru in jur de 4500 euro
- materialele: de la 5000 euro in sus, depinde cat de calitative le vrei

Asa in mare te sfatuiesc sa ai un minim de 9000 euro.
MindBlast
Pe mine ma costa 10.000 RON manopera pentru un apartament cu 3 camere, care are 70 mp + 16 mp balcoane.
ceea ce inseamna dat cu glet peste tot (inclusiv in balcoane), zugravit, mascat tzevi (care sunt prin fiecare camera cate una si nici nu pot sa le tai ale naibii, ca nu au toti centrale), tavane false in sufragerie si in dormitoare,
dat jos gresie si faianta in bucatarie si in baie si pus alta gresie si faianta, pus parchet in dormitoare, reparatii pe la usi (le-am schimbat si p-alea).
Si mi-au zis ca materialele ma mai costa cam 7000 - 8000 RON, deci sa zic ca ma duce cu totul la vreo 20.000 RON si ca baietii o sa lucreze cam o luna, o luna jumate.
hulutag
CITAT (MindBlast @ 13th October 2009, 17:06) *
Pe mine ma costa 10.000 RON manopera pentru un apartament cu 3 camere, care are 70 mp + 16 mp balcoane.
ceea ce inseamna dat cu glet peste tot (inclusiv in balcoane), zugravit, mascat tzevi (care sunt prin fiecare camera cate una si nici nu pot sa le tai ale naibii, ca nu au toti centrale), tavane false in sufragerie si in dormitoare,
dat jos gresie si faianta in bucatarie si in baie si pus alta gresie si faianta, pus parchet in dormitoare, reparatii pe la usi (le-am schimbat si p-alea).
Si mi-au zis ca materialele ma mai costa cam 7000 - 8000 RON, deci sa zic ca ma duce cu totul la vreo 20.000 RON si ca baietii o sa lucreze cam o luna, o luna jumate.

Succes ! Ai vazut lucrari si finisaje facute de ei ? Merita toti banii daca finisajele sunt ok,daca sunt mai mult de 2 persoane plus eventual un ajutor mi-as face probleme la calitate.Este doar parerea mea.
claudiu.matei
CITAT (MindBlast @ 13th October 2009, 17:06) *

Eu cred ca te duce la mai mult. "Cam 7000-8000 RON" este un pret facut de un "meserias". Dar o sa inceapa. Mai trebuiesc 2 saci de glet, 2 saci de adeziv. Daca fac un calcul mic in jur de 3000 de ron numai baia in conditiile in care o sa iei ceramica chinezeasca cu emblema "made in spain". Tavanele false cred ca o sa te coste, doar materialele, in jur de 1500 RON. Deci. eu in 70 mp am bagat cam 15 000 de euro in conditiile in care am facut la limita bunului simt, fara fite. Instalatii, pardoseli, baie, pereti indreptati, usi de interior, plafoane din gips carton. Asa incat revizuieste un pic preturile ca socoteala de acasa nu e ca aia din targ.
MindBlast
Materialele pentru baie (faianta, gresie, adeziv, coltari, chit, cada ) : 2200 RON (cada n-o prevezusem initial, si m-a costat 850).
Cand termina renovarea (probabil intr-o saptamana sau doua) o sa va zic si cat m-a costat in total.
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.