180cm_guy
Aug 11 2007, 01:00
Mi-am luat doua Blackberry-uri de la Orange pentru firma mea in ideea ca imi scad costurile de voce folosind instant messenger (fie el Yahoo Messenger sau Blackberry Messenger). In loc de asta, m-am trezit cu "DAY messenger": uneori, mesajele ajung dupa 24 ore. Adica bani aruncati pe aparate, bani aruncati pe abonamente etc. M-am dus sa-i iau de gat si m-am trezit ca sunt eu ala luatu' de oua; tipul de la sediu zice:
"Domnule, platiti abonamentele conform contractului, adica doi ani, sau va trecem pe lista neagra si e pacat sa nu va puteti lua apartament prin credit mai tarziu pentru cateva sute de Euro."
Zic:
"Pai n-am citit tot contractul insa sunt sigur ca am vazut reclama dumneavoastra care zicea ca aveti INSTANT messenger, nu "after a day" messenger.
Zice:
"Cunoastem problema, e in curs de rezolvare. Exista un singur server de Blackberry in Romania si ala e suprasolicitat si mesajele nu ajung instant."
Zic:
"Cum un singur server? Pai atunci inseamna ca am dreptate. Vreau sa suspend contractele pana va rezolvati problema. Adica sa nu mai platesc abonamentele. Imi asum pierderea ca am platit aparatele, ca am dat 20 milioane pe doua caramizi pe care scrie eronat Blackberry, pentru ca Orange nu ofera de fapt Blackberry, care este mesager instant de la mama lui. Afacerea mea merge cu comunicare instant. Daca nu puteti oferi Blackberry instant, o sa pastrez abonamentele pe voce si atat."
Zice:
"Nu se poate. Avem un contract si acolo nu scrie ca trebuie sa va oferim solutie de instant messenger ci numai Blackberry".
Zic:
"Pai Blackberry ESTE mesagerie instant. Va dau in judecata!"
Zice:
"Dati-ne!"
Dupa mult scandal si isterie din partea mea, am obtinut cu mare greutate doar suspendarea pe trei luni a unui singur abonament din cele doua.
-----
Ceva sugestii din partea voastra cum sa procedez cu escrocii astia de la Orange?
-----
Pot sa mai adaug ca, de fapt, am trei caramizi de la ei, nu numai doua. Mai am un SPV M5000 care merge ca moartea pe net in comparatie cu Zapp-ul in zona in care locuiesc, IN BUCURESTI. Au mari probleme de semnal de net in anumite zone. Am vrut sa reduc abonamentul de net de 20 Euro (pe langa care te obliga sa-ti iei si voce, deci e de fapt 23 Euro PLUS TVA) la unul de 5 Euro si am avut si acolo dificultati cu nemernicul de slugoi al Orange-ului.
180cm_guy
Aug 11 2007, 01:24
Revin:
Uite ce zic ei pe pagina lor web:
-----
servicii incluse:
trimiterea/primirea de mesaje e-mail în timp real
navigare internet cu ajutorul browserului internet încorporat în telefon
instant messenger
acces la o interfata web de configurare a contului de e-mail BlackBerry
( http://www.orange.ro/offers/blackberry-ro.html )
-----
TICALOSI MINCINOSI!
Nici mailul nu e mereu in timp real, cum zic ei, desi merge in mod evident mai bine decat instant messengerul, care e total inutilizabil scopului de a inlocui o convorbire telefonica.
Mailul ajunge de multe ori dupa cateva minute, comparand semnalul primti pe computerul conectat la internet cu semnalul primit pe blackberry.
Mesajele "instant" de pe Blackberry nu numai ca nu prea ajung imediat dar uneori NU AJUNG IN ACEEASI ORDINE IN CARE AU FOST TRIMISE, facand conversatia un talmes-balmes care poate periclita GRAV afacerea care se bazeaza pe rahatul asta.
dfagsdfgadfgaqgtergfdfb
Aug 11 2007, 01:35
QUOTE(180cm_guy @ Aug 11 2007, 02:00)

Mi-am luat doua Blackberry-uri de la Orange pentru firma mea in ideea ca imi scad costurile de voce folosind instant messenger
Ti-ai luat o tzeapa imensa avand in vedere ca Zapp si Cosmote ofera convorbiri NELIMITATE in cadrul grupurilor si la preturi chiar mici.
Ai ales o solutie de comunicare gen "cod morse" si cam scumpa...
spare-me
Aug 11 2007, 01:36
in primul rand ca blackberry nu inseamna deloc mesagerie instant ci email mobil
ala e un serviciu aditional. ca e de cacao la orange asta e altceva. nu va contrazice nimeni.
mesagerie instant mergea pe orice device, nu era nevoie sa dai atatia bani pe blackberry, orice telefon cu symbian suporta messangerele clasice care merg perfect si fac trafic minim...
poate daca te informai mai bine inaine nu erai in situatia asta
mihai20005
Aug 11 2007, 01:47
EU te sfatuiesc prieteneste sa suni la 408 departamentul de date si fax si vei afla ce spun si cei de acolo
ecotech
Aug 11 2007, 02:07
@nenea 180...
In momentul de fata, la firma unde imi desfasor activitatea, avem 24 de Blackberry-uri, 3 SPV M5000, 9 SPV m3000, pe langa alte tipuri de smart phone. Suntem clienti corporate, de probleme ca ale tale, am mai dat si noi, dar cu bun simt si o discutie cu cei de la tehnic, sa rezolvat repede.
1. BlackBerry nu este egal cu mesagerie instant! Read the fucking manual.
2. Intarzieri de genul cum zici tu...nu am prins veci. Desi daca in Cluj nu e mai nou congestie, lipsa semnal si tot ce vrei...
3. Net lent pe SPV. Aici ai dreptate. Intradevar, merge ca melcul, pana nu ii tragi o resoftare. Si nu folosi Internet Explorerul din el. Baga frumos Opera Mini, si mai vedem. Dute frumos la primul shop Orange, ia-l pe phone expert de ureche, ca doar de aia e acolo si explica-i problema. La noi sa rezolvat extrem de repede..dar Bucuresti..deh, alta tara 
4. Rezilieri. Hehe. Departamentul Retention asta face. Nu te lasa sa reziliezi. Cat despre scuza folosita de tine "Pai n-am citit tot contractul"... Asta te descalifica pe tine ca om de afaceri din prima. Daca nu citesti ce semnezi, sa iti fie falimentul usor
spare-me
Aug 11 2007, 02:11
da' si tu daca nu inveti sa scrii, nici tie nu-ti vad afacerea prea roz...in toate contractele scrii asa ?
sa rezolvat
Read the fucking manual.
Intradevar
Dute
sa rezolvat
asta te descalifica pe tine mai rau decat pe el 
si nu ti-ar strica intai sa read the f***ing regulament !
180cm_guy
Aug 11 2007, 04:43
QUOTE(spare-me @ Aug 11 2007, 02:36)

1) in primul rand ca blackberry nu inseamna deloc mesagerie instant ci email mobil
2) ala e un serviciu aditional. ca e de cacao la orange asta e altceva. nu va contrazice nimeni.
3) mesagerie instant mergea pe orice device, nu era nevoie sa dai atatia bani pe blackberry, orice telefon cu symbian suporta messangerele clasice care merg perfect si fac trafic minim...
poate daca te informai mai bine inaine nu erai in situatia asta
1) Zau?!?!? Sa mori tu??? Si eu care credeam ca Blackberry e un PACHET de servicii... Si de ce are instant messenger propriu? Eu nu vreau sa-mi citeasca orice guster mesajele. Si am inteles ca asta se cam poate, cu putin efort, la "messangerele clasice". Pe deasupra, mess-ul Blackberry iti ofera informatia daca mesajul a fost trimis sau nu si daca a ajuns, ceea ce Yahoo nu face.
2) Nu ca e "de cacao", ideea e ca NU E! Timp real inseamna ca mesajul ajunge imediat. Pe netul clasic asa este. Pe Orange... nu e timp real, deci reclama falsa.
3) Uite c-am vrut eu Blackberry, nu altceva. Mi se pare un aparat minunat din punct de vedere al ERGONOMIEI. O interfata extraordinar gandita pentru efort minim in utilizare. Urasc Nokia si nu numai (mai nou chiar SPV-ul) pentru meniurile greoaie.
QUOTE(ecotech @ Aug 11 2007, 03:07)

1. BlackBerry nu este egal cu mesagerie instant! Read the fucking manual.
2. Intarzieri de genul cum zici tu...nu am prins veci. Desi daca in Cluj nu e mai nou congestie, lipsa semnal si tot ce vrei...
3. Net lent pe SPV. Aici ai dreptate. Intradevar, merge ca melcul, pana nu ii tragi o resoftare. Si nu folosi Internet Explorerul din el. Baga frumos Opera Mini, si mai vedem. Dute frumos la primul shop Orange, ia-l pe phone expert de ureche, ca doar de aia e acolo si explica-i problema. La noi sa rezolvat extrem de repede..dar Bucuresti..deh, alta tara

4. Rezilieri. Hehe. Departamentul Retention asta face. Nu te lasa sa reziliezi. Cat despre scuza folosita de tine "Pai n-am citit tot contractul"... Asta te descalifica pe tine ca om de afaceri din prima. Daca nu citesti ce semnezi, sa iti fie falimentul usor

1. Nici n-am zis ca e. Pentru mine inseamna mai ales acces mobil la bazele de date ale firmei.
2. Exemplu de intarzieri pe orice mess de pe Blackberry-ul oferit de Orange: unele mesaje nu mai ajung DELOC iar altele, trimise DUPA, ajung!
3. Am pus Opera Mini (dar n-am facut resoftare). Problema nu e viteza IN GENERAL ci viteza in MULTE ZONE ale Bucurestiului, mai ales intre blocuri inalte. Clujul e mic, nu poti compara. Daca ies cu bate numai locuitorii din blocurile de peste 14 etaje ale Bucurestiului sa se bata cu tot Clujul nu stiu cine castiga. In plus, am auzit ca serverul de Blackberry al Orange-ului e chiar acolo, la Cluj, dar n-as baga mana in foc ca am auzit bine.
Culmea e ca, de exemplu, in zone de semnal GPRS merge mai repede decat in zone de acces declarate EDGE, ceea ce e scandalos. De exemplu, in centrul magazinului Bucur Obor (unde e curte interioara intre blocuri uriase lipite complet intre ele) netul merge brici si scrie GPRS dar daca sunt prins in trafic nu sunt sigur ca am semnal utilizabil, desi Blackberry afiseaza "EDGE".
4. RECLAMA FALSA! Asta se pedepseste in orice tara civilizata. Nu mai conteaza contractul daca o reclama conceputa sa te induca in eroare te-a convins sa cumperi un produs/serviciu. Eu am semnat pentru ceea ce scrie pe pagina lor web ca ofera compania, nu pentru chichiþele avocatesti de doi bani din contract. Un contract trebuie sa fie un parteneriat viabil, nu un joc de genul "Care dintre noi are avocatul cel mai tare-n gura?".
edit:
Completare la 3: nu mai zic de alta reclama falsa: acoperirea la casa mea de la tara, la 80km de Bucuresti, in plin Baragan, unde orice harta de acoperire de pe site-ul Orange dadea semnal full Edge. Si chiar scria EDGE pe ecranul aparatului! Doar ca cica era "semnal rezidual", cum am aflat de la "tehnic". M-am chinuit saptamani intregi sa-i fac sa dea semnal in satul ala. Abia la zece kilometri de el prindeam semnal utilizabil, oprit pe sosea intre lanuri de grau, fara nici un sat in preajma. Pana la urma, au gasit explicatia: eram exact la jumatea distantei dintre doua orase (Calarasi si Oltenita) si intrau in conflict antenele.
180cm_guy
Aug 11 2007, 05:37
QUOTE(mihai20005 @ Aug 11 2007, 02:47)

EU te sfatuiesc prieteneste sa suni la 408 departamentul de date si fax si vei afla ce spun si cei de acolo
Cum ziceam, aia au reusit sa-mi dea semnal abia dupa cateva saptamani intr-o zona in care site-ul Orange zicea ca au acoperire full Edge. Crezi ca dau doi bani pe ce zic ei? Vedeam si eu "performantele" sistemului, cu Blackberry-urile puse unul langa altul. Adica zero. Si ala de la tehnic indruga ca tampitul: "Ar trebui sa aveti semnal, nu se poate! Scoateti bateria, asteptati zece secunde si cuplati-o din nou.". Zic: "Lasa, dom'le, hartia cu procedurile pe care le citesti la dracu', iti zic eu ca nu merge, am doua Blackberry-uri, un SPV si un laptop conectat cu modem USB, toate de la voi, si nici unul nu incarca mai mult de doua gifuri dintr-o pagina .ro!"
QUOTE(180cm_guy @ Aug 11 2007, 06:37)

Cum ziceam, aia au reusit sa-mi dea semnal abia dupa cateva saptamani intr-o zona in care site-ul Orange zicea ca au acoperire full Edge. Crezi ca dau doi bani pe ce zic ei? Vedeam si eu "performantele" sistemului, cu Blackberry-urile puse unul langa altul. Adica zero. Si ala de la tehnic indruga ca tampitul: "Ar trebui sa aveti semnal, nu se poate! Scoateti bateria, asteptati zece secunde si cuplati-o din nou.". Zic: "Lasa, dom'le, hartia cu procedurile pe care le citesti la dracu', iti zic eu ca nu merge, am doua Blackberry-uri, un SPV si un laptop conectat cu modem USB, toate de la voi, si nici unul nu incarca mai mult de doua gifuri dintr-o pagina .ro!"
daca situatia este atat de naspa precum spui tu, de ce nu te duci intr-un magazin cu toate aceste dispozitive, ti se face o proba si se constata daca ai sau nu dreptate...daca ai dreptate poti face o reclamatie in scris si iti sunt reziliate contractele
sau poti trimite direct reclamatia pe fazxul lor - suna la 408 sa iti zica nr de fax
eu folosesc un SPV M700 cu Blackberry pe el si merge excelent netu - 1-1.4MBit, mailurile ajung instant....si sunt tot din bucuresti
poate ai avut doar tu ghinion...sau poate asa este sistemul celor de la orange, insa cum a spus si cineva mai sus, daca faci o sesizare in scris se rezolva imediat
dar este mai simplu sa dai din gura pe net - ca baiatu cu roamingul si cel cu teapa proton, decat sa incerci sa rezolvi ceva concret
bafta
spare-me
Aug 11 2007, 09:51
pai d-aia si face gura...ca habar n-are ce zice si numa' se lauda cat il tine gura pe aici. de fapt cel mai probabil nici n-a vazut in viata lui vreun blackberry. si eu am, si ai mei, si multi prieteni, si nu stam in punct fix in Buc ca statutile, dar n-am avut niciunde problemele insirate aici.
bai asta de 180 de milimetri, ca sa se pedepseasca reclama falsa trebuie sa depui plangere penala ma ! tu si cu primul, si cu al 3-lea care are n'spe mii de blacberry-uri, intelegi ?
si de murit sa-ti moara tie aia din preajma, nu eu..ai grija la limbaj. eu cred ca te frustreaza 1100 ala din buzunar de te dai asa rotund aici.
am BB din aproape jumatate de an la Vodafone. Ce pot sa zic e ca email-urile pot avea o intarziere de pana la 15 minute, si asta din cauza ca serverul lor BB face poll din 15 in 15 minute spre serverul exchange al companiei la care lucrez. Asta e... si stiam de lucru asta cand m-am abonat.
Daca in schimb imi trimit un mail la adresa pe care mi-a oferit-o ei pe serverul BB, acesta ajunge in maxim 10 secunde.
La voi cum e defapt? Face poll sau mailul e pe serverul BB?
si ce are daca nu ai EDGE? nu iti merge serviciul BB? nu se justifica acoperirea satelor cu EDGE pentru ca piata e infima a celor care au BB acolo.
ecotech
Aug 11 2007, 10:32
@180: serverul de Black e intradevar in Cluj. Dar asta in conditiile in care toate centralele (Cluj, Timisoara, Bucuresti) sunt legate impreuna cu niste fibre serioase, conteaza mult prea putin. Am folosit BB si sus pe Retezat, unde abia era acoperire, daramite edge sau altele.
Chiar m-am apucat de facut teste azi dimineata.
Mailurile intre *********@orange-gsm.com si conturi de Blackberry ajungeau instant. De pe Black trimis catre orice mail, mergea la fel de repede. De pe orice mail (in afara de mailul orange si conturi BB) CATRE Blackberry au ajuns in maxim 82 secunde din momentul in care am apasat send. Intradevar, catre Black este o latenta. Dar nu e de sarit in apa. Btw, ce modele de Black ai?
SPV: Doamne, ce nu pot suferi caramida aia, mai ales modelul m5000. Cu asta chiar ca ai toata dreptatea. M-am chinuit si eu mult si bine pana le-am facut sa mearga acceptabil.
offtopic: Careva se lega de gramatica mea. Cred ca era spare-me. A avut dreptate! Se va repara.
180cm_guy
Aug 11 2007, 11:53
QUOTE(ecotech @ Aug 11 2007, 11:32)

1) Mailurile intre *********@orange-gsm.com si conturi de Blackberry ajungeau instant. De pe Black trimis catre orice mail, mergea la fel de repede. De pe orice mail (in afara de mailul orange si conturi BB) CATRE Blackberry au ajuns in maxim 82 secunde din momentul in care am apasat send. Intradevar, catre Black este o latenta. Dar nu e de sarit in apa.
2) Btw, ce modele de Black ai?
3) SPV: Doamne, ce nu pot suferi caramida aia, mai ales modelul m5000. Cu asta chiar ca ai toata dreptatea. M-am chinuit si eu mult si bine pana le-am facut sa mearga acceptabil.
1) 82 secunde nu inseamna "in timp real". Eu am obtinut latente si mai mari. Dar messengerul este supararea mea.
2) Un 8800 caruia i-am pus un card de doi giga si un 8700.
3) Mai, eu sunt multumit de SPV M5000 in majoritatea zonelor din Bucuresti. Dar astia au inca probleme grave de acoperire, atat in Bucuresti cat mai ales in sudul tarii, unde am eu treaba si unde ei zic pe harta lor ca, daca ai voce, ai si Edge, ceea ce e o minciuna sfruntata si nesimtita, o escrocherie.
QUOTE(worm @ Aug 11 2007, 11:05)

si ce are daca nu ai EDGE? nu iti merge serviciul BB? nu se justifica acoperirea satelor cu EDGE pentru ca piata e infima a celor care au BB acolo.
Daca nu se justifica acoperirea satelor sa scoata informatia de pe net! Retine, eu n-aveam nici macar GPRS in satul ala care e numai la 80km PE SOSEA fata de Bucuresti (probabil sunt vreo 60-70 in linie dreapta). Mi se pare cam stupid ce spui, oricum. EDGE-ul nu e pentru cei din sate ci pentru mine, om de afaceri, care am pretentia sa-mi pot conduce afacerea de oriunde scrie pe site-ul Orange ca exista acoperire.
QUOTE(spare-me @ Aug 11 2007, 10:51)

1) pai d-aia si face gura...ca habar n-are ce zice si numa' se lauda cat il tine gura pe aici. de fapt cel mai probabil nici n-a vazut in viata lui vreun blackberry. si eu am, si ai mei, si multi prieteni, si nu stam in punct fix in Buc ca statutile, dar n-am avut niciunde problemele insirate aici.
2) bai asta de 180 de milimetri, ca sa se pedepseasca reclama falsa trebuie sa depui plangere penala ma ! tu si cu primul, si cu al 3-lea care are n'spe mii de blacberry-uri, intelegi ?
3) si de murit sa-ti moara tie aia din preajma, nu eu..ai grija la limbaj. eu cred ca te frustreaza 1100 ala din buzunar de te dai asa rotund aici.
1) Eu cred ca TU n-ai Blackberry. Sau poate ca lucrezi la Orange. Cred ca varianta a doua e mai plauzibila. Esti exact ca slugoiul ala penibil de la relatii cu publicul: eu ii ziceam ca Zapp-ul merge de cinci ori mai bine in apartamentul meu decat Orange, el zicea ca "N-are cum!". De fapt, am probleme si cu semnalul de voce pe Orange daca nu ma apropii de fereastra.
2) Hã?
3) Hããããã.... ããããããããããããããã?
Ba, tu esti nebun? La ce te referi, ca nu-mi dau seama?!?!?
QUOTE(sind @ Aug 11 2007, 07:55)

1) daca situatia este atat de naspa precum spui tu, de ce nu te duci intr-un magazin cu toate aceste dispozitive, ti se face o proba si se constata daca ai sau nu dreptate...
2) eu folosesc un SPV M700 cu Blackberry pe el si merge excelent netu - 1-1.4MBit, mailurile ajung instant....si sunt tot din bucuresti
poate ai avut doar tu ghinion...
3) sau poate asa este sistemul celor de la orange, insa cum a spus si cineva mai sus, daca faci o sesizare in scris se rezolva imediat
dar este mai simplu sa dai din gura pe net - ca baiatu cu roamingul si cel cu teapa proton, decat sa incerci sa rezolvi ceva concret
bafta
1) Mai, omule, tu nu intelegi ca problema lor este semnalul in ANUMITE zone, nu in toate?! Evident ca alea merg in magazinul lor. Cu exceptia latentei uriase a messengerului, pe care astia o recunosc cu zambetul pe buze si te sfideaza in fata...
2) Ce domeniu de mail ai? Orange? Eu am toate mailurile de firma gazduite pe servere XNET Vodafone cu deviere spre Yahoo. Ca un fapt divers interesant, primesc intotdeauna mailurile intai pe Yahoo dar e posibil ca asta sa fie si din cauza celor de la XNET Vodafone.
3) Nu se rezolva imediat, se rezolva GREU. Dar cu asta m-am obisnuit la orice operator de telefonie mobila din Romania, Orange e doar unul din gasca. Durerea mea e messengerul. La Vodafone merge instant messengerul sau e la fel ca la Orange?
Din experienta lu` eu : am abonament BB de un an ( ceea ce ma califica printre primii utilizatori...l-or fi lansat ei mai repede , dar nu se pricepeau de nici o culoare la asta...) cu ajutorul unui 8700 luat second din Belgia i-am invatat meserie pe cei de la Orange ( spuneau ca e codat , ca nu se poate folosi , m-au pus sa trimit email la RIM , la operatorul belgian care culmea , era subsidiara Orange , etc...pana la urma , cu multa transpiratie , au reusit sa-l inscrie in retea si asa a inceput dragostea mea pentru BB )...ce pot sa confirm la ora asta e ca terminalul BB ( am in familie un 8800 si un 8100 ) nu are nici o treaba cu reteaua care ar trebui sa ofere servicii operationale ( mai rar asa sistem de operare...nu am avut blocari , caderi , opriri ciudate , etc...genul de probleme de la ceilalti concurenti producatori de terminale ) dar la Orange apar probleme din cand in cand...cum stiu ? primesc in medie cam 30-40 emailuri pe zi si daca trece mai mult de o ora doua fara email , imi trimit eu test de pe PC ca sa-i verific functionalitatea...emailurile sunt instant , rar am avut delay-uri , mess nu folosesc ( mi se pare inutil sa fiu online intr-o masina , spre exemplu : cine soacra-mea sa-i raspunda unui posibil interlocutor ?? )...nu uitati ca operatorii sunt la inceputuri...tre` sa mai treaca multi ani , sa se adune mai multi utilizatori si atunci or sa mai bage ceva bani in servicii de calitate si in aparatura...m-ar interesa o cifra REALA a abonatilor BB din Romania si asta ar spune totul despre cat de interesati sunt sa ofere servicii OK...
daca trece mai mult de o ora doua fara email , imi trimit eu test de pe PC ca sa-i verific functionalitatea
asta e innacceptabil pentru un asa serviciu..... ori te bazezi pe el, ori tot timpul te gandesti ca "oare merge?" "oare nu merge?"
eu folosesc BB pentru notificari in cazul in care apar probleme la echipamantele din retea si servere. e critic sa primesc mail-urile in maxim 15 minute... inca nu am avut probleme majore cu serviciul. Il folosesc pe un E61.
La cum merge Orange-ul , varianta " b " e cea corecta...
zoloft
Nov 11 2007, 10:56
Eu de cum am luat Blacberry-ul..am instalat Yahoo messanger si merge STRONG...nu tu intarzieri, nu tu alte cacaturi;
Merge in timp real si mi se pare un tel OK...doar OK, ce-i drept
Si eu folosesc BB 8100 pe Orange dat de firma. Si in afara de faptul ca stau pe mess 24/24 si din cauza asta il incarc in fiecare seara, alte nemultumiri nu am avut. Mai nou a aparut versiunea 2 de mess care arata foarte bine, cu poze si multe functii noi!
Eclectic
Nov 12 2007, 23:51
QUOTE (bully @ Aug 12 2007, 19:09)

Din experienta lu` eu : am abonament BB de un an ( ceea ce ma califica printre primii utilizatori...l-or fi lansat ei mai repede , dar nu se pricepeau de nici o culoare la asta...) cu ajutorul unui 8700 luat second din Belgia i-am invatat meserie pe cei de la Orange ( spuneau ca e codat , ca nu se poate folosi , m-au pus sa trimit email la RIM , la operatorul belgian care culmea , era subsidiara Orange , etc...
Si acum da-ti nota: subsidiara Orange in Belgia e Mobistar.
yyyxxx
Nov 13 2007, 15:23
mobistar e numele de piata al telefonica; nu are nici cea mai mica leg cu orange
Eldebra
Nov 13 2007, 17:11
QUOTE (yyyxxx @ Nov 13 2007, 15:23)

mobistar e numele de piata al telefonica; nu are nici cea mai mica leg cu orange
mai google-este putin ... si o sa fii surprins sa afli mai multe
horia.popescu
Nov 13 2007, 17:41

Mai, dar ce le place unora sa vorbeeeeaaaasca... Ia uita-te mataluta aici . Cica "Mobistar is a member of the Orange Group, which bundles together France Telécom's main mobile activities. ". Ei, ca sa vezi...
Eclectic
Nov 14 2007, 16:57

Iti recomand calduros (ceea ce e mare lucru, pe frigul asta) ca, data viitoare, inainte de a scrie ceva, sa te informezi. Nu de alta, da' te mai faci degeaba de cacao.
deci am si eu o problema cu care ma lupt ultimele zile.. am achizitionat zilele trecute un blackberry pearl 8100, am pus cam tot ce trebuie pe el, si mi-se pare destul de dragut si util. Dar.. nu imi permit super abonamentul blacberry de la orange care nu m-ar ajuta prea mult, acuma intrebarea e .. se poate seta telefonul ca sa te connectezi numai prin wap? Am sunat la serviciu clienti si mi-au spus ca ei nu stiu cum dar ca au azit ca se poate.. am tot cautat pe forumuri dar inca nu i-am dat de capat. Poate cineva sa ma ajute?
Am verificat si e pe bune! La job.ro se dau super premii: 8 Sony Vaio, 8 HTC-uri cu Windows si GPS si 16 iPod-uri Nano de 8Gb.
Si culmea, daca le spui si prietenilor tai ai sanse mai mari de castig
|
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.