cahoots
6th August 2007, 15:19
Am cautat tot forumul dar nu am gasit raspuns la problema mea , asa ca o va intreb :
stau la etajul 8 ( ultimul ) si plafonul ( tavanul ) vara e f cald vara, iarna f rece . Ma gandesc sa dau jos cu spaclu tot de pe tavan si sa "lipesc " polistiren de 3 sau 5 cm , pe care sa lipesc un tavan fals de 0,8 -1 cm . Se poate asa ceva ? Daca da , ce adeziv sa folosesc pt cele doua operatiuni ?
cahoots
7th August 2007, 07:46
rdragomir
7th August 2007, 08:47
QUOTE(cahoots @ Aug 6 2007, 15:19)

Am cautat tot forumul dar nu am gasit raspuns la problema mea , asa ca o va intreb :
stau la etajul 8 ( ultimul ) si plafonul ( tavanul ) vara e f cald vara, iarna f rece . Ma gandesc sa dau jos cu spaclu tot de pe tavan si sa "lipesc " polistiren de 3 sau 5 cm , pe care sa lipesc un tavan fals de 0,8 -1 cm . Se poate asa ceva ? Daca da , ce adeziv sa folosesc pt cele doua operatiuni ?
E foarte bine ceea ce vrei tu sa faci. Eu iti recomand polistiren de 10 sau chiar mai gros. Tavanul e cel mai pacatos. Lipeste-l cu ce adeziv iti recomanda de la magazin, sunt multi adezivi. Peste el (sau sub el, nu stiu cum sa zic) lipeste o plasa de fibra de sticla (tot de aceea de polistiren - si cu acelasi adeziv) dupa care dai un glet subtire si ai un tavan perfect.
cahoots
7th August 2007, 09:48
Eu as vrea sa nu pun plasa si glet , ci sa pun un tavan fals de 0,8 - 1 cm . Mi se pare mai simplu
ciocris
7th August 2007, 11:18
QUOTE(cahoots @ Aug 6 2007, 16:19)

Cel mai recomandat este sa faci deasupra (pe terasa izolatia termica) si aceasta se face turnind o sapa ce are in continut polistiren expandat peste care se face o hidtoizolatie cu membrana bituminoasa (care se intinde cu o pensula sau un trafalet) in doua straturi intre care vei pune armatura din fibra de sticla.
Cred ca e mai usor de realizat si creaza un confort mai mare in interior.
Plasind la interior termoizolatia pot apatea anumite probleme in timpul iernii datorita umiditatii aierului cald din casa (care difuzeaza prin polistiren si ajunge la betonul rece condensind).
Astfel dupa ce se aplica polistirenul pe tavan, montarea tavanului fals se face pe un schelet din profile din tabla ( cum sunt profilele pe cate se monteaza tavanele de rigips).La montarea rigipsului pe profile trebuie sa puneti o bucata de folie plastic ( creaza o bariera de vapori) care nu va permite difuzia aierului in sus prin polistiren catre beton.
Profilele se prind de placa de beton si de pereti in puncte de sustinere (1_1,5m distanta unul de altul).
Pentru solutia exterioara por oferii detalii pe PM
rdragomir
7th August 2007, 11:46
Polistirenul tine si rolul barierei de vapori. Prin polistiren nu trece nici mama vaporilor de apa. Astia daca vin, vin doar dinspre exterior, prin placa de beton, dar peretele e rece de presupus (caldura e tinuta departe de stratul de polistiren). Aici e discutia cu grosimea stratului, repet 10cm mi se pare un minim pt. tavan.
Daca e mai simplu cu tavan fals ... go for it!
cahoots
7th August 2007, 19:38
Multumesc mult pt raspunsuri
alinutzais
12th August 2007, 07:35
QUOTE(ciocris @ Aug 7 2007, 12:18)

Cel mai recomandat este sa faci deasupra (pe terasa izolatia termica) si aceasta se face turnind o sapa ce are in continut polistiren expandat peste care se face o hidtoizolatie cu membrana bituminoasa (care se intinde cu o pensula sau un trafalet) in doua straturi intre care vei pune armatura din fibra de sticla.
Cred ca e mai usor de realizat si creaza un confort mai mare in interior.
Plasind la interior termoizolatia pot apatea anumite probleme in timpul iernii datorita umiditatii aierului cald din casa (care difuzeaza prin polistiren si ajunge la betonul rece condensind).
Astfel dupa ce se aplica polistirenul pe tavan, montarea tavanului fals se face pe un schelet din profile din tabla ( cum sunt profilele pe cate se monteaza tavanele de rigips).La montarea rigipsului pe profile trebuie sa puneti o bucata de folie plastic ( creaza o bariera de vapori) care nu va permite difuzia aierului in sus prin polistiren catre beton.
Profilele se prind de placa de beton si de pereti in puncte de sustinere (1_1,5m distanta unul de altul).
Pentru solutia exterioara por oferii detalii pe PM
super misto
se poate face ceva asemanator si pentru izolatia de la parter?
florrin
30th August 2007, 15:12
QUOTE(alinutzais @ Aug 12 2007, 08:35)

super misto
se poate face ceva asemanator si pentru izolatia de la parter?
Da mai multe detalii. Ai putea sa pui un strat de polistiren de presiune de 2 cm sub parchet pentru marirea confortului termic, sau ai putea sa pui pelistiren de 4-5 cm peste care sa torni un strat de sapa de 3-4 cm, armat in cel mai simplu caz cu "plasa de rabit" - plasa de gard subtire, dezavantajul in cazul asta este ca o sa te ridici cu 8-9 cm fata de nivelul actual.
Daca ai acces in beci sub locul in care vrei sa izolezi ar fii excelent - izolezi cu polistiren de 5-8-10 cm, dupa buget.
mmv
31st August 2007, 20:41
QUOTE(cahoots @ Aug 6 2007, 15:19)

polistirenul se pune deasupra ,in exterior, pe terasa blocului si trebuie sa fie extrudat,nu expandat. deasupra se toarna o sapa de min. 5 cm grosime, armata cu plasa de buzau. trebuie sa mai faci si hidroizolatia. mai bine intrebi niste meseriasi,ca daca intrebi doar pe forum s-ar putea sa-ti ploua in casa.
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.