raduk
22nd September 2009, 12:55
Nu-mi este foarte clară situația, așa că încearcă să detaliezi componența peretelui și grosimea straturilor care îl alcătuiesc.
kingcrow
22nd September 2009, 17:21
pana cand aflu exact dimensiunile sa ti-le zic am cerut o oferta de pret pentru 40 mp. Ea suna in felul urmator:
- 16 bax polistiren zentys de 10; 31 ron / buc
- adeziv polistiren Baumit WDVS 20 saci 20 ron/buc
- plasa fibra 160 50 mp: 70 ron / buc
- dibluri polistiren 160
- masa spaclu baumit duocontact 12 saci: 26,5 ron /buc
- tinci exterior baumit feinputz aussen 6 saci: 26 ron / buc
- amorsa var acro - grunt 1 galeata 10 l: 87 ron/buc
- var alb extrafasadowa 1 galeata 10 l: 138,24 ron / buc
Mana de lucru 25 ron / mp.
Nebuloasa este urmatoarea: "meseriasul" zice ca el lucreaza cu polistirol sau caroterm chiar daca sunt mai ieftine din ele face si masa si tinciul. Furnizorul de materiale de constructii zice ca n-are cum, ca trebuie sa aiba o elasticitate peretele ala sa nu crape la inghet / dezghet.
Eu nu stiu pe cine sa cred din astia 2. Buzunarul alege varianta meseriasului mai ieftina cu 500 ron, iar creierul imi zice s-o aleg pe cea a furnizorului.
Deci daca se pricepe cineva un sfat ar fi foarte bine venit!
florin_pinu
24th September 2009, 23:39
vreau sa izolez un apartament cu polestiren expandat lipindo cu placo-fix (partea de jos adica pardoseala)si apoi vreau sa pun gresie peste izolatie bine dupa ce pun lpasa si adeziv si pe deasupra va rog sa-mi spuneti cum sa procedez
daniacero
30th September 2009, 14:07
CITAT (_gospodar_ @ 14th January 2009, 12:17)

[...] vreau sa fac o buna izolare termica a pardoselii. [...]
Buna ziua,
Cea mai eficienta metoda de termo si fonoizolatie a pardoselii la case si apartamente, inainte de placarea cu orice fel de finisaj (gresie, parchet, piatra, linoleum etc) este turnarea unei sape din bcu (beton celular usor), care umple perfect golurile dintre traseele sanitare si electrice, termoizoleaza foarte bine, fonoizoleaza si ofera un suport perfect plan si rezistent pentru stratul urmator. In plus, incarcarea mecanica este minima : 400-500 kg/metru cub, adica maxim 20-25 kg/ metru patrat la o grosime a sapei de 5 cm. Daca e nevoie, grosimea sapei poate fi si de 15-20 cm, depinzand de aspectul placii de beton existente.
Avantajele fata de polistiren sau orice alta metoda sunt nete: materialul este fluid si completeaza spatiul perfect, rezistenta mecanica este superioara, planeitatea suprafetei este perfecta, aderenta la alti adezivi, excelenta, coeficientul de conductivitate termica - sub 0,1 kcal/m.h.grd C, realizarea lucrarii este rapida (2 zile pt. un apartament de 120 mp), costurile materiale - comparabile cu ale variante cu polistiren expandat sau mai mici.
www.ALA-BALA-PORTOCALA.ro si sunati la oricare din telefoane, raspunsul este prompt.
Succes!