Despre Termoizolatie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

matzu_2003

QUOTE (tofsan7 @ Feb 19 2009, 12:15) *
pentru izolatia exterioara a unei case cum este mai indicat de aplicat termosistemul?

- polistirenul se pune pe "mamaligi" si in felul asta se mai formeaza un gol de aer cu caracteristici termo
- sau se tencuieste exteriorul si se aplica pe suprafata plana

acum depinde daca din constructie nu ai diferente mari de planeitate la pereti se poate instala termoizolatia dar in cazul in care ai diferente mari  de planeitate se recomanda tencuirea si apoi aplicarea termosistemului

pentru inceput verifica planeitatea peretilor ca sa vezi cum stau lucrurile.....daca ai sa tencuiesti ,polistirenul il poti instala cu o gletiera cu dinti de 10mm

daca nu ai sa tencuiesti,vei instala termoizolatia in puncte de adeziv(mamaligi)

si nu in ultimul rand nu uita de profilul de soclu care se instaleaza primul......

recomandarea mea este tencuiala exact cum iese trasa la dreptar nefinisata,amorsare,instalarea profilului de soclu,instalarea termosistemului....

tofsan7
QUOTE (matzu_2003 @ Feb 19 2009, 13:21) *
acum depinde daca din constructie nu ai diferente mari de planeitate la pereti se poate instala termoizolatia dar in cazul in care ai diferente mari  de planeitate se recomanda tencuirea si apoi aplicarea termosistemului

pentru inceput verifica planeitatea peretilor ca sa vezi cum stau lucrurile.....daca ai sa tencuiesti ,polistirenul il poti instala cu o gletiera cu dinti de 10mm

daca nu ai sa tencuiesti,vei instala termoizolatia in puncte de adeziv(mamaligi)

si nu in ultimul rand nu uita de profilul de soclu care se instaleaza primul......

recomandarea mea este tencuiala exact cum iese trasa la dreptar nefinisata,amorsare,instalarea profilului de soclu,instalarea termosistemului....

peretii sunt drepti, as vrea sa aflu dc e mai bine sa las acel spatiu pt a respira peretele sau nu?

eu cred ca e mai bine dc as lasa spatiu insa toti meseriasii mi-au spus ca pe suprafata plana e mai bine(nimeni nu mi-a spus de ce e mai bine asa)

matzu_2003
QUOTE (tofsan7 @ Feb 19 2009, 15:10) *
peretii sunt drepti, as vrea sa aflu dc e mai bine sa las acel spatiu pt a respira peretele sau nu?

eu cred ca e mai bine dc as lasa spatiu insa toti meseriasii mi-au spus ca pe suprafata plana e mai bine(nimeni nu mi-a spus de ce e mai bine asa)

Aerul este un bun izolator termic si fonic dar cu conditia sa nu circule ceea ce este imposibil de realizat la un termosistem.....

deci parerea mea si sfatul meu este acelasi ca si in postul precedent

colibry
Stie cineva informatii despre polistirenul grafitat? Mai ales daca are cumva efecte secundare, mai ales daca cumva iti formezi casa ca pe o antena receptoare de fulgere cursing.gif
A_Ionut
Salutare, am citit multe din paginile de pana aici.
Dar am doua intrebari ferme:
-expandat sau extrudat?(vorbim de izolatie exterioara)
-trebuie neaparat autorizatie pentru a face izolatie exterioara?
-daca trebuie autorizatie de unde o obtin?
Locuiesc la etajul 1 voi face placarea utilizand schela nu alpinisti.
carmmen25
Buna ziua!
Va citesc de multa vreme si deabia astazi m-am hotarat sa va expun problema mea la care imi doresc din suflet niste sfaturi.Locuiesc intr-un ap a carui toti pereti sunt afara (nimic comun cu nimeni),pe est.Un singur perete pe sud este vecin cu intrarea in casa scarii.Vom izola(eu si sotul ca este la parter)cu polistiren expandat de 100 mm .Problema este alta!Taman peretele din casa scarii imi face probleme cu condensul ,perete pe care nu il voi putea izola f bine deoarece este intrerupt la exterior de 2 grinzi ale blocului pe care sunt montate usile de acces in scara, precum si tabloul electric si contoarul de gaz al scarii.Pri urmare ne-am gandit sa facem asa:izolatie ext cum vom putea de 50mm si izolatie interioara tot cu polistiren de 50 mm, pentru a preveni eventualele scapari la izolare ext.Este bine?
Si daca da, am inteles eu bine ca tr sa urmez urmatorii pasi:curatat perete ,spalat,adeziv,polistiren, dibluri,adeziv,plasa armare,adeziv,folie antivapori rigips verde(il doresc din cauza neplaneitatilor peretelui)?Sau cum?

casuta_papusilor
CITAT (carmmen25 @ 21st July 2009, 21:42) *
Buna ziua!
Va citesc de multa vreme si deabia astazi m-am hotarat sa va expun problema mea la care imi doresc din suflet niste sfaturi.Locuiesc intr-un ap a carui toti pereti sunt afara (nimic comun cu nimeni),pe est.Un singur perete pe sud este vecin cu intrarea in casa scarii.Vom izola(eu si sotul ca este la parter)cu polistiren expandat de 100 mm .Problema este alta!Taman peretele din casa scarii imi face probleme cu condensul ,perete pe care nu il voi putea izola f bine deoarece este intrerupt la exterior de 2 grinzi ale blocului pe care sunt montate usile de acces in scara, precum si tabloul electric si contoarul de gaz al scarii.Pri urmare ne-am gandit sa facem asa:izolatie ext cum vom putea de 50mm si izolatie interioara tot cu polistiren de 50 mm, pentru a preveni eventualele scapari la izolare ext.Este bine?
Si daca da, am inteles eu bine ca tr sa urmez urmatorii pasi:curatat perete ,spalat,adeziv,polistiren, dibluri,adeziv,plasa armare,adeziv,folie antivapori rigips verde(il doresc din cauza neplaneitatilor peretelui)?Sau cum?

e bine cum v-ati gandit. merge.
curatat perete (aici intra si spalatul daca e necesar), amorsa, adeziv intins cu fierul de glet pieptene pe polistiren expandat de exterior, dibluri (nu mai devreme de 24 de ore), plasa de exterior acoperita cu masa de spaclu (2 maini recomandat), driscuire pana iti cad mainile, iar amorsa pt vopsea, si "valabila" la culoarea preferata.
pentru interior nu-i nevoie de gipscarton, ca-ti iese la poloboc, din adeziv, polistirenul.
pe interior n-ar fi rau sa vii si pe tavan un pic cu polistiren, ca "trage" si acolo.

CITAT (A_Ionut @ 25th June 2009, 17:33) *
Salutare, am citit multe din paginile de pana aici.
Dar am doua intrebari ferme:
-expandat sau extrudat?(vorbim de izolatie exterioara)
-trebuie neaparat autorizatie pentru a face izolatie exterioara?
-daca trebuie autorizatie de unde o obtin?
Locuiesc la etajul 1 voi face placarea utilizand schela nu alpinisti.

1 expandat de exterior sau extrudat. dar mai bine expandat. grija la extrudat, daca e placa prea lunga din cauza dilatarilor mai mari in suprafata, ti le mai scoate din dibluri si se cocoseaza. si faci valurile dunarii pe pereti.
2 autorizatie? nu lua, daca vrei amenda de zeci de milioane, cand or sa inceapa sa cada placarile prin toata tara si o sa le dea la protv.
3 de la "tipografia de autorizatii de construire" - primaria circumscrisa centrului cercului teritorial

CITAT (colibry @ 6th May 2009, 20:27) *
Stie cineva informatii despre polistirenul grafitat? Mai ales daca are cumva efecte secundare, mai ales daca cumva iti formezi casa ca pe o antena receptoare de fulgere cursing.gif

inca n-a traznit pe nimeni, da' nu-i tarziu.
ia si tu o placa, baga-i electrozii multimetrului in capete si vezi ce rezistenta are.
compar-o cu o placa normala.
daca nu ajungi la o concluzie, intreaba la producator. pare mai simplu, nu?

carmmen25
Va multumesc mult tare pentru raspuns biggrin.gif .Deci ,in alta ordine de idei, nu-mi mai trebuie acea folie antivapori si rigips!Si acum alta intrebare.Blocul este placat cu caramida de aceea de decor eu stiu ca ii spune "castravete"!Pentru izolatia exterioara trebuie sa o dau jos?Eu am autorizatie de la primarie pentru termoizolat ,dar operatiunea mi se pare foarte anevoioasa, deoarece executantii, cum am precizat sunt eu si sotul, si este o suprafata destul de mare 60 mp, ca sa nu mai punem la socoteala ca aceste caramizi sunt foarte bine ancorate pe exterior?Si altceva!Din considerente financiare nu pot gletui si varui tot apartametul Prin urmare (poate sunt putin off topic) intr-o alta camera unde am cateva puncte de mucegai vreau va revaruiesc fara a mai da jos varul lavabil in relief existent si gletul care probabil este afectat.Din experienta noastra(care de altfel este nula) ne-m gandit sa urmam pasii:
1.spalat perete cu clor
3.pulverizat solutie antimucegai
3.amorsa antimucegai
4.var lavabil antimucegai diluat cu sol antimucegai in loc de apa, 2 maini.
Prin diferite magazine de specialitate ni s-a recomandat sa nu spalam cu clor, caci varul nu mai are aderenta necesara la perete, ci sa spalam cu solutie antimucegai 2 maini.Dilutia varului antimucegai sa o facem cu amorsa amtimucegai ,fara sa mai amorsam evident perete cu acea solutie inainte de var.
Deci intreb si eu,din vasta d-voastra experienta,cum este mai bine?
Astept cu nerabdare sfaturile dumneavoastra, caci imi sunt de un real folos,credeti--ma biggrin.gif
mutulica_41
In primul rand sa ne intelegem romaneste: varul e var, vopseaua e vopsea ( lavabila sau superlavabila, in dispersie apoasa) var lavabil e ...un pleonasm, punct! apoi, solutia antimucegai are clor in ea...deci ori ca folosesti clor, ori sol antimucegai, e cam tot aia, dif apar intre solutiile autohtone si cele de import, romanii spala orice...berea in carciuma, covoarele la rau, vopseaua, sol antimucegai...sa fie mai ieftina, mai simplu, mai putin efort...
etapele 1 si 2 de fapt e o etapa, pulverizezi o data, ,2 sau 3 ori, pana dispare negreala, speli cu apa si detergent bine peretele, apoi amorsa acrilica (pe perete uscat!) diluata cum zice producatorul, apoi vopsea lavabila (dupa buget) diluata cu APA cum zice producatorul, 2 straturi, si apoi ...iti tragi sufletul....
vopseaua antimucegai se justifica daca nu ai posibilitati sa tratezi cauza mucegaiului; in afara de asta, vopseaua aia isi pastreaza proprietatile antimucegai cam 2 ani, cel putin asa zic italienii mei, sa fie romanii mai smecheri....?
treaba cu diluatul vopselei cu solutie antimucegai, sau ca vopseaua nu adera peste perete spalat cu clor, sunt ' perle ' de-ale vanzatorului, care are meseria de vanzator, nu de zugrav....
...si adezivul de polistiren merge si pe caramida aparenta, dar cu o amorsa inainte ai siguranta si mai mare...
Voiculeee, ma laud mah si eu un pic? mamaaa cat sunt de bun!!! sa mor io daca nu....! tongue.gif
casuta_papusilor

CITAT (carmmen25 @ 22nd July 2009, 09:24) *
Blocul este placat cu caramida de aceea de decor eu stiu ca ii spune "castravete"! Pentru izolatia exterioara trebuie sa o dau jos? Eu am autorizatie de la primarie pentru termoizolat, dar operatiunea mi se pare foarte anevoioasa, deoarece executantii, cum am precizat sunt eu si sotul, si este o suprafata destul de mare 60 mp, ca sa nu mai punem la socoteala ca aceste caramizi sunt foarte bine ancorate pe exterior?

dai jos ce se desprinde usor de pe perete cu un ciocan(el).
ca sa fii sigura ca sunt prinse bine placile de polistiren expandat de exterior, vei folosi dibluri de lungime astfel incat sa intre in perete aproape cat e si afara (in polistiren).
amorsa inainte de placare! si in vopseaua lavabila sa pui niste amorsa concentrata, sa tina mai bine
carmmen25
CITAT (casuta_papusilor @ 22nd July 2009, 14:44) *
dai jos ce se desprinde usor de pe perete cu un ciocan(el).
ca sa fii sigura ca sunt prinse bine placile de polistiren expandat de exterior, vei folosi dibluri de lungime astfel incat sa intre in perete aproape cat e si afara (in polistiren).
amorsa inainte de placare! si in vopseaua lavabila sa pui niste amorsa concentrata, sa tina mai bine

Despre ce fel de amorsa este vorba pentru placarea cu polistiren?Este ceva special?Recomanda-mi un producator!
Iar despre amorsa de vopsea lavabila, te referi la problema pe care o am la interior cu peretele deteriorat?
casuta_papusilor
CITAT (carmmen25 @ 24th July 2009, 13:42) *
Despre ce fel de amorsa este vorba pentru placarea cu polistiren?Este ceva special? Recomanda-mi un producator!
Iar despre amorsa de vopsea lavabila, te referi la problema pe care o am la interior cu peretele deteriorat?

1. de ex. amorsa pentru exterior: http://www.apla.ro/produse.php?action=cat&catID=3
dar poti gasi si la multe alte firme la fel de bune acelasi lucru.

2. nu e vb de problema cu mucegaiul, ci de faptul ca punand niste amorsa concentrata pentru lavabila in vopsea, inainte de a o da, nu se mai ia asa usor de pe perete. ca si cum ai fi pus aracet (pe vremuri) sa nu se ia asa usor de pe perete odata uscata.
amorsa este un fel de aracet dizolvat.
mutulica_41
Amorsa e un fel de aracet diluat NUMAI daca e pe baza de rasina vinilica! In cazul asta, degeaba bagi amorsa in vopsea, oricum ai pelicula pe perete! Daca bagi amorsa acrilica in vopsea vinilica, iar e degeaba! daca ai si amorsa si vopseaua pe rasina acrilica, numai la culori tari se justifica sa pui amorsa concentrata in vopsea, ca sa fixeze mai bine culoara, dar nu mai mult de cateva sute de gr!!! La vopsea alba nu se justifica, oricum nu se cojeste, decat cu tot cu glet
casuta_papusilor
amorsa o iei intotdeauna de aceeasi marca cu lavabila si pentru ea anume, deci n-ai cum sa dai gres.
amorsa o iei odata cu lavabila.
eu nu spuneam ca se cojeste daca nu pui amorsa, dar in mod normal daca stergi cu palma vopseaua lavabila de pe perete, ti se ia pe mana.
daca pui un pic de amorsa (de la aceasi marca) se ia mult mai greu, practic deloc. si nu e vorba de alba sau colorata.
atat.
still have a nice life.
mutulica_41
Pt mine nu e ceva iesit din comun sa vad pe un santier amorsa o marca si vopseaua alta marca ( ne-a mai ramas de dincolo, sefu!) In mod normal, da, iei si amorsa si voseaua aceeasi marca, dar nu suntem toti normali...nebanuite sunt caile D-lui...! Si nu orice lavabila se ia pe maini, numai alea care costa cat o apa minerala ( kilu") Depinde de calitatea la amandoua ce zici tu, 'e multe spalaturi pe piata" si e ft simplu sa 'manaresti' o vopsea, fie ea solvent sau lavabila!
Si e vb daca e alba sau colorata, la culori ft intense, chiar ajuta sa pui putina amorsa in vopsea, iar la vopsea alba...eu n-am recomandat la nimeni treaba asta, dar eu nu umblu cu spalaturi, si le cunosc bine doar pe ale mele, n-am cum sa cunosc toate produsele din piata, asa ca iti las si tie o felie de dreptate... wink.gif
off: unde e sectia asta, 16 ?
casuta_papusilor
CITAT (mutulica_41 @ 25th July 2009, 09:06) *
Pt mine nu e ceva iesit din comun sa vad pe un santier amorsa o marca si vopseaua alta marca ( ne-a mai ramas de dincolo, sefu!) In mod normal, da, iei si amorsa si voseaua aceeasi marca, dar nu suntem toti normali...nebanuite sunt caile D-lui...!

pe santierele patriei ie multe lucruri, dar femeia nu-i pe santier.
dumneaei o sa mearga, de manuta cu sotul, si o sa-si aleaga niste vopsea de la magazin.
o s-o dea si n-o s-o mai foloseasca pe alte santiere. deci n-are ce sa incurce, nu?
asa ca, zic eu, ca va fi o vopsea de unica folosinta.
ca si dvs., aveti dreptatea dvs, cu santierili.
gabrielk
o intrebare scurta as avea si eu: peretele pe care vreau sa montez termosistemul are aplicat pe el o decoratie sub forma de tepi. Nu sunt foarte mari ~ 3-4 mm, par sa fie facuti din ciment, nu sunt sfaramiciosi, chiar destul de rezistenti (apropo, peretele e la exterior). Cum este mai bine, sa dau jos tot pentru a monta pe curat sau as putea sa las asa si sa montez pe "mamaligi" (as economisii ceva timp in felul asta)?? Pe urma o alta intrebare scurta: dupa ce se aplica placile de polistiren cu adeziv, am inteles eu bine ca se monteaza niste dibluri? Ati putea sa-mi oferiti mai multe detalii??

Multumesc.
casuta_papusilor
CITAT (gabrielk @ 10th August 2009, 09:07) *
...peretele pe care vreau sa montez termosistemul are aplicat pe el o decoratie sub forma de tepi. Nu sunt foarte mari ~ 3-4 mm, par sa fie facuti din ciment, nu sunt sfaramiciosi, chiar destul de rezistenti (apropo, peretele e la exterior). Cum este mai bine, sa dau jos tot pentru a monta pe curat sau as putea sa las asa si sa montez pe "mamaligi"??

e mai bine si mai sigur sa-i dai jos.
probabil sunt si acoperiti cu vreun fel de vopsea si asta se mai poate coji in timp.
poate sa slabeasca prinderea cu adeziv.
mai indicat e sa intinzi adezivul pe placi cu pieptenul si nu cu mamaligi.

CITAT (gabrielk @ 10th August 2009, 09:07) *
Pe urma o alta intrebare scurta: dupa ce se aplica placile de polistiren cu adeziv, am inteles eu bine ca se monteaza niste dibluri? Ati putea sa-mi oferiti mai multe detalii??

daca ai peretele curatat, ordinea operatiilor este:
amorsa, lipirea cu adeziv a placilor de expandat, gaurirea si fixarea placilor cu dibluri de polistiren, masa de spaclu cu plasa de exterior (+ coltare cu plasa), inca o mana de masa de spaclu, driscuire, asteptat uscare, amorsa de vopsea, lavabila (sau decorativa).
polistiren expandat de 10 cm, de exterior, densitate minima 15 kg/mc, montat intretesut inclusiv pe colturi.
montarea o incepi pe un profil special pe care il fixezi la baza lucrarii orizontal, la poloboc.
pe el vei incepe montarea primului rand, de jos, de placi de polistiren expandat.
diblurile trebuie sa intre in perete macar 5-6 cm, si vor fi fixate cate 4 pe colturi (prind si placile vecine) si una in centru, sau cate 3 in triunghi in placa.
gaurile pt dibluri le dai dupa cel mai devreme 1-2 zile de la placare pentru a se usca adezivul.
nu lasi rosturi intre placi si nu pui adeziv intre placi.
gabrielk
CITAT (casuta_papusilor @ 10th August 2009, 10:33) *
e mai bine si mai sigur sa-i dai jos.
probabil sunt si acoperiti cu vreun fel de vopsea si asta se mai poate coji in timp.
poate sa slabeasca prinderea cu adeziv.
mai indicat e sa intinzi adezivul pe placi cu pieptenul si nu cu mamaligi.

daca ai peretele curatat, ordinea operatiilor este:
amorsa, lipirea cu adeziv a placilor de expandat, gaurirea si fixarea placilor cu dibluri de polistiren, masa de spaclu cu plasa de exterior (+ coltare cu plasa), inca o mana de masa de spaclu, driscuire, asteptat uscare, amorsa de vopsea, lavabila (sau decorativa).
polistiren expandat de 10 cm, de exterior, densitate minima 15 kg/mc, montat intretesut inclusiv pe colturi.
montarea o incepi pe un profil special pe care il fixezi la baza lucrarii orizontal, la poloboc.
pe el vei incepe montarea primului rand, de jos, de placi de polistiren expandat.
diblurile trebuie sa intre in perete macar 5-6 cm, si vor fi fixate cate 4 pe colturi (prind si placile vecine) si una in centru, sau cate 3 in triunghi in placa.
gaurile pt dibluri le dai dupa cel mai devreme 1-2 zile de la placare pentru a se usca adezivul.
nu lasi rosturi intre placi si nu pui adeziv intre placi.

descrierea este foarte detaliata, multumesc mult pentru raspunsul la obiect, o ultima nelamurire sper eu ... singurul lucru pe care nu il cunosc este termenul de masa de spaclu ?!?! adica un fel de tencuit cu adeziv? inca odata multumesc.
casuta_papusilor
CITAT (gabrielk @ 10th August 2009, 22:08) *
descrierea este foarte detaliata, multumesc mult pentru raspunsul la obiect, o ultima nelamurire sper eu ... singurul lucru pe care nu il cunosc este termenul de masa de spaclu ?!?! adica un fel de tencuit cu adeziv? inca odata multumesc.

da, asta e. un fel de tencuit cu adeziv!
unii folosesc, si nu-i gresit, acelasi adeziv si pentru acoperirea placilor a plasei.
alte intrebari? fiindca orice raspuns naste in general alte 3 intrebari! wink.gif biggrin.gif
gabrielk
CITAT (casuta_papusilor @ 10th August 2009, 22:23) *
da, asta e. un fel de tencuit cu adeziv!
unii folosesc, si nu-i gresit, acelasi adeziv si pentru acoperirea placilor a plasei.
alte intrebari? fiindca orice raspuns naste in general alte 3 intrebari! wink.gif biggrin.gif

cam asta ar fi, multumesc mult, ma duc sa ma apuc de treaba biggrin.gif
bogdanpiatra
Am si eu o mica problema daca ma poate ajuta cineva cu un sfat:
Fac o izolatie la o casa doar cu un etaj (parter) si meseriasii care au pus polistirenul expandat de 10 cm nu l-au "tesut" corespunzator, fiind un perete si la colturi unde este pus vertical, bucata cu bucata. L-au intepenit bine cu adeziv si dibluri, mi-au cerut coltare cu plasa si plasa pentru perete spunandu-mi ca nu exista pericol sa crape tencuiala datorita plasei. Ce spuneti, este adevarat, sau in acele zone sa ma astept sa-mi crape tencuiala?
butaciu
Sal! Vreau si eu sa MI izolez casa cu polistiren 10cm.o nelamurire :trebuie neaparat profil de soclu? Sau merge si fara tinand cont ca fundatia unde se pune extrudat e in afara cu 8-10cm
christ
Salut,

Am și eu de izolat exterior 3 camere. Am urmărit topcul și totul e foarte clar.
Însă cineva mi-a recomandat un adeziv pentru polistiren, InstaStik, un adeziv poliuretanic aplicabil cu pistolul (asemănător cu spuma poliuretanică doar că nu expandează). Produsul este ăsta: http://www.geocelpro.ro/product.aspx?id=1916&pr=ec și din prezentare pare a fi bun. Mai există ceva asemănător și la Ceresit și la Denbraven.
La exterior se folosește tot plasă cu adeziv dar ăsta ar reduce consumul la jumate + că cică n-ar mai fi nevoie de dibluri și treaba merge mult mai repede.
Întrebarea este: știe cineva mai mult despre metoda asta, e așa de eficientă și "reliable" precum spune furnizorul?
A mai folosit lumea și dacă da, cum a mers? Am căutat pe site-uri din afară și văd că peste ocean e o metodă foarte populară (de fapt ei nici nu mai folosesc adeziv clasic).

Merci.

kingcrow
salut

blocul in care locuiesc este izolat la exerior cu fibra de sticla si bca.

mai trebuie izolat cu polistiren?

multumesc
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.