Despre Termoizolatie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

am-draci

QUOTE (kpk1_ @ Sep 22 2008, 20:07) *
Eu tocmai am realizat noua structura pt parchet.
Am pus pietris > extrudat de 50mm > carton bituminat > sapa de ciment de 50 mm armata cu plasa de Buzau. Urmeaza sa fixez peste cel putin o luna de zile OSB si parchet lamelar de stejar/fag.
Sper ca reteta sa fi fost buna.

daca mi fac asa ceva in apartament....merg cu capu plecat dupaia biggrin.gif
kpk1_
La apartament nu este nevoie de hidroizolatie, deci poti renunta usor la stratul de pietris. Termoizolatie iarasi nu cred sa ai nevoie mai ales ca banuiesc, vecinul de jos face si el caldura (cazul in care nu stai la parter). Pt un apartament la etaj as merge direct cu parchet pe OSB.
Pt a curata mucegaiul vezi ce recomanda colegii de forum. Nu am experimentat asa ceva.

am-draci
am spalat cu clor de mi au sarit dracii...acum sa speram ca nu o sa mai apara pe sub parchet ca va fi jale
mutulica_41
QUOTE (am-draci @ Sep 25 2008, 13:19) *
am spalat cu clor de mi au sarit dracii...acum sa speram ca nu o sa mai apara pe sub parchet ca va fi jale

inainte de a te apuca de treaba, verifica umiditatea pardoselei, mai ales unde a fost mucegaiul
am-draci
QUOTE (mutulica_41 @ Sep 25 2008, 13:27) *
inainte de a te apuca de treaba, verifica umiditatea pardoselei, mai ales unde a fost mucegaiul

cum? si daca e umezeala ce pot face?

in paralel am izolat un perete cu polistiren de 20mm. ce ziceti? sa mai pun plasa de armare peste? dar dibluri? am inteles de la cineva ca diblurile nu sunt chiar necesare,mai ales in interior unde placa are mai mare priza.
mutulica_41
QUOTE (am-draci @ Sep 25 2008, 19:23) *
cum? si daca e umezeala ce pot face?

in paralel am izolat un perete cu polistiren de 20mm. ce ziceti? sa mai pun plasa de armare peste? dar dibluri? am inteles de la cineva ca diblurile nu sunt chiar necesare,mai ales in interior unde placa are mai mare priza.

1. pui o folie de plastic(d-aia care se vinde la sul) de 1.5-2 mp pe pardoseala, si o lipesti jur-imprejur cu banda adeziva de hartie, astfel incat sa nu intre aer pe nicaieri, si o lasi 24 h; daca se face condens sub folie,... naspa, o sa-ti faci rost de si mai multi draci, pt ca ar trebui sa astepti sa iasa umiditatea din sapa (prin ventilare intensa si o temp adecvata); apa e pacatoasa , pt ca isi face loc sa iasa pe undeva, daca pui parchetul in situatia asta, risti sa apara din nou mucegaiul
2. plasa de armare e obligatorie pe polistiren, pt ca altfel iti cade gletul de pe ea, plus fisuri...
3. singura veste buna...la pereti de interior, te poti lipsi de dibluri, iti spun din proprie experienta, de acum un an, dar eu am finisat cu texturata, nu cu lavabila
am-draci
QUOTE (mutulica_41 @ Sep 25 2008, 20:22) *
1. pui o folie de plastic(d-aia care se vinde la sul) de 1.5-2 mp pe pardoseala, si o lipesti jur-imprejur cu banda adeziva de hartie, astfel incat sa nu intre aer pe nicaieri, si o lasi 24 h; daca se face condens sub folie,... naspa, o sa-ti faci rost de si mai multi draci, pt ca ar trebui sa astepti sa iasa umiditatea din sapa (prin ventilare intensa si o temp adecvata); apa e pacatoasa , pt ca isi face loc sa iasa pe undeva, daca pui parchetul in situatia asta, risti sa apara din nou mucegaiul
2. plasa de armare e obligatorie pe polistiren, pt ca altfel iti cade gletul de pe ea, plus fisuri...
3. singura veste buna...la pereti de interior, te poti lipsi de dibluri, iti spun din proprie experienta, de acum un an, dar eu am finisat cu texturata, nu cu lavabila

bun... tot e bine ca am scapat de dibluri.

craciuncostel
Bună seara. Întrebare de baraj, citesc de câteva zile pe tot netul și nu găsesc ceea ce îmi trebuie. Izolez casa cu polistiren pe exterior, ok, toate bune și frumoase, dar casa este veche și este acoperită cu un "șpriț" de mortar, gen stropi, destul de uniformi ei săracii. Și în funcție de ce meseriași s-au perindat pe la mine, părerile sunt împărțite:

- unii spun sa astupe șprițul și apoi să fixeze ăerfect plăcile de polistiren
- alții spun să fie aplicat direct peste el, rămâne și o pernă de aer care va izola și ea bla bla bla.

Practic cum este corect?
mutulica_41
QUOTE (craciuncostel @ Sep 25 2008, 23:18) *
Bună seara. Întrebare de baraj, citesc de câteva zile pe tot netul și nu găsesc ceea ce îmi trebuie. Izolez casa cu polistiren pe exterior, ok, toate bune și frumoase, dar casa este veche și este acoperită cu un "șpriț" de mortar, gen stropi, destul de uniformi ei săracii. Și în funcție de ce meseriași s-au perindat pe la mine, părerile sunt împărțite:

- unii spun sa astupe
șprițul și apoi să fixeze ăerfect plăcile de polistiren
- alții spun să fie aplicat direct peste el, rămâne și o pernă de aer care va izola și ea bla bla bla.

Practic cum este corect?

Daca 'spritul' nu e faramicios, si nu se desprinde, merg ambele variante, dar la var 2 o sa ai consum simtitor crescut de adeziv, f de cat de mari sunt stropii(daca sunt mari, o sa te sece la suflet adezivul la consum)
kykobaw

QUOTE (craciuncostel @ Sep 25 2008, 22:18) *

- unii spun sa astupe șprițul și apoi să fixeze ăerfect plăcile de polistiren

Practic cum este corect?

corect e sa izolezi casa pe interior, daca peretii sunt facuti sa reziste la intemperii.
matzu_2003
QUOTE (kykobaw @ Oct 6 2008, 11:37) *
corect e sa izolezi casa pe interior, daca peretii sunt facuti sa reziste la intemperii.

CORECT este a se izola pe exterior nicidecum pe interior dar cand nu exista posibilitatea izolarii pe exterior se va realiza izolare pe interior....

pentru cultura ta generala

craciuncostel
http://www.deko-professional.ro/swf/brosuraDekoTherm/

bine, fiecare iși laudă marfa, este adevărat. Dar nenumărate studii și persoane afirmă că izolația pe interior aduce numai belele iar ca economie de căldură... nimic... M-am cam lămurit. Cu oricine ai vorbi, îți va spune o cu totul altă părere decât a spus cel dinaintea lui. Până la urmă eu am făcut așa:

- cu o zi înainte de începerea lucrului am curățat pereții cu o mătură și o perie de sârmă
- nu am dat cu antimucegai, am întrebat pe la toate depozitele și aveau doar pentru interior, specialiștii de la Policolor au spus că ei nu fac așa, cei de la Misiunea Casa la fel...
- peretele fiind șprițuit, nu am dat amorsă, nu mai avea sens. Polistiren de la Austrotherm de 10 cm (iarăși discuții, 3 cm, 5, 10 ... bla bla, cu cât mai gros cu atât mai bun, nu???)
- dibluri de 14...
- adeziv Ceresit CT 83, ieftin, bun, sac cu 5 kg mai mare la același preț
- plasă
- masă de șpaclu. Aș fi pus Ceresit CT 85 dar ... costă, în schimb am luat DECOFLEX de la Policolor, a făcut treabă bună. La jumătate de preț
- profil de colț cu plasă și de contact cu tâmplăria
- Deko grund silicon înainte de tencuială colorată. Inițial vroiam să gletuiesc cu Weber, exterior, dar, oricum trebuia dat grund pentru tencuială și atunci gletuiam degeaba. Plus manoperă și muncă multă.

și apoi pot alege tencuiala. Prieteni, nu am făcut ca la carte. E greu, eu nu am cunoștințe deloc (sunt IT-ist, nu meseriaș), seara la ora 11 când ajung acasă ma uit cu lanterna să văd ce a făcut meseriașul, materialele scumpe, sper să fie bine. Nu trebuia să iasă adeziv între plăci că face punte termică. A ieșit, eu ce să îi fac? Plăcile trebuie lipite fix una de alta. Na, mai sunt spații de 1- 2 mm. Nu e chiar ca în reviste. Dacă aș fi pus adeziv cum arăta în broșuri... băgam de două ori mai mult adeziv. Și așa am pus în colțuri și în centru... trebuia pe toată placa. Ține, nu am treabă. Nu știu cât vă ajută... dar știu că eu mi-am mâncat 2 săptămâni din viață pe net căutând soluția cea mai bună. EI prieteni, ea nu este. Nimeni nu știe cum se comportă în timp, fiecare o știe pe a lui. Asta a fost experiența mea, sper ca cei care își vor izola casa să o facă mai bine ca mine.
aGp
salut ,

de ieri au inceput sa izoleze in interior , stau la etaj si am cumparat polistiren extrudat de 2 , astia care il monteaza pun adeziv numai in cateva puncte al extrudatului , este corect asa ? sau nu ?
adi_master
Corect!
Expandat sau extrudat?
aGp
extrudat , verde ....
xxxstar
Salut .

Am o intrebare legata de geamul termopan, am decis sa pun 2 gemuri cu tamplarie din PVC Rehau cu 5 camere si feronarie GU, ma intereseaza un geam termopan foarte bun izolant fonic cat si termic ... aveti idee vre-o firma sau un model anume ???

Multumesc.

P.S. pretul nu conteaza, vreu cel mai bun geam existent acum.
adi_master
Desi topicul nu-i cel corect,sa trecem.
Veka+ROTO NT nr in europa.
sddragos
Salut,
In primavara m-am mutat intr-un apartament situat la etajul I, cu unul din dormitoare deasupra casei scarii.
Am amenajat tocmai acest dormitor (geam termopan, usa, parchet, zugravit, mobilat, etc).
Problema a aparut acum cand a inceput frigul: aseara am vazut (din intamplare) ca in spatiul dintr sifonier si perete (vreo 20 cm) parchetul e ud !!!
Cred ca e condens de la curentii de aer rece care trec pe sub camera. Sub pat, cam acelasi lucru, deci in spatiile neventilate. In restul camerei parchetul e OK.
Ce pot sa mai fac acum?
Mi-e teama ca o sa se umfle parchetul si in plus o sa am igrasie peste tot. Nu prea ma vad in stare sa ma apuc sa izolez acum plafonul casei scarii.
Cand nu sunt acasa opresc centrala termica (de fapt ramane undeva pe la 15 grade). Daca las constant in camera vreo 20 grade ajuta la ceva?
Merci pt raspunsuri!
caldut
QUOTE (sddragos @ Nov 17 2008, 10:48) *
Salut,
In primavara m-am mutat intr-un apartament situat la etajul I, cu unul din dormitoare deasupra casei scarii.
Am amenajat tocmai acest dormitor (geam termopan, usa, parchet, zugravit, mobilat, etc).
Problema a aparut acum cand a inceput frigul: aseara am vazut (din intamplare) ca in spatiul dintr sifonier si perete (vreo 20 cm) parchetul e ud !!!
Cred ca e condens de la curentii de aer rece care trec pe sub camera. Sub pat, cam acelasi lucru, deci in spatiile neventilate. In restul camerei parchetul e OK.
Ce pot sa mai fac acum?
Mi-e teama ca o sa se umfle parchetul si in plus o sa am igrasie peste tot. Nu prea ma vad in stare sa ma apuc sa izolez acum plafonul casei scarii.
Cand nu sunt acasa opresc centrala termica (de fapt ramane undeva pe la 15 grade). Daca las constant in camera vreo 20 grade ajuta la ceva?
Merci pt raspunsuri!

situatie similara cu a unei vecine...a trebuit sa izoleze tavanul in casa scarii, dar a pus polistiren de 3 cm...daca vei face vreodata treaba asta, pune macar de 5 cm.
saddie
Buna ziua,

Am si eu urmatoarea problema, acum vreo 3 ani am pus termopane in tot apartamentul + izolat peretii exteriori inclusiv balcon. Izolatia a fost facuta pe interior cu polistieren + gips carton. Apartamentul e in renovare cam tot de atunci, pentru ca nu am avut bani sa le facem pe toate si nici nu ne-am grabit, ca am avut unde sa stam. Toate bune si frumoase pana anul asta cand ne-am hotarat sa avansam cu lucrarile si am terminat de zugravit si de pus gresie si faianta. Acum de cand s-a racit vremea am observat ca geamurile fac un usor condens la baza, mai ales la balcon si mai mult decat atat, gresia de pe jos face si ea condens pe latura care este pe partea cu geamurile. Mentionez ca podeaua de la balcon nu am mai izolat-o in ideea ca oricum vecinul de dedesubt are balconul inchis. Ciudat e faptul ca anuii trecuti cand era podeaua nefacuta, deci beton curat nu am vazut condens de loc, nici macar pe geamuri. Are cineva vreo idee despre ce poate fi vorba si ce sa fac?
Am observat ca garniturile de la geamuri s-au cam umplut de praf de la smirgheluit ipsosul e posibil sa nu mai fie etanse si de aici condensul?

Multumesc pentru raspunsuri.
kykobaw
QUOTE (matzu_2003 @ Oct 7 2008, 01:58) *
CORECT este a se izola pe exterior nicidecum pe interior dar cand nu exista posibilitatea izolarii pe exterior se va realiza izolare pe interior....

pentru cultura ta generala

bANUIESC CA TE REFERI LA CULTURA MEA....

IN CAZUL ASTA DACA FACI IZOLATIE LA EXTERIOR, NU AI NEVOIE SA TENCUIESTI CASA INAINTE DE IZOLATIE CI DUPA. dACA OMUL ARE PERETII EXTERIORI REZISTENTI LA INTEMPERII, PENTRU CE SA MAI DEA O TENCUIALA? ADICA MINIM O MANA IN PLUS, MANOPERA.

DACA TIE IT FACE PLACERE SA FINISEZI DE 3 ORI, PE DINAFARA DE 2 ORI SI PE DINAUNTRU ODATA, ATUNCI E PLACEREA TA. SUNT ZIDURI DE CARAMIDA DE SUTE DE ANI SI ZIDURI DE PIATRA DE MII DE ANI CARE REZISTA SI ASTAZI, SI UITE CA N-AU FOST INVELITE IN FAIMOSUL POLISTIREN EXPANDAT AL ROMANILOR.

IN AFARA DE ASTA, POLISTIRENUL EXPANDAT E O SOLUTIE DE MOMENT, IEFTINA, DAR PE TERMEN LUNG FOARTE SCUMPA.

EU STIU CA TOATA LUMEA INVELESTE CASA IN POLISTIREN EXPANDAT, DAR POATE MAI TRAIM SA VORBIM PESTE 10 ANI SA VEDEM CATE DIN IZOLATIILE ACESTEA MAI IZOLEAZA.

FRATILOR, DACA TOT SUNTETI CHITITI SA FACETI A DOUA FINISARE EXTERIOARA IN PLUS, ATUNCI PUNETI MACAR POLISTIREN EXTRUDAT! NU VA BATETI JOC DE BANII VOSTRI!

matzu_2003
QUOTE (kykobaw @ Jan 3 2009, 02:25) *
bANUIESC CA TE REFERI LA CULTURA MEA....

IN CAZUL ASTA DACA FACI IZOLATIE LA EXTERIOR, NU AI NEVOIE SA TENCUIESTI CASA INAINTE DE IZOLATIE CI DUPA. dACA OMUL ARE PERETII EXTERIORI REZISTENTI LA INTEMPERII, PENTRU CE SA MAI DEA O TENCUIALA? ADICA MINIM O MANA IN PLUS, MANOPERA.

DACA TIE IT FACE PLACERE SA FINISEZI DE 3 ORI, PE DINAFARA DE 2 ORI SI PE DINAUNTRU ODATA, ATUNCI E PLACEREA TA. SUNT ZIDURI DE CARAMIDA DE SUTE DE ANI SI ZIDURI DE PIATRA DE MII DE ANI CARE REZISTA SI ASTAZI, SI UITE CA N-AU FOST INVELITE IN FAIMOSUL POLISTIREN EXPANDAT AL ROMANILOR.

IN AFARA DE ASTA, POLISTIRENUL EXPANDAT E O SOLUTIE DE MOMENT, IEFTINA, DAR PE TERMEN LUNG FOARTE SCUMPA.

EU STIU CA TOATA LUMEA INVELESTE CASA IN POLISTIREN EXPANDAT, DAR POATE MAI TRAIM SA VORBIM PESTE 10 ANI SA VEDEM CATE DIN IZOLATIILE ACESTEA MAI IZOLEAZA.

FRATILOR, DACA TOT SUNTETI CHITITI SA FACETI A DOUA FINISARE EXTERIOARA IN PLUS, ATUNCI PUNETI MACAR POLISTIREN EXTRUDAT! NU VA BATETI JOC DE BANII VOSTRI!

daca zidaria unei case ar fi construita aproape de perfect atunci s-ar putea realiza izolarea peretilor fara tencuire dar in cazul in care peretilor le lipseste planeitatea in plan vertical si orizontal trebuie realizata operatia de tencuire.pentru ca daca diferentele de planeitate sunt foarte mari si nu se poate realiza operatia de izolare in conditii bune atunci.............se va tencui

kykobaw
QUOTE (matzu_2003 @ Jan 3 2009, 06:58) *
daca zidaria unei case ar fi construita aproape de perfect atunci s-ar putea realiza izolarea peretilor fara tencuire dar in cazul in care peretilor le lipseste planeitatea in plan vertical si orizontal trebuie realizata operatia de tencuire.pentru ca daca diferentele de planeitate sunt foarte mari si nu se poate realiza operatia de izolare in conditii bune atunci.............se va tencui

Mi se pare foarte onorabil. Dar nu e nevoie de dat o tencuiala pe exterior apoi pus polistiren apoi ALTA tencuiala.
DDuras

Da' cine ti-a zis frate ca se tencuieste peste termosistem ????????!!!!!!!

mutulica_41
Cred ca se face o confuzie intre tencuire (peste polistiren) si masa de spaclu-uniformizare peste plasa
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.