adrg
23rd July 2008, 14:57
QUOTE (adi_master @ Jul 22 2008, 22:56)

1)100mm de vata sunt.......deajuns! dar mai bine baga de 150mm
2)Pe peretele de caramida.......odata ce are izolatie exterioara.......poti tencuii si gata
3)Daca intre peretele tau si peretele vecinului exista fanta(spatiu)si de 1cm atunci va trebuii sa izolezi pe interior(vata minerala de 100-150mm).Daca sunt lipiti la propiu ........atunci devine perete interior si nu mai trebuie izolat.
Multumesc din suflet pentru sfaturi!
Inca o intrebare insa, intre peretele vecinului si stalpii de sustinere ai mei exista un spatiu in care voi pune vata minerala (10 sau 15). E cazul sa mai pun intre vata si peretele vecinului (care e tencuit) o folie anticondens?
Dar intre vata minerala si rigipsul de interior e cazul sa pun o folie antivapori?
Am citit pe aici o gramada de dispute pe tema asta si nu m-am lamurit. Plus ca inginerul care se ocupa de constructia mea spune ca se poate face si cu si fara folie antivapori intre izolatia de vata si peretele de rigips.
Astra zicea pe undeva insa ca a vazut pereti de rigips mancati din cauza unei bariere de vapori.
Cum ar fi mai bine sa fac in situatia mea? Sa pun sau nu pe peretii de OSB si vata minerala, la interior bariera de vapori.
Mentionez ca toate camerele au ferestre deci nu vor fi nearisite.
adi_master
23rd July 2008, 21:35
Acolo unde ai OSB la exterior .....renunta la folie
adrg
24th July 2008, 23:04
QUOTE (adi_master @ Jul 23 2008, 22:35)

Acolo unde ai OSB la exterior .....renunta la folie
Asa am sa fac atunci!
Mersi inca odata si poate o sa ne lamuresti odata cum se face ca mai exista romani ca tine care ajuta pe altii fara sa ceara nimic in schimb.
Poti sa stergi mesajul acesta ca sa nu incarce inutil topicul.
mookie123
18th August 2008, 16:39
Stimati Domni,
va rog sa imi recomandati cum se executa termoizolatia in cazul unui plafon fals de exterior suspendat.
Este vorba de spatiul determinat de intersectia grinzilor din beton armat ale planseului de la +3.10, o parte a plenseului fiind in consola.
Multumesc
matzu_2003
18th August 2008, 17:29
QUOTE (mookie123 @ Aug 18 2008, 16:39)

va rog sa imi recomandati cum se executa termoizolatia in cazul unui plafon fals de exterior suspendat.
ai vreo camera peste acest plafon fals de exterior adica la etaj?
daca ai atunci trebuie sa folosesti polistiren expandat de minim 5cm care va veeni lipit pe tavan cu adeziv din categoria celor pentru lipit polistiren si cu diblurile de rigoare cate 5 pe fiecare placa iar dupa aceea poti construi structura la tavan
dar inainte de a lipi polistirenul marcheaza-ti unde vin tijele de suspendare ale tavanului de gips carton si instaleaza-le ca dupa aceea sa iti vina mai usor la montat structura tavanului ca sa nu deteriorezi placa de polistiren......daca iti raman gauri in urma montarii polistirenului la imbinarile de la placi,colturi acestea se vor astupa cu spuma polieuretanica pentru o buna izolare,in nici un caz a nu se umple cu adeziv
dupa acesta operatie se va procede la pasul urmator si anume constructia plafonului fals din profil ud30 respectiv cd60 si placare cu placa contra umezelii
rog a se muta postul in categoria termoizolatii.........ca nu isi are locul aici in aceasta arie....multumesc
adrian80
18th August 2008, 18:29
Salutari
As avea si eu nevoie de un sfat daca se poate.
Am construit o casa noua din BCA izolat cu polistiren de 5cm pe exterior.
Parterul este gata, si acuma vreau sa ma apuc de mansarda care este peste toata suprafata casei.
Intrebarea mea este: cum sa izolez plafonul (dintre parter si mansarda) ?
Momentam sunt doar grinzile de lemn (15cm) sub care sunt batute scanduri din 25 in 25 de cm pe care este prins tavanul din rigips in care sunt deja aplicate spoturile. Pentru podit in mansarda am cumparat deja scanduri de 4cm grosime care vor constitui suportul pentru mocheta, sau intr-un caz mai fericit, parchet laminat.
Mentionez ca banii sunt o problema! 
Multumesc anticipat!
ZECA
18th August 2008, 19:06
QUOTE (adrian80 @ Aug 18 2008, 18:29)

Salutari
As avea si eu nevoie de un sfat daca se poate.
Am construit o casa noua din BCA izolat cu polistiren de 5cm pe exterior.
Parterul este gata, si acuma vreau sa ma apuc de mansarda care este peste toata suprafata casei.
Intrebarea mea este: cum sa izolez plafonul (dintre parter si mansarda) ?
Momentam sunt doar grinzile de lemn (15cm) sub care sunt batute scanduri din 25 in 25 de cm pe care este prins tavanul din rigips in care sunt deja aplicate spoturile. Pentru podit in mansarda am cumparat deja scanduri de 4cm grosime care vor constitui suportul pentru mocheta, sau intr-un caz mai fericit, parchet laminat.
Mentionez ca banii sunt o problema!

Multumesc anticipat!

Vata minerala bazaltica ISOVER sau ROCKWOOL( marca asta nu stiu daca o gasesti) im placi semirigide de 40 sau 60mm grosime( 70kg/m.cubic) puse una langa alta intre grinzile tavanului.Foloseste si ca izolatie acustica)
Sau polistiren ca sa nu ranim sentimentele celor ce-l folosesc da ca acustic nu face nimic.
adi_master
18th August 2008, 19:11
Sau vata minerala necaserata de 150mm-ca-i mai ieftin si folie PE
ZECA
18th August 2008, 19:18
QUOTE (adi_master @ Aug 18 2008, 19:11)

Sau vata minerala necaserata de 150mm-ca-i mai ieftin si folie PE
Cat de ieftine-s unele sau altele nu stiu dar stiu ca-s dintre cele mai ieftine
matzu_2003
18th August 2008, 23:35
cel mai ieftin iesi cu vata necaserata150 mm si folie plastic
dupa cum vad din postul tau deja ai tavanul asta inseamna ca o sa intercalezi folia de plastic intre grinzile de lemn si dupa aceea vata .......DAR ai grija la spoturile din tavan si la degajarea caldurii tinand cont ca este un tavan fact pe structura de lemn.
daca ai spoturile pe transformator ceea ce si iti recomand este ok daca nu trebuie facut ceva in privinta la spoturi si anume sa gasesti ceva in comert o carcasa ca caldura spotului sa nu o disipe in tavan
cipri.an
19th August 2008, 21:18
Ce parere aveti de izolarea la interior a unui pod cu polistiren de fatada de 8cm, pus intre capriori? Mentionez ca o jumatate de pod va deveni mansarda locuibila.
paulsistefy
19th August 2008, 21:23
QUOTE (cipri.an @ Aug 19 2008, 20:18)

Ce parere aveti de izolarea la interior a unui pod cu polistiren de fatada de 8cm, pus intre capriori? Mentionez ca o jumatate de pod va deveni mansarda locuibila.
scumpa.....
adi_master
19th August 2008, 21:28
QUOTE (cipri.an @ Aug 19 2008, 21:18)

O parere foarte proasta si neinspirata.Mai ales ca devine mansarda locuibila.
De ce?
La mansarda ai doar asterala si materialul invelitor..........cred ca-m fost inteles.
Pt o izolatie corespunzatoare-----------vata minerala intre 200-400mm
adrian80
20th August 2008, 07:39
QUOTE (matzu_2003 @ Aug 19 2008, 00:35)

cel mai ieftin iesi cu vata necaserata150 mm si folie plastic
dupa cum vad din postul tau deja ai tavanul asta inseamna ca o sa intercalezi folia de plastic intre grinzile de lemn si dupa aceea vata .......DAR ai grija la spoturile din tavan si la degajarea caldurii tinand cont ca este un tavan fact pe structura de lemn.
daca ai spoturile pe transformator ceea ce si iti recomand este ok daca nu trebuie facut ceva in privinta la spoturi si anume sa gasesti ceva in comert o carcasa ca caldura spotului sa nu o disipe in tavan
Deci, dupa cum am inteles, o sa pun folie apoi vata minerala si apoi scandurile.
Spoturile au transformator si o sa pun peste ele un capac pentru protectie terminca.
Am inteles bine?
adi_master
20th August 2008, 09:49
Ai priceput foarte bine
cristi_c6
20th August 2008, 11:39
Ai mei doresc sa izoleze apartamentul si cum nu il poate izola pe exterior a ramas metoda pe interior ... nu's mesteru manole sa stiu cum se face dar doresc niste idei sfaturi etc.. care sa ma ajute cat de cat ...
ce tip de izolare, cu ce (placi polistyren, rigips ) , materiale bune si recomandate, etc ati prins ideea astept va multumesc mult !
adi_master
20th August 2008, 16:11
Citeste aces topic in intregime si vei avea de unde alege.
cipri.an
20th August 2008, 17:48
QUOTE (adi_master @ Aug 19 2008, 22:28)

O parere foarte proasta si neinspirata.Mai ales ca devine mansarda locuibila.
De ce?
La mansarda ai doar asterala si materialul invelitor..........cred ca-m fost inteles.
Pt o izolatie corespunzatoare-----------vata minerala intre 200-400mm
Imi cer scuze ca nu am fost explicit. Vreau sa pun intai un rand de polistiren de 8 si peste, tot intre capriori, vata minerala de 5 cm (capriorii au 15 cm inaltime). Am ajuns la solutia asta din cauza costurilor (ma costa mai putin polistirenul decat vata).
E bine daca las spatii goale intre placile de polistiren sau sa le umplu cu spuma (in ideea ca oricum vin cu vata minerala peste polistiren) ?
adi_master
20th August 2008, 17:57
Poti umple golurile cu spuma
Pune vata de 100mm(chiar daca o indeși putin)e mai sigur.50mm nu-i deajuns.
Nu am incercat niciodata sa izolez cu polistiren la mansarda.......asa ca nu am de unde sa stiu cum lucra in timp.
Dar nu-i indicat.Si apropo iesi mai ieftin cu vata de 200mm peste tot chiar si in 2 straturi.
Fa cum trebuie macar zona locuita.
oblio66
27th August 2008, 08:04
salutare
puteti sa-mi recomandati o echipa care stie sa faca o termoizolatie cum trebuie (exterioara+ acoperis)? pe pm bineinteles.... sau un user care stie... sau orice altceva....
sunt in plina constructie si cei pe care-i am acum isi cam dau in petec
stiu ca suna ca un rahat postul asta dar sunt un pic disperat, cei care au trecut prin asta ma inteleg, poate 
multumesc frumos
deionara
9th September 2008, 20:01
Sunt si eu curioasa, cam cat m-ar costa o lucrare de izolare (manopera+materiale)? Am un perete de vreo 3.5 pe 3m care trebuie izolat, insa nu stiu la ce preturi sa ma astept. Multumesc!
kpk1_
19th September 2008, 14:52
Vreau sa inlocuiesc dusumeaua din camera cu parchet lamele (fag/stejar). Din cautarile facute am gasit urmatroarea varianta careva rog sa-mi spuneti daca este si buna:
Pe pamant pun griblura (rupe capilaritatea), polistiren extrudat de 50mm, sapa de 50mm, OSB de 20mm, parchet lamele.
Mai trebuie pusa o membrana bituminoasa dar nu stiu daca trebuie pusa inainte de extrudat sau peste el. Eu as lipi-o pe pietris ca sa completez stratul hidroizolant.
Intrebarea mea ar fi daca pun sapa de ciment peste extrudat cum se mai realizeaza termoizolatia pt ca in mintea mea practic cimentul tine rece ?
Cineva intr-un thread paralel spunea ca aceasta e configuratia pentru incalzirea prin parchet. As dori sa stiu conformati astandard pentru aceste straturi hidro si termoizolante.
am-draci
20th September 2008, 14:16
salut
chiar acum am scos linoleu din dormitor unde vreau sa pun parchet. precizez ca sub parchet o sa pun polistiren extrudat de 0.6 mm. dupa ce am scos linoleul am descoperit o gramada de mucegai pe sub el. cum sa fac ca dupa ce pun parchetul sa nu se formeze la loc? spal cu ceva acum ? dau cu vreo solutie ceva ? astept sfaturi. multumesc
mutulica_41
22nd September 2008, 16:52
QUOTE (am-draci @ Sep 20 2008, 15:16)

salut
chiar acum am scos linoleu din dormitor unde vreau sa pun parchet. precizez ca sub parchet o sa pun polistiren extrudat de 0.6 mm. dupa ce am scos linoleul am descoperit o gramada de mucegai pe sub el. cum sa fac ca dupa ce pun parchetul sa nu se formeze la loc? spal cu ceva acum ? dau cu vreo solutie ceva ? astept sfaturi. multumesc
da cu clor pana iti pleaca dracii!
kpk1_
22nd September 2008, 19:07
Eu tocmai am realizat noua structura pt parchet.
Am pus pietris > extrudat de 50mm > carton bituminat > sapa de ciment de 50 mm armata cu plasa de Buzau. Urmeaza sa fixez peste cel putin o luna de zile OSB si parchet lamelar de stejar/fag.
Sper ca reteta sa fi fost buna.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.