cornel007
15th May 2008, 21:57
QUOTE (adi_master @ May 14 2008, 21:30)

Pai depinde tot de tine!!indicat ar fii vata MINERALA necaserata de 100mm,asta reprezinta o cota de la perete intre 80 si 100mm.
Plasa de fibra de sticla e aceasi care se foloseste la sistemul de termoizolatie cu polistiren expandant.Arata ca o plasa de tantati dar cu ochiuri mai mari!
Scuze pentru off topic , dar te rog sa-mi spui cum ti se pare suma de 3200 lei pentru partea electrica pe cupru.....
adi_master
15th May 2008, 22:17
@cornel ,Habar nu am de preturi!!nu mai am treaba cu preturile din rom de foarteeeee mult timp!!
trompilica
16th May 2008, 12:00
pentru izolare fonica (tavan, podea) la bloc stie cineva ceva?
adi_master
16th May 2008, 12:02
cum se realizeaza?daca da,atunci cu vata minerala
trompilica
16th May 2008, 12:31
QUOTE (adi_master @ May 16 2008, 12:02)

cum se realizeaza?daca da,atunci cu vata minerala
adi , tu esti omu' orchestra aici!
vata minerala si peste ea ce se pune, rigips la tavan si la podea parchet ?
adi_master
16th May 2008, 21:33
QUOTE (trompilica @ May 16 2008, 12:31)

adi , tu esti omu' orchestra aici!
ma gandeam eu!! 
QUOTE (trompilica @ May 16 2008, 12:31)

si la podea parchet ?
placi acustice elastice intre pardoseala(parchet) si planseul de sustinere
sau pardoseala fotanta fono si termoizolanta cu vata minerala!!vezi AICI o pardoseala flotanta!!!
dulamaa9
18th May 2008, 20:10
buna ziua.
am o mansarda si as dori sa o izolez.
peretii sunt fara umplutura, doar scheletul de lemn, iar la acoperis nu am niciun fel de izolatie.
as dori sa stiu care este cea mai buna solutie in acest caz.
eu m-am gandit la umplutura din vata de sticla, cu acoperirea peretilor de placi de osb.
la acoperis nu stiu ce vine pus.
multumesc anticipat,
adrian.
adi_master
18th May 2008, 20:20
Se va izola cu vata minerala necaserata,folie PE(anticondens)gipscarton sau osb 10mm
Ai aerisitoare in astereala?
cornel007
26th May 2008, 14:04
QUOTE (cornel007 @ May 9 2008, 22:56)

Mersi mult de tot , uite iti pun aici schita apartamentului cu dimensiunile si as dori sa te intreb daca ti se pare mult 2000 de euro mana de lucru a mesterilor care zugravesc , pun si gresia si parchetul si 1200 de lei mana de lucru a instalatorului ??/
Adi te rog sa-mi spui daca la dimensiunile care sunt aici nu sunt prea multe pentru tot apartamentul 100 de placi de rigips . Mersi. Si te mai rog sa-mi spui daca folia galbena care se pune la acoperis se poate pune si pe pereti ca folie anticondens cu vata de sticla de 50 mm.
adi_master
26th May 2008, 21:30
mai.........100placi = 312m?,calculeaza cat ai si vezi daca sunt mult sau putin.
1 placa = 2,60x1,20mm=3,12m?
Folia aia e de polietilena si e buna.
minerul vesel
11th June 2008, 14:40
Stau la etajul 7/8 si am un balcon pe care vreau sa-l termoizolez si sa-l inchid cu termopan, pentru ca mai apoi sa scot usa si ferestrele dintre el si camera, marind spatiul util. Nu ma pricep deloc la constructii, astfel ca va rag sa imi dati un sfat asupra celui mai bun mod de a executa aceasta lucrare.
Balconul are un perete lateral comun cu o alta camera, iar cealalta laterala se invecineaza cu un balcon al scarii vecine (cu spatiul de rigoare intre ele) care este deschis.
Partea din fata a balconului este formata din 3 placi de beton (4cm) care sunt tinute de o structura metalica, aflata pe interior, formata dintr-o bara/balustrada sprijinita pe 4 bare verticale (5cm). De mentionat ca placile de beton nu ajung pana la balustrada, ramanand intre aceasta si placi cam 12 cm.
Balustrada se continua si pe laterala deschisa a balconului, insa nu exista placa de beton, ci niste rame metalice cu geamuri normale pana sus.
Nu stiu cum pot termoizola partea din fata, m-am gandit sa plachez cu expandat pe interior, insa cel mai facil este sa il pun lipit pe beton (pe interior), si atunci barele metalice verticale nu vor forma punte termica?
In plus, nu sunt sigur cum sa umplu spatiu dintre placile de beton si balustrada (bca sau se poate si altfel?)
Dupa expandat as prefera sa pun rigips, pentru a nu pierde prea mult spatiu cum s-ar intampla in cazul unui zid de bca.
Din ce am vazut la vecini, mai toti au lasat pe laterala ramele metalice si gemurile, iar in interior au construit un perete de bca. Nu se poate produce igrasie de la umiditatea dintre peretele construit si peretele format de geam si ramele metalice(care numai ermetic nu e)?
O alta problema este ca datorita imbinarii proaste dintre placi, de la vecinul de deasupra se infiltreaza apa intr-unul din colturile tavanului, am inteles ca trebuie sa repar rosturile si sa instalez o streasina deasupra termopanelor, alte idei?
Multumesc anticipat !
adi_master
12th June 2008, 08:17
O poza cu balconul ar fii indicata.
Tamplaria nu poate fii montata pe o latime de 40mm,acel zid trebuie dublat de o noua zidarie din BCA de 70mm (fiind mai usor).
La partea laterala....deasemenea trebuie dublat sau eliminat structura de fier/geam,dar datorita inaltimii la care loc ....trebuie dublat.
virgil_p
27th June 2008, 08:43
credeti ca ar fi vreo problema daca m-as prelungi cu sapa autonivelanta si in balcon(mozaic). mentionez ca am stricat peretele despartitor dintre camera si balcon si am turnat sapa de egalizare in camera, pina la nivelul mozaculuidin balcon. Ar trebui sa folosesc o amorsa speciala pt mozaicul din balcon?
Am dat de acest forum abia acum citeva zile si multumesc celor care ajuta cu informatii, respectiv experiente personale (+ si -). E mai mult decit util. Nu prea imi ajunge timpul sa citesc toate topicurile, sunt atit de multe chestii care ma intereseaza si gasesc raspuns aici!
Multumesc anticipat.
adi_master
27th June 2008, 12:46
pt a avea aderenta la mozaic trebuie sa buceardezi(sa spargi pelicula lucioasa din loc in loc ..eventual cu un burghiu de 22,cat sa treci de pelicula lucioasa) mozaicul sin 10 in 10cm pe toata suprafata.
virgil_p
27th June 2008, 19:38
Merci Adi. Azi am cumparat un disc cu diamant. Cred ca voi trasa niste santuri cu grinder-ul, din 10 in 10 cm, cum zici tu. Sunt f. deziluzionat ca nu am gasit in micul meu orasel un depozit de materiale de constr. cu de toate. Nu au decit sapa autonivelanta pt 10mm.
Mozaicul din bacon coboara sub nivelul sapei de egalizare din camera de la 0 pina la max. 45mm diferenta fata de nivelul sapei autonivelante(pt. 10mm) cu care voi veni din camera. Deci caut eventual sapa autoniv. pt 50mm. Stiu ca e mai scumpa, dar vreau sa o vad terminata odata.
Alta varianta ar fi sa incerc sa dau mozaicul jos si sa vin cu sapa de egalizare(amestec nisip sharp + ciment + putina apa).
adi_master
27th June 2008, 20:14
QUOTE (virgil_p @ Jun 27 2008, 19:38)

Alta varianta ar fi sa incerc sa dau mozaicul jos si sa vin cu sapa de egalizare(amestec nisip sharp + ciment + putina apa).
Corect
radu c
29th June 2008, 12:22
I-mi poate spune cineva ce densitate trebuie sa aiba vata minerala cu folie pt izolarae acoperisului?
Multumesc.
cornel007
1st July 2008, 08:43
QUOTE (adi_master @ May 26 2008, 22:30)

mai.........100placi = 312m?,calculeaza cat ai si vezi daca sunt mult sau putin.
1 placa = 2,60x1,20mm=3,12m?
Folia aia e de polietilena si e buna.
Am placat pana la urma tot apartamentul cu rigips , dar acum va rog daca puteti sa-mi dati linkuri spre apartamente amenajate si zugravite in diferite culori deoarece nu stiu ce mai e la moda la culorile din tifel si ce tifel imi recomandati .
Eu m-am gandit sa fac tot apartamentul intr-o culoare- portocaliu foarte deschis - dar astept si parerile voastre.
Adi te rog daca ai si cateva modele de placare cu gresie si faianta deoarece am ajuns la aceasta etapa .Mersi anticipat.
cornel007
2nd July 2008, 07:23
QUOTE (cornel007 @ Jul 1 2008, 09:43)

Am placat pana la urma tot apartamentul cu rigips , dar acum va rog daca puteti sa-mi dati linkuri spre apartamente amenajate si zugravite in diferite culori deoarece nu stiu ce mai e la moda la culorile din tifel si ce tifel imi recomandati .
Eu m-am gandit sa fac tot apartamentul intr-o culoare- portocaliu foarte deschis - dar astept si parerile voastre.
Adi te rog daca ai si cateva modele de placare cu gresie si faianta deoarece am ajuns la aceasta etapa .Mersi anticipat.
Va rog sa ma ajutati , am inteles ca se poate placa cu gresie ca si cand ar fi zidita, dar a-si dorii cateva imagini sa vad cum ar arata.
adi_master
2nd July 2008, 13:33
www.google.ro/imagini.
seven77
4th July 2008, 16:30
Salut! Vreau sa-mi fac si eu izolatie termica la apartament pe exterior dar as vrea sa angajez o firma cu care a mai lucrat cineva si a fost multumit.De asemenea orice sfat in legatura cu materiale de constructii,preturi ..etc e binevenit.
Multumesc anticipat
m_cristi
7th July 2008, 15:12
Salutare adi_master, am si eu o intrebare: la o camera la bloc pe colt (et 3) vreau sa fac izolatie termica pe interior cu polistiren extrudat de 30.0 Problema e ca peretii sint cu calciu (vechi de n... ani) si n-as vrea sa ma chinui sa-l dau jos. Sint curios daca pot sa lipesc polistirenul direct peste calciu si bineinteles il mai prind si in dibluri.
Multumesc anticipat !
adi_master
7th July 2008, 21:41
In primul rand....polistiren expandat si nu extrudat.
In al 2 lea rand .....tre sa dai calciul jos!termoizolatia nu o sa aiba efect, daca n-o dai jos.
mutulica_41
8th July 2008, 10:33
QUOTE (adi_master @ Jul 7 2008, 22:41)

In primul rand....polistiren expandat si nu extrudat.
In al 2 lea rand .....tre sa dai calciul jos!termoizolatia nu o sa aiba efect, daca n-o dai jos.
Argument?
adi_master
8th July 2008, 11:24
QUOTE (mutulica_41 @ Jul 8 2008, 10:33)

Argument?
Mutulica.........toata lumea stie ca ai ales sa izolezi cu extrudat si nu expandat!!
Pana cand producatorii nu vor recomanda folosirea extrudatului la pereti...........nici eu nu voi recomanda.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.