Despre Termoizolatie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

mutulica_41

QUOTE (qwertyas @ Apr 25 2008, 20:17) *
Sunt destul de preocupat de modul cum as putea sa izolez pe interior un perete care da spre NV la exterior. Camera are doi pereti la exterior, cel cu geamul si, perpendicular pe el, cel pe care vreau sa-l izolez. In coltul de jos unde se imbina cei doi pereti e un mucegai negru, frumos!
Presupunerea mea e ca e generat de o crapatura intre placile de beton ale blocului, care se vede cu ochiul liber de la geam. Nu stiu cat de adanca e, nu stiu cat e de mare, dar am de gand sa platesc un alpinist utilitar sa mi-o acopere. Apoi sa dau cu solutie anti/mucegai si apoi izolatia.

Cu privire la izolatie, avand retineri si fata de solutia traditionala cu polistiren, si fata de solutia cu rigips si vata, am tot cautat pe net si am dat de niste placi de la rigips, sistemul se numeste Placoterm, cu placi compuse rigiterm (fie spuma cu rigips, fie vata cu rigips).
Ele sunt descrise in paginile 17-18 ale catalogului Rigips: http://www.rigips.ro/ROMANIA/prodsys/Catal...e%20produse.pdf (punctul 3.1)

M-ar interesa:
1. Daca a lucrat cineva cu asa ceva, sau are vreun fel de experienta cu ele, as vrea orice fel de detalii.
2. Montajul, daca inteleg eu bine, este direct cu mortar-adeziv pe perete, fara cadre si alte chestii .... am inteles bine?
3. As mai avea nevoie, daca pun asa ceva, de bariera de vapori? (camera are termopan, si eu am de gand sa aerisesc permanent)
4. Oare placotermul cu grosimea rigipsului de 10 si a spumei de 30 e suficienta pentru o izolatie satisfacatoare? (nu tin musai sa stau in maieu iarna in camera, nu stiu ce inseamna indicatorii prezentati in tabel, iar peretele meu e de beton.)
5. Peretele meu e drept, oare ma pot baga eu, care sunt nemeserias, dar destul de indemanatic, la pus placile astea? Ce ar trebui sa stiu in afara de indicatiile din catalog?

Parerea mea (fara sa citesc catalogul) : Dupa ce dai cu clor sau solutie antimucegai (de 2-3 ori), spala locul cu peria de paie si detergent; dupa ce se usuca, o mana de amorsa inainte de adezivul pt placi
poti sa pui si tu placile, dar e mai usor in 2 insi; placile le aplici astfel: tai prima placa la cotele care ai nevoie (lasi un luft de cativa mm pe inaltime), aplici turte de adeziv pe placa(de diametrul unui cancioc), cam din 30 in 30 cm; fixezi placa pe perete, pui un dreptar de 2 m pe ea, eventual cu un poloboc pe dreptar, si lovesti placa cu podul palmei sa se lipeasca de perete si sa fie in poloboc, atat in plan vertical, cat si orizontal (mai poti lovi cu un ciocan de cauciuc pe dreptar, NU pe placa). dupa ce pui a 2-a placa langa prima, pui dreptarul pe ambele placi, sa fie la acelasi nivel, si tot asa...pana iti vine sa injuri ca de ce n-ai platit pe altul...apoi intre placi pui banda de plasa si chituiesti (2 straturi). NU uita sa decupezi placa unde ai intrerupatoare-prize, INAINTE sa o pui pe perete.
Succes, si PASTE fericit
adi_master
QUOTE (qwertyas @ Apr 25 2008, 20:17) *
Sunt destul de preocupat de modul cum as putea sa izolez pe interior un perete care da spre NV la exterior. Camera are doi pereti la exterior, cel cu geamul si, perpendicular pe el, cel pe care vreau sa-l izolez. In coltul de jos unde se imbina cei doi pereti e un mucegai negru, frumos!
Presupunerea mea e ca e generat de o crapatura intre placile de beton ale blocului, care se vede cu ochiul liber de la geam. Nu stiu cat de adanca e, nu stiu cat e de mare, dar am de gand sa platesc un alpinist utilitar sa mi-o acopere. Apoi sa dau cu solutie anti/mucegai si apoi izolatia.

Cu privire la izolatie, avand retineri si fata de solutia traditionala cu polistiren, si fata de solutia cu rigips si vata, am tot cautat pe net si am dat de niste placi de la rigips, sistemul se numeste Placoterm, cu placi compuse rigiterm (fie spuma cu rigips, fie vata cu rigips).
Ele sunt descrise in paginile 17-18 ale catalogului Rigips: http://www.rigips.ro/ROMANIA/prodsys/Catal...e%20produse.pdf (punctul 3.1)

M-ar interesa:
1. Daca a lucrat cineva cu asa ceva, sau are vreun fel de experienta cu ele, as vrea orice fel de detalii.
2. Montajul, daca inteleg eu bine, este direct cu mortar-adeziv pe perete, fara cadre si alte chestii .... am inteles bine?
3. As mai avea nevoie, daca pun asa ceva, de bariera de vapori? (camera are termopan, si eu am de gand sa aerisesc permanent)
4. Oare placotermul cu grosimea rigipsului de 10 si a spumei de 30 e suficienta pentru o izolatie satisfacatoare? (nu tin musai sa stau in maieu iarna in camera, nu stiu ce inseamna indicatorii prezentati in tabel, iar peretele meu e de beton.)
5. Peretele meu e drept, oare ma pot baga eu, care sunt nemeserias, dar destul de indemanatic, la pus placile astea? Ce ar trebui sa stiu in afara de indicatiile din catalog?

in legatura cu folia PPE nu ai cum s-o montezi extra!!aceste panouri sunt/sau nu prevazute cu folie PPE,de asmenea au in compozitie si vata minerala,alternativa la polistiren!ca si izolatie e super deajuns 30mm la polistiren!nu uita sa aerisesti des!!
ca si montaj!trebuie 2 oameni,si mare atentie la planeitate!o sa ai ceva de munca dar va mere!!
spor peacefingers.gif

cornel007
QUOTE (adi_master @ Apr 11 2008, 19:30) *
Pentru toti membrii de pe aceasta arie care vor sa-si faca o idee pro/contra despre polistiren aplicat la interior cititi AICI,sunt posturi super avizate ale moderatorilor si ''mai putin avizate/super calificate''de la membrii.
Lectura placuta. smile.gif

Oare se poate pune polistiren sub parchetul melaminat???
adi_master
QUOTE (cornel007 @ Apr 30 2008, 07:39) *
Oare se poate pune polistiren sub parchetul melaminat???

In momentul in care vrei sa termoizolezi pardoseala,DA,daca nu ,NU.
mutulica_41
Eu zic, ca numai daca stai la parter merita s-o faci, si numai cu extrudat
cornel007
Daca tot am deschis acest topic vreau sa va intreb cum vi se pare oferta romstal pentru partea sanitara , centrala , calorifere si tot ce tine de ei inclusiv montarea obiectelor sanitare cumparate de la ei de 3500 de EURO la un apartament cu 3 camere ???
Mutulica am fost la Proges si mi s-a apus ca a aparut acum ceva cu care se izoleaza sub parchet , iar peste se pune in loc de polistiren extrudat un material care cica e mai bun , asa o fi??? confusedsmiley.png
mutulica_41
QUOTE (cornel007 @ May 2 2008, 20:16) *
Daca tot am deschis acest topic vreau sa va intreb cum vi se pare oferta romstal pentru partea sanitara , centrala , calorifere si tot ce tine de ei inclusiv montarea obiectelor sanitare cumparate de la ei de 3500 de EURO la un apartament cu 3 camere ???
Mutulica am fost la Proges si mi s-a apus ca a aparut acum ceva cu care se izoleaza sub parchet , iar peste se pune in loc de polistiren extrudat un material care cica e mai bun , asa o fi??? confusedsmiley.png

omule, nu cunosc ce au aia la Proges, dar la preturi la parchet i-am verificat, ...si au picat testul
Eu, ce-am vazut cu ochii mei, a fost extrudat si osb, dar osb-ul se foloseste sub parchet clasic mai mult, cand constati ca pardoseala nu e tocmai dreapta si nu vrei sa mai torni autonivelanta
Eu zic ca pt laminat, placile alea de 2-3 mm de extrudat e suficient, mai ales daca placile de laminat sunt de minim 8 mm, mai subtire de atat nici nu se merita sa pui, e o porcarie.Asta nu inseamna ca nu-ti recomand placarea cu osb, e mult mai scump, daca iti permiti, e si mai bine
Ai putea sa-l rogi si pe Ciocris sa-si dea o parere, lucreaza cu lemnarii si stie probabil mai bine ca mine, domeniul meu sunt totusi, finisajele, restul le-am 'furat' de pe santiere

Alekxs
asa ca da-mi te rog voie MIE sa-mi trag singur concluziile

Stimate bbeu, te rog frumos, trage-ti tu singur concluziile, dar nu-ti intinde tu singur coarda prea mult cu cei care au incercat sa te ajute. Altfel, ai sa mai cauti mult si bine raspunsuri pe forumuri, raspunsuri care sa te ajute sa-ti tragi tu singur concluziile.

Cit despre faptul ca nu te dau banii afara din casa, da-mi voie sa ma-ndoiesc eu singur de pretentia asta. Solutia pe care ai ales-o (solutie care reiese din subtext, daca stii ce-i ala) demonstreaza altceva. Ori, poate ai impresia ca eu am aruncat banii pe fereastra ? Poate ar trebui sa-ti desenez ca n-am dat bani decit pe materiale ? Si chiar pe alea - mult mai putin decit pe cele necesare "solutiei minune" ?

Mult succes in achizitionarea de clor peste cativa ani. Are sa-ti trebuiasca la stersul peretelui aluia de mucegai. Dupa ce-ai sa dai jos rigipsul si vata minerala, desigur. Si nu te mai obosi sa-ti umfli vena spre mine. M-am lamurit si-am plecat spre zari mai senine (adicatelea te las in pacea lui Dumnezeu).
cornel007
QUOTE (mutulica_41 @ May 2 2008, 19:54) *
omule, nu cunosc ce au aia la Proges, dar la preturi la parchet i-am verificat, ...si au picat testul
Eu, ce-am vazut cu ochii mei, a fost extrudat si osb, dar osb-ul se foloseste sub parchet clasic mai mult, cand constati ca pardoseala nu e tocmai dreapta si nu vrei sa mai torni autonivelanta
Eu zic ca pt laminat, placile alea de 2-3 mm de extrudat e suficient, mai ales daca placile de laminat sunt de minim 8 mm, mai subtire de atat nici nu se merita sa pui, e o porcarie.Asta nu inseamna ca nu-ti recomand placarea cu osb, e mult mai scump, daca iti permiti, e si mai bine
Ai putea sa-l rogi si pe Ciocris sa-si dea o parere, lucreaza cu lemnarii si stie probabil mai bine ca mine, domeniul meu sunt totusi, finisajele, restul le-am 'furat' de pe santiere

Am dat astazi jos vechiul parchet si spre surprinderea mea am sub el nisip foarte fin .Mesterii au zis ca o sa procedam in felul urmator : Turnam pe jos peste nisip ( ciment cu nisip ) pentru a-l aduce la acelasi nivel ca si pe hol , peste care punem polistiren extrudat sau osb , dar nu stiu daca mai trebuie sa iau si folie pentru a o pune sub extrudat .
Pe pereti au spus ca pun vata de sticla si apoi profile in care fixeaza placile de rigips , zugravii au spus ca nu mai trebuie sa rascheteze peretii exteriori peste care se pune vata de sticla ci doar peretii care o sa fie cu glet si tifel .
Va rog sa-mi spuneti cum e cel mai bine sa procedez pentru a nu avea igrasie in apartament deoarece apartamentul are in spate raul Timis la 10 m .
cornel007

QUOTE (cornel007 @ May 7 2008, 18:09) *
Am dat astazi jos vechiul parchet si spre surprinderea mea am sub el nisip foarte fin .Mesterii au zis ca o sa procedam in felul urmator : Turnam pe jos peste nisip ( ciment cu nisip ) pentru a-l aduce la acelasi nivel ca si pe hol , peste care punem polistiren extrudat sau osb , dar nu stiu daca mai trebuie sa iau si folie pentru a o pune sub extrudat .
Pe pereti au spus ca pun vata de sticla si apoi profile in care fixeaza placile de rigips , zugravii au spus ca nu mai trebuie sa rascheteze peretii exteriori peste care se pune vata de sticla ci doar peretii care o sa fie cu glet si tifel .
Va rog sa-mi spuneti cum e cel mai bine sa procedez pentru a nu avea igrasie in apartament deoarece apartamentul are in spate raul Timis la 10 m .

ADIMASTER am vazut ca esti din Resita , deci suntem vecini si te rog daca ai timp sa ma ajuti si pe mine cu sfaturi deoarece am vazut ca pe mai multe topicuri ai facut acest lucru console.gif , dar daca tu spui pot sa postez si niste poze de la apartament .Am vazut acum o luna un topic cu amenajari din rigips pe forum , dar nu il mai gasesc nici cum mellow.gif si daca ai putea sa-mi dai link .
adi_master
Sunt aici pt fiecare dintre voi!!Cei care aveti nevoie de sfatul meu!!.Singurele amenajari din gipscarton de pa aria asta sunt postate de mine aici si aici,poate mai sunt si altele de care eu nu stiu.
Am sa-ti trimit in PM cate-va zeci de poze sa-ti alegi ceva modele din gipscarton.
peacefingers.gif
Ai grija ca ''baietii tai''placa la drum cu stangul!!!total gresit!!
Peste nisipul ala pui folie PPE(bariera de vapori),polistiren extrudat de 30mm,SI ABIA APOI SAPA!!!!(nisip+ciment).
La pereti e corect!!Pt ca sa mai munceasca in plus cata vreme peretii cu pricina vin izolati.Peste scheletul metalic pune neaparat folie PPE.,iar apoi plachezi!!vezi sa fie etansa,o lipesti perimetral si pe profile cu banda dublu adeziva!!cun e aia de mochete!!
spor si tine-ne la curent !!
cornel007
QUOTE (adi_master @ May 7 2008, 21:13) *
Sunt aici pt fiecare dintre voi!!Cei care aveti nevoie de sfatul meu!!.Singurele amenajari din gipscarton de pa aria asta sunt postate de mine aici si aici,poate mai sunt si altele de care eu nu stiu.
Am sa-ti trimit in PM cate-va zeci de poze sa-ti alegi ceva modele din gipscarton.
peacefingers.gif
Ai grija ca ''baietii tai''placa la drum cu stangul!!!total gresit!!
Peste nisipul ala pui folie PPE(bariera de vapori),polistiren extrudat de 30mm,SI ABIA APOI SAPA!!!!(nisip+ciment).
La pereti e corect!!Pt ca sa mai munceasca in plus cata vreme peretii cu pricina vin izolati.Peste scheletul metalic pune neaparat folie PPE.,iar apoi plachezi!!vezi sa fie etansa,o lipesti perimetral si pe profile cu banda dublu adeziva!!cun e aia de mochete!!
spor si tine-ne la curent !!

Mersi mult de tot , uite iti pun aici schita apartamentului cu dimensiunile si as dori sa te intreb daca ti se pare mult 2000 de euro mana de lucru a mesterilor care zugravesc , pun si gresia si parchetul si 1200 de lei mana de lucru a instalatorului ??/
adi_master
@cornel,mare grija la calitatea lucrarilor!!incearca sa descrii frontul lor de lucru si cum vor sa efectueze fiecare etapa in parte!!
cu parchetul am rezolva-to!!ai grija sa faca exact asa cu ti-am descris!!(in cazul polistirenului)la OSB e corect ce vor ei sa fac.
La pereti trebuie sa ne spui ce finisaj anume vrei!!sa-ti spun etapele de aplicare,la faianta/gresie la fel,daca vrei sa hidroizolezi podeaua baii/sau nu.
Da-mi detalii cu ce vrei sa faci sa te pot ajuta la concret! smile.gif
de pret....mesterii din resita sunt putin mai ieftini,da na ...caransebes e caransebes!! happy.gif
Iar de modele de gipscarton vezi ca am deschis un topic nou dedicat.Alege modele si le comentam acolo.In fiecare zi o sa postez cateva zeci de modele!!deci ai deunde alege.
peacefingers.gif
cornel007
adi master te rog sa-mi spui daca e mai bine cu osb sa izolez parchetul -in cazul acesta nu mai pun folie PPe - sau cu polistiren si folie PPE si cum e mai scump ???
Pe hol si in bucatarie am pe jos ciment si aici a-si dori sa pun parchet si implicit izolatie , cum sa procedez?
Uite aici o imagine din apartamentul pe care l-am vandut si care a fost renovat anul trecut si izolat cu polistiren si care nu as mai vrea sa fie in noul apartment , deci cum sa procedez la geamuri ???
Am facut mai multe poze la apartament .
adi_master
Eu as merge pe polistiren extrudat,cat despre preturi!!....habar nu am cat mai costa in rom!!
''ciment'' reprezinta mozaic?Daca ai posibilitate de a urca in inaltime vre-o 40mm atunci mergi pe extrudat si sapa autonivelanta.
La spaleti,depinde .....daca izolezi cu vata minerala si plachezi cu gipscarton,atunci spaletii se vor face tot din gipscarton lipiti cu adeziv pe baza de ipsos.
cornel007
QUOTE (adi_master @ May 10 2008, 20:08) *
Eu as merge pe polistiren extrudat,cat despre preturi!!....habar nu am cat mai costa in rom!!
''ciment'' reprezinta mozaic?Daca ai posibilitate de a urca in inaltime vre-o 40mm atunci mergi pe extrudat si sapa autonivelanta.
La spaleti,depinde .....daca izolezi cu vata minerala si plachezi cu gipscarton,atunci spaletii se vor face tot din gipscarton lipiti cu adeziv pe baza de ipsos.

Adi de ce m-ai intrebat daca cimentul reprezinta mozaic? mellow.gif Tu cum zici ca e mai bine sa torn ciment cu nisip sau sapa autonivelanta???Ce sunt spaletii si cum imi recomanzi mai bine sa pun rigipsul pe pereti cu profile sau adeziv?
Pe hol si in bucatarie am pe jos ciment si aici a-si dori sa pun parchet si implicit izolatie , cum sa procedez?
adi_master
QUOTE (cornel007 @ May 11 2008, 20:23) *
Adi de ce m-ai intrebat daca cimentul reprezinta mozaic?

Pt ca se poate scoate si castiga pe inaltime pt o solutie izolatoare buna.

Tu cum zici ca e mai bine sa torn ciment cu nisip sau sapa autonivelanta???

sapa de 50mm armata,daca poti creste in ''h''

Ce sunt spaleti

sunt laturile golului de geam de la interior/exterior ,exact ce ai pus o poza cu spaletele mucegait

cum imi recomanzi mai bine sa pun rigipsul pe pereti cu profile sau adeziv?

Profile!!

Spune-mi cat poti urca pe ''h''sa-ti pot da un raspuns la concret.
peacefingers.gif
mutulica_41
Adi de ce m-ai intrebat daca cimentul reprezinta mozaic? mellow.gif Tu cum zici ca e mai bine sa torn ciment cu nisip sau sapa autonivelanta???Ce sunt spaletii si cum imi recomanzi mai bine sa pun rigipsul pe pereti cu profile sau adeziv?

incredibil cum poate sa arate apartamentul ala care zici ca a fost izolat! parca nici n-a fost!!! mie 2000 eur mi se pare in regula pt un apt 3 cam si operatiile mentionate
Alegerea intre o sapa semiuda sau autonivelanta se face in f de denivelari sau dif de nivel- pt 5-10 mm alegi autonivelanta, pt grosimi mai mari- sapa semiuda; pt izolatia pardoselii, eu as pune folie, sau as folosi un hidroizolant lichid la oricare din variante-osb sau polistiren; la peretii interiori se poarta ambele variante- si cu polistiren, si cu gipscarton + vata, aici nu ma mai pronunt, ca nu mai vreau sa intru in polemici, au fost destule
Eu as pune polistiren si la glafuri, apropos de pozele alea, sunt sigur ca acolo n-a avut, ca altfel nu imi explic
cornel007
QUOTE (mutulica_41 @ May 11 2008, 22:10) *
incredibil cum poate sa arate apartamentul ala care zici ca a fost izolat! parca nici n-a fost!!! mie 2000 eur mi se pare in regula pt un apt 3 cam si operatiile mentionate
Alegerea intre o sapa semiuda sau autonivelanta se face in f de denivelari sau dif de nivel- pt 5-10 mm alegi autonivelanta, pt grosimi mai mari- sapa semiuda; pt izolatia pardoselii, eu as pune folie, sau as folosi un hidroizolant lichid la oricare din variante-osb sau polistiren; la peretii interiori se poarta ambele variante- si cu polistiren, si cu gipscarton + vata, aici nu ma mai pronunt, ca nu mai vreau sa intru in polemici, au fost destule
Eu as pune polistiren si la glafuri, apropos de pozele alea, sunt sigur ca acolo n-a avut, ca altfel nu imi explic

Apartamentul nu a fost izolat , ci sunt imagini cum arata el acum , ce e sapa semiuda?//
adi_master
mutulica_41
Sapa semiuda e o sapa facuta manual cu mai putina apa decat sapa uda si pe care poti s-o tragi cu dreptarul, fiind mai vascoasa. Reteta ar fi: trei roabe de nisip, un sac de ciment, se amesteca astea, apoi se adauga apa cate putin, panao faci destul de groasa s-o poti intinde cu dreptarul. Daca pui prea multa apa, o faci prea subtire si nu mai poti trage cum vrei tu, si poate sa ramana burti dupa uscare. (nu stiu daca m-am exprimat cel mai bine, poate ma corecteaza cineva)
cornel007
QUOTE (adi_master @ May 13 2008, 00:37) *

Pot urca pe inaltime cam 5 cm in camera deoarece am scos parchetul si am jos nisip si astfel as ajunge la nivelul cimentului-care e mozaic de pe hol (SI PE ACESTA AS DORI SA-L IZOLEZ) .
In alta ordine de idei azi am cumparat centrala , calorifere si tot ce tine de acestea la pretul de 5 000 lei .
adi_master
ok ! @cornel asta asteptam!!
Pui polistiren extrudat de 30mm ,plasa armare(fibra sticla),sapa autonivelanta 10mm ,folie pt parchet,parchet!!
asta ar fi solutia in cazul tau!Sa nu uiti un lucru!!:EXRTUDAT DE 30mm NICI MAI MIC NICI MAI MARE
cornel007
QUOTE (adi_master @ May 13 2008, 22:49) *
ok ! @cornel asta asteptam!!
Pui polistiren extrudat de 30mm ,plasa armare(fibra sticla),sapa autonivelanta 10mm ,folie pt parchet,parchet!!
asta ar fi solutia in cazul tau!Sa nu uiti un lucru!!:EXRTUDAT DE 30mm NICI MAI MIC NICI MAI MARE

Mersi mult Adi happy.gif , dar am inteles ca si vata de sticla e de mai multe marimi , de care sa iau pentru pereti si plafon ?
Ce e (plasa armare(fibra sticla)?Inca doua poze de la apartament ...........
Am inceput renovarea -usile si termopanele -2000 euro , iar centrala si partea de instalatie 1500 euro , am inceput cu acestea deoarece toate tevile vin acoperite cu rigips .
adi_master
QUOTE (cornel007 @ May 14 2008, 20:58) *
vata de sticla e de mai multe marimi , de care sa iau pentru pereti si plafon ?

Pai depinde tot de tine!!indicat ar fii vata MINERALA necaserata de 100mm,asta reprezinta o cota de la perete intre 80 si 100mm.

QUOTE (cornel007 @ May 14 2008, 20:58) *
Ce e (plasa armare(fibra sticla)?

Plasa de fibra de sticla e aceasi care se foloseste la sistemul de termoizolatie cu polistiren expandant.Arata ca o plasa de tantati dar cu ochiuri mai mari!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.