am probleme in preluare stiri

355

am facut un script care "fura" stirile din rss-ul sitului realitatea.net si le baga in baza mea de date.
fara nasoala e ca ei folosesc diacritice, iar in db apare semnu intrebarii (?) in loc de ã, î, þ.
cum pot rezolva problema ? e de la baza de date ? sau de la ce?
astept sfaturi. multumesc!
DarkAngelBv
cel mai simplu faci un script care sa inlocuiasca ã, î, þ cu a, i, t inainte de introducerea in baza de date.

355
QUOTE(darkangelbv @ Aug 2 2007, 23:36) *
cel mai simplu faci un script care sa inlocuiasca ã, î, þ cu a, i, t inainte de introducerea in baza de date.

faza e asa: folosesc magpierss si inainte de introducerea in baza de date, cand afisez stirile, imi apare in loc de diacritice ?.
am incercat sa le inlocuiesc cu litere normale dar nu merge.
nu stiu ce sa mai fac...am rascolit tot netul si nu am gasit nimic folositor...decat pe altii care aveau aceeasi problema si nicio rezolvare
idei ?
DarkAngelBv
Ce content-type folosesti?
355
QUOTE(darkangelbv @ Aug 3 2007, 22:09) *
Ce content-type folosesti?

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
DarkAngelBv
incearca:
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">

totusi daca stirile sunt preluate cu ? in loc de diagritice nu prea ai ce face...
soul4blade
$titlu = $myrow[1];
$find[] = 'ã';
$find[] = 'î';
$find[] = 'º';
$find[] = 'þ';
$replace[] = 'a';
$replace[] = 'i';
$replace[] = 's';
$replace[] = 't';
$titlustire = str_replace($findu, $replaceu, $titlu);

berea o bea fii-miu smile.gif

355
QUOTE(soul4blade @ Aug 6 2007, 12:43) *
$titlu = $myrow[1];
$find[] = 'ã';
$find[] = 'î';
$find[] = 'º';
$find[] = 'þ';
$replace[] = 'a';
$replace[] = 'i';
$replace[] = 's';
$replace[] = 't';
$titlustire = str_replace($findu, $replaceu, $titlu);

berea o bea fii-miu smile.gif

am incercat sa le transform,dar nu merge...so...berea n-o bea nimeni laugh.gif eh hai k va dau da dupa ce fac sa mearga scriptul tongue.gif
se pare ca problema e de la magpierss ... el transforma diacriticele in ? ... stiti cum pot rezolva...? ati lucrat cu magpierss asta ? deadtongue.gif
m'am uitat prin scripturile lui dar nu am gasit nimic prin el care sa ma ajute....pls help me worthy.gif
DAU PE BUNE BERE DACA O REZOLV PE ASTA! w00t.gif
355
baieti am rezolvat! proud.gif worthy.gif cool.gif
problema era de la magpierss ...m'am uitat mai bine prin tot codul lui si am gasit ceva cod in rss_fetch.inc in care era altceva decat utf-8...am modificat si merge acum...
codul arata asa:
CODE
if ( !defined('MAGPIE_OUTPUT_ENCODING') ) {
        define('MAGPIE_OUTPUT_ENCODING', 'UTF-8');
    }

dau bere cand o sa vina banii din sait....
soul4blade

si uite-asa se confirma inca odata zicala "sunt cel mai bun profesor al meu" wink.gif
florinelu
Salut!
Am postat aici ptr a nu mai deschide un topic nou doarece am o problema oarecum asemanatoare cu niste diacritice pe care nu le pot evita si trebuie sa fac tot posibilul sa le afisez.
Am un JS la care cineva pe care nu indraznesc sa-l mai deranjez ca este foarte ocupat rolleyes.gif mi-a adaugat asta:
CODE
rsscontent.title = rsscontent.title.replace(/%FE/g, 'ț');     // t
rsscontent.title = rsscontent.title.replace(/%BA/g, 'ș');     // s
rsscontent.title = rsscontent.title.replace(/%E3/g, '&#259');     // a
rsscontent.title = rsscontent.title.replace(/%E2/g, 'â');     // â
rsscontent.title = rsscontent.title.replace(/%EE/g, 'î');     // î

Am inteles ce fac liniile astea insa nu am inteles ce sunt astea: "/%BA/g", "/%E3/g" etc. Ma intereseaza sa stiu ce este cu ele ptr ca vreau sa fac ca treaba sa functioneze si pentru majuscule. Stie careva unde gasesc eu corespondenta intre codarile de mai sus sau cum se numesc ele ca nu ma pricep dry.gif
later edit:
vad ca editorul de text mi-a inlocuit automat valorile: ț ș &#259 etc. cu tz, sh......In cod erau trecute valorile numerice si nu literele...Oricum cred ca intelegeti ce este cu codul asta
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.