Preturi modem-uri HSDPA

capuera
Stie cineva daca aceste 2 modem-uri Amoi U2000 HSDPA USB si Option ICON II USB se pot cumpara si fara a face un abonament? Daca da, care sunt preturile? Sau exista alta modalitate de a le achizitiona fara a face un abonament de date?

M-ar tenta un Amoi pt laptop.
Eldebra
QUOTE(capuera @ Jul 24 2007, 17:12) *
Stie cineva daca aceste 2 modem-uri Amoi U2000 HSDPA USB si Option ICON II USB se pot cumpara si fara a face un abonament? Daca da, care sunt preturile? Sau exista alta modalitate de a le achizitiona fara a face un abonament de date?

din ce stiu eu exista si pret intreg ...
cel mai bine ar fi sa suni la 733 ..
sind
QUOTE(capuera @ Jul 24 2007, 17:12) *

dar de ce vrei sa il iei la liber?
il poti lua gratis la ab pe 2 ani - net 4GB
eu zic ca e destul de avantajos
capuera
QUOTE(sind @ Jul 24 2007, 21:05) *
dar de ce vrei sa il iei la liber?
il poti lua gratis la ab pe 2 ani - net 4GB
eu zic ca e destul de avantajos

pentru ca am abonament de date peste abonamentul de voce
Eldebra
QUOTE(capuera @ Jul 25 2007, 16:16) *
pentru ca am abonament de date peste abonamentul de voce

nu are importanta smile.gif

poti sa faci un contract nou pe optiunea de date ... dar pe 2 ani si sa primesti acel modem.

Asa am facut eu pentru un amic ...
lupixxx
poate o s ama injurati.. stiu
am un ab de 3e cu optiunea wap unlimited (care chiar e nelimitata)
m`am conectat la net prin telefon si am vazut ca merge f bine pe 3g (45KB/s in valcea) si voiam sa`mi iau un modem 3g pe usb, Option ICON II USB, pentru ca netul imi rupe bateria telefonului. cat ar costa, la liber?
gansterul
option usb l-am luat si eu si l-am testat la un prieten tot in valcea si tot cu wap si merge super pe 3g....cam 50-60 de KB/sec!! parca e vreo 100 si ceva de euro la liber....eu am foarte mare nevoie de o antena sa o atasez la el fiindca unde stau eu (stoenesti) am decat 4 liniute edge si poate cu o antena as putea sa fac full semnalul sa mearga mai bine!!
sniper2323
QUOTE(gansterul @ Oct 3 2007, 23:06) *
option usb l-am luat si eu si l-am testat la un prieten tot in valcea si tot cu wap si merge super pe 3g....cam 50-60 de KB/sec!! parca e vreo 100 si ceva de euro la liber....eu am foarte mare nevoie de o antena sa o atasez la el fiindca unde stau eu (stoenesti) am decat 4 liniute edge si poate cu o antena as putea sa fac full semnalul sa mearga mai bine!!

sal gangsterul'. sigur ai prins 50-60kbps pe internet prin wap? am citit alte posturi ca internetul prin wap merge doar pe 3g- maxim 384kb/sec=48KB/sec.
lupixxx
poate omul avea 3g+, ca nu a specificat daca are wap unlimited. merita! pacat ca unlimitedul nu vrea la viteze hsdpa smile.gif si inca o chestie, ati reusit sa configurati dc++/messu sa mearga pe calulator prin wap? am pus proxy si nimic. ceva idei plz?
gansterul
da!! in oras am prins sigur 50 KB/sec!! cu apn wap! in schimb la tara nu imi sare de 10-15 K/sec! nici nu ma astept la mai mult deocamdata de la acoperirea edge!
lupixxx
am scos la tara cu semnal aproape full cam 20 in medie, dar ne gandim ca acolo cred ca eram singurul utilizator de net din celula celula smile.gif)
sniper2323
prin wap merg doar programe care accepta portul 8799 (nu stiu mai multe detalii). nu merg DC++, torente; yahoomail si alte pagini web codate, de exemolu dload de pe rapidshare. merge mailul de la k.ro, merge winamp dar numai pentru anumite statii radio (cred ca doar cele care emit pe port de www- 1080 sau 80). din alte posturi am inteles ca ymess e blocat de orange pe wap, dar se poate intra pe ymess printr-un webmessenger care tramsmite prin port www, de ex ebuddy.com.

pt DC++, torente, yahoomail trebuie folosit un tunel, care elimina limitarea de porturi. stiu 2: http://your-freedom.net; si un tunel alexxxutz care vrea 2e/luna prin transfer cerdit, id de ymess: alex1990o .tunelul alexxxutz l-am folosit, dar nu pt DC; nu prea era constant, avea perioade cand nu mergea. tipu zice ca vrea sa-l imbunatateasca.

iupixxx, zici ca wap unlimited nu prinde hsdpa. ai testat pe un terminal hsdpa? si numai unlimitedul nu vrea hsdpa, sau si wap obisnuit?
lupixxx
1. eu am unlimitedul de un an. si acum cateva luni am vrut sa`mi iau telefon, si am zis ca dau o suma maricica sa`mi iau n95 ca sa am HSDPA si am sunat la orange sa`i intreb daca prin unlimited am acces la serviciul lor 3G+, iar raspunsul a fost NU! viteza 3G+ (hsdpa) e valabila doar pt abonamentele de date si internet, adica ala de dai 0.9E/MB sau pachelete de 20E cu 4GB inclusi. si pe pagina lor de net la unlimited scrie (acces GPRS/EDGE/3G) iar la cele de internet apare si 3G+. paote peste ceva vreme (1-2 ani) cand hsdpa`ul prbabil va fi depasit (3Gului i`au luat aprox 2 ani) vor lasa viteze mari si pt noi smile.gif

2. am incercat cu messu si sa setez proxy si nu a mers, cand ma uitam in firewall, imi raporta ca messu se conecteaza pe porturi aiurea (1200-1900, parca) desi eu ii dadusem 8799 si 9201. de ce? iar la utorrent i`am seteat portul 8799 (nu mai stiu la ce se coneca el, dar cert e ca nu merge)
Ignition
Sunt interesat de cumparare a mai multe modem-uri 3G si 3G+ (HSDPA/HSUPA), insa FARA ABONAMENT !

Va rog nu-mi da-ti sfaturi "...ca este gratis la abonament", eu vreau sa le folosesc in regim pre-pay, mai ales ca am gasit solutie de acces nelimitat la Internet cu TRAFIC NELIMITAT !

Unde pot cumpara astfel de echipamente ? ... logic necodate smile.gif
Mersi.
AlexEn
QUOTE (Ignition @ Jan 17 2008, 15:48) *
Sunt interesat de cumparare a mai multe modem-uri 3G si 3G+ (HSDPA/HSUPA), insa FARA ABONAMENT !

Va rog nu-mi da-ti sfaturi "...ca este gratis la abonament", eu vreau sa le folosesc in regim pre-pay, mai ales ca am gasit solutie de acces nelimitat la Internet cu TRAFIC NELIMITAT !

Mersi.

Nu la Orange, toate echipamentele lor sunt codate si nu se dau decat cu abonament.
Ai insa varianta Business Everywhere Prepay
sind
QUOTE (Ignition @ Jan 17 2008, 15:48) *

Mersi.

de curiozitate, unde ai gasit solutie mobila cu trafic nelimitat?
in afara de rahaturile cu internet prin wap de pe acest forum smile.gif
Ignition
@AlexEn
Mi se pare normal sa fie codate daca subventioneaza costul echipamentului... insa la pre-pay imi este greu sa cred ca ar face asta. Oricum atat timp cat este codat echipamentul si nu am la dispozitie o solutie software de decodare, nu se pune problema de a cumpara, indiferent de retea.
Trebuie sa existe importatori si pentru asemenea produse...poate importatorii de terminale mobile, poate altii, asta as vrea sa stiu, daca cunoaste-ti astfel de importatori/distribuitori... numai produse necodate smile.gif

@sind
Solutia functioneaza pe echipamente dedicate, care dispun de WiFi + porturi UTP.
Orice PC/Laptop (chiar si mai multe) se poate conecta prin cablu de retea (UTP) sau wireless la router, primeste adresa automat adresa de IP.
Exista acces la nivel layer 3, cu orice aplicatie. Se pot aloca adrese de IP statice sau dinamice publice sau private si nu exista limitari vis-a-vis de porturi.
Latimea de banda (viteza) sau interactivitatea sunt limitate numai de modul de conectare GPRS/EDGE/3G.
Cu alte cuvinte o solutie click&go cu trafic nelimitat smile.gif
maryuso
si totusi modemuri pcmcia/usb orange se pot achizitiona fara abonament? daca da cam care e pretul?
AlexEn
QUOTE (Ignition @ Jan 18 2008, 22:09) *
@AlexEn
Mi se pare normal sa fie codate daca subventioneaza costul echipamentului... insa la pre-pay imi este greu sa cred ca ar face asta

Iti vine sa crezi sau nu, chiar se dau subventionate modemurile :-). Uite si o comparatie intre preturile standard si cele cu Business Everywhere prepay:

Modem USB Option ICON II / 146EUR / 109EUR

ZTE MF330 PC Card / 108EUR / 99EUR

Novatel XU870 ExpresCard / 166EUR /139EUR

Amoi U2000 USB Modem / 106EUR / 99EUR

Amoi U2000+ USB Modem / 106EUR / 99EUR

Huawei E220 USB Modem / 106EUR / 99EUR
Ignition
QUOTE (AlexEn @ Jan 26 2008, 14:37) *
Iti vine sa crezi sau nu, chiar se dau subventionate modemurile :-). Uite si o comparatie intre preturile standard si cele cu Business Everywhere prepay:

Modem USB Option ICON II / 146EUR / 109EUR

ZTE MF330 PC Card / 108EUR / 99EUR

Novatel XU870 ExpresCard / 166EUR /139EUR

Amoi U2000 USB Modem / 106EUR / 99EUR

Amoi U2000+ USB Modem / 106EUR / 99EUR

Huawei E220 USB Modem / 106EUR / 99EUR

"Preturi standard" ?!? Ce inseamna asta ? Necodate ? Daca da, unde se gasesc la preturile respective ?
Am fost zilele trecute la Orange sa ma interesez de preturi si modem USB Option cu HSUPA (nu HSDPA !) costa 149E+TVA, la pachetul pre-pay din care 129E modem-ul + 20E cartela....bineinteles codat sad.gif
Am intrebat la mai multe magazine GSM....nimeni nu are si nici nu aduce modem-ul 3G...nici vorba de HSDPA/HSUPA.
De ce ? Banuiesc ca nu exista inca cerere...altfel nu inteleg...
razvandragomire
QUOTE (Ignition @ Jan 26 2008, 22:24) *
"Preturi standard" ?!? Ce inseamna asta ? Necodate ? Daca da, unde se gasesc la preturile respective ?
Am fost zilele trecute la Orange sa ma interesez de preturi si modem USB Option cu HSUPA (nu HSDPA !) costa 149E+TVA, la pachetul pre-pay din care 129E modem-ul + 20E cartela....bineinteles codat sad.gif
Am intrebat la mai multe magazine GSM....nimeni nu are si nici nu aduce modem-ul 3G...nici vorba de HSDPA/HSUPA.
De ce ? Banuiesc ca nu exista inca cerere...altfel nu inteleg...

Nu prea inteleg la ce iti trebuie modem decodat... in afara cazului in care vrei sa pui si SIM de Vodafone si SIM de Orange in el. Mai ales daca vrei HSUPA, care la ora asta nu e oferit decit de Orange, poti sa iei linistit un modem codat de la ei. Il pui pe alta retea care are HSUPA (in afara Romaniei) sau ai SIM din alta retea in roaming si vrei sa folosesti HSUPA???

Poate nu ma prind eu care e faza... anyway, vezi ca modemuri fara network lock se gasesc pe site-urile de afara, chiar in Ungaria sau Cehia de unde shipping-ul e ieftin, dar preturile pentru un modem cu HSUPA sint pe la 200 EUR fara TVA.

Razvan
Ignition
QUOTE (razvandragomire @ Jan 27 2008, 02:40) *
Nu prea inteleg la ce iti trebuie modem decodat... in afara cazului in care vrei sa pui si SIM de Vodafone si SIM de Orange in el. Mai ales daca vrei HSUPA, care la ora asta nu e oferit decit de Orange, poti sa iei linistit un modem codat de la ei. Il pui pe alta retea care are HSUPA (in afara Romaniei) sau ai SIM din alta retea in roaming si vrei sa folosesti HSUPA???

Poate nu ma prind eu care e faza... anyway, vezi ca modemuri fara network lock se gasesc pe site-urile de afara, chiar in Ungaria sau Cehia de unde shipping-ul e ieftin, dar preturile pentru un modem cu HSUPA sint pe la 200 EUR fara TVA.

Razvan

Atata timp cat platesc pentru un produs hardware, mi se pare normal sa-l pot folosii cu ce furnizor doresc.
Standardul 3G nu a fost inventat de Vodafone/Orange si in afara de ei mai exista si alti furnizori de servicii 3G. Probabil ca tu faci referire la Romania, insa nu uita ca mai exista alte 2 licente 3G care TREBUIE sa devina operationale comercial cel tarziu in iulie 2008. In afara de asta, un modem codat este complet inutil unei persoane care calatoreste in alta tara (chiar si vacanta) chiar daca acolo exista retele Vodafone/Orange, cele de la noi sunt codate numai pt Romania (asa sustin cei de la R.C.).
Probabil ca o sa ridici problema tarifelor de date in roaming... nu as folosii roaming.
Asa cum am gasit solutie "locala" pre-pay de trafic nelimitat prin 3G sunt convins ca pot gasii si in alte parti ale lumii astfel de solutii (am gasit deja pt. U.K.).
Bineinteles ca nu o sa le gasesc in reclama la TV sau presa... insa cine se pricepe gaseste smile.gif
Ar mai fii varianta decodarii, insa lucrul asta merita daca exista o diferenta de pret substantiala, intre necodat si codat.
sind
eu nu intekeg de ce se face atata tam-atm pe codarea telefoanelor si a modemurilor
este foarte simplu - daca iti convine ce ti se ofera, cumperi, daca nu, nu...
orange se gandeste in mod logic sa isi vanda serviciile in primul rand, si abia dupa produsele (spre deosebire de vodafone care vinde produse...ca serviciile sunt de doi lei biggrin.gif )
nu e vina orangeului ca nu ai gasit tu ce iti trebuie - nu am nimic cu tine, sa nu ma intelegi gresit...insa asta e adevarul
din moment ce ai cea mai buna oferta de date mobile de pe piata, de ce ai da niste dispozitive decodate?
cand avem cate o problema cu un operator ar trb intai sa ne punem in locului lui, dpdv al businessului
chiar daca ne e greu de acceptat asta biggrin.gif
ai incercat cu comanda de pe site de la Option, HUAWEI, AMOI...etc?poate se poate
sau de la motorola romania, sony ericsson romania...ia vezi
bafta multa
capuera
QUOTE (Ignition @ Jan 27 2008, 10:08) *
Atata timp cat platesc pentru un produs hardware, mi se pare normal sa-l pot folosii cu ce furnizor doresc.
Standardul 3G nu a fost inventat de Vodafone/Orange si in afara de ei mai exista si alti furnizori de servicii 3G. Probabil ca tu faci referire la Romania, insa nu uita ca mai exista alte 2 licente 3G care TREBUIE sa devina operationale comercial cel tarziu in iulie 2008. In afara de asta, un modem codat este complet inutil unei persoane care calatoreste in alta tara (chiar si vacanta) chiar daca acolo exista retele Vodafone/Orange, cele de la noi sunt codate numai pt Romania (asa sustin cei de la R.C.).
Probabil ca o sa ridici problema tarifelor de date in roaming... nu as folosii roaming.
Asa cum am gasit solutie "locala" pre-pay de trafic nelimitat prin 3G sunt convins ca pot gasii si in alte parti ale lumii astfel de solutii (am gasit deja pt. U.K.).
Bineinteles ca nu o sa le gasesc in reclama la TV sau presa... insa cine se pricepe gaseste smile.gif
Ar mai fii varianta decodarii, insa lucrul asta merita daca exista o diferenta de pret substantiala, intre necodat si codat.

platesti pt un produs hardware, dar daca il iei la abon il iei subventionat si de asta orange le codeaza
razvandragomire
QUOTE (capuera @ Jan 27 2008, 22:36) *
platesti pt un produs hardware, dar daca il iei la abon il iei subventionat si de asta orange le codeaza

Exact asta spuneam si eu. Daca il vrei necodat, exista de vinzare pe net, dar si pretul e corespunzator. Dupa cum spuneam, un modem HSUPA costa aproximativ 200 EUR + TVA si il ai a doua zi pe masa (vine cu DHL-ul intr-o zi). Nu te obliga nimeni sa cumperi de la Orange sau de la orice alt operator, care e posibil sa le codeze pe o retea sau alta.

Razvan
Ignition
QUOTE (razvandragomire @ Jan 27 2008, 23:33) *
Exact asta spuneam si eu. Daca il vrei necodat, exista de vinzare pe net, dar si pretul e corespunzator. Dupa cum spuneam, un modem HSUPA costa aproximativ 200 EUR + TVA si il ai a doua zi pe masa (vine cu DHL-ul intr-o zi). Nu te obliga nimeni sa cumperi de la Orange sau de la orice alt operator, care e posibil sa le codeze pe o retea sau alta.

Razvan

Ok, poate ai dreptate cu comanda prin Internet, insa eu am nevoie de un furnizor local, care sa-mi poata asigura si garantia la echipamente. Oricum am inceput sa am in vedere si decodarea...
razvandragomire
QUOTE (Ignition @ Jan 28 2008, 16:31) *
Ok, poate ai dreptate cu comanda prin Internet, insa eu am nevoie de un furnizor local, care sa-mi poata asigura si garantia la echipamente. Oricum am inceput sa am in vedere si decodarea...

Pai ori vrei garantie ori vrei decodare... ma indoiesc ca alea decodate vor mai avea vreun fel de garantie. Si ma indoiesc ca isi face cineva in Romania stoc de modemuri de date necodate, piata e mult prea mica, prea putini oameni vor sa le foloseasca pe retele de afara, etc. Daca tu ai un business care se bazeaza pe astea, cred ca poti convinge o reprezentanta din Romania sa le importe sau te faci chiar tu importator. Daca e pentru uz personal, good luck! smile.gif.
asus512
Te face mandea fericit : am Option Globetrotter ICON 7,2 de la Orange si vreau sa-l inlocuiesc cu un alt model care sa mearga pe Linux...so , e de vanzare ! Fa-mi o propunere si al tau e ! E nou , in cutie , complet , achizitionat acum 4 luni dintr-un Shop Orange...
yyyxxx
am vazut carduri de date si modemuri usb la media galaxi; se vindeau fara conectare si banuiesc ca nu erau codate; nu mai tin minte pretul (in jur de 3-4 milioane); deci daca vrei necodat cauta pe la altex/media galaxi.... deoarece magazinele strict gsm sunt prea legate de un operator sau altul.
Ignition
@asus512
Ai P.M.

@yyyxxx
Altex nu are in oferta asa ceva.... cel putin asa ziceau vanzatorii, despre ceilalti nu stiu.

Intre timp situatia a evoluat, in momentul de fata exista deja o piata a modem-urilor 3G (vechi) formata in principal de cei care au achizitionat prin oferta portocala si vomaton, din pacate astea sunt codate.

razvandragomire
QUOTE (Ignition @ Mar 6 2008, 10:14) *
@asus512
Ai P.M.

@yyyxxx
Altex nu are in oferta asa ceva.... cel putin asa ziceau vanzatorii, despre ceilalti nu stiu.

Intre timp situatia a evoluat, in momentul de fata exista deja o piata a modem-urilor 3G (vechi) formata in principal de cei care au achizitionat prin oferta portocala si vomaton, din pacate astea sunt codate.

Vezi ca www.dc-unlocker.com si www.kulankendi.com iti pot decoda Huawei E220 de la distanta, costa intre 15 si 20 de EUR.

Razvan
Ignition
QUOTE (razvandragomire @ Mar 6 2008, 12:12) *
Vezi ca www.dc-unlocker.com si www.kulankendi.com iti pot decoda Huawei E220 de la distanta, costa intre 15 si 20 de EUR.

Razvan

Peste putin timp, apar codurile de deblocare sau software-ul de decodate crack-uit.... in mod gratuit smile.gif
Eu cam asa stiu ca se intampla pe domeniul decodarii GSM, plateste cine nu are informatii sau este grabit.
asus512
daca e vreun amator pentru un Globetrotter Option ICON II 7,2 Mb/s nou , in cutie...sunt disponibil...sau un schimb cu modelul E220...intentionez sa-l folosesc pe un laptop care ruleaza linux...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.