GPRS prin Roaming ?

alex_rom007

Salutare.
Sper sa nu zic vro prostie..dar se poate ? Daca sunt sa zicem in Franta si vrea sa navighez prin GPRS prin Connex/Orange se poate ? Asta fara vrun cost suplimentar (adica strict tariful practicat de operatorul roman - ex. daca am Wap Unlimited de la Orange sa nu platesc nimic).
Daca se poate, intra el automat sau trebuie facuta vreo setare ?

Multumesc.
holmes
La connex este gprs romaning peste tot,inclusiv sua,dar sunt alte preturi,si din cate am vazut e enorm de scump.La orange nu stiu,probabil tot asa,in nici un caz wap unlimited.

blondu
Tarifele la GPRS Roaming apartin operatorului din tara in care te conectezi.

Conectarea e posibila daca:
ai GPRS
ai Roaming
daca Operatorul din Roaming are acord de roaming pentru GPRS cu operatorul tau CNX sau O
bogro
http://www.connex.ro/business/produse_si_s...x.jsp?locale=ro

info cnx aici. cam scumputz
Cosconor
Ca sa luam exemplul Frantei :

- Connex : ai roaming GPRS cu SFR (Vodafone), la un tarif de 14$/Mo (tarifat la fiecare 10Ko, cu un minim de 10Ko pe sesiune)

- Orange : ai roaming GPRS pe Orange F, la un tarif de 13$/Mo (tarifat la fiecare 10Ko, cu un minim de 50ko pe sesiune)

Dupa cum vezi, tarifele sunt cam la fel, doar difereaza minim-ul facturat pe sesiune la Orange, care e de 50Ko. Adica daca intri pe Wap si utilizezi doar 10Ko, la Connex platesti acei 10Ko, la Orange platesti 50Ko.

Marea diferenta între Connex si Orange este însa acoperirea GPRS : Connex are o lista mult mai mare de tari în care e disponibil roaming-ul GPRS.

Iar mai nou, în retelele Orange s-a introdus tariful unic de 0.25€/10Ko, deci 25€/Mo ! sad.gif E scumput. Tariful asta ar trebui sa se extinda la Orange RO. :cya: Si când vad ce tarife am cu Vodafone Eurocall (în zona 1, 11€/Mo, în loc de 25€ la Orange)... smile.gif
cmidp
Cosconor:

Cei de la Orange RO pot sa se cace pe lista lor (scuzati expresia). Mie imi mergea GPRS roamingul in Belgia inca din iunie 2003 cand serviciul nici nu era lansat, mi-a mers si-n Polonia, Cehia, Austria si prin ce alte tari am fost fara ca astea sa fie prezenta pe ceva lista. Asta prin 2003.

Nu stiu de ce mai au lista aia si lanseaza 'servicii noi' daca n-au nici o legatura cu realitatea: Sau poate eu sunt un vizionar smile.gif

In Germania costa 7euro/MB

P.S. acum de cand cu FreeMove am constatat ca merge in orice tara unde exista Orange sau T-Mobile. Cand va veti uita pe factura vei avea niste suprize. Dar chiar foarte placute. smile.gif
profu
detaliaza, te rog... surprizele placute...
eu am "testat" roaming GPRS in Olanda cu TMobile. si surprize au fost, dar deloc placute... grrr.....
Ce-i drept, n-a costat 25 euro /MO, dar totusi... vre-o 8 a fost

Taxare din 100 in 100 de Kb

Cosconor
Da, Orange si T-Mobile sa au bine. dar în ungaria, unde Westel a fost reluat de T-Mobile (!! eek.gif ), GPRS-ul nu e înca disponibil.

Lista tarilor GPRS la Orange Franta

Germania
T-Mobile
E-Plus
O2
Vodafone

Austria
T-Mobile
One GmbH

Australia
Telstra

Belgia
Mobistar
Proximus

Canada
Microcell

Danemarca
Orange
Sonofon
Telia

Spania
Amena
Telefonica

Estonia
EMT

USA
AT&T

Finlanda
Sonera
Finnet Radiolinja

Grecia
Vodafone

Hong Kong
CSL

Irlanda
Vodafone

Israël
Cellcom Partner

Italia
Telecom Italia Mobile
Vodafone
Wind

Luxemburg
PT

Norvegia
Telenor

Olanda
Orange
KPN T-Mobile
Telfort Nederlands BV

Polognia
ERA

Portugalia
Optimus
TMN

Cehia
T-Mobile

România
Orange

UK
Orange
O2
T-Mobile

Rusia
Kb Impuls

Singapour
Singtel Starhub

Slovacia
Orange

Slovenia
Mobitel

Suedia
Telia

Elvetia
Orange
Sunrise

Turcia
Turkcell
JustX
E foarte ciudata pasiunea asta a voastra pentru
GPRS in roaming, sunt metode de conectare la net mult
mai ieftine. E drept ca nu toate iti dau mobilitate.
George_Catean

hmm...una ar fi dial-up roaming daca aveti acces la o priza telefonica din hotel...cred ca este mai ieftina... depinde de tarifele pe minut ale hotelului sau a tarii respective...
profu
personal am folosit GPRS roaming doar pentru a trimite MMS-uri si foarte putin ftp
cmidp
Originally posted by profu
detaliaza, te rog... surprizele placute...
eu am "testat" roaming GPRS in Olanda cu TMobile. si surprize au fost, dar deloc placute... grrr.....
Ce-i drept, n-a costat 25 euro /MO, dar totusi... vre-o 8 a fost

Taxare din 100 in 100 de Kb

Toata facturarea la date mi s-a facut ca si cum as fi fost in Romania, inclusiv trimis de MMS, WAP GPRS, doar traficul internet s-a contorizat ca fiind facut in Roaming. Si asta si in decembrie.

In concluzie atat din Germania, cat si din tarile din jur (inclusiv Olanda) am trimis MMS-uri cu 19 centi. Ceea ce nu mi se pare chiar rau cand un SMS in Germania, pe orice retea te-ai afla (adica tu, client al unei retele din Germania) costa 19 eurocenti smile.gif

P.S. mentionez ca nu mi-a fost incarcata o factura ulterioara.
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.