Proiectanti criminali la A2
Pagini: 1, 2, 3

Adydum

E vorba de punctele de taxare de la Fetesti. Venind dinspre Constanta sunt vizibile de la kilometrii, dar venind dinspre Bucuresti sunt la aprox 300m dupa curba. Momentan nu sunt periculoase decat poate pentru cei neatenti ( cum a fost cazul astazi , doua accidente cu victime un Logan si un Matiz) dar ce o sa fie cand o sa le puna in functiune ? In mod sigur vor fii perioade cand se vor forma cozi, iar cand coada va fi mai mica de 300 metrii (adica sa nu depaseasca curba ) or sa fie nenorociri, caci nu cred ca in 100% din cazuri cand coada se va intinde fix pana in dreptul curbei, cei care intra cu 130 sau peste in curba vor frana in cei 50 m cat este vizibilitatea acolo.
Basarab
Tampiti. SA IA MASURI

Fubar`
e simplu.se pun semnalizari de limitare a vitezei, din timp : 100 km, 70 km, 30 km.In principiu orice limitare a vitezei pe autostrada(in strainatate cel putin) se face pt ca exista un potential pericol in zona respectiva.Daca se respecta nu se va intimpla nimic.
Adydum
Ceva similar a fost anul trecut pe DN22 (cernavoda-Constanta) dupa localitatea Castelu ( sensul Constanta - Cernavoda) cand se faceau lucrari pe o banda si se circula alternativ la aprox 200 m distanta). Au fost cel putin 2 accide cu victime (decese) datorita masinilor care formau coada pana in curba. Iar masinile care i-au lovit tocmai ce ieseau din localitate, nu dupa 130 km de autostrada.
Tot tam-tam-ul asta cu accidentele de pe A2 (cand cu fumul si dupa) a fost creeat pentru a "justifica" taxa de autostrada si concesionarea lor cat mai urgenta dar din pacate fara a se tine cont deloc de siguranta oamenilor. Spun asta pt ca am vazut pe A2 accidente cu urmari mult mai grave decat cele prezentate la TV in ultimele zile de parca alea ar fi fost primele sau cele mai grave.

QUOTE(Fubar` @ Jul 22 2007, 00:11) *
e simplu.se pun semnalizari de limitare a vitezei, din timp : 100 km, 70 km, 30 km.In principiu orice limitare a vitezei pe autostrada(in strainatate cel putin) se face pt ca exista un potential pericol in zona respectiva.Daca se respecta nu se va intimpla nimic.

Daca s-ar nimeri sa opresti tu la coada fix in curba la cateva minute dupa ce ai depasit o coloana de tiruri ai sta linistit ca sunt limitarile de viteza si nu intra peste tine? Cine nu stie sunt niste limitari de viteza la 60 km/h undeva pe la km 110, si ca idee nu le respecta NIMENI
sanddy1964
Nu vreau sa intru in polemica, cu Basarab mai ales laugh.gif dar nu e nici o chestie.Statiile de taxare afara sunt semnalizate foarte bine, de la km buni si daca sunt facute cu cap, au 6-7porti,,deci se trece repede.Plus ca sunt instalatii electronice care avertizeaza ca e coada.
Si mai bagati si voi avarie cand sunteti ultimii, altfel ,,,va face unu poponetu avion la masina.
Sa faca cum o fi, doar sa le faca odata, TAMPITII.
Alte chestii nu observarati, doar kkaturile de statii de taxare, ce jegosi,,,numai in tari de 2 lei se taxeaza autostrada.Italia, Franta adica....Baga nene o vigneta si gata,,ce atata taxare? E platita de 10 ori de contribuabili soseaua aia...
E cel mai enervant lucru, taxarea pe o autostrada, dupa "stau".

eb2e2
QUOTE(sanddy1964 @ Jul 22 2007, 00:51) *
Alte chestii nu observarati, doar kkaturile de statii de taxare, ce jegosi,,,numai in tari de 2 lei se taxeaza autostrada.Italia, Franta adica....Baga nene o vigneta si gata,,ce atata taxare? E platita de 10 ori de contribuabili soseaua aia...
E cel mai enervant lucru, taxarea pe o autostrada, dupa "stau".

sa le faca cu taxa si sa se plateasca la utilizare...
nu mi se pare normal ca sa se mai introduca o vigneta in plus ( ... hai mai accept doar daca o poti lua pe perioade scurte si sa fie ieftina smile.gif ) pentru ca una e autostrada si alta sunt DN ( actuala vigneta wink.gif )
Unii merg mai mult altii mai putin pe autostrada ( datorita locului geografic ) asa ca e cel mai corect sa se folosesca principiul "platesti cat folosesti ".
laugh.gif
internet225
QUOTE(Adydum @ Jul 22 2007, 00:22) *
Ceva similar a fost anul trecut pe DN22 (cernavoda-Constanta) dupa localitatea Castelu ( sensul Constanta - Cernavoda) cand se faceau lucrari pe o banda si se circula alternativ la aprox 200 m distanta). Au fost cel putin 2 accide cu victime (decese) datorita masinilor care formau coada pana in curba. Iar masinile care i-au lovit tocmai ce ieseau din localitate, nu dupa 130 km de autostrada.
Tot tam-tam-ul asta cu accidentele de pe A2 (cand cu fumul si dupa) a fost creeat pentru a "justifica" taxa de autostrada si concesionarea lor cat mai urgenta dar din pacate fara a se tine cont deloc de siguranta oamenilor. Spun asta pt ca am vazut pe A2 accidente cu urmari mult mai grave decat cele prezentate la TV in ultimele zile de parca alea ar fi fost primele sau cele mai grave.
Daca s-ar nimeri sa opresti tu la coada fix in curba la cateva minute dupa ce ai depasit o coloana de tiruri ai sta linistit ca sunt limitarile de viteza si nu intra peste tine? Cine nu stie sunt niste limitari de viteza la 60 km/h undeva pe la km 110, si ca idee nu le respecta NIMENI

Pai asta e un lucru pe care unii se incapataneaza sa-l inteleaga:NU RESPECTI LIMITA DE VITEZA,AI MURIT.(ma rog,AI SANSE).Voi la ce credeti ca sunt puse indicatoarele alea acolo?De frumusete?
Nu stiu ce-i in capul unora.Viteza si neacordarea de prioritate sunt cauzele accidentelor grave.Fratilor,pe strazi nu se circula cu viteze de avion!Din pacate unii afla asta pe lumea 'ailalta!
E 60 limita,cu 60 mergi,ca nu esit in NFS sa-ti poti permite sa ignori regulile si sa o iei de la capat dupa ce "mori"...

Basarab
Lucrurile periculoase, trebuie semnalizate de 3 ori, super-semnalizate, poate chiar cu cocoase, cu imagine pe asfalt,.... PLUS CA NU SE PUNE MIC DUPA CURBE pt. fluente.

Mai ales pe autostrazi.
xtremdriving
din cate tin minte, era semnalizare clara inainte de curba. cu cca 200 m, nu?
eb2e2

QUOTE(uko @ Jul 22 2007, 20:40) *

...da dar trebuie ca SOFERUL sa o vada!!!!!
dry.gif
Adydum
QUOTE(internet225 @ Jul 22 2007, 18:52) *
Pai asta e un lucru pe care unii se incapataneaza sa-l inteleaga:NU RESPECTI LIMITA DE VITEZA,AI MURIT.(ma rog,AI SANSE).Voi la ce credeti ca sunt puse indicatoarele alea acolo?De frumusete?

Nu ma refer la genul de accidente cum s-au intamplat ieri unde soferul vinovat (sau pasagerii acelei masini) au avut de suferit ci de cei care opresc la rand si sunt pocniti din spate. Intr-adevar soferii mai cu experienta opresc cu avarii, mai in "varful" curbei sa fie siguri ca sunt vazuti, dar restul sunt multi. Pana acum nu am vazut femeie care sa puna avariile doar fiindca a fost nevoita sa franeze de la 120 la 40. Or fi , eu nu am vazut...

QUOTE(uko @ Jul 22 2007, 20:40) *

Pana sambata nu era. (Panourile informationale nu sunt acelasi lucru cu panourile de avertizare).

P.S. Daca face Retardiceanu (sau cum il cheama , nu retin ...) cum a zis , adica 7EUR / suta de km de autostrada la revedere rute ocolitoare sau pe camp biggrin.gif Sau poate o face cu banda rulanta si nu mai consum motorina
MAK
QUOTE(Adydum @ Jul 22 2007, 22:06) *
Pana acum nu am vazut femeie care sa puna avariile doar fiindca a fost nevoita sa franeze de la 120 la 40. Or fi , eu nu am vazut...

O singura femeie am vazut sa puna avaria la frina brusca, la semafor unde se lucreaza pe drumuri EU.
Deci, sint. cool.gif
Adydum
Nu vreau sa intru intr-o polemica "femei la volan" . Rectific: sunt DESTUI care la o franare brusca pe E sa A sau DN calca doar frana si nu se uita in oglinda sa vada ce parere are tirul din spate.
H725
QUOTE(eb2e2 @ Jul 22 2007, 01:35) *
sa le faca cu taxa si sa se plateasca la utilizare...
nu mi se pare normal ca sa se mai introduca o vigneta in plus ( ... hai mai accept doar daca o poti lua pe perioade scurte si sa fie ieftina smile.gif ) pentru ca una e autostrada si alta sunt DN ( actuala vigneta wink.gif )
Unii merg mai mult altii mai putin pe autostrada ( datorita locului geografic ) asa ca e cel mai corect sa se folosesca principiul "platesti cat folosesti ".
laugh.gif

Cred ca nu ai platit vigneta de autostrada si taxa de autostrada per km. In austria costa aprox. 8 euroi pt 9 zile (parca) iar in italia platesti 42 euroi pt un drum de 900km.
Care este mai ieftin, la km sau la saptamina?
Crash
1.punctele de taxare sunt destul de prost puse.........nu stiu care a fost criteriul de asezare dar nu a fost gandit si pt siguranta in trafic categoric(noaptea daca vii cu viteza efectiv nu iti dai seama pe ce culoar trebuie sa te bagi)
2.intradevar este limitata viteza acolo.............daca tot e curba sa puna dracu` un panou(se mai spune pe aici ca multi nu baga in seama indicatoarele alea..........pai mai e o limitare cand treci pe sub un pod......de ce?...simplu..... degeaba..in afara cazului in care sta un veiozar acolo
3.femeile fara avarii nu sunt periculoase precum "barbatii" care merg cu 150 pe banda 2 si cand vad un cap de creta reduc pana la 80km/h...si asa mai vine unu` din spate si te zboara de pe sosea........
eb2e2
QUOTE(H725 @ Jul 22 2007, 22:23) *
Cred ca nu ai platit vigneta de autostrada si taxa de autostrada per km. In austria costa aprox. 8 euroi pt 9 zile (parca) iar in italia platesti 42 euroi pt un drum de 900km.

in franta sau italia e la km smile.gif
ettyus
QUOTE(H725 @ Jul 22 2007, 22:23) *

PArerea mea este ca cel mai sigur este sa faca astia dracului autostrazile ca deja traficul devine infernal in Romania desi mai bine zis este infernal Plata sa o puna cum vor la KM pe zile da sa faca Autostrazile ca sunt necesare.
H725
QUOTE(eb2e2 @ Jul 22 2007, 22:35) *
in franta sau italia e la km smile.gif

ungurii sint fosta austroungaria si platesc la zi...
Noi sintem latini si smecheri, deci.... vom taxa la km... death.gif
Parise
QUOTE(Adydum @ Jul 21 2007, 23:21) *
E vorba de punctele de taxare de la Fetesti. Venind dinspre Constanta sunt vizibile de la kilometrii, dar venind dinspre Bucuresti sunt la aprox 300m dupa curba. Momentan nu sunt periculoase decat poate pentru cei neatenti ( cum a fost cazul astazi , doua accidente cu victime un Logan si un Matiz) dar ce o sa fie cand o sa le puna in functiune ? In mod sigur vor fii perioade cand se vor forma cozi, iar cand coada va fi mai mica de 300 metrii (adica sa nu depaseasca curba ) or sa fie nenorociri, caci nu cred ca in 100% din cazuri cand coada se va intinde fix pana in dreptul curbei, cei care intra cu 130 sau peste in curba vor frana in cei 50 m cat este vizibilitatea acolo.

amandigi
Taxarea pe km e furt la buzunar. sad.gif Nu sunt (complet) de acord nici cu sistemul elvetian, dar tot iesi mai ieftin comparativ cu taxarea pe km. Vignete pe 3-5 zile, 1 luna, 1 an cred ca ar fi mai uman.
abancor
Daca o sa fie cum ziceti voi sunt timpiti. Io nu imi aduc aminte, din tarile care practica, de statii de taxare altfel decit vizibile de la 1 km. Se putea face pe insula, sunt vreo 16 km de linie dreapta. Totusi daca imi aduc bine aminte curba aia, parca nu e asa strinsa incit sa nu se vada. Da nu mai stiu, astept sa vad.

E un semafor de vreo luna intre Pitesti si Rimnic, pe la Zamfiresti, exact dupa o curba. Abia a oprit camionul din fata mea, si eu la rindul meu cu mari emotii am frinat, ca in spate mai era unul. Deci trebuie luate masuri cu capcanele astea de dupa viraje.
xtremdriving
sa taxeze autostrazile cand or fi ca in palma. nici A2 asta nu e cine stie ce...chiar daca e bunicica pe alocuri, la fiecare pod ar trebui sa franezi daca vrei sa nu ramai fara amortizoare...nu le-a iesit la nivel nici un pod. toate sunt mai jos.
Goofy
QUOTE(uko @ Jul 23 2007, 17:26) *
sa taxeze autostrazile cand or fi ca in palma. nici A2 asta nu e cine stie ce...chiar daca e bunicica pe alocuri, la fiecare pod ar trebui sa franezi daca vrei sa nu ramai fara amortizoare...nu le-a iesit la nivel nici un pod. toate sunt mai jos.

La poduri e cu senzatii tari.. Decolezi... cool biggrin.gif:D
Portiunea de aproape de Bucale s-a cam dus de anul trecut, s-au departat rosturile de dilatatie si a cam aparut distanta intre placi...
sanddy1964
Accident anuntat cu 2-3 ani inainte, veti vedea:
Luna octombrie,,,ora 21 30, A2, STATIE DE TAXARE.
sE OPRESTE CURENTUL ELECTRIC, Se blocheaza nitel barierele si sistemul de taxare automat-daca sunt cretinii in stare sa bage asa ceva...
Coada incepe sa creasca...
Ajunge nitel dupa curba..
Ultimele masini din coada ; doua femei dintre care una, faimoasa vaca MILKA si cealalta faimoasa LA VACHE QUI ...o stiti voi, aia cu branza..
Avarii iok...si dintr-o data POOOK!!
2 tiruri care se depaseau cu 100 intra in plin in ambele vaci,...etc etc
Pe pariu ca ,...sper sa n-am dreptate...nu mai zic de :gheata , polei, noaptea,,,si multe altele..
Acolo trebuie puse lumini intermitente la 500m si care sa pulseze non stop,,,plus radar , daca mergi mai tare, sa te dea pe diplay la gaborii care stau dupa bariera,..
Octavian___28
QUOTE(sanddy1964 @ Jul 22 2007, 00:51) *
,,,numai in tari de 2 lei se taxeaza autostrada.Italia, Franta adica....

...Croatia, Slovenia...si cred ca mai sunt. Cel mai bine e in Germania tata! nu vigneta, nu taxa. Adica e vigneta, dar e bagata in pretu' motorinei si benzinei
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.