Fotografia de noapte
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39

Pac_Man

Star trails over Sulina

Click pentru a vizualiza atașamentul
Eminovici
Nice!!! Ce timp de expunere ai folosit?

Pac_Man
Timpul de expunere a fost de vreo 15-20 de minute... nu m-am uitat exact la ceas wink.gif
crysti_91
Wow frumos...cand ma gandesc ca la camera mea e maxim 1 minut.. rolleyes.gif
deejay86
ia-ti o fierotanie veche de aparat si expui si 2 zile ... eu deja am pus ochii pe una smile.gif

pac man ... congrats, f reusita poza (banuiesc ca nu ai incercat-o de mai multe ori tongue.gif). detalii despre expunere? luna pe cer?
Pac_Man
mersi deejay. Din pacate ceea ce a ramas este doar un crop, cadrul initial era ceva mai mare (facut la 12 mm) si mai interesant in opinia mea. Dar mi-au aparut iarasi niste flareuri/artefacte ciudate in partea de sus si a trebuit sa cropuiesc destul sad.gif. Mi s-a zic ca ar fi trebuit sa acopar si vizorul ca sa nu prind si lumina portului din spate... O sa incerc data viitoare.

Era doar cer senin, fara luna.
shobi
QUOTE(Pac_Man @ Jul 24 2007, 12:41) *
mersi deejay. Din pacate ceea ce a ramas este doar un crop, cadrul initial era ceva mai mare (facut la 12 mm) si mai interesant in opinia mea. Dar mi-au aparut iarasi niste flareuri/artefacte ciudate in partea de sus si a trebuit sa cropuiesc destul sad.gif. Mi s-a zic ca ar fi trebuit sa acopar si vizorul ca sa nu prind si lumina portului din spate... O sa incerc data viitoare.

Era doar cer senin, fara luna.

12 mm? dry.gif

de cand ai bre tu 12 mm ? huh.gif

Pac_Man
Nu am. Dar am imprumutat... deh, sunt si avantaje cand pleci in excursii cu mai multi nikonisti tongue.gif
deejay86
Nu ma mira ca ti-au aparut artefacte ... totusi ai "forjat" destul de tare saracul senzor daca ai tras cu digitalul. Am de gand sa experimentez si eu insa cu un aparat mecanic. Cat despre faza cu acoperitul vizorului din cate stiu afecteaza decat exponometrul deoarece patrunde lumina si prin obiectiv si prin vizor, insa nu e cazul aici. in timpul expunerii nu prea vad cum ar putea sa afecteze lumina intrata prin vizor deoarece oglinda "sigileaza" camera in care se afla senzorul.
visulalexandru

Salutare

Imi poate explica cineva (am cautat mult, dar nu sunt lamurit) cum pot obtine un timp de expunere mai mare de 30", la D200 ? Va rog nu-mi postati linkuri externe ca le-am citit pe majoritatea. Doar daca e un link de aici, de pe forum pe care poate l-am sarit..
Pac_Man
Folosesti modul 'bulb' impreuna cu un cablu de declansare sau telecomanda.
grig_jr
pac_man: congrats man, arata foarte bine. Am incercat si eu ceva pe la jumi ora dar nu arata nici pe departe atat de bine.

Pentru rezultate si mai spectaculoase incearca sa ai Steaua Polara in cadru si "ceva" interesant pe "pamant". Un contur de copac, un munte, o cetate, ceva (cam astea-s ideile mele pana acuma).

Mi-ar place sa ajung intr-un loc fara poluare luminoasa intr-o noapte seninta, fara luna sa trag ceva la 3-4 ore.
visulalexandru
QUOTE(Pac_Man @ Jul 30 2007, 04:15) *
Folosesti modul 'bulb' impreuna cu un cablu de declansare sau telecomanda.

Priceput. Din pacate n-am nici una nici alta.

Btw, la un nr de 3-4-5 poze cu timp de ex. 15-20 de min, imi ajunge un singur acumulator (in general)?
visulalexandru
Mai am o intrebare. Folosind asa timpi mari de expunere, senzorul are de suferit in vreun fel?
zavaidoc
asta ma intrebam si eu.. ma oftic ca am fost la munte si n'am reusit sa pun trepiedu sa trag nimic, era un cer fenomenal, dar eu eram la baute, gratare si alte dracii. in bucuresti e f greu sa scoti ceva, poate la tzara.
Pac_Man
QUOTE(grig_jr @ Jul 30 2007, 11:53) *
pac_man: congrats man, arata foarte bine. Am incercat si eu ceva pe la jumi ora dar nu arata nici pe departe atat de bine.

Pentru rezultate si mai spectaculoase incearca sa ai Steaua Polara in cadru si "ceva" interesant pe "pamant". Un contur de copac, un munte, o cetate, ceva (cam astea-s ideile mele pana acuma).

Mi-ar place sa ajung intr-un loc fara poluare luminoasa intr-o noapte seninta, fara luna sa trag ceva la 3-4 ore.

Mersi grig. Cadrul initial avaea si Steau Polara in cadru, dar datorita artefactelor mentionate a trebuit sa cropuiesc.

QUOTE(visulalexandru @ Jul 30 2007, 13:33) *
Priceput. Din pacate n-am nici una nici alta.

Btw, la un nr de 3-4-5 poze cu timp de ex. 15-20 de min, imi ajunge un singur acumulator (in general)?

Hmm... nu prea cred. D50-ul cred ca papa un acumulator la 2-3 expuneri. Iar D200 e energofag fata de D50...

QUOTE(visulalexandru @ Jul 30 2007, 16:59) *
Mai am o intrebare. Folosind asa timpi mari de expunere, senzorul are de suferit in vreun fel?

Hmm... nu stiu ce sa-ti zic. Ma gandesc ca din moment ce expunerea este limitata la 30 de minute n-ar trebui sa fie probleme. Intr-adevar cam fortezi senzorul, dar nu cred ca are de suferit.

QUOTE(zavaidoc @ Jul 30 2007, 17:54) *
asta ma intrebam si eu.. ma oftic ca am fost la munte si n'am reusit sa pun trepiedu sa trag nimic, era un cer fenomenal, dar eu eram la baute, gratare si alte dracii. in bucuresti e f greu sa scoti ceva, poate la tzara.

Sunt de acord cu tine, pentru rezultate optime trebuie o locatie cat mai departe de orice urma de "civilizatie".
visulalexandru
Merci de raspunsuri Pac_Man. Tocmai ma uitam la declansatoare pe f64. Cum probabil timer-ul este obligatoriu ma gandeam la MC-36. Pretul 386ron eheyebrow.gif . Sau asa. Sfaturi?
Pac_Man
Eu zic mai degraba asa tongue.gif

Presupun ca e valabil si pt d200 smile.gif
visulalexandru
Nice, dar daca functioneaza, cum setez timpul ?
Pac_Man
Setezi aparatul pe 'bulb'. Apesi pe butonul telecomenzii si va incepe expunerea. Cand te plictisesti mai apesi odata wink.gif
visulalexandru
Ok, eu nu intelegeam cum opresc aparatul sa capteze cu telecomanda tv.

Si cu un declansator fara timer (aici) pot face acelasi lucru? Apas butonul la inceput odata si inca odata la sfarsit ? (doar nu tin apasat 10-15 minute)

edit: hai ca a fost o intrebare stupida smile.gif merci pt sfaturi, m-am lamurit.
Pac_Man
Din cate deduc din poza am impresia ca are un switch care blocheaza butonul in pozitia "apasat"
visulalexandru
Pai asa (100ron) mi se pare o modalitate mai buna si mai "curata". De cat sa te complici cu telecomanda tv. Chiar daca nu e wireless.

Si da, are un switch. Apesi si tragi in sus inspre hold si ramane apasat.
visulalexandru
QUOTE(zavaidoc @ Jul 30 2007, 17:54) *

Cred ca sunt si unele locuri si momente cand poti sa prinzi ceva frumos si interesant. Ne-am saturat cu totii de oras, probabil vrem sa vedem altceva in imagini. De exemplu, am de gand zilele ce urmeaza sa urc in turnul IFMA (cel de la gara, am mai fost dar nu aveam aparatul), undeva spre seara, care se spune ca e cel mai inalt punct din Bucuresti. Se poate intra usor (o spaguta la paznic) si cred ca iese o panorama interesanta.
visulalexandru

Nu sunt grozave, doar inceputuri.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.