Elenushca
20th July 2007, 21:42
Am si eu o intrebare. De fapt sunt doua. Am baterie noua, incarcata o singura data, si nu stiu cum sa o intretin. Am inteles ca odata pe luna trebuie sa o las complet sa se descarce dar nu sunt sigura si nu mai stiu ce sa-i fac, pentru a o mentine in stare ok. AA si nu mai stiu cum creez taburi pe mac, adica stiu, cu mar si litera t, dar nu stiu cum sa-mi activez chestia asta!! pentru ca e stresant sa nu pot deschide decat o fereastra mereu...
Multumesc.
Donauplex
21st September 2007, 19:19
Acumulatorii astia au "viata" lor, deci de murit mor oricum, folositi sau nefolositi, incarcati sau neincarcati (LI-IO aproximativ 2 ani durata de viata, cred insa ca se poate si mai mult chiar daca nu mai dau puterea lor originala ) dar am citit undeva ca viteza cea mai mica de imbatranire este la circa 20% incarcare (deci nici complet descarcati si ce e mai rau , in nici un caz incarcati 100% si pusi deoparte), temperatura de pastrare ideala nu o mai stiu exact la grad dar era ceva in jur de 10 grade, plus minus cateva grade. Iar o incarcare completa si o folosire pana la descarcare odata la doua trei luni nu strica. Si inca ceva: acumulatorii trebuiesc "rodati", ca si motoarele, abia dupa un anumit numar de cicluri incarcare-descarcare ajung sa dea capacitatea lor reala.