betamax3
Jul 16 2007, 09:14
Nu stie nimeni nimic despre Maroc? Am dat cu "search" dar n-am gasit decat un topic referitor la un revelion in Maroc, topic inchis la ora asta. Am primit de la un fost partener de afaceri o invitatie de a petrece o luna in Rabat, la una din vilele lui de vacanta (pe "barba" lui, dar n-as vrea sa-i fortez mana, nici n-ar fi frumos). Deci m-ar interesa cam cum is preturile la restaurante, pizzerii, chestii d-astea. Si nu in ultimul rand, de ce sunt biletele de avion asa de scumpe ( aproape 500 euro) ? Altii se duc cu banii astia 2 saptamani "all-inclusive", asa ca nu mai e nici o smecherie cu invitatia respectiva, careia ma gandesc serios daca sa-i dau curs sau sa gasesc o scuza plauzibila. Va multumesc.
Imperator
Jul 16 2007, 09:28
QUOTE(betamax3 @ Jul 16 2007, 10:14) [snapback]3105336[/snapback]
Nu stie nimeni nimic despre Maroc? Am dat cu "search" dar n-am gasit decat un topic referitor la un revelion in Maroc, topic inchis la ora asta. Am primit de la un fost partener de afaceri o invitatie de a petrece o luna in Rabat, la una din vilele lui de vacanta (pe "barba" lui, dar n-as vrea sa-i fortez mana, nici n-ar fi frumos). Deci m-ar interesa cam cum is preturile la restaurante, pizzerii, chestii d-astea. Si nu in ultimul rand, de ce sunt biletele de avion asa de scumpe ( aproape 500 euro) ? Altii se duc cu banii astia 2 saptamani "all-inclusive", asa ca nu mai e nici o smecherie cu invitatia respectiva, careia ma gandesc serios daca sa-i dau curs sau sa gasesc o scuza plauzibila. Va multumesc.
De obicei, companiile aeriene "obisnuite" baga niste preturi ridicate pe destinatii mai nisate cum ar fi Africa de Nord. Acum cativa ani cand tot frecam Sarajevo (in interes de servciu), biletele costau cam cat un bilet in jurul lumii 
Cel mai ok este sa zbori cu un low cost airline la Barcelona sau Madrid si de acolo un alt low cost (RyanAir si Atlas Blue din Madrid sau ClickAir si Atlas Blue din Barcelona) zboara la Marrakech. O alta optiune este sa zbori low cost la Londra (Wizz, Blue) si de acolo cu Atlas Blue tot la Marrakech. De asemenea, din toamna cu Easy Jet la Milano si de acolo cu Atlas Blue la Marrakech.
Marrakech este la 4 ore cu trenul de Rabat si merita sa mai dai inca 10 euro pe noapte sa stai vreo 2 - 3 zile in Marrakech, e o experienta deosebita...
Preturile in Maroc sunt extrem de prietenoase, fiind sub Romania, poate exceptand in Agadir.
paul06
Aug 19 2007, 10:05
In decembrie vreau sa plec in Maroc pentru 10-12 zile.
In principiu ma intereseaza hoteluri/cazari mai ieftine, dar acceptabile ( nu suntem mofturosi ) in Marrakech ( 3-4 nopti ) si Agadir ( 7-8 nopti ), dar si ce merita vizitat in Maroc.
Intrucat avionul este pana la Marrakech, ma intereseaza si transferul spre Agadir (modalitati si preturi).
Astept orice informatie, toate sunt binevenite.
Multumiri anticipate.
Imperator
Aug 19 2007, 18:41
QUOTE(paul06 @ Aug 19 2007, 11:05)

In decembrie vreau sa plec in Maroc pentru 10-12 zile.
In principiu ma intereseaza hoteluri/cazari mai ieftine, dar acceptabile ( nu suntem mofturosi ) in Marrakech ( 3-4 nopti ) si Agadir ( 7-8 nopti ), dar si ce merita vizitat in Maroc.
Intrucat avionul este pana la Marrakech, ma intereseaza si transferul spre Agadir (modalitati si preturi).
Astept orice informatie, toate sunt binevenite.
Multumiri anticipate.
Marocul odata ajuns acolo este destul de ieftin. Sincer, am fost in Marrakech in 1999, cred ca hotelul ala nici nu mai exista
Si am inteles ca au aparut zeci de locuri super faine, mai ales de cand au inceput sa zboare low cost-urile spre Marrakech. De la Marrkaech la Agadir se ajunge cu autobuzul peste muntii Atlas, cam in 4 - 5 ore daca mi-aduc bine aminte.
oana..
Aug 19 2007, 19:38
In Fez cred ca ar mai fi frumos...este cea mai veche localitate din Maroc.
Insa nu stiu ce conditii sunt acolo.
Imperator
Aug 20 2007, 08:55
QUOTE(oana.. @ Aug 19 2007, 20:38)

In Fez cred ca ar mai fi frumos...este cea mai veche localitate din Maroc.

Insa nu stiu ce conditii sunt acolo.
Fez are cea mai mare medina din Maroc... si cea mai intortocheata. Marrakech are si ea o medina relativ similara, e drept mai mica. In plus, din Marrakech daca chiar vrei, poti sa inchiriezi o masina si sa explori zona de dincolo de muntii Atlas care este superba - valea Draa, Gorges de Dades, M'Hamid, etc.
Trania
Aug 20 2007, 10:11
Eu am fost in partea de nord a Marocului: Casablanca, Rabat, Fez, pina la granita cu Algeria - Oujda si Saidia, care are o plaja frumoasa la Mediterana.
Nu am vazut Marakesh, dar pot sa spun ca toate orasele mi-au placut, toate au medina sau suk, cu farmecul specific. Am avut cazare asigurata, doar in Rabat am platit hotel in Tamera (pe plaja, cartier din sudul Rabatului) - cam 45 euro camera decenta, 2 locuri cu mic dejun. Am circulat mult cu masina si am vazut ca sint echipaje de politie la toate intersectiile, drumurile destul de bune.
Mincarea este ieftina, la supermarketuri e ca in Europa, sint multe restaurante, chioscuri etc.
paul06
Aug 21 2007, 05:50
Multumesc pentru informatii.
Insa, noi am vrea sa facem si ceva plaja. Tinand cont ca e decembrie-ianuarie nu stiu cum este apa.
Vreamea am vazut ca e undeva la 18-23 grade. Sa zicem ca merge sa stai la soare.
Pentru plaja m-am gandit la Agadir sau Essaouira, dar observ ca sunt si altele atractive, asa ca...unde merita ? Sunt si alte orase/statiuni cu plaja, dar unde sa am si ce sa fac in restul zilei ?
Pot sa fac baie in Atlantic sau in Mediterana in acea perioada ?
Inca ezit sa iau biletele de avion din cauza ca nu am destule informatii legate de partea cu plaja.
Din nou multumiri si astept raspunsuri.
Imperator
Aug 21 2007, 09:28
QUOTE(paul06 @ Aug 21 2007, 06:50)

Multumesc pentru informatii.
Insa, noi am vrea sa facem si ceva plaja. Tinand cont ca e decembrie-ianuarie nu stiu cum este apa.
Vreamea am vazut ca e undeva la 18-23 grade. Sa zicem ca merge sa stai la soare.
Pentru plaja m-am gandit la Agadir sau Essaouira, dar observ ca sunt si altele atractive, asa ca...unde merita ? Sunt si alte orase/statiuni cu plaja, dar unde sa am si ce sa fac in restul zilei ?
Pot sa fac baie in Atlantic sau in Mediterana in acea perioada ?
Inca ezit sa iau biletele de avion din cauza ca nu am destule informatii legate de partea cu plaja.
Din nou multumiri si astept raspunsuri.
Nu sunt extrem de convins ca poti intra in apa... Vremea e in jur de 20 - 22 de grade. Sigur poti face plaja in Senegal, mai la sud.
Trania
Aug 21 2007, 12:02
Am fost in iulie la plaja in Saidia, e foarte departe de locurile turistice mai frecventate, spre Algeria. La Atlantic, in zona Rabat, plaja nu parea prea atractiva - cu multe alge, dar sint si locuri mai amenajate. Nu cred ca iarna se poate face plaja si baie, dar depinde si de noroc, daca e vremea buna...
paul06
Aug 26 2007, 07:21
QUOTE(Imperator @ Jul 16 2007, 10:28)

De obicei, companiile aeriene "obisnuite" baga niste preturi ridicate pe destinatii mai nisate cum ar fi Africa de Nord. Acum cativa ani cand tot frecam Sarajevo (in interes de servciu), biletele costau cam cat un bilet in jurul lumii

Cel mai ok este sa zbori cu un low cost airline la Barcelona sau Madrid si de acolo un alt low cost (RyanAir si Atlas Blue din Madrid sau ClickAir si Atlas Blue din Barcelona) zboara la Marrakech. O alta optiune este sa zbori low cost la Londra (Wizz, Blue) si de acolo cu Atlas Blue tot la Marrakech. De asemenea, din toamna cu Easy Jet la Milano si de acolo cu Atlas Blue la Marrakech.
Marrakech este la 4 ore cu trenul de Rabat si merita sa mai dai inca 10 euro pe noapte sa stai vreo 2 - 3 zile in Marrakech, e o experienta deosebita...
Preturile in Maroc sunt extrem de prietenoase, fiind sub Romania, poate exceptand in Agadir.
Multumesc Imperator si Trania.
Mi-am luat bilete la Easyjet pe ruta Buc-Madrid-Casablanca si Marrakech-Madrid-Buc la 115 Euro/persoana. Perioada este 27 dec-8 ian.
Acum ramane de rezolvat si cu cazarile. Am intrat pe forum.virtualtourist unde persoane din Maroc (si nu numai) iti rezolva vacanta (cazare, excursii, transferuri, etc) cu preturi ce par destul de bune la prima vedere.
Acum ce sugestii imi dati, cate zile sa stau la Casablanca ca sa pot vizita si imprejurimile ? La fel si pentru Marrakech.
Eu tot trag nadejde de o plaja, asa ca astept si alte sfaturi pentru perioada dintre Casablanca si Marrakech.
Imperator
Aug 26 2007, 13:26
QUOTE(paul06 @ Aug 26 2007, 08:21)

Multumesc Imperator si Trania.
Mi-am luat bilete la Easyjet pe ruta Buc-Madrid-Casablanca si Marrakech-Madrid-Buc la 115 Euro/persoana. Perioada este 27 dec-8 ian.
Acum ramane de rezolvat si cu cazarile. Am intrat pe forum.virtualtourist unde persoane din Maroc (si nu numai) iti rezolva vacanta (cazare, excursii, transferuri, etc) cu preturi ce par destul de bune la prima vedere.
Acum ce sugestii imi dati, cate zile sa stau la Casablanca ca sa pot vizita si imprejurimile ? La fel si pentru Marrakech.
Eu tot trag nadejde de o plaja, asa ca astept si alte sfaturi pentru perioada dintre Casablanca si Marrakech.
Casablanca nu e cine stie ce, moscheea regelui Hassan II si cam atat. Vezi-o si fugi la Marrakech. Ai posibilitatea sa inchiriezi masina la preturi prietenoase si du-te dincolo de muntii Atlas, la Ouarzazate si mai departe in desert, in valea Draa si cheile Dades-ului ! Soselele sunt impecabile si va fi o amintire superba. Cazare in Maroc, nu prea stiu, am fost ultima data in 1999, lucrurile s-au dezvoltat
Daca esti din Bucuresti, du-te la librariile Noi sau Carturesti si cumpara un ghid Lonely Planet Maroc. O sa-ti dea cele mai bune hoteluri la preturi rezonabile, posibilitati de rent-a-car, cum sa ajungi, preturi, ce sa vizitezi si o scurta istorie a lor.
angelinne
Aug 28 2007, 18:57
Paul sa mai scrii daca ai gasit cazare , alte amanunte , preturi , conditii ,etc .
As fi si eu interesata de un revelion in Maroc.Si eu sper sa fie cald,mai studiez problema....
Bebeluska
Aug 28 2007, 19:19
QUOTE(Trania @ Aug 20 2007, 11:11)

Mincarea este ieftina, la supermarketuri e ca in Europa, sint multe restaurante, chioscuri etc.
Si totusi nu e recomandat sa mananci oriunde, intr-o tara ca Marocul unde localnicii vand peste direct pe asfaltul trotuarului... Cand vezi mustele verzi cum il bantuie, ce incredere sa mai ai in mancarea lor? Eu n-am putut manca o zi intreaga dupa faza asta.
angelinne
Sep 4 2007, 18:04
Ai gasit ceva cazare?Ca mor aici de curiozitate!
De cind am citit topicul tau ma bate gindul sa ma aventurez si eu prin Maroc si am tot studiat si eu problema.
Vreme de baie nu va fi clar! Am vazut ca temperaturile in decembrie-ianuarie sunt undeva pe la 19 grade maxim,iar la apa marii.....e linie
asa ca nici poveste de scaldat.
QUOTE(Bebeluska @ Aug 28 2007, 20:19)

Si totusi nu e recomandat sa mananci oriunde, intr-o tara ca Marocul unde localnicii vand peste direct pe asfaltul trotuarului... Cand vezi mustele verzi cum il bantuie, ce incredere sa mai ai in mancarea lor? Eu n-am putut manca o zi intreaga dupa faza asta.
Poate te referi la piata de peste. Nu e chiar asa de rau precum spui. Nu te pune nimeni sa mananci de pe strada. Sunt o groaza de restaurante f. bune. Gasesti inclusiv Pizza Hut. Eu am stat o luna si nu am avut nici un fel de problema.
In legatura cu mincarea: intr-adevar, sint si locuri dubioase, cu muste, dar le poti evita, nu te obliga nimeni sa iei de acolo. Eu am luat de pe strada (de fapt din medina) doar fructe, piine (care e foarte buna in general si se vinde din niste carucioare) si niste gogosi la care am poftit ca miroseau si era coada, cumparau marocanii cu sacosa. Nu am patit nimic, dar sotul meu nu prea m-a lasat sa experimentez, ca eu as mai fi incercat si alte feluri. Oricum, nu se moare de foame si exista f. multe locuri civilizate de luat masa. Nu poti sa mergi Maroc si sa nu maninci tanjin.
Trebuie avut grija cu apa, am baut doar apa imbuteliata.
QUOTE(angelinne @ Sep 4 2007, 19:04)

De cind am citit topicul tau ma bate gindul sa ma aventurez si eu prin Maroc si am tot studiat si eu problema.
Vreme de baie nu va fi clar! Am vazut ca temperaturile in decembrie-ianuarie sunt undeva pe la 19 grade maxim,iar la apa marii.....e linie

Nu am cautat cazare in mod special. Doar m-am uitat pt preturi aproximative, n-am aprofundat. Maine plec in vacanta 2 saptamani si am lasat cazarea pt cand ma intorc. Cum gasesc ceva te anunt.
QUOTE(paul06 @ Sep 6 2007, 07:54)

Nu am cautat cazare in mod special. Doar m-am uitat pt preturi aproximative, n-am aprofundat. Maine plec in vacanta 2 saptamani si am lasat cazarea pt cand ma intorc. Cum gasesc ceva te anunt.
salut. sa stii ca citind topicul tau, si eu ma gandesc la o vizita acolo..asa pe cont propriu vre-o 14 zile in perioada craciunului si rev. poti sa imi spui si mie de unde ai luat biletele de avion..si cum e cu cazarea...etc. eventual daca stie cineva un site cu mai multe info despre maroc.
va multumesc.
ps: am fost in tunisia la ceva prieteni de familie, si am acum sunt fascinat de lumea araba..i want more
Imperator
Sep 7 2007, 12:14
QUOTE(radutd @ Sep 7 2007, 09:21)

salut. sa stii ca citind topicul tau, si eu ma gandesc la o vizita acolo..asa pe cont propriu vre-o 14 zile in perioada craciunului si rev. poti sa imi spui si mie de unde ai luat biletele de avion..si cum e cu cazarea...etc. eventual daca stie cineva un site cu mai multe info despre maroc.
va multumesc.
ps: am fost in tunisia la ceva prieteni de familie, si am acum sunt fascinat de lumea araba..i want more

Cel mai ieftin daca vrei low cost airlines, cu Easy Jet la Milano sau Madrid si de acolo mai departe la Marrakech. Cu o linie aeriana obisnuita, cu Alitalia din Cluj via Milano.
raluca.m
Sep 9 2007, 11:48
Salut la toata lumea,
A fost cineva in Maroc de Revelion? Si daca da, imi poate da mai multe informatii? Mersi anticipat.
abburell
Sep 18 2007, 11:34
deci.
ptr Medina din Fez (Fes) e recomandabil sa luati un ghid local.
vedeti si voi la ochi sa nu aiba fatza de shnapan, ceva nene care se invarte la intrare si se ofera .
sau va lipiti de ceva grup de turisti occidentali.
motivele sint :
riscati sa va pierdeti ( nu e gluma, are...9000 de stradutze haotice si nu exista harti )
si intre ei majoritatea cunosc numai o anumita zona/cartier
daca va aventurati fara localnic riscati sa fiti inghesuiti si eventual usurati de una alta.
ghidul il rezolvati cu 2-3 maxim 5 euri , tratai la pretz ptr ca au placerea asta.
mancarea e f ieftina la fel hotelurile.
am stat cu..3 euri/noaptea in medina din Rabat si am mancat cu...2,50 euri meniu complet intr-o carciuma locala.
f BUN dar evident ca trebuie sa inchizi un ochi. oricum sintem romani si cred ca avem exercitiu din tzara si pana la urma asta e placerea calatoriei.
exista si hoteluri de 3 stele de ex cu 30 dubla / noapte. daca esti simpatic iti trimit si masaj la camera , narghilea la cina, etc 
e relativ complicat de cautat o adresa prin oras ptr ca nu nume sau sint scrise in araba. trebe cat de cat o harta, noroc si, ideal, un satelitar. oricum, nedormiti nu ramaneti 
ptr masina, aveti grija ca spre desert sint strazi care nu pot fi parcurse cu masina obisnuita, trebuie 4x4
la inchiriat masina uitati-va bine la ea si probati-o si cereti aluia sa semneze pe cartonas toate urmele, semnele, zgarieturile
puneti la buget cel putin o pana de cauciuc desi se poate sa va scoateti si fara
cu un Lonely Planet va descurcati usor.
Marakesh merita vazut, cred ca este topul.
In piata centrala pe colt langa parculezt e un hotel, la preturi bune ( cred vreo 10-15 euri / camera ) insa cred ca trebe rezervat prin telefon, ca e aglomerat
iarna nu se poate face baie, e totusi frig. in plus , ei nu stau la plaja si in nici un caz in costum de baie deci e bine sa respectati traditiile locale (ca pupatul pe strada in tunisia ), altfel se strang ca la urs.
strazile sint bune, benzinarii si service-uri peste tot, etc
orice se contracteaza, daca nu au preturile afisate. (cu exceptia mancarii . va recomand sa incercati cu incredere dulciurile , painea , clatitele etc care se gatesc in medina sau pietze sau pe strada
)
de obicei pretul "real" e cam 20-30% din pretul spus initial.
trebuie sa deprindeti tehnica, tu ii spui ca-i dai mai putin, el se plange ca are copii, te faci ca pleci, fuge dupa tine, etc
daca nu sinteti atenti la asta riscati tzepe fabuloase 
o categorie aparte sint cei care vand covoare, riscul e ca daca intrati intr-un magazin de-asta nu reusiti sa iesiti fara sa cumparati. garantat. e adevarat, sint f frumoase, dar tre sa va pricepeti un pic ca sa alegeti ceva ce merita intradevar.
oricum costa, cateva sute de euro tot se lasa
a.
paul06
Sep 24 2007, 12:17
QUOTE(radutd @ Sep 7 2007, 09:21)

va multumesc.

Salut,
Am cautat la mai multe companii si cea mai buna , gasita de mine , a fost cea de la Easy Jet prin Madrid. Plecare pe 26 dec, retur pe 8 ian - 13 nopti. S-ar incadra aprox la ce vrei si tu ca perioada si durata. M-a costat 742 ron/2 pers, conform extrasului de card. Cazare acceptabila am gasit la 20-30 euro/camera, dar n-am aprofundat cautarile. Daca vrei iti pot da detaliile zborurilor. Noua ne-ar conveni sa mai mearga cineva, fiind mai multi parca si distractia e mai mare. Sa ma anunti si daca vrei cazare sa-ti dau si tie linkul cu ce gasesc.
Imperator
Sep 24 2007, 14:07
QUOTE(paul06 @ Sep 24 2007, 13:17)

Salut,
Am cautat la mai multe companii si cea mai buna , gasita de mine , a fost cea de la Easy Jet prin Madrid. Plecare pe 26 dec, retur pe 8 ian - 13 nopti. S-ar incadra aprox la ce vrei si tu ca perioada si durata. M-a costat 742 ron/2 pers, conform extrasului de card. Cazare acceptabila am gasit la 20-30 euro/camera, dar n-am aprofundat cautarile. Daca vrei iti pot da detaliile zborurilor. Noua ne-ar conveni sa mai mearga cineva, fiind mai multi parca si distractia e mai mare. Sa ma anunti si daca vrei cazare sa-ti dau si tie linkul cu ce gasesc.
Incearca si EasyJet prin Milano
paul06
Oct 26 2007, 10:16
QUOTE (angelinne @ Sep 4 2007, 19:04)

Buna,
In sfarsit, mi-am definitivat traseul si rezervarile.
Asa ca, vom sta 2 nopti la Casablanca la hotel Ibis Moussafir care este chiar langa gara, pret 35 euro/camera.
Apoi plecam spre Essaouira unde vom petrece revelionul si vom sta 6 nopti. Cazarea este la Villa Flora din cartierul Dunelor -initial am vrut in Medina - insa ne-a placut cum arata vila asta, iar pretul este 60 euro/camera cu MD.
Si ultima parte a calatoriei - Marrakech - unde vom sta 4 nopti la Riad Badra in Medina, pret 45 euro/camera cu MD.
Astea sunt cazarile gasite dupa multe...foarte multe cautari.
Bebeluska
Oct 26 2007, 13:04
QUOTE (deea80 @ Sep 4 2007, 19:38)

Poate te referi la piata de peste. Nu e chiar asa de rau precum spui. Nu te pune nimeni sa mananci de pe strada. Sunt o groaza de restaurante f. bune. Gasesti inclusiv Pizza Hut. Eu am stat o luna si nu am avut nici un fel de problema.
Nu, n-am ajuns in piata de peste. Am mancat la un restaurant foarte bun, insa dupa privelistea de dinainte, am mancat tot cu noduri...
abburell
Oct 26 2007, 13:33
grija la taximetristi, contracteaza totul de la inceput.
si grija la medina la cumparaturi, vezi ca invitatia hai ca sa-ti arat magazinu ca e gratis inseamna ca tre sa cumperi altfel nu scapi sau se supara rau. grija si la buzunare in pietele astea, cu cat esti mai putin ostentativ cu atat mai bine si te descurci mai usor ( fotocam la vedere, lantzucu de aur gros la gat )
si contracteaza pretu, de obicei e cam 30-50% din cel initial. dupa ce iei 2-3 tzepe te prinzi cum e treaba.
doar mancarea nu se contracteaza
iar a contracta e o arta. tu ii spui alt pret , el plange ca are copii, te faci ca pleci, el vine dupa tine, ii lauzi marfa si ii mai spui o data acelasi pret, el iar plange, ii zici ca-l vrei si scoti banii, etc etc
de obicei se inmoaie cand vad bancnotele direct sau cand, dupa ce tragi de timp 10 minute, te faci ca pleci de tot si fuge dupa tine. asta e 
si fa loc in bagaje, gasesti multe lucruri frumoase si cu siguranta vei face cumparaturi.
banuiesc ca inchiriezi si masina, nu ai zis de asta.
cand iei masina probeaz-o ( schimbator, zgomote, etc ), vezi de zgarieturi, geam crapat etc si pune-l pe nenea sa semneze pe fisa tehnica. sint cam caposi sau se fac ca nu inteleg dar fii insistent .
in rest ar trebui sa fie ok
a.
dctudor
Nov 26 2007, 12:15
Salut tuturor!
Am 41 de ani si vreau sa plec la vara in Maroc cu sotia si copilul de 8ani.
Am mai fost in Tunisia si am deci o idee despre lumea de acolo. In Tunisia a fost "mai bine ca in realitate", cum ar spune un amic!
As fi foarte fericit sa mai gasesc niste parteneri de drum, eventual cu copil de varsta relativ apropiata cu al meu.
Pentru cei interesati, va rog, contactati-ma.
Eu incep de pe acum sa "imi fac lectiile"(ghid tusistic, harti, alte info). Apropo, Lonely Planet- "Marocco" nu este pe stoc in librarii, mi-au spus ca il aduc in cateva luni!?
Poate cineva sa imi spuna unde il gasesc la sigur?
dctudor
Nov 26 2007, 12:19
Salut!
Plec la vara cu familia si inca nu stiu traseul.
Ti-as ramane dator cu o masa in Buc daca ti-ai aminti de mine la intoarcere, sa imi dai niste info!
Daca nu abuzez de amabilitate!?
Multumesc anticipat!
abburell
Nov 26 2007, 12:28
QUOTE (dctudor @ Nov 26 2007, 13:19)

Salut!
Plec la vara cu familia si inca nu stiu traseul.
Ti-as ramane dator cu o masa in Buc daca ti-ai aminti de mine la intoarcere, sa imi dai niste info!
Daca nu abuzez de amabilitate!?
Multumesc anticipat!
fa orasele imperiale, ceva desert , mare
maroc cred ca e chiar mai ok de umblat singur/inafara circuitelor turistice decat tunisia, sint mai multi turisti cu masini proprii, campere, sint mai obisnuiti
lonely planet trebe, si harti. daca gasesti un gps cu harta marocului e si mai bine.
ceva reguli gasesti in topic aici mai sus.
Vezi ca vara e cald rau, mai ales daca mergi in jos, deci trebe pregateala si ptr asta.
nushtiu ce masina ai dar ia-ti cel putin o roata de rezerva.
Imperator
Nov 26 2007, 14:31
QUOTE (abburell @ Nov 26 2007, 12:28)

fa orasele imperiale, ceva desert , mare
maroc cred ca e chiar mai ok de umblat singur/inafara circuitelor turistice decat tunisia, sint mai multi turisti cu masini proprii, campere, sint mai obisnuiti
lonely planet trebe, si harti. daca gasesti un gps cu harta marocului e si mai bine.
ceva reguli gasesti in topic aici mai sus.
Vezi ca vara e cald rau, mai ales daca mergi in jos, deci trebe pregateala si ptr asta.
nushtiu ce masina ai dar ia-ti cel putin o roata de rezerva.
Depinde de cat timp ai.
Recomand sa aterizezi la Mohamed V International Airport si de acolo sa te duci la Rabat. Casablanca nu e cine stie ce, doar o mare moschee si apoi sa te duci la Marrakech direct (daca alegi sa zbori low cost, marea majoritate aterizeaza la Marrakech). Cateva zile in Marrakech, apoi ia o masina si du-te peste Atlas la Ouarzazate de unde poti sa mergi in desert - Gorges de Dades (Cheile Dades-ului) sau spre M'Hamid via Zagora.
Daca mai ai timp, da o fuga la Agadir, la mare.
DeathRipple
Nov 26 2007, 17:34
QUOTE (paul06 @ Sep 24 2007, 12:17)

Salut,
am si eu o intrebare: ce faci in madrid? stai 15 ore in aeroport? nu de alta, dar si eu am aceeasi problema ca si tine, numa' ca e "deplasata" spre luna martie. inclin spre varianta sa stau in madrid de vineri noaptea pana duminica la pranz. iar de la madrid iau un alt low-cost, blue nu stiu cum...imi scapa numele, am un link pe un alt browser.
Imperator: prin milano e si mai dezastru cu legaturile.
Imperator
Nov 27 2007, 11:00
QUOTE (DeathRipple @ Nov 26 2007, 17:34)

am si eu o intrebare: ce faci in madrid? stai 15 ore in aeroport? nu de alta, dar si eu am aceeasi problema ca si tine, numa' ca e "deplasata" spre luna martie. inclin spre varianta sa stau in madrid de vineri noaptea pana duminica la pranz. iar de la madrid iau un alt low-cost, blue nu stiu cum...imi scapa numele, am un link pe un alt browser.
Daca ai 15 ore in Madrid, du-te in Madrid. Daca e noapte dormi, daca e zi, du-te in oras, exista metro care leaga centrul de aeroport.
Cu privire la Milano, nu cred ca sunt asa de dezastruoase:
AZ 503 Bucuresti - Milano 6:15 - 7:45
AZ 878 Milano - Casablanca 10:40 - 12:55 (stai vreo 3 ore)
AZ 879 Casablanca - Milano 13:55 - 18:00
AZ 502 Milano - Bucuresti 20:50 - 0:10 (stai vreo 3 ore)
DeathRipple
Nov 27 2007, 15:36
QUOTE (Imperator @ Nov 27 2007, 11:00)

Daca ai 15 ore in Madrid, du-te in Madrid. Daca e noapte dormi, daca e zi, du-te in oras, exista metro care leaga centrul de aeroport.
Cu privire la Milano, nu cred ca sunt asa de dezastruoase:
AZ 503 Bucuresti - Milano 6:15 - 7:45
AZ 878 Milano - Casablanca 10:40 - 12:55 (stai vreo 3 ore)
AZ 879 Casablanca - Milano 13:55 - 18:00
AZ 502 Milano - Bucuresti 20:50 - 0:10 (stai vreo 3 ore)
daca ajung in madrid, asa voi face.
era cat p-aci sa-ti dau o bere. de unde-ai luat tu cursele alea? ca pe easyjet in martie sigur nu sunt
Imperator
Nov 27 2007, 16:55
QUOTE (DeathRipple @ Nov 27 2007, 15:36)

daca ajung in madrid, asa voi face.
era cat p-aci sa-ti dau o bere. de unde-ai luat tu cursele alea? ca pe easyjet in martie sigur nu sunt

Sunt AZ... Alitalia
DeathRipple
Nov 27 2007, 19:03
QUOTE (Imperator @ Nov 27 2007, 16:55)

Sunt AZ... Alitalia

mersi
sunt de 3 ori mai scumpe.
paul06
Nov 28 2007, 15:10
QUOTE (DeathRipple @ Nov 26 2007, 17:34)

La dus, ajung in Madrid la 1 noaptea, iar la intors la 12 noaptea.
In principiu, o sa iau o camera sa ma odihnesc si dimineata vizitez orasul. Avionul in ambele situatii este dupa pranz.
Nu am cautat inca sa vad ce hoteluri gasesc, unde sunt pozitionate si in functie de asta daca mai am timp si de vizitat.
Oricum, pentru ca faci acelasi lucru in martie, o sa-ti spun ce decizie am luat cu noptile din Madrid dar si la intoarcere cum a fost totul.
Imperator
Nov 29 2007, 13:15
QUOTE (DeathRipple @ Nov 27 2007, 19:03)

mersi

sunt de 3 ori mai scumpe.
Nici o problema, nu e decat 730 dolari... Cu EasyJet, e cumulativ 151 euro.
Nu stiu exact datele cand pleci, dar m-am uitat asa intr-o doara.
Pleci dupa-amiaza din Bucuresti
Bucuresti - Milano 16:45 - 18:00
Te duci, te culci in Milano, bei un capuccino in Piazza del Duomo, te bati cu skinheadsii de acolo. A 2-a zi, te scoli dimineata (in caz ca nu-ti petreci noaptea in club)
Milano - Marrakech 6:35 - 8:50
Returul, la fel, petreci o zi in Milano
Marrakech - Milano 9:20 - 13:35
Milano - Bucuresti 13:00 - 16:15
DeathRipple
Nov 29 2007, 15:53
QUOTE (Imperator @ Nov 29 2007, 13:15)

Nici o problema, nu e decat 730 dolari... Cu EasyJet, e cumulativ 151 euro.
Nu stiu exact datele cand pleci, dar m-am uitat asa intr-o doara.
Pleci dupa-amiaza din Bucuresti
Bucuresti - Milano 16:45 - 18:00
Te duci, te culci in Milano, bei un capuccino in Piazza del Duomo, te bati cu skinheadsii de acolo. A 2-a zi, te scoli dimineata (in caz ca nu-ti petreci noaptea in club)
Milano - Marrakech 6:35 - 8:50
Returul, la fel, petreci o zi in Milano
Marrakech - Milano 9:20 - 13:35
Milano - Bucuresti 13:00 - 16:15
ntz. daca e sa ma duc cu easyjet, o iau prin madrid. milano l-am vazut, nu mai vreau macaronari. gasisem o combinatie intre easyjet si un low-cost spaniol spre marrakech, la intoarcere stau vreo 2-3 ore in aeroport. o sa vin cu detalii, pe moment nu am timp.
paul06: astept cu interes
QUOTE (DeathRipple @ Nov 29 2007, 15:53)

gasisem o combinatie intre easyjet si un low-cost spaniol spre marrakech, la intoarcere stau vreo 2-3 ore in aeroport. o sa vin cu detalii,
detalii? vreo combinatie interesanta,la preturi interesante?
maz_max
Dec 13 2007, 15:11
Salutare oameni buni..am fost vara asta intr-o excursie de vreo 2 sapt impreuna cu 3 prieteni si as vrea sa vad dau cateva sfaturi..poate o sa va fie de ajutor..in primul rand transportul..nu cred ca are sens sa va luati bilete de avion fix pana in maroc..sunt mai scumpe..asa va va recomand sa luati bilet dus-intors pana la malaga iar de acolo merget cu un bus pana la algeciras de unde luati ferry-boatul si in 45 min sunteti in tangier..cu ocazia asta nu ratati stramtoarea gibraltar si drumul va ajunge pe la jumatate in privinta banilor..in al doilea rand cazarea..in toate orasele unde veti merge veti gasi moteluri sau pensiuni unde cazarea este intre 5-10 euro\pers pe noapte..10 euro daca vreti televizor in camera..asa ca v-as recomanda sa rezolvati cazarea la fata locului..imposibil sa nu gasiti locuri..din nou ajungeti cu costurile la mai putin de jumatate..ca sa nu mai mentionez faptul ca astfel programul vostru e mult mai flexibil..asta daca nu sunteti fitosi si vreti hoteluri de 4-5 stele..
@maz_max: care este cea mai buna modalitate de a calatori de la tangier la marrakech?
cat dureaza in total drumul pe aceasta varianta (bucuresti-marrakech pe la malaga, algeciras, tangier)? se poate face intr-o zi?
in privinta banilor cu ce valuta e cel mai bine de mers: euro sau dolari?
merita mai mult inchirierea unei masini si apoi excursii de capul tau sau contractarea la fata locului a unei excursii organizate de 3-4 zile in desert?
multumesc mult.
Imperator
Jan 20 2008, 21:46
QUOTE (oid @ Jan 20 2008, 21:31)

@maz_max: care este cea mai buna modalitate de a calatori de la tangier la marrakech?
cat dureaza in total drumul pe aceasta varianta (bucuresti-marrakech pe la malaga, algeciras, tangier)? se poate face intr-o zi?
merita mai mult inchirierea unei masini si apoi excursii de capul tau sau contractarea la fata locului a unei excursii organizate de 3-4 zile in desert?
multumesc mult.
Nu sunt maz_max dar ma bag si eu in vorba... ca stiti voi cine...
1. Am mers cu trenul de la Tanger la Marrakech. Face cam 10 ore, taman bine de tras un somn pe trenul de noapte (plecare Tanger la 21:05, soseste la Marrakech la 8:05).
2. Daca consideri ziua ca are 24 de ore, se face. Malaga - Algeciras vreo 4 - 5 ore cu autobuzul, Algeciras - Tanger intre 2 si 4 ore, depinde de cum da Allah sa bata vantul si inca 10 ore cu trenul pana la Marrakech. Plus, vami, transferuri, vapoarele nu pleaca din ora in ora...
3. indiferent.
4. de departe, merita sa-ti inchiriezi masina si sa pleci in desert. Sosele impecabile (e drept, dincolo de Atlas pe un fir de circulatie), nu foarte mult trafic, peisaje incredibile pe drum unde vrei sa opresti.
Imperator
Jan 20 2008, 21:49

multumesc mult.
Exista o posibilitate ieftina sa ajungi in Maroc - cu Easy Jet, schimband fie in Milano, fie in Madrid. Stiu pe cineva care a dat vreo 150 de euro dus-intors - cu bilet luat din timp
multumesc pt info; probabil ca o sa te mai bat la cap pana plec (sf aprilie)
carpatic
Jan 23 2008, 12:41
Daca ajungi tarziu in Tanger poti lua autobuz, pleaca tocmai de la iesirea din zona portuara, sunt curse care pleaca tarziu, eu am plecat pe la 11 PM. Schimbi autobuzul la Casablanca, pe la 5 AM. La autobuze trebuie sa iei si bilete pentru fiecare bagaj pus in cala
, daca te abordeaza vreun localnic si-ti explica asta, are dreptate, e posibil sa nu fie tout care vrea sa-ti ia banii degeaba
Poti calatori cu autobuze, cu tren pe anumite rute, dar daca vrei sa vezi multe locuri, sa faci un pic de offroad prin munti sau desert, e ideal sa inchiriezi un 4x4 (daca te tine buzunarul). O varianta buna e si sa aduni o gashca de turisti si sa inchiriati impreuna un 4x4 cu sofer, care sa te duca pe unde vrei tu.
DeathRipple
Jan 23 2008, 14:04
eu m-am tot uitat pe net si am combinat avioane, trenuri, autobuze, vapoare etc....concluzia e ca nu exista ceva satisfacator. cele mai multe optiuni le ai cu easyjetu' la madrid (pleaca vineri seara, se intoarce duminica dupa-amiaza). de-acolo, ori cauti un low-cost spaniol, ori iti dai drumu' cu trenu' pana la mediterana si de-acolo vaporel la tangier. oricum ar fi, se pierde mult timp pe drum, multa agitatie si oboseala. sau se poate combina o cu vizita in spania, si atunci de foarte bine.
eu renunt pentru moment
maz_max
Jan 26 2008, 18:38

multumesc mult.
Salut..abia acum am vazut intrebarile tale caci am fost putin plecat..dar vad ti s-a raspuns la mare parte din ele..ce mai e de spus cu banii..eu cred ca ar trebui dolari sa ai la tine..vara trecuta un dolar facea vreo 8 dirhami..iar un euro 10..dar mai verifici si tu cursurile cand pleci..cu transportul eu zic sa faci o oprire prin tanger macar o noapte si dupa aia sa pleci mai departe ..e mai comod si orasul e super..iar pe acolo eu am calatorit doar cu autobuze locale pana in orasele unde vroiam sa ajung..super ieftine si inspre orice directie..cu trenul nu am fost ca unde vroiam eu sa merg nu era cale ferata..masinile din cate am vazut sunt cam scump de inchiriat..mai bine iei din Spania daca tii neaparat..iarasi poti sa mergi cu taxiul intre orase..sunt f ieftine..bineinteles dupa ce tocmesti cu soferul 2 ore..eu am dat pe o distanta de vreo 200km undeva la vreo 30 dolari..
paul06
Jan 27 2008, 11:16
Pe 9 ianuarie m-am intors si eu dintr-un superb sejur in Maroc.
Am fost cu Easyjet prin Madrid si n-am avut nici un fel de probleme. Intotdeauna au ajuns cu 20-30 min mai devreme !!
Am plecat pe 26 decembrie cu o noapte cazare la un Ibis de langa aeroportul din Madrid. Greseala, pt ca a trebuit sa platesc 22 euro, taxiul pana la hotel. Daca trebuie sa stati undeva noaptea, incercati la Tryp hotel, care este chiar vis-a-vis de hotel si puteti merge pe jos.
Pentru a ajunge de la aeroport in Casablanca aveti 2 variante: trenul care pleaca chiar din aeroport (nu iesiti din aeroport) sau taxiul, care in functie de timp si dorinta de negociere costa intre 15-23 euro (noi am platit 18 euro, iar 23 euro costa fara targuiala). Ne-am cazat la Ibis-ul de langa gara. Optiune foarte buna. Hotel curat, personal amabil, mic dejun indestulator si pozitia foarte buna intrucat la 6.50 aveam tren spre Marrakech.
Revelionul l-am petrecut in Essaouira, iar ca sa ajungem acolo am luat trenul pana in Marrakech si apoi Supratour-ul
(pret tren+autocar 14 euro).
In Essaouira este foarte frumos, am prins o vreme excelenta, soare in permanenta mai putin in ziua plecarii.
Cazarea am ales-o in afara medinei (Villa Flora) si au fost conditii excelente.
Din Essaouira am plecat tot cu Supratour-ul (6 euro) spre Marrakech.
Cazarea in Marakech a fost intr-un riad de la marginea medinei. Este imposibil sa gasesti un riad in medina din Marrakech. Asa ca de la autocar, am luat taxiul (2,5 euro) si am sunat la riad unde proprietara a vb cu soferul si au stabilit un loc de intalnire de unde sa ne ia.
In Marrakech vei fi intrebat mereu de localnici ce anume cauti: cumparaturi, cazare, etc. Daca accepti ajutorul lor, trebuie sa fi pregatit sa le platesti prestatia.
Din punctul meu de vedere, optarea pt un riad din medina a fost o greseala. Strazile sunt foarte inguste si cladirea nu are soare. Camera era racoroasa (se rezolva cu AC) si foarte umeda. Aveam senzatia cand ma imbracam ca hainele abia au fost spalate.
Sunt foarte multe de spus. Marrakech (fara medina) este un oras superb, curat, civilizat. Nu trebuie ratat nici show-ul de seara din piata Jemma El Fna, nici targiala din medina, plimbarea pe Bd Mohammed V sau prin parcul Menara.
Marocanii sunt oameni foarte amabili, intotdeauna zambitori si dornici sa te ajute (inclusiv politistii).
De preferat este sa stii franceza, insa nevoia i-a facut sa stie totusisi un pic de engleza.
La intoarcere, intrucat avionul era pe la ora 14.00, am ales un hotel din centrul Madridului (H. Anaco) si a meritat din plin. Era proaspat renovat, pozitia era excelenta si fiind perioada de reduceri am putut in putinul timp sa facem si cumparaturi (reduceri adevarate nu ca la noi) si sa vizitam orasul care este extraordinar.
Imperator
Jan 27 2008, 11:47
QUOTE (paul06 @ Jan 27 2008, 11:16)

Pe 9 ianuarie m-am intors si eu dintr-un superb sejur in Maroc.
Am fost cu Easyjet prin Madrid si n-am avut nici un fel de probleme. Intotdeauna au ajuns cu 20-30 min mai devreme !!
Am plecat pe 26 decembrie cu o noapte cazare la un Ibis de langa aeroportul din Madrid. Greseala, pt ca a trebuit sa platesc 22 euro, taxiul pana la hotel. Daca trebuie sa stati undeva noaptea, incercati la Tryp hotel, care este chiar vis-a-vis de hotel si puteti merge pe jos.
Pentru a ajunge de la aeroport in Casablanca aveti 2 variante: trenul care pleaca chiar din aeroport (nu iesiti din aeroport) sau taxiul, care in functie de timp si dorinta de negociere costa intre 15-23 euro (noi am platit 18 euro, iar 23 euro costa fara targuiala). Ne-am cazat la Ibis-ul de langa gara. Optiune foarte buna. Hotel curat, personal amabil, mic dejun indestulator si pozitia foarte buna intrucat la 6.50 aveam tren spre Marrakech.
Revelionul l-am petrecut in Essaouira, iar ca sa ajungem acolo am luat trenul pana in Marrakech si apoi Supratour-ul
(pret tren+autocar 14 euro).
In Essaouira este foarte frumos, am prins o vreme excelenta, soare in permanenta mai putin in ziua plecarii.
Cazarea am ales-o in afara medinei (Villa Flora) si au fost conditii excelente.
Din Essaouira am plecat tot cu Supratour-ul (6 euro) spre Marrakech.
Cazarea in Marakech a fost intr-un riad de la marginea medinei. Este imposibil sa gasesti un riad in medina din Marrakech. Asa ca de la autocar, am luat taxiul (2,5 euro) si am sunat la riad unde proprietara a vb cu soferul si au stabilit un loc de intalnire de unde sa ne ia.
In Marrakech vei fi intrebat mereu de localnici ce anume cauti: cumparaturi, cazare, etc. Daca accepti ajutorul lor, trebuie sa fi pregatit sa le platesti prestatia.
Din punctul meu de vedere, optarea pt un riad din medina a fost o greseala. Strazile sunt foarte inguste si cladirea nu are soare. Camera era racoroasa (se rezolva cu AC) si foarte umeda. Aveam senzatia cand ma imbracam ca hainele abia au fost spalate.
Sunt foarte multe de spus. Marrakech (fara medina) este un oras superb, curat, civilizat. Nu trebuie ratat nici show-ul de seara din piata Jemma El Fna, nici targiala din medina, plimbarea pe Bd Mohammed V sau prin parcul Menara.
Marocanii sunt oameni foarte amabili, intotdeauna zambitori si dornici sa te ajute (inclusiv politistii).
De preferat este sa stii franceza, insa nevoia i-a facut sa stie totusisi un pic de engleza.
La intoarcere, intrucat avionul era pe la ora 14.00, am ales un hotel din centrul Madridului (H. Anaco) si a meritat din plin. Era proaspat renovat, pozitia era excelenta si fiind perioada de reduceri am putut in putinul timp sa facem si cumparaturi (reduceri adevarate nu ca la noi) si sa vizitam orasul care este extraordinar.
Saluti... in ce riad ai stat si cat a costat ?
Vreau sa ma duc la mijlocul lui iunie cateva zile la Marrakech si as vrea sa stau intr0un riad. In iunie, nu e problema de racoare si umezeala,. Am mai fost cu ceva ani in urma si mi-a placut medina... evident pentru atmosfera si exotism, de ce zici ca nu ti-a placut ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.