mechi
5th May 2009, 00:03
QUOTE (softpedic @ Apr 29 2009, 17:48)

N-ai gasit nimic pe forumul asta ? Mai sint si altele, frate, nu te retine nimeni, poate ai treaba...Dupa 10 pagini despre MAROC, noroc ca poposi "expertul" pe-aicea, c-altminteri, ce ne faceam ?

Cine vrea circuit original in Maroc, se descurca pe internetul asta mare, ca doar te-ai descurcat si tu ...chit ca te-ai spetit, ca Softpedia n-a avut grija sa-i puna domnului chiar totul pe tava.
Nu te supara, nu esti frate cu mine, esti probabil un angajat la vreo agentie de turism si tie frica ca iti pierzi painea,
aceea de a duce oameni in circuite comerciale si costisitoare, in hoteluri gen Ibis si mai stiu eu ce...
cam ai mentalitate de om care tine informatiile doar pt el.
Altfel nu inteleg de ce te deranjeaza informatiile detaliate si pertinente care pot fi pusela dispozitia celor care vor sa afle mai multe despre Maroc pe un site romanesc?
Uite, ca sa te linistesc, mai dau o informatie de zbor low cost spre Maroc.
Poti ajunge ieftin in Maroc, nu doar cu Easy jet, pleci din Bucuresti cu schimb la Madrid sau Milano, dar si prin Wizair la Barcelona si schimb cu
RYANAIR, care are zboruri la preturi super OK din Girona -Barcelona, atat spre Marrakech dar si spre Fez,
vezi http://www.ryanair.com/site/EN/
saha ...omule
gusteru
5th May 2009, 07:21
QUOTE (mechi @ Apr 29 2009, 01:52) *
Multam tie,
ideea pe care am vrut sa o lansez, a fost sa va spun ca merita Marocul daca nu sunteti
mofturosi si snobi.
Am fost prin ceva destinatii turistice, circuite din Norvegia pana in Tunisia si Portugalia, nu excursii comerciale, ci pe cont propriu. si stiu ce spun.
Pe de alta parte m-a enervat ca, in momentul cand am vrut sa adun informatii despre
o exploarare adevarata a Marocului, nu am gasit informatii suficiente pe acest FORUM...
AVIZ desteptilor care ma persifleaza, poate dati totusi informatii necesare si reale.
Altfel a trebuit sa muncesc o gramda pe tripadvisor si alte site-uri despre Maroc, cateva zeci,
pt a gasi riaduri, agentii locale de inchirat masini, agentii locale care fac excursii in desert si circuite...
la preturi abordabile pt romani, nu preturi pt americani...
.........................................................................
Pe acest forum nu am gasit recomandari, nu tu un riad bun, nu tu cateva muzee, obiective, nu tu recomandari de orase.
De exemplu, in mederesa Ben Youssef in Marrakech, sau Bahi Palace...
Sau La Place de Ferronerie, sau unde poti sa bei o bere mai ieftina in zona medinei (asta este chiar o problema).
Sau alte ponturi....
daca dadeai un search la rubrica asta gaseai ceva povesti despre raiduri in maroc, nu numai organizate de agentii ci si pe cont propriu
Hey23
5th May 2009, 13:35
QUOTE (mechi @ May 5 2009, 01:03)

Nu te supara, nu esti frate cu mine, esti probabil un angajat la vreo agentie de turism si tie frica ca iti pierzi painea,
aceea de a duce oameni in circuite comerciale si costisitoare, in hoteluri gen Ibis si mai stiu eu ce...
Altfel nu inteleg de ce te deranjeaza informatiile detaliate si pertinente care pot fi pusela dispozitia celor care vor sa afle mai multe despre Maroc pe un site romanesc?
Poti ajunge ieftin in Maroc, nu doar cu Easy jet, pleci din Bucuresti cu schimb la Madrid sau Milano, dar si prin Wizair la Barcelona si schimb cu
RYANAIR, care are zboruri la preturi super OK din Girona -Barcelona, atat spre Marrakech dar si spre Fez,
vezi
http://www.ryanair.com/site/EN/saha ...omule
Daca o iei asa poti sa gasesti 50 de combinatii de zboruri low cost spre Maroc.
Hai....asteptam niste detalii utile.
Vara low season? am ceva dubii...
petru_
5th May 2009, 16:14
@mechi
Sunt chiar utile informatiile tale. Ai iesit intr-un buget chiar foarte bun.
softpedic
5th May 2009, 23:34
QUOTE (mechi @ May 5 2009, 01:03)

vezi
Eee, cum sa ma supar ca nu sint frate cu tine ? Din contra, ma bucur !
Ce-mi plac glumele tale cu agentia si pierdutul painii
Tin informatiile pentru mine ? Ia uita-te, ca un singur exemplu, foarte recent, la sectiunea Transport ieftin si bun, si o sa vezi un topic nou intitulat MAROC are un LOW-COST NOU . Stii cine l-a pus ? Eu...omule
mechi
11th May 2009, 23:47
QUOTE (softpedic @ May 6 2009, 00:34)

Eee, cum sa ma supar ca nu sint frate cu tine ? Din contra, ma bucur !

Ce-mi plac glumele tale cu agentia si pierdutul painii

Tin informatiile pentru mine ? Ia uita-te,
ca un singur exemplu, foarte recent, la sectiunea Transport ieftin si bun, si o sa vezi un topic nou intitulat
MAROC are un LOW-COST NOU . Stii cine l-a pus ? Eu...omule

Sorry, modest man. Nu lucrezi pt o agentie turistica, lucrezi pt regele Marocului sau pt compania lui aeriana.
bafta!
softpedic
13th May 2009, 00:10
Un site bunicel : www.31best-riad-marrakesh.com
landreau
16th June 2009, 14:49
CITAT (mechi @ 5th May 2009, 01:03)

vezi
M-am intors si eu din Maroc...
Amanunte nu cred ca are rost sa dau , pt ca vad ca s-au scris destule.
O singura chestie, eu am prins o oferta de zbor Bucuresti - Madrid - Marrakech la 136 euro dus- intors.
Iar ,in rest, polemica asta e stupida . Personal te felicit pt amanuntele oferite. Eu in general folosesc L.P. , dar sunt folositoare oricum si experientele personale ale fiecaruia.
air_america
18th June 2009, 08:45
@ softpedic - Interesant site-ul! Riadurile astea sunt chiar fascinante, am vizitat si eu cateva dintre ele, dar problema lor e ca nu prea ai unde parca masina in siguranta...
@landreau - Pai te rugam sa ne dai ceva amanunte, poze daca sunt! Sunt in mod special interesat de Maroc, mai ales de zonele mai indepartate: Merzouga, Foum Zguid, partea din sud, spre Sahara. Ai fost pe acolo?
mirwoona
24th June 2009, 21:04
In octombrie planuiesc o excursie de 9 zile in Maroc. Biletele le am deja cumparate, insa acum imi planific cate zile petrec in fiecare oras. Sosesc in Fez si am avion la intoarcere din Marrakech... Pana acum am stabilit asa:
- 2 nopti in Fez...in a treia zi iau trenul de noapte catre Marrakech.
- 3 nopti in Marrakech.
Si acum mai am 3 zile + 3 nopti pe care sa le impart ptr restu...Suntem 4 persoane si ma gandeam sa inchiriem o masina si sa mergem pe traseul marrakech - ouarzazate - zagora si inapoi. Inca nu stiu daca este cel mai bun traseu, asa ca astept recomandari din partea celor care au fost. Pe de alta parte, nici orasele de pe litoral nu-s de lepadat...
O alta varianta ar fi fost sa luam o excursie in munti de 2 zile de la o agentie locala cu review-uri bune pe tripadvisor, cu cazare in casele berberilor intr-un sat din munti, insa parca dispare aventura
))
Astept recomandari
Imperator
25th June 2009, 21:05
CITAT (mirwoona @ 24th June 2009, 22:04)

In octombrie planuiesc o excursie de 9 zile in Maroc. Biletele le am deja cumparate, insa acum imi planific cate zile petrec in fiecare oras. Sosesc in Fez si am avion la intoarcere din Marrakech... Pana acum am stabilit asa:
- 2 nopti in Fez...in a treia zi iau trenul de noapte catre Marrakech.
- 3 nopti in Marrakech.
Si acum mai am 3 zile + 3 nopti pe care sa le impart ptr restu...Suntem 4 persoane si ma gandeam sa inchiriem o masina si sa mergem pe traseul marrakech - ouarzazate - zagora si inapoi. Inca nu stiu daca este cel mai bun traseu, asa ca astept recomandari din partea celor care au fost. Pe de alta parte, nici orasele de pe litoral nu-s de lepadat...
O alta varianta ar fi fost sa luam o excursie in munti de 2 zile de la o agentie locala cu review-uri bune pe tripadvisor, cu cazare in casele berberilor intr-un sat din munti, insa parca dispare aventura

))
Astept recomandari

Du-te cu masina peste Atlas... mergi si mai departe de Zagora, pana la M'Hamid, de unde incepe desertul nisipos (la Zagora e inca doar desert stancos). O zi mergeti Marrakech - Ait Benhaddou - Ouarzazate (vizitati ksarul din Ouarzazate), o zi pana la M'Hamid sau pana la Gorge des Dades, o zi va returnati.
kali_ma
18th July 2009, 14:29
Buna tuturor.
v-am citit postarile cu interes.
am inteles ca cele mai frumoase orase de vizitat sunt Fes, Marrakesh si Meknes.
ce sunt 'riadurile' ?
la ce temperaturi ar trebui sa ma astept,in zona TAZA?
ce alte activitati interesante ar mai fi...? in afara de vizitat medinele, plimbat prin desert, plimbat cu camila, eventual si o baie la Hammam(exista asa ceva acolo)?
ce alte sfaturi aveti... 
si in sfarsit mi-as dori sa vorbesc mai multe cu cineva care a fost in maroc :-)
o zi frumoasa tuturor.
Imperator
18th July 2009, 21:24
CITAT (kali_ma @ 18th July 2009, 15:29)

Buna tuturor.
ce sunt 'riadurile' ?
ce alte activitati interesante ar mai fi...? in afara de vizitat medinele, plimbat prin desert, plimbat cu camila, eventual si o baie la Hammam(exista asa ceva acolo)?
ce alte sfaturi aveti...

si in sfarsit mi-as dori sa vorbesc mai multe cu cineva care a fost in maroc :-)
o zi frumoasa tuturor.
Dintre orase, as mai adauga Rabatul este dragut, poate peste Meknes.
Dar, daca tot te duci, cea mai cool experienta pe langa Marrakech este sa inchiriezi o masina si sa te duci in desert peste muntii Atlas - soselele sunt bune si goale, e safe, e foarte fain !
RIadurile sunt foste palate sau vile traditionale convertite in hoteluri si guesthouse-uri.
Pai poti sa faci multe chestii de la skydiving (parca pe la Ouarzazate se face) la scuba... depinde ce te-ar interesa. Cum am spus, recomand sa iti iei o masina din Marrakech, treci dincolo de muntii Atlas la Ouarzazate si mai departe in desert.
air_america
18th July 2009, 21:38
Ce poti sa faci in Maroc? E primul si cel mai lejer contact cu Africa! O sa te enerveze totul, dar merita sa traiesti fiecare experienta acolo. Ai inteles ce ai de facut: fa-ti rost de o masina in Marakech, mergi peste Atlas pe la Asni sai Ait-Benadhou, vino in sud, gusta desertul si apoi lasa-te spre coasta Atlanticului. Nu ierta Sidi Ifni, nici Agadirul sau Esaoiura. Casablanca poti sa o eviti, dar nu e rau sa o bifezi si pe ea..... sunt cateva locuri interesante de vizitat.
Drum bun!
maz_max
19th July 2009, 01:51
CITAT (kali_ma @ 18th July 2009, 15:29)

Buna tuturor.
ce sunt 'riadurile' ?
ce alte sfaturi aveti...

o zi frumoasa tuturor.
Bagi hash nu vrei sa te lasi..bagi..............le ascunzi pe unde poti sa nu le vada mama..
Pitzifelnic
19th July 2009, 12:22
CITAT (maz_max @ 19th July 2009, 02:51)

Bagi hash nu vrei sa te lasi..bagi..............le ascunzi pe unde poti sa nu le vada mama..
Un Riad ar fi literal o curte interioara a unei case. De fapt termenul se foloseste prin extensie pentru casele, in general vechi, arabesti cu acele frumoase curti interioare cu fantani, plante, etc. Unele mai sunt locuite (chiar si de peste 1000 de ani in medinele din orasele mari!) iar altele au fost transformate in magazine, restaurante sau ceainarii si pot fi vizitate.
Mie cel mai mult mi-a placut in Fes si Marrakesh. Casablanca e o chestie foarte europenizata, cu bulevarde largi, nimic extraordinar. Exista cel putin trei cafenele Rick's si toti se jura ca a lor e "mai originala". De fapt nu e niciuna!
Nici Rabat nu e extraordinar. Poti sa casti gura la palatul regal plus alte inca vreo cateva chestii. In Marrakesh insa, daca te duci seara la Djemaa el Fna e chiar frumos. Numai sa te tii bine de buzunare in timp ce casti gura!
La El Jadida, un orasel de pe malul Atlanticului mi-a placut foarte mult. Nu e turistic, e foarte relaxat si frumos. A fost infiintat si populat de portughezi vreo 250 de ani, pana prin secolul 18 cand l-au cucerit marocanii.
oldseller
30th July 2009, 15:19
Salutare landreau, Pitzifelnic!
M-am hotarat sa merg si eu in februarie in Maroc dar eu vreau o excursie mai lunga de vreo 2 saptamani: merg pana la Madrid vreo 2 zile si pe la Lisabona, apoi o zi in Gibraltar, trec cu ferry la Tanger si strabat toata tara pana la Marrakesh. Iar de acolo as vrea ori 2 zile drumetie in muntii Atlas, ori 2 zile la ocean la plaja. Ori amandoua, depinde de timp. Asa in mare voi ce recomandati? Cam cate zile si in ce orase?
In rest ce mai faceti? Toata lumea e ok? Landreau ar trebui sa povestesti cuma fost cu detalii ca tu ai fost recent. 
Poate ne mai intalnim vara asta! Razvan Marc e plecat acum o luna, Imperator pleaca si el in Asia...
Spor la concedii la toata lumea!
air_america
30th July 2009, 15:42
Alege 2 zile drumetie in muntii Atlas, la mare in februarie nu e prea bine, decat daca mergi mult in sud in West Sahara.
Mergi la Ouarzazarte, Ait Benhaddou, Dades sau Todra Gorge. Sunt multe de vazut, prea multe!
Imperator
31st July 2009, 09:25
CITAT (oldseller @ 30th July 2009, 16:19)

M-am hotarat sa merg si eu in februarie in Maroc dar eu vreau o excursie mai lunga de vreo 2 saptamani: merg pana la Madrid vreo 2 zile si pe la Lisabona, apoi o zi in Gibraltar, trec cu ferry la Tanger si strabat toata tara pana la Marrakesh. Iar de acolo as vrea ori 2 zile drumetie in muntii Atlas, ori 2 zile la ocean la plaja. Ori amandoua, depinde de timp. Asa in mare voi ce recomandati? Cam cate zile si in ce orase?
In rest ce mai faceti? Toata lumea e ok? Landreau ar trebui sa povestesti cuma fost cu detalii ca tu ai fost recent.

Poate ne mai intalnim vara asta! Razvan Marc e plecat acum o luna, Imperator pleaca si el in Asia...
In februarie, nu e chiar asa de cald pe cat te astepti... mi se pare putin cam complicat sa legi si Lisabona si Madrid si Maroc... As merge la Madrid daca chiar vrei si apoi sa cobori spre Maroc. In muntii Atlas iarna este chiar frig, daca nu ai nici o problema, poti sa faci un trekking. Dar in loc de o baie in ocean - care apa s-ar putea sa fie cam rece, as zice sa inchiriezi o masina in Marrakech si cum zicea si Air America sa te duci sa explorezi zonele de peste Atlas - Ouarzazate (ca baza), Ait Banhaddou, Gorge de Dades, Valee du Draa...
Pitzifelnic
31st July 2009, 10:42
Te duci cu masina? Noi am cam facut din bucati traseul tau: la Madrid vreo 3 zile, anul trecut Andaluzia vreo 10 zile si Marocul tot separat. Dar daca ai mult timp, atunci probabil ca te descurci.
Noi am fost in aprilie si sa stii ca prin munti era inca racoros. Astia au inclusiv partii de schi prin Atlas, la Oukaimeden, nu departe de Marrakech. Asa ca poti sa ai surprize in februarie!
In Gibraltar nu prea ai ce face o zi intreaga, dupa parerea mea. Eu am lasat masina in Spania, am trecut granita pe jos si am batut tot orasul pe jos, dar e destul de mic. Practic treci pe strada comerciala, casti gura la magazine, ajungi la teleferic, urci pana sus, faci ceva poze, cobori la grota+maimute si dupa aia inapoi. Noua ne-a luat 1/2 de zi cu mancat de pranz + alte pauze de bauturi, etc.
Mie cele mai frumoase mi s-au parut Fez si Marrakech. Au niste medine extraordinare, poti sa stai cu zilele sa casti gura cum produc diversele chestii manual, mai sunt si multe case vechi, medrese. In Marrakech mai e si Djemaa el Fna. Eu as planifica vreo 2 zile in fiecare.
Din Marrakech treci muntii spre Ouarzazate si de-acolo poti sa o iei pe valea Draa spre Zagora, inspre granita cu Algeria, unde sunt si super-dunele, si pe valea dades cu cele 1000 de Kasbahuri.
Pe la Agadir n-am fost in februarie, dar peste drum, in Canare, in octombrie se cam inchide sezonul: dupa aceea e apa mai rece.
mirwoona
1st August 2009, 23:36
CITAT (oldseller @ 30th July 2009, 16:19)

Pentru a vizita si Fez si Marrakech si Muntii Atlas si eventual o noapte in desert, poti incerca urmatorul traseu cu o masina inchiriata: Fez - Ifrane - traversarea muntilor Atlas si vizitarea padurilor de cedru in care locuiesc maimute - Valea Ziz - Rissani - Merzouga - aici poti trata cu ghizii locali pentru o noapte in desert si camel treking - Todra Gorges - Ouarzazate - traversarea muntilor Atlas din nou - Marrakech.
Eu voi pleca in octombrie pe traseul asta. Am ales acest traseu ptr k in felul asta nu mergi pe un traseu de 2 ori si sunt mai putini km decat daca am fi mers fez - marrakech - merzouga / zagora - marrakech. Ca timp, 3 nopti pe drum oprire sunt ok, dar am inteles ca se poate face si in 3 zile/2 nopti...depinde cat vrei sa conduci.
Dupa octombrie voi revenii cu detalii despre cum a decurs
air_america
2nd August 2009, 23:57
Cam asta e trsaeul care vreau sa-l fac si eu in martie, la Atlas Adventure
valisoru
16th August 2009, 16:51
Spuneti-mi si mie va rog ce sa aleg intre Tunisia si Maroc perioada fiind 06-13 Octombrie?
air_america
16th August 2009, 20:23
CITAT (valisoru @ 16th August 2009, 17:51)

Spuneti-mi si mie va rog ce sa aleg intre Tunisia si Maroc perioada fiind 06-13 Octombrie?
Alege Tunisa, in 7 zile din Maroc nu intelegi nimic.....nici din Tunisia, dar ai sansa sa vezi mai mult din tara
valisoru
16th August 2009, 21:47
Ziceam sa stau 3 zile in Marrakech si 4 zile in Agadir, ma gandesc la 9 nopti atunci.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.