E , cu potabilitatea apei este alta discutie , alta distractie si alti bani...

.
Daca apa este potabila de la sursa atunci si prin dedurizare va rezulta o apa potabila dar dedurizata , adica "moale". Potabilitatea apei se poate testa la laboratoarele Apele Romane situate la sectia de Epurare a apelor uzate de la periferiile oraselor sau la sediul acestora , mai sunt si Institutele de Higiena care au reactivi pentru testul apei potabile , pentru ca in apa pe linga microorganisme mai pot fi infiltratii de ceanuri , hidrocarburi aromate sau nearomate , radioactivitate , clor si alte magarii dinastea care necesita peste 30 de reactivi pentru punerea in evidenta si bineinteles concentratia la 1000 u.i. Ti-am facut capul mare deja

, dar sa presupunem ca apa este potabila si atunci totul este sa achizitionezi acel dedurizator.
Pentru dedurizarea apei la masina de spalat eu folosesc o "chestie " cu 2 magneti cumparata de la un magazin de tehnico sanitare si care a costat 70 ron . Arata ca un pachet de tigari cu doua racorduri 1/2 si o sageata de sens a apei . Il am de 4 ani si i-si face treaba , acum nu stiu situatia de la tine , dar la Cluj nu este foarte dura apa , am testat cu hirtie de turnesol care era in pachetul de detrgent cu care am luat masina (era oferta).