Montare centrale termice in cascada

Alex M.

Am o centrala termica si as dori sa mai montez una langa ea, in cascada. Se pot monta centrale de tipuri diferite?

De asemenea, as vrea ca iesirile de apa calda menajera ale centralelor sa le unesc intr-un vas de colectare. Cum se face?

Si nu in ultimul rand, care este presiunea ( bari ) optima a apei din intrarea de apa rece la centrala, pentru a beneficia la maxim de puterea de incalzire a centralei?
bibicu5
QUOTE(Alex M. @ Jul 15 2007, 00:20) [snapback]3101390[/snapback]
Am o centrala termica si as dori sa mai montez una langa ea, in cascada. Se pot monta centrale de tipuri diferite?

De asemenea, as vrea ca iesirile de apa calda menajera ale centralelor sa le unesc intr-un vas de colectare. Cum se face?

Si nu in ultimul rand, care este presiunea ( bari ) optima a apei din intrarea de apa rece la centrala, pentru a beneficia la maxim de puterea de incalzire a centralei?

Vad ca nu am terminat de discutat

Deja ar trebui sa spui pentru ce doresti sa instalezi centrale in cascada. Vas de colectare? Poate vrei sa vorbesti de un tub cu diametru marit pentru a avea debit. In mod normal presiunea optima in reteaua apa curenta este de max.3bar iar pentru circuitul de incalzire cca.1.2-1.7 bar.

Vrei sa folosesti centralele intr-un minihotel?

Alex M.
QUOTE(bibicu5 @ Jul 15 2007, 10:31) [snapback]3101861[/snapback]
Vad ca nu am terminat de discutat

Deja ar trebui sa spui pentru ce doresti sa instalezi centrale in cascada. Vas de colectare? Poate vrei sa vorbesti de un tub cu diametru marit pentru a avea debit. In mod normal presiunea optima in reteaua apa curenta este de max.3bar iar pentru circuitul de incalzire cca.1.2-1.7 bar.

Vrei sa folosesti centralele intr-un minihotel?

Multumesc pentru sugestii.

Vreau sa instalez centrale in cascada pentru a avea debit mai mare de ACM, ( mi se pare insuficient debitul unei singure centrale ).

Vasul de colectare este datorita faptului ca uneori temperatura apei calde fluctueaza ( datorita faptului ca fluctueaza presiunea iar centrala nu este capabila sa ajusteze flacara in timp real pentru a mentine temperatura constanta )

Debitul de ACM al centralelor de 24Kw este de 13 l/minut la D25, si aproximativ 11l/minut la D35.

Asta inseamna cam 7-8 l/minut reali, cada se umple incet ( ex. 20 minute ), etc.

bibicu5
Problema ta nu vine din centrala,este impresia mea. Ar fi bine de stiut de citi ani este centrala ta si daca apa este dura in zona unde locuiesti(depuneri de calcar). Sa inteleg ca ai o singura cada? Solutia de care vorbesti nu este de aplicat in configuratia ta(doar daca nu ai altceva de facut cu banii). Daca nu ai debit problemele tale vin de la diametrul tevii sau faptul ca nu este presiune (aste in cazul in care ai diametru suficient). Concluzie: daca nu ai diametru suficient(min 14 mm interior pentru Cu) trebuie schimata teava, daca ai diametru si nu ai debit sint doua variante:1 cum spuneam nu este presiune si atunci trebuie montat un hidrofor sau 2 zona este calcaroasa si ai depuneri de calcar masive pe teava sau in corpul de incalzire al centralei,in aceasta situatie trebiue detartrat....si corpul si tevile de apa calda.
Sper sa-ti fi fost de folos.

@+,bibicu5
Alex M.

In specificatiile centralei termice scrie clar debit max de apa calda menajera 13L/min la DT25 . Deci, daca centrala incalzeste apa calda cu 25 grade C poate da maxim 13 L/min.

Un test simplu cu o galeata de 10 litri si un cronometru la baia dintr-un apartament de la oras, unde apa calda e de la oras si un de la centrala arata ca galeata de 10 litri se umple in aproximativ 20-30 secunde. Asta inseamna un debit de 20 - 30 Litri pe minut. ( apa fierbinte, doar de la calda ).

Un test simplu cu o galeata de 10 litri si cronometru la centrala, arata ca galeata se umple in peste un minut. Asta inseamna 9-10 litri de apa calda de la centrala.

Acesti 9-10 litri sunt maxim ce poate da centrala, la puterea ei de 24Kw, si este scris clar in specificatii tehnice. Din acest motiv as dori instalarea a 2 centrale in cascada.
bibicu5
Spune cite puncte de apa calda ai! Dusuri,lavabouri,etc si cite persoane sinteti in casa. Solutia poate fi o centrala cu acumulare.
mertozus
QUOTE(Alex M. @ Jul 15 2007, 00:20) *

Oameni buni, daca va intereseaza cu adevarat confort pe ACM, si mai sunteti discpusi sa faceti o investitie cu cap, folositi centrale murale cu boiler (macar cu murala cu boiler incorporat). Un preparator ACM in regim instantaneu (centrala, incalzitor, ce-o fi) niciodata nu va va oferi debitul si constanta unui boiler. Solutiile de acest gen sunt ceva mai scumpe, insa, cred eu, fac toti banii.

Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.