sfat achizitie boxe ieftine si bune

morpheus78

as vrea sa cumpar unul dintre cele 2 sisteme care sunt cam la acelasi pret.
pe care ma sfatuiti sa-l iau? (pt o camera de 4/6 m, sunet on board).
p.s. vreau sa-l cumpar de pe ecost.ro , sunt ok?
multumesc!!!
danielion
Eu am acasa Solo 5. Am ascultat Solo 2 si am testat extensiv FC320. Personal iti recomand sa alegi intre acesta din urma si Solo 5. Acum, daca apreciezi in mod special basii si nu esti un audiofil prea pretentios, recomandarea este FC320. Acel subwoofer este bine realizat, iar basii se aud mai bine in comparatie cu alte sisteme de aceeasi putere de la Logitech sau Altec Lansing, de exemplu. Satelitii sunt si ei ok, dar contin un singur difuzor, iar inaltele nu sunt foarte bine redate. Daca asculti multa muzica si vrei o pereche de boxe care se apropie de segmentul Hi-Fi, ia-ti Solo 5. Sunt putin mai scumpe decat FC320 sau Solo 2, dar sunt mai bine facute. Nu stiu cat costa la ecost.ro, dar la importatorul direct, Torent, sunt 2 mil ( http://torent.ro/articol/216/3238/microlab...j_magnetic.html ). Trebuie sa iei insa in considerare faptul ca va trebui sa le amplasezi la cel putin 1.5m departare una de alta, altfel nu se vor auzi prea bine cand le dai mai tare. Si trebuie sa stai la mai bine de 1m departare de ele. Asta e regula pt boxe de marimea asta. Cu alte cuvinte inseamna ca nu prea merge sa le pui pe un birou de o parte si de alta a monitorului, chiar daca ele sunt bine ecranate. Daca am laudat basii la FC320, asta nu inseamna ca Solo 5 nu-i reda bine. Ii reda mai mult decat acceptabil, insa fidelitatea pentru celelalte frecvente este mult mai mare si aici ma refer in mod special la inalte pt care au difuzor special.
Nu conteaza ca ai placa audio on-board; nu-ti iei boxe cu care sa faci diferenta fata de una separata.
Concluzia: pt basi, jocuri, filme si spatiu mic pe birou - FC320; pt muzica la calitate apropiata de Hi-Fi si daca ai spatiu pt ele - Solo 5. Poti sa iei si Solo 2, dar sunt mai mari, le lipseste potentiometrul de volum din fata si se aud ceva mai slab decat Solo 5.

cods
Mutat pe aria corespunzatoare.

PS: daniel, sunt sunt boxe foarte bune pentru pretul lor, dar totusi sa nu denaturam sensul HI-FI.
morpheus78
sal!
cu toate ca ma hotarasem sa iau solo 2 , din intamplare am gasit intr-un supermagazin din oras fc 320 si le-am luat.
am inclinat in favoarea lor pt ca e mai usor accesul la potentiometrele ce regleaza vol,bass-ul si inaltele.
tocmai le-am montat si am facut o mica proba!
sunt foarte multumit de raportul pret/calitate, sunet este foarte bun (bassul e super, scoate inalte cam multe, si medii mai subtire.)
per total sunt multumit, si recomand!!
Carapicho
QUOTE(danielion @ Jul 14 2007, 15:37) *
Eu am acasa Solo 5. Am ascultat Solo 2 si am testat extensiv FC320. Personal iti recomand sa alegi intre acesta din urma si Solo 5. Acum, daca apreciezi in mod special basii si nu esti un audiofil prea pretentios, recomandarea este FC320. Acel subwoofer este bine realizat, iar basii se aud mai bine in comparatie cu alte sisteme de aceeasi putere de la Logitech sau Altec Lansing, de exemplu. Satelitii sunt si ei ok, dar contin un singur difuzor, iar inaltele nu sunt foarte bine redate. Daca asculti multa muzica si vrei o pereche de boxe care se apropie de segmentul Hi-Fi, ia-ti Solo 5. Sunt putin mai scumpe decat FC320 sau Solo 2, dar sunt mai bine facute. Nu stiu cat costa la ecost.ro, dar la importatorul direct, Torent, sunt 2 mil ( http://torent.ro/articol/216/3238/microlab...j_magnetic.html ). Trebuie sa iei insa in considerare faptul ca va trebui sa le amplasezi la cel putin 1.5m departare una de alta, altfel nu se vor auzi prea bine cand le dai mai tare. Si trebuie sa stai la mai bine de 1m departare de ele. Asta e regula pt boxe de marimea asta. Cu alte cuvinte inseamna ca nu prea merge sa le pui pe un birou de o parte si de alta a monitorului, chiar daca ele sunt bine ecranate. Daca am laudat basii la FC320, asta nu inseamna ca Solo 5 nu-i reda bine. Ii reda mai mult decat acceptabil, insa fidelitatea pentru celelalte frecvente este mult mai mare si aici ma refer in mod special la inalte pt care au difuzor special.
Nu conteaza ca ai placa audio on-board; nu-ti iei boxe cu care sa faci diferenta fata de una separata.
Concluzia: pt basi, jocuri, filme si spatiu mic pe birou - FC320; pt muzica la calitate apropiata de Hi-Fi si daca ai spatiu pt ele - Solo 5. Poti sa iei si Solo 2, dar sunt mai mari, le lipseste potentiometrul de volum din fata si se aud ceva mai slab decat Solo 5.

Nu exista sistem de calculator care sa fie HI FI.Mai cautati si studiati ce inseamna hi fi.

Recomnad pentru casa un amplif si doua boxe pe 3 cai.

imblanzitoruldelei
QUOTE(Carapicho @ Jul 30 2007, 18:57) *
Nu exista sistem de calculator care sa fie HI FI.Mai cautati si studiati ce inseamna hi fi.

Recomnad pentru casa un amplif si doua boxe pe 3 cai.

Dar de ce nu ar fi mau bun un amplificator si 2 boxe +subwoofer ?
SILIKA
QUOTE(imblanzitoruldelei @ Jul 30 2007, 20:38) *
Dar de ce nu ar fi mau bun un amplificator si 2 boxe +subwoofer ?

E destul de greu sa integrezi corect un subwoofer intr-un sistem stereo, asta la bookshelves, la floorstand nu cred ca e nevoie de vreun sub!

hubbabub1601
QUOTE(Carapicho @ Jul 30 2007, 18:57) *

Permite-mi sa te contrazic smile.gif) - Cauta gugal: Bose Companion Mark 3 sau Mark 5.
Sisteme 2.1 (5.1 virtual) cu conectare USB
Deci fix pentru calculator
Si cat se poate Hi-Fi! (20hz-20Khz, TDH <1%@1Khz, SPL>85db in regim normal)
Sunt destul de piperate ca pret, pot ajunge lejer si la 1200 RON.
Subwoofer-ul are 2 driver-e de 5.25' biamplificate in cutie Acoustimass, 100 Watt DIN in Woofer si cate 45 in fiecare satelit.
SILIKA
QUOTE(hubbabub1601 @ Aug 4 2007, 18:56) *
Permite-mi sa te contrazic smile.gif) - Cauta gugal: Bose Companion Mark 3 sau Mark 5.
Sisteme 2.1 (5.1 virtual) cu conectare USB
Deci fix pentru calculator
Si cat se poate Hi-Fi! (20hz-20Khz, TDH <1%@1Khz, SPL>85db in regim normal)
Sunt destul de piperate ca pret, pot ajunge lejer si la 1200 RON.
Subwoofer-ul are 2 driver-e de 5.25' biamplificate in cutie Acoustimass, 100 Watt DIN in Woofer si cate 45 in fiecare satelit.

La 1200 ron nici nu se poate vorbi de hi-fi (asta e pretul minim ptr o singura componenta hi-fi entry level poate)! Si daca imi i-au boxele alea, si ascult pe ele mp3-uri, tot o varza iese la sfarsit!
surcix

domnu ! dupa ce s-au stricat de 3 ori satelitii la sistemul meu Logitech Z2300, m-am hotarat si i-am schimbat cu cei sony din linkul de mai jos

http://www.cel.ro///boxe/boxe-sony-ssb-1000-l/

sunt extrem de multumit de ele ptr k au un dif de 5'25'' si un tweeter de 1'... recunosc k nu cred k se comporta ok la frecventele joase dar nu pot baga mana in foc... ptr necesitatile mele sunt arhi suficiente deoarece ptr joase am subwooferul de 120w....ti le recomand deoarece costa doar 200 roni si ofera sunet foarte clar, mai ales pe medii ( parerea mea )
hubbabub1601
QUOTE(SILIKA @ Aug 4 2007, 20:56) *
La 1200 ron nici nu se poate vorbi de hi-fi (asta e pretul minim ptr o singura componenta hi-fi entry level poate)! Si daca imi i-au boxele alea, si ascult pe ele mp3-uri, tot o varza iese la sfarsit!

De ce nu te documentezi inainte de a posta? Este vorba despre Bose Acoustimass, si daca nici seria asta nu inseamna HI-FI, nu stiu ce altceva inseamna!
Nu te gandi neaparat la un cd-player pus peste un amplificator de 12 Kg cu 2 speakere de 20 kg fiecare cand spui HI-FI
Si bineinteles, calitatea mult scazuta a sunetului comprimat cu pierderi (mp3, aac, wma etc) nu are neaparat de-aface cu boxele folosite. poti sa asculti un mp3 cu un sistem Bose 901 sau pe un NAD cu speakere KEF si se va auzi mult mai slab decat materialul ascultat de pe un CD matritat.
SILIKA
Am citit pe net putin despre sistemul Bose, si in opinia mea nu este decat un alt sistem audio normal ptr PC, si nimic mai mult !

Nu te gandi neaparat la un cd-player pus peste un amplificator de 12 Kg cu 2 speakere de 20 kg fiecare cand spui HI-FI

Cand aud cuvantul hi-fi, ma gandesc la cel putin o combinatie de cd + amplif + boxe (dar bineinteles de calitate, nu orice pocnitori gen technics, sau sony, adica mai tot ce se gasesc prin supermega magazinele de pe la noi), iar muzica sa fie stocata pe vinil/cd de calitate! In ecuatie nu intra nici calculatorul pe post de sursa, iar mp3-urile nici atat, motivele sunt evidente!

Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.