Eu am acasa Solo 5. Am ascultat Solo 2 si am testat extensiv FC320. Personal iti recomand sa alegi intre acesta din urma si Solo 5. Acum, daca apreciezi in mod special basii si nu esti un audiofil prea pretentios, recomandarea este FC320. Acel subwoofer este bine realizat, iar basii se aud mai bine in comparatie cu alte sisteme de aceeasi putere de la Logitech sau Altec Lansing, de exemplu. Satelitii sunt si ei ok, dar contin un singur difuzor, iar inaltele nu sunt foarte bine redate. Daca asculti multa muzica si vrei o pereche de boxe care se apropie de segmentul Hi-Fi, ia-ti Solo 5. Sunt putin mai scumpe decat FC320 sau Solo 2, dar sunt mai bine facute. Nu stiu cat costa la ecost.ro, dar la importatorul direct, Torent, sunt 2 mil (
http://torent.ro/articol/216/3238/microlab...j_magnetic.html ). Trebuie sa iei insa in considerare faptul ca va trebui sa le amplasezi la cel putin 1.5m departare una de alta, altfel nu se vor auzi prea bine cand le dai mai tare. Si trebuie sa stai la mai bine de 1m departare de ele. Asta e regula pt boxe de marimea asta. Cu alte cuvinte inseamna ca nu prea merge sa le pui pe un birou de o parte si de alta a monitorului, chiar daca ele sunt bine ecranate. Daca am laudat basii la FC320, asta nu inseamna ca Solo 5 nu-i reda bine. Ii reda mai mult decat acceptabil, insa fidelitatea pentru celelalte frecvente este mult mai mare si aici ma refer in mod special la inalte pt care au difuzor special.
Nu conteaza ca ai placa audio on-board; nu-ti iei boxe cu care sa faci diferenta fata de una separata.
Concluzia: pt basi, jocuri, filme si spatiu mic pe birou - FC320; pt muzica la calitate apropiata de Hi-Fi si daca ai spatiu pt ele - Solo 5. Poti sa iei si Solo 2, dar sunt mai mari, le lipseste potentiometrul de volum din fata si se aud ceva mai slab decat Solo 5.