Transport România - Austria

Ganditorul

Vrem sa plecam spre Viena la sfarsitul lui iulie, pentru 5 zile, din Bucuresti. Low-costul ne-ar costa cam tot atat cat benzina, give or take. Ba cu masina ar reveni ceva mai mult, ca trebuie sa si innoptam.
In schimb, cu GPS cu tot, n-o sa platim acolo transportul.
Intrebarea mea e... ce merita, pana la urma, mai mult? Ma gandeam ca daca mergem cu masina o sa vedem si Budapesta. In schimb, in loc de o zi de Viena o sa vedem lungul Romaniei, de doua ori. Alftel, e mai flexibil cu masina, dar si mai obositor.
Sunt cu mana pe card sa platesc biletele la skyeurope. Inainte de asta, mai voiam sa aud o parere-doua.
Multumesc.
maradona13
QUOTE(Ganditorul @ Jul 7 2007, 17:29) [snapback]3070544[/snapback]
Vrem sa plecam spre Viena la sfarsitul lui iulie, pentru 5 zile, din Bucuresti. Low-costul ne-ar costa cam tot atat cat benzina, give or take. Ba cu masina ar reveni ceva mai mult, ca trebuie sa si innoptam.
In schimb, cu GPS cu tot, n-o sa platim acolo transportul.
Intrebarea mea e... ce merita, pana la urma, mai mult? Ma gandeam ca daca mergem cu masina o sa vedem si Budapesta. In schimb, in loc de o zi de Viena o sa vedem lungul Romaniei, de doua ori. Alftel, e mai flexibil cu masina, dar si mai obositor.
Sunt cu mana pe card sa platesc biletele la skyeurope. Inainte de asta, mai voiam sa aud o parere-doua.
Multumesc.

Cred ca ti-ai raspuns singur la intrebare. Alege avionul

Ganditorul
Am gasit bielete ieftine spre Budapesta, si as dori sa fac un tur si prin Viena. Stie cineva variante ieftine (autobuz, tren...)? Nu sunt decat 250 km, ar trebui sa nu fie foarte scump. Dar chiar nici nu stiu ce sa caut.
Multumesc pentru orice sugestii.
mihairosioru
QUOTE(Ganditorul @ Jul 7 2007, 23:13) [snapback]3071890[/snapback]
Am gasit bielete ieftine spre Budapesta, si as dori sa fac un tur si prin Viena. Stie cineva variante ieftine (autobuz, tren...)? Nu sunt decat 250 km, ar trebui sa nu fie foarte scump. Dar chiar nici nu stiu ce sa caut.
Multumesc pentru orice sugestii.

Salut

Probabil ca cel mai simplu ar fi cu autocarul. Eurolines (sau Volanbusz, partenerul lor din Ungaria) ofera aproximativ trei-patru conexiuni pe zi intre Budapesta si Viena. Punctul de plecare este autogara Nepliget (metroul albastru). Biletele se pot cumpara din Nepliget, casa internationala, si probabil on-line (insa am auzit ca on-line se pot doar rezerva, de platit trebuie platit tot la Nepliget). Un drum dus Budapesta Viena costa in jur de 3 000 de HUF, adica 12 EUR.

O alta varianta (daca cuma preturile la Eurolines sunt mai mari decat am scris eu) ar fi cu trenul. Sunt multe conexiuni intre Budapesta si Viena, cu plecare din garile Keleti sau Deli. Ca sa iesi foarte ieftin poti sa iti imparti calatoria in doua segmente: Budapesta - Gyor (bilet national) si Gyor - Viena (bilet EuroRegio). Asa ajungi sa platesti la jumatate fata de un bilet international Budapesta - Viena. Eu am platit aproximativ 3 000 de forinti dus-intors fata de 7 000 cat ar fi costat in mod normal. Singurul lucru la care trebuie sa ai grija e sa schimbi trenul in Gyor, NU ramane la bordul aceluiasi tren pentru ca se prinde nasul si o sa-ti faca scandal pe motiv ca mergi cu doua bilete diferite pe acelasi tren. Stiu ca pare absurd, dar asa se intampla. Cum trenuri de la Gyor la Viena sunt foarte des, faci un stop in Gyor, tragi o talpa prin oras si te intorci la gara. In mod cert nu o sa ai nici o problema. La Budapesta biletele de tren se cumpara numai din gara, cel la Gyor de la casa pentru trafic local, cel EuroRegio de la casa internationala. Pentru orar iti recomand sa cauti pe www.elvira.hu (cateodata merge cam ciudat), pe www.bahn.de sau www.oebb.at .

Drum bun!
Ganditorul
Multumesc mult de tot, tocmai am rezervat online la Volanbusz (aprox. 15 euro dus-intors, ceea ce e mai mult decat excelent).
Interesanta si cealalta varianta smile.gif.
Multumesc!!!
ushcka
Exista tren Bucuresti-Viena?Am cautata pe informatii cfr, dar cred ca e ruta prea lunga pentru ca nu se incarca motorul de cautare laugh.gif
alexxxxx
da exista, se cheama Dacia, pleaca la 17 si ajunge la 9 a doua zi. La intors pleaca pe la 20 si ajunge pe la 14. Un simplu search sau un ochi in Cu trenul prin Europa, din susul paginii, te va edifica suplimentar.

baxter777
QUOTE (alexxxxx @ Dec 27 2008, 09:56) *
da exista, se cheama Dacia, pleaca la 17 si ajunge la 9 a doua zi. La intors pleaca pe la 20 si ajunge pe la 14. Un simplu search sau un ochi in Cu trenul prin Europa, din susul paginii, te va edifica suplimentar.

Acest tren catre Viena - Austria , este direct, stie cineva ? Sau trebuie schimbat in Ungaria ? Cat despre siguranta ce imi puteti spune , ati patit ceva ? Se aud tot felul de zvonori urate.
fly_dream
QUOTE (baxter777 @ Feb 12 2009, 19:14) *
Acest tren catre Viena - Austria , este direct, stie cineva ? Sau trebuie schimbat in Ungaria ? Cat despre siguranta ce imi puteti spune , ati patit ceva ? Se aud tot felul de zvonori urate.

Da, este direct, nu schimbi nicaieri. Vezi ca la intors (Viena-Bucuresti) s-a decalat un pic ora de plecare, este 19:48 acum, te sfatuiesc sa dai un telefon la Agentia CFR, sunt acolo persoane amabile care iti fac toate schemele de traseu posibile si iti calculeaza si pretul. Cat despre siguranta.... am vazut pe net tot felul de relatari teribile privind acest tren, l-am folosit o singura data, in februarie 2006 (dus-intors), dar mi s-a parut civilizat (la dus ne-am calicit la bani si am luat bilete in compartiment - mare greseala, eram intepeniti la Viena si mai trebuia sa schimbam de vreo doua ori pana in Kaprun -, dar la intors, la cuseta de 3 persoane, nici nu am simtit cand am ajuns acasa!). Recomand cuseta/vagon de dormit, se incuie si doar la vama ai de a face cu alti umanoizi!
Ntim

Transport Timisoara--Bad Gastein

Am gasit doar cu tren si depaseste 200 euro de persoana dus intors, cu avion doar pina in Salzburg trece de 300 euro doar un drum.
Ar mai fi variantele cu autocar doar pina in Salzburg si ajung la acelas pret ca si cu tren si e si f incomod ( varianta asta cade sigur ).
Astept ceva variante de transport de la cei care au fost.
inside_spy
Timișoara - București cu tren/autobuz (cred că tu le știi mai bine tongue.gif), București - Viena cu SkyEurope și Viena - Bad Gastein cu trenul (EuroCity ori InterCity).
alexxxxx
cred ca varianta cu trenul direct e cea mai buna.
Sa vii cu trenul la Bucuresti, transfer in Bucuresti, avion Buc-Viena, transfer la tren si apoi tren Viena - Bad Gastein mi se pare si mai scump (daca nu gasesti oferta f. buna la Sky) si mult mai obositor si mai mult timp pierdut.
Du-te la agentie si gaseste un tren care sa ajunga in Elvetia (sunt cam din 2 in 2h cu plecare din Viena, din ce stiam). Daca Bad Gastein e pe ruta spre Elvetia, ia-ti bilet pana la Sargans (prima statie din Elvetia) si beneficiezi de 70% reducere pe teritoriul Austriac (se considera tranzit). Asa ar trebui sa iesi pe la 100 si putin de E. Daca Bad Gastein nu e pe ruta spre Elvetia, please disregard this message smile.gif.
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.