Imperator
7th July 2007, 10:16
Am o sansa sa ma duc in Japonia pe la sfarsitul lui august, la Osaka. As vrea sa ma duc si la Kyoto, Tokyo si poate la Seul, in Coreea de Sud... as vrea sa vad granita cu Coreea de Nord, asa zisul DMZ (Demilitarized Zone).
A fost careva prin Japonia si Coreea de Sud ? Daca aveti niste sfaturi generale, v-as multumi.
Intrebari specifice:
1. In afara de Osaka si Kyoto ce altceva interesant se poate vizita in jurul Osakai.
2. Cunoasteti vreun low cost airline care sa lege Japonia de Coreea ca eu nu am gasit nici unul.
3. In afara de Tokyo si muntele Fuji, ce altceva mai e interesant si de preferinta vechi de vizitat in jurul Tokyo.
4. Cat de repede scapi de formalitati pe aeroportul Kansai ?
Multumesc
Imperator
7th July 2007, 10:17
QUOTE(Imperator @ Jul 7 2007, 11:16) [snapback]3069456[/snapback]
Am o sansa sa ma duc in Japonia pe la sfarsitul lui august, la Osaka. As vrea sa ma duc si la Kyoto, Tokyo si poate la Seul, in Coreea de Sud... as vrea sa vad granita cu Coreea de Nord, asa zisul DMZ (Demilitarized Zone).
A fost careva prin Japonia si Coreea de Sud ? Daca aveti niste sfaturi generale, v-as multumi.
Intrebari specifice:
1. In afara de Osaka si Kyoto ce altceva interesant se poate vizita in jurul Osakai.
2. Cunoasteti vreun low cost airline care sa lege Japonia de Coreea ca eu nu am gasit nici unul.
3. In afara de Tokyo si muntele Fuji, ce altceva mai e interesant si de preferinta vechi de vizitat in jurul Tokyo.
4. Cat de repede scapi de formalitati pe aeroportul Kansai ?
Multumesc

Si am uitat... a fost cineva in tur la Panmunjon la DMZ ? De unde se poate lua ? Se ajunge chiar la granita ?
dreaQ
7th July 2007, 10:23
gomez99
8th July 2007, 14:27
Coreea nu stiu, dar de Japonia spun asa:
In orasele mari – Tokyo, Osaka, etc – metroul e rege. Are indicatoare bune si in engleza. Kyoto la fel. Sint mai multe companii de metrou, cu unele poti merge cu acelasi billet, la altele trebuie sa cumperi de fiacare data billet. Scrie la intrarea in metrou ce si cum. Biletul consta in functie de distanta si trebuie compostat si la iesire.
Muntele Fuji e destul de departe de Tokyo. Daca ai timp, poti ajunge pe la poale, sint multe zone frumoase acolo. Daca te tenteza o aventura traditionalista, incearca o noapte la un riyokan – un han traditional.
Nu te aventura sa intrebi pe strada in engleza de una alta. Japonezii se feresc sa intre in discutie cu strainii, de teama sa nu ii incurce daca nu se exprima bine (unul dintre motive) Si nu toti japoezii vorbesc engleza, asa cum se crede. Ia un carnetel si un creion si de cite ori vrei sa intrebi ceva, du-te la ghiseul de la metrou, scrie unde vrei sa ajungi si cei de acolo o sa iti arate pe o hart ace si cum.
In japonia nu sint birouri de schimb valutar. Unele banci schimba, dar sint putine. Nu toate cartile de credit emise in Romania merg acolo. Mergi cu dolari cash (mai bine decit euro).
In zonele rezidentiale magazinele inchid la 6 seara.
in tokyo ai shinjuku (gara centrala) care e un conglomerat special, cu piata din jurul ei, si Takashimaya, un fel de mall de 12 etaje. poti lua de aici chestii traditionale, la oferta sint destul de convenabile, desi pe la periferie preturile sint mai mici.
Merita vazut Muzeul de istorie EDO (iti ia cam o zi, este de doua ori cit pavilionul expozitiei din Bucuresti). Parcul palatului imperial, unde o sa vezi zidurile castelului descrise de Clavell in SHOGUN, vechea casa de ceai a imparatului. La intrarea in parc este camera de garda unde sint expuse piese din colectia personala a imparatului.). In partea opusa podul catre palat, care e deschis odata pe an, de ziua imparatului. viziteaza Asakusa, si mai e o zona, care imi scapa, un fel de cartier numai cu magazine de lectronice si electrice. Vezi ca nici o garantie din japonia nu functioneaza in europa, indifferent ce zic ei.
La Kyoto vezi palatul shogunal si pagoda de aur.
la osaka este celebrul castel Osaka si monorailul.
la kansai formalitatile sint pe sarite la venire. daca nu te cauta, scapi intr-o jumatate de ora. da daca te cauta, te cauta serios. exista control vamal si control fitosanitar. la plecare sint mai meticulosi.
daca faci o lista, pot sa iti mai spun de una-alta.
Imperator
9th July 2007, 09:17
QUOTE(gomez99 @ Jul 8 2007, 15:27) [snapback]3073455[/snapback]
In orasele mari – Tokyo, Osaka, etc – metroul e rege. Are indicatoare bune si in engleza. Kyoto la fel. Sint mai multe companii de metrou, cu unele poti merge cu acelasi billet, la altele trebuie sa cumperi de fiacare data billet. Scrie la intrarea in metrou ce si cum. Biletul consta in functie de distanta si trebuie compostat si la iesire.
Muntele Fuji e destul de departe de Tokyo. Daca ai timp, poti ajunge pe la poale, sint multe zone frumoase acolo. Daca te tenteza o aventura traditionalista, incearca o noapte la un riyokan – un han traditional.
Nu te aventura sa intrebi pe strada in engleza de una alta. Japonezii se feresc sa intre in discutie cu strainii, de teama sa nu ii incurce daca nu se exprima bine (unul dintre motive) Si nu toti japoezii vorbesc engleza, asa cum se crede. Ia un carnetel si un creion si de cite ori vrei sa intrebi ceva, du-te la ghiseul de la metrou, scrie unde vrei sa ajungi si cei de acolo o sa iti arate pe o hart ace si cum.
In japonia nu sint birouri de schimb valutar. Unele banci schimba, dar sint putine. Nu toate cartile de credit emise in Romania merg acolo. Mergi cu dolari cash (mai bine decit euro).
in tokyo ai shinjuku (gara centrala) care e un conglomerat special, cu piata din jurul ei, si Takashimaya, un fel de mall de 12 etaje. poti lua de aici chestii traditionale, la oferta sint destul de convenabile, desi pe la periferie preturile sint mai mici.
Merita vazut Muzeul de istorie EDO (iti ia cam o zi, este de doua ori cit pavilionul expozitiei din Bucuresti). Parcul palatului imperial, unde o sa vezi zidurile castelului descrise de Clavell in SHOGUN, vechea casa de ceai a imparatului. La intrarea in parc este camera de garda unde sint expuse piese din colectia personala a imparatului.). In partea opusa podul catre palat, care e deschis odata pe an, de ziua imparatului. viziteaza Asakusa, si mai e o zona, care imi scapa, un fel de cartier numai cu magazine de lectronice si electrice. Vezi ca nici o garantie din japonia nu functioneaza in europa, indifferent ce zic ei.
la kansai formalitatile sint pe sarite la venire. daca nu te cauta, scapi intr-o jumatate de ora. da daca te cauta, te cauta serios. exista control vamal si control fitosanitar. la plecare sint mai meticulosi.
Multumesc frumos... am cautat prin Noi si Carturesti ghidul Lonely Planet de Japonia, dar n-am gasit. Sper sa mi-l aduca careva din Occident sau sa-l aduca la noi.
Imperator
10th July 2007, 13:27
QUOTE(Imperator @ Jul 9 2007, 10:17) [snapback]3076116[/snapback]
Multumesc frumos... am cautat prin Noi si Carturesti ghidul Lonely Planet de Japonia, dar n-am gasit. Sper sa mi-l aduca careva din Occident sau sa-l aduca la noi.
Am gasit lonely planet-ul, victorie !!!
Am citit aseara asa ca m-am lamurit sa nu ma mai duc in Coreea, ma duc in Tokyo si de acolo mai dau o fuga la Fuji...
Imperator
10th July 2007, 13:29
QUOTE(gomez99 @ Jul 8 2007, 15:27) [snapback]3073455[/snapback]
Scurta intrebare... in general nu plec cu mai mult de 100 dolari la mine, restul pe card - am un Visa Electron de la BCR care a functionat si in jungla indoneziana si la Macchu Picchu... banuiesc ca va functiona si in Tokyo sau Osaka
Japonezii au PIN-uri de 4 cifre ca noi sau 6 ca australienii ?
gomez99
11th July 2007, 15:22
QUOTE(Imperator @ Jul 10 2007, 14:29) [snapback]3082057[/snapback]
Scurta intrebare... in general nu plec cu mai mult de 100 dolari la mine, restul pe card - am un Visa Electron de la BCR care a functionat si in jungla indoneziana si la Macchu Picchu... banuiesc ca va functiona si in Tokyo sau Osaka

Japonezii au PIN-uri de 4 cifre ca noi sau 6 ca australienii ?
eu n-am nici cea mai vaga idee, ca nu am avut curajul sa incerc card acolo. dar pot sa intreb si pe luni as putea sa aflu. visa electron mi-a facut figuri, destul de multe situri mi l-au respins la plata on-line, dar la bancomat nu am folosit.
vezi ca august e vreme de furtuni. nu lua umbrela, ia un ceva subtire (e f cald si umed) si impermeabil, cu gluga. altfel de costa cam 3-4 umbrele pe zi.
nu te lasa tentat de propunerile agentiilor de turism sa urci muntele fuji. e o chestie ca un fel de hagialic pentru japonezi, dar e extrem de dificil cel putin in partea a doua. de regula se face in 2-3 zile. de mers pina la poale cu atocarul e frumos si privelistea e spectaculoasa. shinkansenul pina acolo poate fi cam 250usd. poate mai mult.
Imperator
11th July 2007, 15:29
QUOTE(gomez99 @ Jul 11 2007, 16:22) [snapback]3087455[/snapback]
eu n-am nici cea mai vaga idee, ca nu am avut curajul sa incerc card acolo. dar pot sa intreb si pe luni as putea sa aflu. visa electron mi-a facut figuri, destul de multe situri mi l-au respins la plata on-line, dar la bancomat nu am folosit.
vezi ca august e vreme de furtuni. nu lua umbrela, ia un ceva subtire (e f cald si umed) si impermeabil, cu gluga. altfel de costa cam 3-4 umbrele pe zi.
nu te lasa tentat de propunerile agentiilor de turism sa urci muntele fuji. e o chestie ca un fel de hagialic pentru japonezi, dar e extrem de dificil cel putin in partea a doua. de regula se face in 2-3 zile. de mers pina la poale cu atocarul e frumos si privelistea e spectaculoasa. shinkansenul pina acolo poate fi cam 250usd. poate mai mult.
Multumesc frumos de sfaturi... Nu, nu am de gand sa ma urc pe fuji, voiam sa ma duc doar sa-l vad... si sper ca mai sunt si alte metode de a ajunge decat cu shinkasen...
george.tag
11th July 2007, 20:54
QUOTE(Imperator @ Jul 11 2007, 14:29) [snapback]3087478[/snapback]
Multumesc frumos de sfaturi... Nu, nu am de gand sa ma urc pe fuji, voiam sa ma duc doar sa-l vad... si sper ca mai sunt si alte metode de a ajunge decat cu shinkasen...
si eu vreau sa merg in japonia! nu ai nevoie de un tovaras de drum ?
Imperator
12th July 2007, 09:25
QUOTE(george.tag @ Jul 11 2007, 21:54) [snapback]3088738[/snapback]
si eu vreau sa merg in japonia! nu ai nevoie de un tovaras de drum ?
Te rog... 24 august - 9 septembrie merg
george.tag
12th July 2007, 13:59
QUOTE(Imperator @ Jul 12 2007, 08:25) [snapback]3090209[/snapback]
Te rog... 24 august - 9 septembrie merg
p_cornea@yahoo.com
davao
8th August 2007, 13:25
Nu prea este asta sectiunea potrivita pt acest post, dar sectiunea in care s-ar potrivi nu exista pe acest forum. Asa ca o pun aici.
As face o vizita prelungita in Japonia si am citeva intrebari, doar pt cei care locuiesc (sau au locuit) acolo.
Durata: citeva luni sau, daca-mi place, mai mult.
Scopul: nu este turism si nu este work si nu este business, scopul este de a vedea/experimenta cum ar fi sa traiesc acolo.
Deci - Ce zona/insula/oras sugerati? Cind? Cit?
1. Nu ma intereseaza obiective turistice, entertainment, orase mari, cartiere mondene, balamuc, "fun" si alte alea. Ci orase mici, linistite dar care sa aiba totusi un minim de infrastructura incit sa pot functiona (apartament de inchiriat, "supermarket", ATM, internet etc).
2. Sa aiba un climat cit de cit moderat (nici prea frig, nici prea cald nici insuportabil de umed). Stiu, cam peste tot e sau umed si cald sau umed si rece dar totusi, trebuie sa fie si niste zone mai acceptabile.
3. In acele zone specifice recomandate la pct. 2, ce perioada a anului recomandati, dpdv al climei? Repet perioada ar fi de vreo 6 luni deci cind: primavara + vara sau vara + toamna sau...?
4. Se pot inchiria (mici) apartamente (1 camera + baie + eventual minibucatarie) de catre un ne-rezident? Sa zicem pe 6 luni. Daca da, aproximativ cam cit ar costa chiria (+ utilitati) pe luna pt un astfel de loc (unul modest pt ca nu sint bogat)?
5. Mincare: ce buget aloc pt asta pe zi? Ma refer la mincare ieftina si simpla, nu la restuarante fancy. Eventual de la supermarket. Mincarea pt mine este la coada prioritatilor in viata asa ca ceva minim si simplu este suficient pt mine.
Dupa cum scriam mai sus doar sugestii din partea celor care locuiesc sau au locuit acolo, info strict turistice nu ma intereseaza iar info de pe net pot gasi si eu, ceea ce ma intereseaza sint informatii din experienta personala. Multumesc.
bestiuta1
9th August 2007, 01:15
pai acum depinde ce vrei sa vezi la o ora de tokyo se afla yokohama nu am gasit ce sa vizitezi decat un turn de 73 de etaje cel mai inalt...hmm poate gasesti pe net ceva mai interesant ca sa merita sa mergi...
mai poti vizita Kamakura a fost capitala facto politica si culturala,in acest timp s-a construit temple impresionante influentate de cultura zen.sunt 65 de temple budiste si 19 altare shintoiste se afla o ora de tokyo si jumatate de yokohama si este de preferat de evitat in weekend ca seama ca o casa de nebuni in taer liber.se poate vedea marea statuie buddha,HASE-Dera un templu cu o statuie de 9m,11capate a lui hase kannon alaturi de mii statui mici jiso,in apropriere de buddaha este Amanawa Myojin vechi de 1200 de ani,dedicat zeitei soareui.
cand vb de miile de statuiete din jur eu spun ca este ceva interesant arata si o poza in ghid meu:).
daca mai vrei iti spun inca nu am vizitat japonia dar imi doresc tare mult poate pana la anul imi strang destui bani:).s[uneai ca cauti un ghid eu il am editura aquila 93 oradea este un ghid in romana costa in jur de 60 de ron.mai incearca si la carturresti...
gomez99
9th August 2007, 08:54
QUOTE(davao @ Aug 8 2007, 14:25)

As face o vizita prelungita in Japonia si am citeva intrebari,
stai bine cu banii si cu nervii
sa le luam pe rind.
1. toate orasele au minim de infrastructura. numai ca in unele locuri supermarketurile sint cam departe. o sa iti fie cam greu fara masina. si cu cit orasul e mai mic, cu atit mai putini vorbitori de engleza. japonezu e cam timid si nu tine sa il intrebi pe strada de una alta. daca vorbesti japoneza te descurci, altfel e tare greu in orasele mici si iti recoman foarte serios sa nu te gindesti la asta. dpdv al autoritatilor japoneze, daca stai in japonia si nu te descurci pentru ca nu vorbesti japoneza, e vina ta. nu toate cardurile merg la japonezi, habar n-am care si de ce, eu n-am avut curaj sa folosesc. japonezii nu au dreptul sa detina valuta, drept pt care nu sint oficii de schimb valutar, decit la citeva banci autorizate. nici ATMuri nu sint prea multe, acolo se foloseste mult cardul. drept de sedere ai numa 3 luni, dupa aia trebuie sa mergi la tokyo sa ceri prelungire. si nu poti fi sigur ca o capeti.
2. zona "acceptabila" este in jur de tokyo si putin la nord de el. in sud e cald in nord e frig iarna. mergi pe paralela tokyo si vezi ce e prin jur.
3. iarna nu ninge mult, dar vara e sezonul taifunirilor si atunci e mai greu. daca nu esti friguros, recomand toamna-iarna sau iarna-primavara, pina prin mai. mai e o luna superba in zona tokyo-osaka-kyoto. climatul e foarte umed, o sa fie prima impresie care te izbeste cind cobori din avion pe aeroport. In sud mi s-a spus ca din cauza umezelii, e dificil de tinut articole de blana sau impletite din lina, pentru ca trebuie tratate special impotriva mucegaiului.
4. o garsoniera similara cu garsoniera romaneasca (camera 4x4, baie, wc, bucatarie), intr-o casa veche de lemn (rece iarna), aer conditionat si pentru racit si pentru incalzit, la cam 1 1/2 ore de mers cu trenul urban de sinjuku (gara centrala din tokyo) cam 50,000yeni + cam 6000 utilitatile (apa, gaze, electrica). ce numim noi "intretinere" nu exista, intra in chirie. o garsoniera confort 4 mai central (camera 3x3, o nisa de 1,5mx1m pt chicineta, baie minuscula, wc) e cam 75,000yeni. gasesti destule oferte la firme de specific. se inchiriaza si la rezidenti si la nerezidenti, da acu depinde de proprietar, unii au preferinte.
5. daca maninci stil japonez/chinezesc, daca maninci Euri (japonia e plina de supe la plic), supermarketul e plin de semipreparate, te descurci cu 1500yeni pe zi. daca nu, sari de 2000 usor. brinzeturi gasesti mai greu, iar piinea de supermarket mi s-a parut fara gust si scumpa. adauga transportul de colo colo, ca nu poti sa mergi numai pe jos, nu vad de ce ai da banii ca sa stai 3 luni intr-un cartier.
repet, daca nu vorbesti japoneza, nu te gindi sa stai intr-un oras mic decit daca esti un spirit aventuros si gasesti ca va fi nostim sa povestesti nepotilor cum ai explicat tu prin semne doctorului japonez ca ai apendicita. in alta ordine de idei, ca sa gasesti o casa acolo, trebuie sa te duci acolo, ceea ce insemna bani de hotel citeva zile, pina gasesti ce cauti. se poate si pe internet, dar de regula e ceva mai scump.
davao
9th August 2007, 14:27
QUOTE(gomez99 @ Aug 9 2007, 09:54)

sa le luam pe rind.
Multumesc. Un raspuns folositor, clar si la obiect. Am luat nota de el, am mai citit cite ceva si pe net si cred ca... ma duc in alta parte. Las Japonia pe alta data (anul viitor?), cind imi voi putea face temele ca lumea, vad ca nu este o destinatie in care sa merg cu atitudinea "las ca vad eu cit, cum, unde si ce cind voi ajunge la fata locului" asa cum fac eu de obicei. Decit daca sau ai o gramada de bani sau te duci pe termen scurt (strict turistic) sau te duci la prieteni sau te duci trimis de companie sau te duci la munca, niciuna dintre acestea fiind cazul meu. Mersi inca o data.
bestiuta1
10th August 2007, 02:54
si eu las japonia [e anul ca vroiam sa a duc in scop turistic dar sa mai strang bani:)
Imperator
7th September 2007, 13:51
QUOTE(gomez99 @ Jul 11 2007, 16:22)

Ei bine, Visa Electron a mers foarte bine si in Japonia. A mers la hotel, a mers la bancomatele Citibank si la cele ale Postei (din cate stiu, astea sunt cam singurele care accepta carduri emise in strainatate).
Da, a fost taifunul, a trecut ieri peste noi, am iesit putin pe strazi, dar am revenit repede in hotel ca zburau tot soiul de obiecte contondente...Shinkansenul nu a fost asa de scump, a fost 11,000 yeni de la Osaka la Tokyo, deci cam 40 euro.
bestiuta1
9th September 2007, 05:01
decat atat?ca eu staim ca biletele sunt in jur de 100 dolari numai dus...abia astept sa ne spui cum a fost in japonia:)
gomez99
10th September 2007, 13:49
spune, spune, ca e bine de stiut cum mai evolueaza lucrurile.
in ce zona ai stat?
dupa calculele mele 11,000 yeni fac cam 70eur.
pe mine m-a costat un drum tokyo-osaka-hiroshima si retur cam 250usd la reducere.
Imperator
10th September 2007, 15:16
QUOTE(gomez99 @ Sep 10 2007, 14:49)

spune, spune, ca e bine de stiut cum mai evolueaza lucrurile.
in ce zona ai stat?
dupa calculele mele 11,000 yeni fac cam 70eur.
pe mine m-a costat un drum tokyo-osaka-hiroshima si retur cam 250usd la reducere.
Tocmai am ajuns, prima zi acasa, inclusiv la serviciu... hmmm.
In Osaka, am stat in Namba, in Tokyo, in Shinjuku. Da, e cam 70 euro...
xwh
10th September 2007, 15:18
bestiuta1
13th September 2007, 04:23
gomez cum ai avut reducere?ai avut cumva cardul ala care se cumpara numai din europa?se numeste japan railways..
gomez99
13th September 2007, 07:54
am fost cu biz la unii care aveau reducere pe transport.
Imperator
15th September 2007, 20:06
QUOTE(xwh @ Sep 10 2007, 16:18)

Mda....ai dreptte. Poze din Osaka, Kyoto si Nara
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.