Router, Retea,

mary_champ

Salut

Am urmatoarea configuratie:
Un router Qubs, 4 calc XP, prin router vine internetul, toata lumea are internet, dar calc nu se vad intre ele, ping-ul functioneaza, idei ceva?
Mentionez ca firewall este off peste tot.
ApologetX
seteaza acelasi workgroup la toate

Caesar
poate dai mai multe detalii.
sunt in acelasi workgroup? toate trebuie sa aiva acelasi workgroup. ex: HOME
au toate acelasi netmask? ex: 255.255.255.0
ai configurat router'ul?
ce versiune de xp ai?
viceroy56
QUOTE(mary_champ @ Jul 6 2007, 09:47) [snapback]3065003[/snapback]
Salut

Am urmatoarea configuratie:
Un router Qubs, 4 calc XP, prin router vine internetul, toata lumea are internet, dar calc nu se vad intre ele, ping-ul functioneaza, idei ceva?
Mentionez ca firewall este off peste tot.

Pai e OK. Daca niciunul nu are partajata nici o resursa, ce sa vezi in retea? Verifica daca user-ul Guest este activ pe toate PC-urile sau este disable. Creeaza acelasi user cu aceeasi parola pe toate PC-urile, creeaza share-uri cu acces numai pentru user-ul creeat mai sus. Astea le faci din motive de securitate, daca pui un PC pe DMZ. Avand NAT pe router si mai punand si Disable ping from WAN side, atunci nu trebuie sa faci user separat, faci share cu full acces pentru everyone. Oricum e bine sa activezi un firewal destept, configurat corect, pe fiecare PC.
Atentie, nu lasa nici un PC cu logon automat, fara parola. Pune parole pe toate conturile de administrator de pe PC-uri.
Navigarea pe Internet e bine sa se faca sub cont de user fara drepturi de administrare, se mai elimina cateva posibile instalari de spy, troieni...
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.