DVD-player

the_money_maker

am un dvd lg care la unele filme e subtitrarea in urma se poate regla sau nu ???????
paulvanorton
QUOTE(the_money_maker @ Jul 5 2007, 20:28) [snapback]3063133[/snapback]
am un dvd lg care la unele filme e subtitrarea in urma se poate regla sau nu ???????

daca meniul nu prevede si acesta optiune;nu poti face nimic
orice subtitrare face la fel?
verifica subtitrarile pe calculator.daca el le vede bine atunci poti incerca un upgrade(aria video)

bit 61
Pentru verificarea sincronizarii (si nu numai) poti folosi un program foarte bun: "Subtitle WorkShop".
Este "free" si in limba romana.
In cazul tau cred ca aceste subtitrari au fost prost sincronizate si nu este vina player-ului
ca sant decalate.
Pentru mai multe detalii citeste topicurile dedicate subtitrarilor de pe aria "VIDEO".
the_money_maker
pe calculator imi merge bine dar pe dvd nu
viceroy56
QUOTE(the_money_maker @ Jul 6 2007, 10:59) [snapback]3065359[/snapback]
pe calculator imi merge bine dar pe dvd nu

Foloseste Subtitle Workshop si transforma subtitrarea respectiva, care mai mult ca sigur este .sub(bazata pe frame-uri) in tip .srt, bazata ape timp. Adica .sub afiseaza o replica de la cadrul 1040 la cadrul 1150, iar .srt afiseaza de la timpul 00:10:05 la 00:10:07.
Daca filmul are alt framerate(numar de cadre pe secunda) decat cel pentru care a fost facuta subtitrarea, cred ca nu ti-e greu sa deduci ca afisarea bazata pe timp pastreaza sincronizarea(sau desincronizarea) pe durata intregului film, pe cand cea bazata pe cadre, nu. Ex: Filmul la 25 FPS si subtitrarea pentru 30 FPS-> nu se "pupa" numarul cadrului in care tipul spune SALUT cu numarul cadrului din subtitrare in care apare SALUT. Dar daca ar fi bazat pe timp, secunda ar fi aceeasi, indiferent cu cate cadre pe secunda se ruleaza filmul.
Cauta programul, vezi pe aria Ghiduri de la sectiunea Multimedia/Video cum se foloseste, da un search dupa sincronizare subtitrare si revino dupa ce incerci ce se spune prin posturile de pe acele arii.

Sa vedem, sa auzim si sa citim SINCRON!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.