Inverter 12 V cc - 220 V ca din sursa de calculator

infinitul8

Stiu ca este posibil. Am vazut la unii care vindeau casete in piata dar nu au stiut sa-mi spuna cum este facut.

Din cate am mai intrebat ideea ar fi sa-l alimentezi pe 12 V dar si pe 5 V deoarece oscilatorul este cuplat pe 5V.

Acum am o sursa care debiteaza toate tensiunile insa nu vrea sa mearga pe PC asa ca o voi sacrifica pentru teste.

Are cineva idee cum se face adaptarea?
1kw
Nu se poate face asa simplu. E nevoie sa faci mari modificari. Pe deasupra daca vrei sa faci convertor CC - CA folosind ferita atunci va trebui sa realizezi un convertor CC - CC 12V - 220V (sau 310 V?) si sa alimentezi o punte de tranzistori ca sa generezi curent alternativ la 50 Hz.

mister_rf
Este probabil o mica confuzie. Nu un invertor din 12V la 220V, ci o sursa de PC care functioneaza la 12V si din care se obtin in secundar toate tensiunile necesare functionarii unui PC.
Am discutat acest lucru pe forum
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=1284665

sau despre invertoare 12Vcc/220Vac am mai discutat, exemple:
http://forum.softpedia.com/index.php?showt...amp;hl=invertor
http://forum.softpedia.com/index.php?showt...amp;hl=invertor
infinitul8
Multam pentru linkuri. Cand am cautat nu am gasit. Trebuie sa ma invat minte sa nu mai caut decat din qoogle si nu folosint softpedia search.

Acum eu nu tin neaparat sa-l fac dar daca tot s-a nimerit sa am acea sursa vreau sa o si folosesc la ceva. Pentru cand plec cu masina deja am dat ocheada pri UPS si-l voi folosi pe el pentru micile nevoi de alimentare.
IONUT_ONILL
QUOTE(1kw @ Jul 5 2007, 14:41) *
Nu se poate face asa simplu. E nevoie sa faci mari modificari. Pe deasupra daca vrei sa faci convertor CC - CA folosind ferita atunci va trebui sa realizezi un convertor CC - CC 12V - 220V (sau 310 V?) si sa alimentezi o punte de tranzistori ca sa generezi curent alternativ la 50 Hz.

DE ACORD CU TINE 1Kw.
Intrebarea mea cea mare vis avis de asta: CUM VA FI SINUSOIDA ?
Eu vreau sa fac un convertor insa daca nu potr sa facceva cu sinusoida pura mai bine cumpar unul
betamax3
QUOTE(IONUT_ONILL @ Sep 5 2007, 18:58) *
DE ACORD CU TINE 1Kw.
Intrebarea mea cea mare vis avis de asta: CUM VA FI SINUSOIDA ?
Eu vreau sa fac un convertor insa daca nu potr sa facceva cu sinusoida pura mai bine cumpar unul

Nici un invertor (sau convertor) nu iti va da sinusoida perfecta, nici home-made, nici industrial. Exista invertoare care "simuleaza" forma sinusoidala (impulsuri dreptunghiulare cu amplitudine variabila).
Iar daca ne referim la cazul de fata, nu vad sensul problemei, convertorul este DC - DC, deci ce importanta mai are forma tensiunii inainte de redresare ?
1835
QUOTE(betamax3 @ Sep 5 2007, 22:37) *
Nici un invertor (sau convertor) nu iti va da sinusoida perfecta, nici home-made, nici industrial. Exista invertoare care "simuleaza" forma sinusoidala (impulsuri dreptunghiulare cu amplitudine variabila).
Iar daca ne referim la cazul de fata, nu vad sensul problemei, convertorul este DC - DC, deci ce importanta mai are forma tensiunii inainte de redresare ?

Da ma dar el are nevoie de un invertor de putere(1000-1500W)cu sinus pur,de la care va alimenta multe electronice,electrocasnice ceva mai sensibile,ca de exemplu:
-frigiderul,masina de spalat,o bormasina...iar din cate stim noi cam tot ce contine motoare (curent alternativ)cam fac probleme daca sinusoida nu este pura.

IONUT_ONILL
QUOTE(1835 @ Sep 6 2007, 10:50) *
Da ma dar el are nevoie de un invertor de putere(1000-1500W)cu sinus pur,de la care va alimenta multe electronice,electrocasnice ceva mai sensibile,ca de exemplu:
-frigiderul,masina de spalat,o bormasina...iar din cate stim noi cam tot ce contine motoare (curent alternativ)cam fac probleme daca sinusoida nu este pura.

EXACT
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.