Amplificator CATV
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Paul_l

QUOTE(augustin87r @ Jan 21 2006, 18:39) *
un spliter cu 2 iesiri e 2 lei aici

Da dar ala e spitter de "2 lei " death.gif . Mai bine ia niste mufe F si un "I" pentru mufe F
augustin87r
Stai linistit, ca aia de la RDS mi-au pus tot spliter de 2 lei smile.gif))) Un amplificator de semnal ar fi o solutie buna pentru oricine are cablul impartit spre 2 -3 tv-uri.

One of Them
Observ că la acest nextraCOM AMP860 are frequency range de 45-862 MHz. Nu sunt si unele posturi pe cablu care sunt la o frecvență mai mare?
De asemenea văd că are 2 ieșiri, unul simplu (out) și unul BR OUT. Care e diferenta?
Acta non verba
Nu. Gama de frecventa corespunde transmisiilor CATV . smile.gif
Iesirea "BR OUT '' este de fapt iesirea ''Tap signal output'' si furnizeaza un semnal cu atenuare de 12dB fata de semnalul principal. Este echivalenta unei iesiri de ''monitorizare locala'' atunci cand amplificatorul se instaleaza intr-o distributie mai mare si ai nevoie de un semnal de control fara sa mai introduci un alt atenuator/distribuitor... cool.gif
One of Them
Am cumparat ieri un distribuitor Flomatik cu 4 iesiri, exact de care mi-a recomandat Acta non Verba. Este exceptională. Acum cele 3 televizoare și modemul de cablu sunt legate la un singur distribuitor, si nu la 2 cum era pana acum. Acum am un semnal puternic si pe posturile de pe banda UHF, și internetul merge la fel de bine.
A costat 100.000 și merită fiecare bănuț. Era una singură pierdută printre alte zeci de distribuitoare mai ieftine "high gain" produse de ALDA.
Acta non verba
QUOTE(One of Them @ Jan 26 2006, 11:03) *
A costat 100.000 și...

Cam mare adaosul comercial... cool.gif de la 1.03 € deci cu TVA ~50.000lei la 100.000 lei... rolleyes.gif
One of Them
QUOTE(Acta non verba @ Jan 26 2006, 11:42) *
Cam mare adaosul comercial... cool.gif de la 1.03 € deci cu TVA ~50.000lei la 100.000 lei... rolleyes.gif

Având în vedere că alte distribuitoare mai slabe sunt și mai scumpe... pot să spun că e un preț corect. Oricum, bănuiesc că 1,03Euro e preț de distribuitor.

O altă problemă pentru care vreau să găsesc o rezolvare:

Aunci când leg prin tv-out tlevizorul la calculator (compozite), am o imagine cu interferențe. Dacă scot cablul de semnal tv din televizor, imaginea nu mai are interferențe. Care este cauza? Care este rezolvarea?

Bănuiesc, că în același fel, atunci când leg cablul cu semnalul TV la tv-tuner în calculator există bruiaj legat de fenomenul de mai sus.

Are legătură cu faptul că nu am împământare la nici o priză? DAcă aș avea, ar mai exista bruiaj pe TV când este conectat calculatorul prin tv-out?

Acta non verba
Am discutat anterior despre interferentele cauzate de lipsa impamantarii si o posibila solutie include folosirea unui separator galvanic pe antena...
Si o impamantare corecta nu elimina total perturbatiile deoarece pot apare diferente de potential intre antena (cablul de CATV) si priza de pamant.
One of Them
Nu știu dacă am menționat, am un tv-tuner K-world MCE200 Deluxe, ce are tuner tuner digital (silicon tuner) și nu are ecranare deloc (cutiuță de metal).

Am citit câteva posturi:
QUOTE(Drug @ May 13 2005, 13:41) *
In Romania codare e PAL BG.
Alte solutii: scoaterea selectorului in afara carcasei - se realizeaza f.simplu. Tai piciorusele, scoti selectorul din carcasa si-l unesti de PCB cu un cablu lpt sau ceva de genul (ecranat). Nu vei avea interferente de la diverse componente din carcasa. Se mai poate izola placa cu o punga antistatica cu staniol in ea (Sa nu faci cumva scurt).

QUOTE(yo @ ???)
pune tunerul in slotul cel mai de jos iar placa de retea sa fie langa cea video
asa sunt la mine cu diferenta ca placa mea de sunet este onboard
daca nu merge incearca sa faci un ecran la tuner eventual din foita de staniol ( in cel mai rau caz ) sau din folie subtire de cupru sau aluminiu care sa faca contact la masa
de obicei partea de cale-comuna trebuie ecranata caci selectorul este oricum inchis intr-o cutie metalica
dar va trebui , dupa cum ti-am spus si semnalul sa fie bun caci aceste tunere sunt foarte sensibile la semnal
incearca si fara oc caci si acest lucru are influenta ( asta o stiu pentru ca intamplator am aceeasi placa de baza )
cam astea ar fi si bafta

Am încercat și eu să fac ecranare în jurul tunerului, însă a mers doar l unele posturi de pe banda UHF, și de fapt înlătura bruiajul plăcii video, dar nici aia în totalitate.

Am încercat 2 modalități.
-am pus în jurul tunerului o folie de aluminiu învelit de o folie de plastic a4
-într-un plic de cd am pus staniol și am modificat pozitia ei

A doua variantă a avut cele mai vizibile rezultate, prima aproape deloc.
Acta non verba

QUOTE(Acta non verba @ Jan 19 2006, 15:26) *
Uite un exemplu de amplificator de casa pentru CATV:
http://www.mondoplast.ro/index.php?pg=ft&id=2135

Si cateva detalii ale respectivului amplificator:

Se remarca tranzistorii folositi:
2SC3355 SI-N 20V 0.1A 0.6W 6.5GHz.
Paul_l
QUOTE(Acta non verba @ Mar 3 2006, 23:32) *
Si cateva detalii ale respectivului amplificator:

Se remarca tranzistorii folositi:
2SC3355 SI-N 20V 0.1A 0.6W 6.5GHz.

Numai doua etaje ? Nu mai are si ceva active smd pe cealalta fata ?
Acta non verba
QUOTE(Paul_l @ Mar 4 2006, 10:31) *
Numai doua etaje ? Nu mai are si ceva active smd pe cealalta fata ?

Nu. Doar atat ... cool.gif
Paul_l
QUOTE(Acta non verba @ Mar 4 2006, 11:24) *
Nu. Doar atat ... cool.gif

Inseamna ca sunt capabili tranzistorii aia. O sa caut si eu detalii despre ei.
tehnics
Salutare !
am un TV-tuner...care nu imi vede prea bine...si m-am pus sa pun un amplificator de semnal , in schimb problema e ca acesta nu acopera decat o mica banda de frecventa, unele posturi se ved oglinda ...iar altele ...se vad mai prost decat se vedeau fara acest amplificator. Amplif e facut doar cu un etaj de amplificare, un montaj simplu ( http://images.google.ro/imgres?imgurl=http...6lr%3D%26sa%3DN ) . Eu as vrea niste scheme care sa acopere o banda mai larga de frecvente ( 100 - 600 Mhz ) chair daca sunt mai complicate
SuperDuper
QUOTE(tehnics @ Jun 1 2006, 03:12) *
Salutare !
am un TV-tuner...care nu imi vede prea bine...si m-am pus sa pun un amplificator de semnal , in schimb problema e ca acesta nu acopera decat o mica banda de frecventa, unele posturi se ved oglinda ...iar altele ...se vad mai prost decat se vedeau fara acest amplificator. Amplif e facut doar cu un etaj de amplificare, un montaj simplu ( http://images.google.ro/imgres?imgurl=http...6lr%3D%26sa%3DN ) . Eu as vrea niste scheme care sa acopere o banda mai larga de frecvente ( 100 - 600 Mhz ) chair daca sunt mai complicate

Tu nu ai nevoie de amplificator. Montajul ala are amplificarea destul de mare pentru ca pus pe cablu TV sa produca intermodulatii in tuner. Plus ca in functie de tranzistoarele folosite, poate avea o banda foarte mare - pana in UHF - mai mare decat ai pe cablu, deci nu banda este problema.
Semnalul pe cablu se "mareste" prin micsoarea atenuarii splitterului care te deserveste - daca ai zgomot pe imagine (purici albi). Pentru orice alte interferente discuta cu furnizorul de cablu.
mister_rf
QUOTE(SuperDuper @ Jun 1 2006, 13:18) *
Tu nu ai nevoie de amplificator. Montajul ala are amplificarea destul de mare pentru ca pus pe cablu TV sa produca intermodulatii in tuner. Plus ca in functie de tranzistoarele folosite, poate avea o banda foarte mare - pana in UHF - mai mare decat ai pe cablu, deci nu banda este problema..

Cu BF197 ?!... amplificator pentru banda CATV? rolleyes.gif
(BF 197) - TRANSISTOR SILICON NPN / 40V / 25MA / 550MHz /
Paul_l
Senzatia mea e ca e cam aiurea schema. Condensatorii colector baza sunt aproape egali cu cei de cuplaj. Nu am facut calcule dar nu mi se pare chiar corect.
sile52
nu e nimic in neregula cu schema sau cu valorile componentelor atata doar ca e gandit pt. FIF , canalele TV 1-12 ! .... daca firma de CATV furnizeaza semnal si in canalele superioare e normal sa mearga prost !
SuperDuper
QUOTE(sile52 @ Jun 1 2006, 16:53) *
nu e nimic in neregula cu schema sau cu valorile componentelor atata doar ca e gandit pt. FIF , canalele TV 1-12 ! .... daca firma de CATV furnizeaza semnal si in canalele superioare e normal sa mearga prost !

Da, semnalul CATV urca in frecventa pana la UIF... Sigur ca un BF197 nu face mare branza, de aia a zis ca functie de trz folosite - un BFY90 de exemplu duce mai bine in frecventa, fara sa fie exotic de scump...
mister_rf
QUOTE(sile52 @ Jun 1 2006, 23:53) *

Chiar asa?! Hai sa fim seriosi. Schema asta nu merge bine nici macar daca se aplica un singur semnal RF, ca despre intermodulatii nici nu se pune problema. Un BF 197 se poate folosi in calea comuna dar nu la CATV...
A trecut perioada anilor '70. Au aparut o multime de tranzistoare care au fT>5GHz si se preteaza a fi folosite in amplificatoare.
Cel mai simplu este sa cumperi unul dar mai intai sa verifice/schimbe cablurile si distribuitoarele de semnal...
Daca vreti o schema, iata una aici:
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&sh...ndpost&p=251339
SuperDuper
QUOTE(Paul_l @ Jun 1 2006, 15:03) *
Senzatia mea e ca e cam aiurea schema. Condensatorii colector baza sunt aproape egali cu cei de cuplaj. Nu am facut calcule dar nu mi se pare chiar corect.

M-am uitat mai atent si intr-adevar schema este gresita. Condensatorii aia ditre colector-baza sunt aiurea, eu am facut schema aia fara nici un fel de cond intre baza-colector si cu BFR91 (parca - asta era disponibil acum multa vreme).
Sigur ca shema prezentata de misterRF este o varianta imbunatatita - cu cascoda pe intrare, filtre radio si reglaj (nu neaparat necesare), neutodinarea capacitatilor parazite si polarizari active, dar pentru un montaj rapid merge si varianta simplificata. Cu mentiunea ca realizat pe cablaj nu stiu cat de bine va merge, eu l-am facut in cutie de tabla, cu fiecare etaj in camaruta separata - altfel ai sanse sa faci un oscilator de mama-mama.
doddo
saltare....

revine baiatu (necunoscator in ale electronicii) cu intrebarea:
- amplificator de semnat, a lua sau a nu lua?

am un CATV care vine de pe stalp si care se imparte cam la 7 m de stalp in 2 print-un divizor.... de la divizor pana la casa mea sunt iara 6 m iar apoi de la duza care imparte semnalul la prizele din casa mai am cam 3 m pana la o mufa si 6 pana la alta... deci am cam 20 m de cablu cu conexiuni de rigoare.

merita sa iau un amplif de CATV si daca DA, unde sa-l pun? inainte de divizor? inainte de duza din casa?

vre-un link catre... vre-un producator de asa ceva? sau sugestii???

merci si la mai mare!
adinic
Salutare. In ultima perioada am avut niste probleme la internet, in sensul ca apareau desincronizari destul de dese. A venit o echipa de la rds si mi-au spus ca ar trebui sa-mi cumpar un amplificator cu recurs. Are cineva idee despre ce e vorba si de unde as putea asa ceva? Multumesc frumos!
bogdancri
Poate amplificator cu revers.....adica care amplifica" si pe urcare si pe coborare".
cmidp
QUOTE(adinic @ Sep 6 2006, 17:39) *
Salutare. In ultima perioada am avut niste probleme la internet, in sensul ca apareau desincronizari destul de dese. A venit o echipa de la rds si mi-au spus ca ar trebui sa-mi cumpar un amplificator cu recurs. Are cineva idee despre ce e vorba si de unde as putea asa ceva? Multumesc frumos!

Probabil ca mi se va raspunde ca: suntem in Romania.

Dar daca apar desincronizari, nu este reponsabilitatea operatorului (in cazul de fata RDS) sa remedieze problemele? Adica implicit sa plateasca ei echipamentele necesare? In fond e reteaua lor, nu a ta.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.